Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Specialized

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6564 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

talas x a brain mellé és a bringád inteligensebb lesz mint te :)

hát a braines cucchoz az illene,ez tény -én azért maradok a sima R-nél-
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
talas x a brain mellé és a bringád intelligensebb lesz mint te :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

rob,

. Hát marhára nem lenne sem idõm, sem szusz bennem, hogy miközben feszülök a pedálnak megálljak/lenyúljak villát babrálni, aztán 100m múlva megint. A
.

az IT-s pont azért jó, mert nem kell lenyúlnod -távírányítós ugye- ha nem indiánék gyártanák még el is gondolkodnék rajta.....így viszont inkább majd nyúlkálok a fox talashoz /100-120-140 3 féle állás/ szal sztem jó az az útállítós cucc
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nem láttál még it-t mûködés közben igaz? :)
szerintem a legjobb útállitó, amit valaha kitaláltak. lehet rajta vitatkozni, de meggyõzni nem.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
rob,

szerintem az a baj ezekkel az állítható villákkal, hogy menet közben marha macerás azzal foglalkozni, hogy állítgasd a villát. Nekem még a lock out is macera sokszor. Tekersz fel egy ösvényen, hírtelen jön egy meredekebb, kövesebb szakasz, és elkezdi emelgetni a gép az orrát. Hát marhára nem lenne sem idõm, sem szusz bennem, hogy miközben feszülök a pedálnak megálljak/lenyúljak villát babrálni, aztán 100m múlva megint. A terep túl változatos ezekhez a kütyükhöz. Inkább megtanulok bánni a géppel, együttélni, áthidalni az esetleges gyengeségeit.

egyébként ha jól láttam Olee és az én vázam is 2006-os.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
bár én is az elméleti fejtegetõk közé tartozom, szerintem jót tesz a váznak egy állítható uttal rendelkezõ villa. legjobb szerintem egy IT-s manitou lenne (sic!) azzal épp annyira lövöd be, hogy ne emelje az orrát.
nem tudom amugy melyik évjáratút vetted. de a tavalyi cc-sebb az ideinél :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás

Kipróbáltad az FSA stucnival és a másik nyeregcsõvel?

Nem. Most nem lehet használni, nehogy megkarcoljam.;)

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
Ha lesz rá alkalom, egyszer megszakérteném azt a brain-es megoldást. Külföldi fórumokon nagyon dícsérik.

Kipróbáltad az FSA stucnival és a másik nyeregcsõvel?

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Az nincs, hanem azzal a tekerõvel tudod állítani, hogy a Brain mennyire legyen aktív. Mennyire szóljon bele a mozgásba. Egyébként tényleg nem hülyeség és nem is bonyolult. A Fox táblázatában megadott nyomásértékekre kell felfújni.

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
az mondjuk nem lehet rossz. Van rajta egyébként kar, amivel teljesen kinyithatod a tagot?

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás

pár hiba: A propedal kár, hogy nem hangolható. A tag lockolva is mocorog kissé, sõt nyeregben pörgetve hajlamos "pulzálni".

Na a Brain-el ilyen probléma viszont nincs. Betekerve, ülve pedálozásnál, teljesen úgy viselkedik, mint egy merev váz. Viszont a nagyobb egyenetlenségekre bemozdul. Olyan, mint a lockos telókon, amikor tudod a gate-et szabályozni.

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
Én nem akartam addig bõvebben nyilatkozni a vázról, amíg nem tekertem vele eleget. De ezen a négy napon sokat ültem a nyergében, szóval kezd kialakulni a véleményem róla.

mászás: Oleenak igaza van, nem ez a váz fõ erõssége. Hajlamos a meredekebb részeken kissé emelgetni az orrát, annak ellenére, hogy viszonylag alacsony villa van benne. Egyébként mindenhova fel lehet mászni simán, csak a kondim, meg a téli fókazsír fogott vissza. Nekem hosszabb kapaszkodós emelkedõkön kicsit megfájdult az alsó hátizmom, de mivel nem a gerinc, hanem kifejezetten izomfájdalomról van szó, ez is inkább az én jelenlegi pocsék kondim jele.

Lefelé: Na lefelé mindig vigyorogtam. Az elsõ ami eszembe jutott, hogy átkozottul stabil. Olyan helyeken mentem le vele simán így az idény elején, ahol tavaly év végén is para volt a trans mission vázzal. Félelmetesen jó vele döngetni.

Egyébként nagyon merev a konstrukció, rendesen lehet sprintelni vele, ha lockolva van a tag. Szuper vele a bunny, ugrik, mint a szöcske. A hátsó része iszonyat érzékeny, és a teljes rugóutat szépen kihasználja.

pár hiba: A propedal kár, hogy nem hangolható. A tag lockolva is mocorog kissé, sõt nyeregben pörgetve hajlamos "pulzálni". A szimmering mellett kissé mintha szivárogna az olaj a tagból.

Egy szó mint száz, mekem nagyon bejött, ilyen jó vázam még sosem volt, és pár évig azt hiszem nem is lesz másik:)

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás

tegnap az elsõ 10km - t úgy mentem hogy 1centivel feljebb húztam a dawg -on a nyeregcsövet, meg is fájdult pillanatok alatt aztán még 20 kilcsi után múlt el a derékfájásom.....szal centik is számítanak...

Ebben reménykedek én is. De már nincs itthon több stucnim. Meg 30.9-es nyeregcsövet is örülök, hogy kettõt találtam.
Az a gyanúm, hogy a holnapi beállítás lesz a legjobb.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Ott a pont Tigris. Nem egyedi az eset. Lehet, hogy ortopédok vagyunk mindketten. Nekem is fáj, és én nem csak állítgattam, hanem cserélgettem is.
Pedig ez ráadásul ugye fully.

tegnap az elsõ 10km - t úgy mentem hogy 1centivel feljebb húztam a dawg -on a nyeregcsövet, meg is fájdult pillanatok alatt aztán még 20 kilcsi után múlt el a derékfájásom.....szal centik is számítanak...

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
óóó még van itthon egy nyeregcsõ és egy 6 fokos 90-es FSA stucni. Azt még holnap kipróbálom a Vértesben. Ha nem jön be, akkor eladom. Fájó szívvel, mert nagyon tetszik.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Ott a pont Tigris. Nem egyedi az eset. Lehet, hogy ortopédok vagyunk mindketten. Nekem is fáj, és én nem csak állítgattam, hanem cserélgettem is.

ezek szerint nem sikerült megszokni.. bár az már régen rossz ha..
sajnálom. és mit fogsz csinálni? eladod? veszel vmi mást vagy nem tom??

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás

1ébként érdekes módon én is úgy voltam a merev stumpival, hogy éreztem hogy kurva jó geó, meg rohadt jó váz, de akárhogy állítottam ülást, kormányt stucnit, mindig fájt a derekam egy kis mászás után.....ez volt vele a másik bajom a brutális merevségen kívûl....de betudtam annak hogy én vagyok ortopéd eset :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
1ébként érdekes módon én úgy voltam a merev stumpival, hogy éreztem hogy kurva jó geó, meg rohadt jó váz, de akárhogy állítottam ülást, kormányt stucnit, mindig fájt a derekam egy kis mászás után.....ez volt vele a másik bajom a brutális merevségen kívûl....de betudtam annak hogy én vagyok ortopéd eset :)

Az új vasam egy álom, iszonyatosan megy, nagyon jól kezelhetõ, használat közben ritkán érezni azt a súlytöbbletet, ami a Magellánhoz képest rajta van. Ennek ellenére már több olyan helyet is megmásztam vele elsõre, amit korábban a Serpens-el csak többszöri próbálkozás után tudtam abszoválni.

én a coilerrel voltam így tavaly elõtt

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

OFF
Olee én megértelek.
Bár én szerencsére "fordítva" jártam. Fölfelé is tetszett, azután az elsõ lejtõnek óvatosan indultam, mert ugye még szokni kell.
Húsz másodpercig tartott az óvatosság. Azután széles vigyorral, ez "qrva jóóóóóóóó" gondolatokkal mentem, ahogy a csövön kifér.
Próbálj vele olyan úton menni ahol igazán otthon van, hátha megszereted.
Ha nem cseréld le. Az ember azért biciklkizik, hogy élvezze, nem ezért, hogy bosszankodjon.

Csak csatlakozni tudok Hozé mester véleményéhez, bár nálam az irányok fordított állapotban értendõk; és sajnálom Olee, hogy neked nem jött be (mellesleg én se vagyok Speci hívõ).
Az új vasam egy álom, iszonyatosan megy, nagyon jól kezelhetõ, használat közben ritkán érezni azt a súlytöbbletet, ami a Magellánhoz képest rajta van. Ennek ellenére már több olyan helyet is megmásztam vele elsõre, amit korábban a Serpens-el csak többszöri próbálkozás után tudtam abszoválni.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
bocs akkor figyelmen kivûl hagytam azt a postodat..