Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Specialized

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6564 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

:buhaha::hahaha: Ez tetszik.

pedig ritka nagy faszság...

többet nem fogjátok hallani tõlem, mert tiltja a vallásom hogy ilyet mondjak, de kénytelen vagyok elimerni hogy a legjobb váz amivel eddig dolgom volt.
és nem csak a braintõl jó, egy sima rp23-assal is q.jó, nagyon eltalált váz. a merida 5"-t mozgó cucca sehol nincs. és nem csak a horst link hiánya miatt. súlya meg annak annyi tag nélkül mint ez a braine taggal. -amúgy semmi bajom a meridával-

a tag nélküli súly meg csak az anyagminõségre és a "kitalált konstrukcióra " utal, hogy úgy tud könyebb lenni a többinél hogy ugyanolyan erõs. --fritz mérések, nem ránézesre mondom-

mellesleg a scott 5" mozgója is nehezebb váz, és ahhoz még jön a kõnehéz tag ami viszont nem cserélhetõ fel mással.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Mikor használsz egy ilyen vázat, pont ez számít a legtöbbet (pl.: beállíthatóság, pogózás mentesség, mozgás, elhelyezkedés, stb), tehát a a brian nélkül az EPIC-em sem lenne több mint egy MERIDA.

:buhaha::hahaha: Ez tetszik.

orby

orby

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás

kell is az , de így is bõven 2500 alatt van tag nélkül....

lehet sorolni a könyebb tömegtermelt 5" - t mozgó alu vázakat :)

Nem akarok kötekedni, de itt van például a Scott, stb. A rugóstag nélküli méregetésnek meg szerintem nincs értelme egy össztelós gépnél. Mikor használsz egy ilyen vázat, pont ez számít a legtöbbet (pl.: beállíthatóság, pogózás mentesség, mozgás, elhelyezkedés, stb), tehát a a brian nélkül az EPIC-em sem lenne több mint egy MERIDA.

Ezért mondtam, hogy funcionalitást is figyelembe véve a legjobb, ott már nem csak a súly számít, hanem a brian is.

tarmatyi

tarmatyi

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
sziasztok!

én egy kezdõ montis vagyok és szeretnék venni egy specialized hardrockot.
az lenne a kérdésem hogy szerintetek megéri e a comp discet venni vagy inkáb a sport discet?
és hogy mien ez a bicó, mien az irányíthatósága, kezelhetõsége,és a minõsége a cuccoknak?

kõszi elõre is!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

de igen, attól nehezebb.

kell is az , de így is bõven 2500 alatt van tag nélkül....

lehet sorolni a könyebb tömegtermelt 5" - t mozgó alu vázakat :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

a 2007-es nem attól nehezebb hogy kicsit vaskosabb csõbõl van mint a 2006-os szintén még M5 s-works ?

de igen, attól nehezebb.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

balázs most mérte a 18-as carbon stumpjumpert, és 1200-al kezdõdik ha jól emléxem.
120-as stumpiból a '06-os s-works a legkönyebb, ha kiveszed a brain tagot, és cseréled egy rp23-ra. a '07 már nehezebb (mert aluból csak M5 van, s-works pedig karbon)
az uj (kona-like) s-works stumpjumper fsr vázat pedig én nem fogom tudni lemérni, mert nem lesz itthon sajnos :) de alu lesz, remélem még a héten, azt majd megmérem.

kiváncsi vagyok...

-mellesleg lérdés hogy érdemes e 20 dekáért kivenni a braines tagot-

a 2007-es nem attól nehezebb hogy kicsit vaskosabb csõbõl van mint a 2006-os szintén még M5 s-works ?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
balázs most mérte a 18-as carbon stumpjumpert, és 1200-al kezdõdik ha jól emléxem.
120-as stumpiból a '06-os s-works a legkönyebb, ha kiveszed a brain tagot, és cseréled egy rp23-ra. a '07 már nehezebb (mert aluból csak M5 van, s-works pedig karbon)
az uj (kona-like) s-works stumpjumper fsr vázat pedig én nem fogom tudni lemérni, mert nem lesz itthon sajnos :) de alu lesz, remélem még a héten, azt majd megmérem.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Sehol.

Gondolom ez egy filozófia is a speckónál, mivel õk a funkcionalitást a súly elé helyezik (talán kicsit nehezebb gépek, de az adott kategódiában a legjobb megoldások kompromisszumok nélkül).

ezt mibõl gondolod ?

mervfarú stumpinál nem sok könyebb tartósan használható aluváz van
120-at mozgó, ilyen masszív váz se sok könyebb szaladgál mint a stumpi fsr

és sorolhatnám egész az sx trai-lig

jezso

jezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 hozzászólás
Kollegák,

Speci Low-Mag Pro pedálhoz van hosszab csavar (tüske) hivatalosan?
Vagy simán csavarboltban lehet ilyet találni?

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Hali!

Valaki megtudná mondani hol találok sulyadatokat speci bringákról?
leginkább a 07-es big hit fsrIII, demo 7 váz érdelelne!
köszi

Sztem ha visszakeresed, tuti megvan itt a fórumon.

orby

orby

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Sehol.

Gondolom ez egy filozófia is a speckónál, mivel õk a funkcionalitást a súly elé helyezik (talán kicsit nehezebb gépek, de az adott kategódiában a legjobb megoldások kompromisszumok nélkül).

Büdi

Büdi

vendég

• fórumtag
  • 81 hozzászólás
Hali!

Valaki megtudná mondani hol találok sulyadatokat speci bringákról?
leginkább a 07-es big hit fsrIII, demo 7 váz érdelelne!
köszi

weqa

weqa

vendég

• fórumtag
  • 183 hozzászólás
Üdv!

Mi van akkor ha a garipapírra rosszul vitték fel a vázszámot? (meg mondom õszintén tök véletlen vettem most észre, 1 év után - nem sûrûn nézem a gép alját)
csak mert ha történik vele valami akkor ez szívás gyanus...
Mennyek vissza a kereskedõhöz?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Köszönöm.

A sebesség mindent megold.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

46-osból sport van? Comp-al sem lenne gondom, ha tudnám, hogy elég a 45,5. Pro carbon nem jöhet számításba, egyrészt az ára miatt, másrészt pedig hamar tönkretenném a talpát. Én ugyanis az a kategória vagyok, aki azért néha tolni is kényszerül a biciklit...:)

46-osból van sport, fekete, fekete-piros, és ezüst-piros-fekete szinekben is.
a pro carbon amugy szerintem jól kultiválja a gyaloglást, bár én még túl sokat nem gyalogoltam benne, de szerintem nem tudod gyorsabban tönkretenni, mint a mûanyag comp-ot.

Rob, nekem is lenne egy hasonló kérésem. Meg tudnád nézni, hogy compból van-e us 9,5-es és 10-es (43,5 és 44) és ha van, milyen színben vannak?

43,5-ben fekete-ezüst-arany verzió van, 44-bõl fekete-piros és sima fekete is van a fekete-ezüst-aranyon kivül.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Rob, nekem is lenne egy hasonló kérésem. Meg tudnád nézni, hogy compból van-e us 9,5-es és 10-es (43,5 és 44) és ha van, milyen színben vannak?

A sebesség mindent megold.

zaskarrace

zaskarrace

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás

problem. csak comp van 45,5-bõl, de abból legalább fekete, fehér és fekete/ezüst/arany is van :) vagy van még pro carbon.

46-osból sport van? Comp-al sem lenne gondom, ha tudnám, hogy elég a 45,5. Pro carbon nem jöhet számításba, egyrészt az ára miatt, másrészt pedig hamar tönkretenném a talpát. Én ugyanis az a kategória vagyok, aki azért néha tolni is kényszerül a biciklit...:)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Köszi, a Sport nekem elég lenne, most már csak azt kellene eldöntenem, melyiket hozassam le, ha ebbõl van feles is meg egész is. Sajnos itt a környéken nincs senkinek ekkora lába és ilyen cipõje, hogy felpróbáljam..:(

problem. csak comp van 45,5-bõl, de abból legalább fekete, fehér és fekete/ezüst/arany is van :) vagy van még pro carbon.

zaskarrace

zaskarrace

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás
"elvileg kell lennie, mind felesnek, mind 46-osnak. lehet, hogy comp-ból nincs 45,5 csak sport-ból, majd holnap megnézem, hogy biztosra menjek.
de azt hiszem sport-ból 42-tõl 46-ig minden egész és fél szám van."
Köszi, a Sport nekem elég lenne, most már csak azt kellene eldöntenem, melyiket hozassam le, ha ebbõl van feles is meg egész is. Sajnos itt a környéken nincs senkinek ekkora lába és ilyen cipõje, hogy felpróbáljam..:(