Jelentkezz be Regisztrálj
Specialized
Írta 2008. március 16. - 22:47
és két éve a balatoni bringaúton is volt belõle nem egy...
Írta 2008. március 16. - 22:34
lehet csak meredekebb lesz a fejcsõszögAz Epic használható 80 mm-es teleszkóppal is, vagy nem véletlen a gyári 100 mm-es a megfelelõ geo miatt? Ha a Fox F80 RLT-t is cserélni kellene, akkor esélytelen a dolog. Mennyire gáz egy ilyen bringára 1.5-ös slicket rakni és így használni betonon (nyári bicajtúra kb. 600km) ?
30.9-es nyeregcsõ, 34.9-es elsõ váltó?
Vázméret: 169 cm-vel jelenleg 550 mm-es felsõcsövû merevfarút használok, az epic M-es felsõcsöve 572 mm, gondolom így még végigérek rajta ?! Szóval nekem jó lehet az M-es?
Elõre is kösz a válaszokat.
nagy lesz az M-es szerintem, de próbálj ki egyet
szlickel meg használható csak hülyén néz ki meg minek aszfaltra fulli...de ha csak egy van akkor persze.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2008. március 16. - 22:17
Írta 2008. március 16. - 22:16
30.9-es nyeregcsõ, 34.9-es elsõ váltó?
Vázméret: 169 cm-vel jelenleg 550 mm-es felsõcsövû merevfarút használok, az epic M-es felsõcsöve 572 mm, gondolom így még végigérek rajta ?! Szóval nekem jó lehet az M-es?
Elõre is kösz a válaszokat.
Írta 2008. március 16. - 17:23
Epic vázméret ajánló:
http://shop.fahrradn...c_groessen.html
182-vel vettem egy L-est, igaz nincs még összerakva, de úgy érzem egy 100-as stücnivel megfelelõ lesz.
Ez elõzõ bicóm horizontális felsõcsõ hossza 585 volt. 130-as stücnivel ez 585+130=715 tökéletesen kényelmes volt hosszabb távokon is.
Az EPIC 615+100=715.
Köszönöm. A fentiek alapján jónak tûnik az L-es, de ha tudom azért kipróbálom valahol.
Írta 2008. március 16. - 16:21
Sziasztok!
183 cm-es magassághoz melyik epic váz illene jobban ? M-es vagy L-es ?
Van aki azt írja jó még az M-es, van aki hasonló magassághoz már L-est javasol. A geometriája nem teljesen olyan, mint a többi vázé, felsõcsõ hossz alapján M-es elég lenne, nyeregvázcsõ mérete alapján L. Kicsit tanácstalan vagyok
Epic vázméret ajánló:
http://shop.fahrradn...c_groessen.html
182-vel vettem egy L-est, igaz nincs még összerakva, de úgy érzem egy 100-as stücnivel megfelelõ lesz.
Ez elõzõ bicóm horizontális felsõcsõ hossza 585 volt. 130-as stücnivel ez 585+130=715 tökéletesen kényelmes volt hosszabb távokon is.
Az EPIC 615+100=715.
Írta 2008. március 16. - 12:36
egy markolattal még nem rontod a boltot más kérdés, hogy a lizard skins az mibe fáj? vagy a spank?Ha csak arra mész, hogy fehér markolat, akkor vannak más alternatívák is, de azok szinte mind ODI Lock-On kompatibilis, csavaros változatok. Nem akarom a Velo/Rob boltját rontani:D, de van a Spank-nek és a Lizard Skins-nek is.
ha valahol ki tudod próbálni, tedd meg. nekem 185 centivel már kell az L-es, az M-esen furán érzem magam.Sziasztok!
Van aki azt írja jó még az M-es, van aki hasonló magassághoz már L-est javasol. A geometriája nem teljesen olyan, mint a többi vázé, felsõcsõ hossz alapján M-es elég lenne, nyeregvázcsõ mérete alapján L. Kicsit tanácstalan vagyok
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2008. március 16. - 11:16
próbáld meg ahhoz víszonyitani hogy most mid van és mekkoraSziasztok!
mindenestre az L-es lehet hogy hosszú lesz..
Írta 2008. március 16. - 10:58
Írta 2008. március 16. - 08:59
Írta 2008. március 15. - 22:38
Írta 2008. március 15. - 22:10
lehet igen. csavaros vége van.eBay-en láttam fehér specialized markolatot. Itthon lehet ilyet kapni, és ha igen mennyiért juthatnék hozzá?
Elõre is kösz a választ.
hétfõn majd megnézem mennyi az ajánlott kisker ára.
van belõle, nem kell félni, hogy hirtelen elfogy
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2008. március 15. - 22:07
Elõre is kösz a választ.
Írta 2008. március 15. - 19:37
A gyári szerelés nem feltétlenül vehetõ alapnak, mert vége-hossza nincs lehetne sorolni a vázakat/bringákat, ahol több rugóstag tag közül lehet választani a vásárlás során.Szerintem az alapállás a gyári szerelés, tehát a váz gyári rugóstaggal, ami nem opció, hanem vele jár. Így ne annak igénynek menjenek elé, hogy hátha majd valaki át akarja alakítani, hanem tisztességesen tájékoztassák a vevõt. Amikor veszel egy autót, ott se valamelyik fõdarab nélküld adják meg a tömeget.
Írta 2008. március 15. - 19:22
azért mert így, aki más tagot szerel az adott vázba elõre tud kalkulálni, ha fontos neki mennyi lesz a bringájának a tömege.lehet, hogy a vázba nem olyan tagot szerelnek, ami az õ igényeinek megfelel...szvsz
Szerintem az alapállás a gyári szerelés, tehát a váz gyári rugóstaggal, ami nem opció, hanem vele jár. Így ne annak igénynek menjenek elé, hogy hátha majd valaki át akarja alakítani, hanem tisztességesen tájékoztassák a vevõt. Amikor veszel egy autót, ott se valamelyik fõdarab nélküld adják meg a tömeget.
Írta 2008. március 15. - 16:33
csupa jó kérdéssziasztok!
én egy kezdõ montis vagyok és szeretnék venni egy specialized hardrockot.
az lenne a kérdésem hogy szerintetek megéri e a comp discet venni vagy inkáb a sport discet?
és hogy mien ez a bicó, mien az irányíthatósága, kezelhetõsége,és a minõsége a cuccoknak?
kõszi elõre is!
ha engem kérdeznél, akkor a comp disc a nyerõ. amugy a váz ugyanak, és az összeépített gép geometriája is ugyanaz, igy mindegy melyiket választod, ugyanazt az érzést kapod. mint ahogy minden specialized, szerintem a hardrock-ok is nagyon jó kis kezes gépek.
Írta 2008. március 14. - 23:28
a másik meg amit mondtamDe tényleg! Míért is jó, ha a váz tömegét rugóstag nélkül adják meg? Nem hiszem, hogy a nélkül akarná használni bárki is :-) Így a kuncsaft majd otthol szembesül a ténnyel amikor a hõn áhitott vázát ráteszi a mérlegre, hogy nem is 2500 gr, hanem 2960 (fsr stumpjumper pro)
a tag nélküli súly meg csak az anyagminõségre és a "kitalált konstrukcióra " utal, hogy úgy tud könyebb lenni a többinél hogy ugyanolyan erõs. --fritz mérések, nem ránézesre mondom-
.
egyébként a gyártók ritkán adják meg de a fritzek szépen szétszedik lemérik a súlyokat, aztán csavargatják kicsit a vázat kapsz egy abszolut értéket merevségre, meg egy súly/merevség indexet, plusz egy táblázatot a váz tag teló kerekek súlyával. mindensetre érdekes amikor egy 2300 grammos váz elég rendesen agyonver merevségben egy 2800 grammosat. és így érdekesek a tag nélküli súlyok. meg amúgy is sokkal jobb hasonlítás, pl taggal látod leírva hogy coiler 4200 gramm, reign 3650 gramm...csak az egyikbe levegõs tag van. persze elkezdheted saccra kiszámolni de sokkal egyszerûbb levésve látni hogy a 2 váz között nincs 50 gramm. ez persze a userek 99% - át kurvára nem érdekli. de én meg abba az 1%-ba vagyok akit igen.
Írta 2008. március 14. - 21:55
De tényleg! Míért is jó, ha a váz tömegét rugóstag nélkül adják meg? Nem hiszem, hogy a nélkül akarná használni bárki is :-) Így a kuncsaft majd otthol szembesül a ténnyel amikor a hõn áhitott vázát ráteszi a mérlegre, hogy nem is 2500 gr, hanem 2960 (fsr stumpjumper pro)
azért mert így, aki más tagot szerel az adott vázba elõre tud kalkulálni, ha fontos neki mennyi lesz a bringájának a tömege.lehet, hogy a vázba nem olyan tagot szerelnek, ami az õ igényeinek megfelel...szvsz
Írta 2008. március 14. - 21:41
kell is az , de így is bõven 2500 alatt van tag nélkül....
lehet sorolni a könyebb tömegtermelt 5" - t mozgó alu vázakat
De tényleg! Míért is jó, ha a váz tömegét rugóstag nélkül adják meg? Nem hiszem, hogy a nélkül akarná használni bárki is :-) Így a kuncsaft majd otthol szembesül a ténnyel amikor a hõn áhitott vázát ráteszi a mérlegre, hogy nem is 2500 gr, hanem 2960 (fsr stumpjumper pro)