Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Specialized

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6564 hozzászólás a témában

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás

Kosarat gondoltam az epic-re, elõre a kormányra, meg hátra tartót :)
Nem kell cipekedni, kisbusz viszi helyettünk.

Esetleg valamilyen semislick gumi, vagy schwalbe smartsam stb.? Így az sem gond ha késztetést érez az ember, hogy bezúgjon néha az erdõben, ami ugye nem gond mivel sem kosár, sem 60 literes hátizsák nem hátráltat :)

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás
Rob-tól kérdezném, hogy a 2bliss külsõket lehet-e tömítõ folyadék nélkül használni (mint egy igazi UST-s külsõt)?

Az amerikai site szerint nem igazán, lásd 2Bliss

Tapasztalatok?

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Kosarat gondoltam az epic-re, elõre a kormányra, meg hátra tartót :)
Nem kell cipekedni, kisbusz viszi helyettünk.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
többek között, meg a Headshok, Lefty, anyagában rugózó váz és más hasonló cuccaik miatt :) vagy most épp a városi cirkálójuk se volt semmi

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás

mert amúgy az az a cég, amelyik egymaga lenyomja az összes többit :D

mert lecsiszolják a hegesztéseket? :D

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás

Az Epic használható 80 mm-es teleszkóppal is, vagy nem véletlen a gyári 100 mm-es a megfelelõ geo miatt? Ha a Fox F80 RLT-t is cserélni kellene, akkor esélytelen a dolog. Mennyire gáz egy ilyen bringára 1.5-ös slicket rakni és így használni betonon (nyári bicajtúra kb. 600km) ? :)
30.9-es nyeregcsõ, 34.9-es elsõ váltó?

Vázméret: 169 cm-vel jelenleg 550 mm-es felsõcsövû merevfarút használok, az epic M-es felsõcsöve 572 mm, gondolom így még végigérek rajta ?! Szóval nekem jó lehet az M-es?

Elõre is kösz a válaszokat.

80-as telóval "meredekebb" a fejcsõ szög - mint mások is írták - illetve a középcsapágy rész is alacsonyabra kerül. Nem lehet az F80-at F100-ra konvertálni?

Én kb 171cm-el használom az M-est, és kényelmes. Szerintem nem szabad ilyen árkategóriás bringát "látatlanban" megvenni, mindenképpen próbáld ki ha lehet. (Azt hiszem Rob korábban az írta, hogy idén sajnos nem lesz epic testbike :(, de biztosan megoldható valahol egy próba. )

A slick nem gáz, de hogy viszed a csomagod, vagy viszik helyettetek :)?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

specinél mintha lenne némi innováció...kb több mint az említetteknél együttvéve...

a második mondat csak akkor igaz, ha a Cannondale-t kiveszed a felsorolásból :)
mert amúgy az az a cég, amelyik egymaga lenyomja az összes többit :D

hoy

hoy

vendég

• fórumtag
  • 71 hozzászólás

Az Epic használható 80 mm-es teleszkóppal is, vagy nem véletlen a gyári 100 mm-es a megfelelõ geo miatt? Ha a Fox F80 RLT-t is cserélni kellene, akkor esélytelen a dolog. Mennyire gáz egy ilyen bringára 1.5-ös slicket rakni és így használni betonon (nyári bicajtúra kb. 600km) ? :)
30.9-es nyeregcsõ, 34.9-es elsõ váltó?

Vázméret: 169 cm-vel jelenleg 550 mm-es felsõcsövû merevfarút használok, az epic M-es felsõcsöve 572 mm, gondolom így még végigérek rajta ?! Szóval nekem jó lehet az M-es?

Elõre is kösz a válaszokat.

Hajdúban megoldják a 80-100 váltást....

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A "csak" szót senki nem használta...

A sebesség mindent megold.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

ha van fejlesztés, akkor mégsem csak a múltból élnek, nem igaz? ;)

tigger: mindig öröm egy (nem specialized-)elfogult embertõl hallani a specialized dicséretét :) olyasmi kb, mint amikor elõször beismertem, hogy a shimano képes jó dolgokat csinálni :)

eléggé beismerted, mivel teljes xtr szett virít a kockán:clap:

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

A speci fejlesztéseit elismerem...

ha van fejlesztés, akkor mégsem csak a múltból élnek, nem igaz? ;)

tigger: mindig öröm egy (nem specialized-)elfogult embertõl hallani a specialized dicséretét :) olyasmi kb, mint amikor elõször beismertem, hogy a shimano képes jó dolgokat csinálni :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A speci fejlesztéseit elismerem...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Mint a nagy márkák többsége (speci, kona, trek, stb.).

specinél mintha lenne némi innováció...kb több mint az említetteknél együttvéve...ezt sajnos kénytelen vagyok elismerni bár mint tudjuk a vallásom tiltja :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
MJ: de van aki csak abból, van aki a jelenbõl is;)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Mint a nagy márkák többsége (speci, kona, trek, stb.).

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Az eredeti árán nem is venném meg, szó sincs róla :)
Egy s-works ht 200ezer körül van, a vertex team 300ezer körül, egy attitude elvileg 800 dollár, azaz kb. 160ezer ft (eu áron kb 250 lehetne), de nem találtam európában sehol árat.
Tehát ár/értékben egyértelmû a s-works, viszont ha mindegyik kapható lenne akcióban mondjuk 140ezerért, komoly gondban lennék....álom :)

ha egy árban lenne a roki meg a spec akkor is sokkal jobb váz a speci....

RM is kb az a cég aki a múltjából meg a rajongókból él..
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Az eredeti árán nem is venném meg, szó sincs róla :)
Egy s-works ht 200ezer körül van, a vertex team 300ezer körül, egy attitude elvileg 800 dollár, azaz kb. 160ezer ft (eu áron kb 250 lehetne), de nem találtam európában sehol árat.
Tehát ár/értékben egyértelmû a s-works, viszont ha mindegyik kapható lenne akcióban mondjuk 140ezerért, komoly gondban lennék....álom :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

A piszkos anyagiak nem engedik, hogy több kerékpárom legyen (majd a diploma után talán, kb 3 hónap :) . Az epic meg egy régi álom, de könnyen lehet, hogy nem lesz belõl semmi, mert nem utalják az ösztöndíjamat, csak áprilisban 3 havit :o
Volt már Specializedem, egy rockhopper, azóta valahogy nekem ez lett a Márka, jelenleg csak 2 kerékpárra cserélnék el egy s-works ht-t (klein attitude, rocky mountain vertex team), epicet még talán ezekre sem. A jelenlegi Kona Kula Primo helyett is csak 1 napon múlt, hogy nem Thommey s-works ht-je lett az enyém.

spec a rokinál százszor jobb váz egy HT stumpi, én nem adnám érte. kurva nagy a májerfaktora de sokkal szarabb geó és mostanság már az anayga sem az.....az meg hogy kanadában taknyolják össze sárga szakik, sokat nem dob rajta...

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
A piszkos anyagiak nem engedik, hogy több kerékpárom legyen (majd a diploma után talán, kb 3 hónap :) . Az epic meg egy régi álom, de könnyen lehet, hogy nem lesz belõl semmi, mert nem utalják az ösztöndíjamat, csak áprilisban 3 havit :o
Volt már Specializedem, egy rockhopper, azóta valahogy nekem ez lett a Márka, jelenleg csak 2 kerékpárra cserélnék el egy s-works ht-t (klein attitude, rocky mountain vertex team), epicet még talán ezekre sem. A jelenlegi Kona Kula Primo helyett is csak 1 napon múlt, hogy nem Thommey s-works ht-je lett az enyém.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
hoszabb távra nagyon nem szívesen mennék merev bicajjal aszfalton sem.Nekem a 173 cm-es magasságomhoz M-es az Epicem,nekem ez pont méret.Szerintem nem gáz az Epicre a slick.Elvégre azért bicajozuk,hogy jólérezzük magunkat.És ha ez egy slickes Epic nyergében valósul meg,akkor tegyük azt.Ma a Tihany Kupán az egyik arc sárvédõ,plusz gumi legyezõs bicajjal nyomta,a milliós karbon csodák között,neki biztos így volt jó.:)