Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Specialized

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6564 hozzászólás a témában

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

[quote name='Bigtibi']Ne legyél ennyire optimista. Az én új rugóstagom két nap hijján egy hónapja van olajfolyással garanciális javításon-cserén, ahogy tetszik. Ezek után én nem igen hiszem el a nagy dicshimnuszokat a garanciáról....Ismertek olyat akinek néhány nap alatt rendezték a rugóstag problémáját?

nekem anno a meridával voltak jo tapasztalatok gari ügyben:tag csere pár nap,repedt láncvilla csere 1 nap(!)
és ugye akkor még ugyan az volt a nagykere a M.-nak is,mint most a Speckonak.Tehát bizom benne,a Spcivel is hasonlo lesz a helyzet,ha egyszer ilyesmi probléma lesz.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Nem akarok pánikot kelteni, csak elbeszélgettünk Orbyval a témáról...
Nekem 2006-os Epic van és kutya baja a tagnak és a váznak is, csak az az egy csapi kottyan, de úton van a "gyógyszer".

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Ne legyél ennyire optimista. Az én új rugóstagom két nap hijján egy hónapja van olajfolyással garanciális javításon-cserén, ahogy tetszik. Ezek után én nem igen hiszem el a nagy dicshimnuszokat a garanciáról....Ismertek olyat akinek néhány nap alatt rendezték a rugóstag problémáját?

[quote name='apr']A külföldi fórumok szerint voltak gondok a specialized házon belüli telóival: epic afr, enduro sl rugós tag és elsõ villa stb, fõleg a korai szériákkal.
Mindenestre a "panasz áradat" külföldön elért egy lélektani határt, és a speci saját fejlesztésû tagjaira 5 évre növelte a garit (gyártási hibára). Ez nem hivatalos, csak a dealerek kaptak róla levelet, jó pár kering az interneten, beszúrtam én is egyet korábban.
Nagyon szerintem nem kell megijedni, mert ha valami gond van az elég hamar (a normál 1 év garin belül) kiderül.

orby

orby

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Azért, mert minden tekerés után (1600 km) picit olajos a becsúszó...
Ez normális?

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás

Röfike bogarat rakott a fülembe, szóval elbizonytalanodtam, hogy a 2007 EPIC-emnek van e olajfolyása vagy nincs.

Mik a tünetek, mit kell figyeljek, hogyan tudom ellenõrizni, hogy minden OK, illetve mikor kell szervízbe vinni?

A külföldi fórumok szerint voltak gondok a specialized házon belüli telóival: epic afr, enduro sl rugós tag és elsõ villa stb, fõleg a korai szériákkal.
Mindenestre a "panasz áradat" külföldön elért egy lélektani határt, és a speci saját fejlesztésû tagjaira 5 évre növelte a garit (gyártási hibára). Ez nem hivatalos, csak a dealerek kaptak róla levelet, jó pár kering az interneten, beszúrtam én is egyet korábban.
Nagyon szerintem nem kell megijedni, mert ha valami gond van az elég hamar (a normál 1 év garin belül) kiderül.

Miért gondolod, hogy folyik az olaj a telóból? Az enyém tök száraz, csak az elején volt picit olajos a becsúszó.

A karbantartási a leírás (Manual English) szerint:
- házilag nem lehet karbantartani semmit, kivéve a külsõ tisztítást
- 250 óránként teljes szervíz és olajcsere a "service center"-ben, gondolom a Velotrade-tõl lehet ezt kérni. Nem tudom csinált-e már valaki ilyet?

orby

orby

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Röfike bogarat rakott a fülembe, szóval elbizonytalanodtam, hogy a 2007 EPIC-emnek van e olajfolyása vagy nincs.

Mik a tünetek, mit kell figyeljek, hogyan tudom ellenõrizni, hogy minden OK, illetve mikor kell szervízbe vinni?

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Miért csak a Spec topik pörög ennyire??? ;-)

mrt itt lehet a meridáról is eszmét cserélni:):)

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Miért csak a Spec topik pörög ennyire??? ;-)

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
szerintem jól kitalált dolog ez az asszimetrikus rugózás.Elég sok neves gyártó készít ílyen vázat.

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás

A boltossal felhívtuk a nagyker szerelõjét, gondolom mindenki ismeri, és azt mondta nem egyedi a probléma, nyeklik a hátsó háromszög, elhúzza a rugózás, és ez golyós csapágyakon mozog, így szerintem nem igen szereti amikor oldalra rángatják

Ezt szerintem nem az asszimetrikus rugózás, hanem a rossz minõségû váz (értsd pontatlanul gyártott) vagy picit ferdén berakott hátsó kerék okozhatja.

Az elsõvel az eddigi két epicemnél nem találkoztam, meg is lepõdtem milyen hajszálpontosan illeszkedik a vázba a hátsó kerék.
A második elõfordult egyszer, valamiért picit ferdén volt berakva a hátsó kerék. Emiatt álló helyzetben a fékkel nem volt gond, ráülve viszont beleért néha, azt hittem felrobbanok mert nem tudtam beállítani. Aztán kerék kiszed, berak, fék beállít és probléma megoldva.

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Tudom és megígérem, hogy nem íroml e többet más márkák nevét. Ettõl függetlenül a téma a csapágyak tartóssága ill. rugózás kialakítása közötti összefüggésbõl indult én meg leírtam az ezzel kapcsolatos tapasztalatomat.

quote=Röfike;705021]De ez egy Spec topik! Nekem Epic van tárcsafékkel és nincs ilyen jellegû problémám, nem súrol be a tárcsám..[/quote]

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
De ez egy Spec topik! Nekem Epic van tárcsafékkel és nincs ilyen jellegû problémám, nem súrol be a tárcsám..

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Tudom ,elég sok bringát szerelek... De, más egy elsõ teló és más egy több ponton forgó mechanikai szerlezet. Amikor a meridára tárcsaféket szereltem a következõt tapasztaltam. Menet közben a fékpofa súrolja a fékpofát, álló helyzetben nem. A boltossal felhívtuk a nagyker szerelõjét, gondolom mindenki ismeri, és azt mondta nem egyedi a probléma, nyeklik a hátsó háromszög, elhúzza a rugózás, és ez golyós csapágyakon mozog, így szerintem nem igen szereti amikor oldalra rángatják..
Bigtibi:Féloldalas rugózás:Elég sok elsõ villa üzemel úgy, hogy az egyik szára rugózik (levegõ vagy rugó), a másik pedig pont ellene dolgozva csillapít. És mind mûködik évek óta... Miért lenne szar a felemás felfüggesztés. A tag önbeálló csapágyakobn van, tehát csavarás nem éri, innentõl kezdve meg mindegy![/quote]

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás

Hehh, a pink epic ára 202ezerrõl forintról 245ezerre emelkedett. Csak én nem értem a logikát? :o

Biztos csak pár darab van belõlük és most már ritkaságnak számít!:)
Bigtibi:Féloldalas rugózás:Elég sok elsõ villa üzemel úgy, hogy az egyik szára rugózik (levegõ vagy rugó), a másik pedig pont ellene dolgozva csillapít. És mind mûködik évek óta... Miért lenne szar a felemás felfüggesztés. A tag önbeálló csapágyakobn van, tehát csavarás nem éri, innentõl kezdve meg mindegy!

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

• Hehh, a pink epic ára 202ezerrõl forintról 245ezerre emelkedett. Csak én nem értem a logikát? :o

akkor ez ilyen,"csak most" akció volt.:)Amúgy szerintem kifogytak,és az új már ennyi.Vagy minek adják 202-ért,amikor többért is elviszik...

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Hehh, a pink epic ára 202ezerrõl forintról 245ezerre emelkedett. Csak én nem értem a logikát? :o
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

• [Találkozhattam én veled a gázló 130-on? Ott mutatta meg nekem egy meridás márkatárs, hogy hol reped a váz! (úgy négy évvel ez elõtt)

igen,én vagyok az.:) A Kõrishegyre felfelé volt az eset.

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
[Találkozhattam én veled a gázló 130-on? Ott mutatta meg nekem egy meridás márkatárs, hogy hol reped a váz! (úgy négy évvel ez elõtt)

akkor nekem szerencsém volt a Mission-nal.4 évet hesználtam,most egy éve hever használja,és most kéne lassan cserélni benne 2 csapágyat.Igaz,mi könnyebbek vagyunk.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

[quote name='Bigtibi']Egyik sem, 75 kg vagyok és 45 éves. XC-maraton a mûfajom, és még vigyázok is a bringáimra, persze lefelé nem nagyon szoktak megelõzni :-)Szerintem egyszerûen szar konstrukció.

akkor nekem szerencsém volt a Mission-nal.4 évet hesználtam,most egy éve hever használja,és most kéne lassan cserélni benne 2 csapágyat.Igaz,mi könnyebbek vagyunk.

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Egyik sem, 75 kg vagyok és 45 éves. XC-maraton a mûfajom, és még vigyázok is a bringáimra, persze lefelé nem nagyon szoktak megelõzni :-)Szerintem egyszerûen szar konstrukció. Az egyik csapágy annyira beállt, hogy elfordult az alu fészekben :-( Viszont pár száz forintért kaptam hozzájuk csapágyat a helyi boltban. A giant NRS-sel nem voil ilyen problémám, pedig használtan vettem. Két csapágyat kicseréltem benne
és utána két szezont mentem vele árkon.bokron át.

[quote name='Dózer'][quote name='Bigtibi']Nekem két db. ilyen vázam volt, egy mission és egy tarnsmission, egyikben sem birtak ki egy évet a csapágyak

egy évet?Az elég durva.Vagy nehéz vagy,vagy brutális:) (vagy mindkettõ)

[/quote]