Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Specialized

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6564 hozzászólás a témában

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Ha 200-at nem szánsz rá, akkor marad az fsr xc, az epic kb. ott kezdõdik használtan. A 2010-es szezonra én is szeretnék egy Specialized össztelóst, Epicet. Majdnem lett tavasszal, de mire összejött a 220ezer ft a pink vázra eladták :o Bár jobb halasztani a dolgot, mert ennél komolyabb vázat meg nem nagyon tudok magamnak elképzelni, akkor meg nincs hova fejleszteni :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 hozzászólás

Sziasztok.

Boros_Mókus: Köszönöm a linkeket, megnézem, de nekem csak váz kell. 200-at nem szánnék a projektre. Lett idén "nagybicó", úgyh most kicsit visszafogottabban próbálkozom :)

szívesen, és akkor bocs!
Remélem találsz valami használhatót.
Az az igazi legény, aki a tizenkilencre lapot kér!

clio

clio

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.281 hozzászólás
Sziasztok.

Köszönöm a tanácsokat, fogok nézelõdni neten, de ilyen értéknél és használati tárgynál nem anniyra szeretem, ha incs kipróbálási lehetõség - mondjuk Speciben nehéz csalódni :)

Boros_Mókus: Köszönöm a linkeket, megnézem, de nekem csak váz kell. 200-at nem szánnék a projektre. Lett idén "nagybicó", úgyh most kicsit visszafogottabban próbálkozom :)

Vigyázat! Nagyfeszültség! :D
evvagyokén

ParadicsomHáz & TermeszetesTanya
TÉGY!

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 hozzászólás
Clio, csak egy kis tipp.
itt vannak a szállítási díjak(40 font a bringa szállítás hozzánk, 1500 fontos ár alatt, azért az nem rossz) egy nagy angol bringás webáruház:
http://www.evanscycl...tional_delivery
itt pedig egy nõi össztelõs speckó bringa (van s-es is) 700 fontért (ami kb. 221.900Ft) íme:
http://www.evanscycl...n-bike-ec001463

vagy fsr Xc comp 2008 komplett bringa 260.000Ft-ért
http://www.evanscycl...n-bike-ec001445

bocs, csak így tudtam belinkelni

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
az elso yetimet amcsibol 50usd-ert hozta el a parcelforce. 3 het alatt ott volt.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

jezso

jezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 hozzászólás

Osztrák/német ebay-t nézegesd. Kevesebb epic, fsr lesz, mint az angolon, de közelebb van, nincs hajón szállítás, amik csökkentik a sérülés esélyét. A szállítási költség is kisebb,

Ebben ne légy biztos! Nekem eddig szinte mindig kevesebb volt a szállítás tengerentúlról, mint a németektõl. Mindig olcsóbban ki lehet jönni. Még áfával és vámmal együtt is!
Volt olyan is hogy kevesebbe került a szállítás dollárban, mint a németetõl euróban, ugyan az a termék. ;)

valamint az angolok legtöbbje nem küld angilán kívül.

Ez valóban jellemzõ rájuk. DE. Írni kell nekik levelet. Sokszor meggondolják ám magukat. :)

Na és akkor innentõl ON.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Osztrák/német ebay-t nézegesd. Kevesebb epic, fsr lesz, mint az angolon, de közelebb van, nincs hajón szállítás, amik csökkentik a sérülés esélyét. A szállítási költség is kisebb, valamint az angolok legtöbbje nem küld angilán kívül. Én eddig németektõl csak jó/hibátlan terméket kaptam, itthoni internetes rendelés esetén ez már nem mondható el (mondjuk nem kerékpáros termék)...

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 hozzászólás
Szia Clio!
Szerintem várj vele még egy kicsit, mert idén is január környékén jött egy olyan mail, hogy mik az akciós vázak, kerékpárok, amik megmaradtak. Tele volt s-es méretûvel, meg piros színûvel, mert azokat ritkábban viszik el. Volt benne sok speci is.
A speed-way-en most is van valami akció, nézd meg. Hátha szerencséd van és találsz valamit szépen leárazva.megeshet. És tényleg érdemes angliai online boltokat is nézni, a font tényleg alacsony és leárazások is vannak. És azért ott olcsóbbak a bringák mint a németeknél.

clio

clio

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.281 hozzászólás

Szia! aprón most van egy piros fsr xc váz piros rebával.. kedvesemnek sajnos pont kicsi :(
õ 170 magas..

Igen, azt ismerem... hosszú történet, de azt nem akarom megvenni. Nincs baja a cuccnak!
De onnan indult most újra bennem (felkínálták megvételre nekem), hogy jó lenne egy fsr xc

evvagyokén

TÉGY!

hoy

hoy

vendég

• fórumtag
  • 71 hozzászólás

Nekem pont az a jó benne, hogy rövid és nagy az esése :) Persze mászáshoz jobb lenne picit hosszabb, de én meg felfelé vagyok így is, úgy is lassú :D

Szia! aprón most van egy piros fsr xc váz piros rebával.. kedvesemnek sajnos pont kicsi :(
õ 170 magas..

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás
Köszi Rob, jövõ héten küldöm a kártyát.

clio

clio

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.281 hozzászólás

En a helyedben ebayen nezelodnek...
http://sports.shop.e...d=p3286.c0.m282

Az S-works epicre siman raallnek, foleg amig padlon a font...

Õszintén megmondom, hogy nyuszi vagyok használt vázat rendelni e-bay-rõl. Ismerõseim csináltak már ilyet és nem fürödtek be, de nekem érzékem van, hogy pont nálam jöjjön ki egy rendszer hibája :D - persze nem zárkóznék el egy epic tulajdonlásától, sõõõõt ;) - nyitott vagyok javaslatokra
Az említett epic 17,5 colos - ha jó hirdetést néztem - és az nagy :(

Viszont az a Safire váz - nyammm :D

Merevvázam kb 15 " - pont ideális. Használtam 2003-as Enduro-t, M-est (most páromé, de néha azért még el-el csenem ;) ) Éppen határeset, minimálisan nagy.

Maratonozni kellett volna, ahhoz meg nagyon rövid váz volt, túl nagy eséssel. Mászni nekem a hosszabbak jönnek be. Bár lefelé jobban lehetett irányítani, az tény, de lefelé így is, úgy is lassú vagyok :)

Nekem pont az a jó benne, hogy rövid és nagy az esése :) Persze mászáshoz jobb lenne picit hosszabb, de én meg felfelé vagyok így is, úgy is lassú :D

evvagyokén

TÉGY!

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Maratonozni kellett volna, ahhoz meg nagyon rövid váz volt, túl nagy eséssel. Mászni nekem a hosszabbak jönnek be. Bár lefelé jobban lehetett irányítani, az tény, de lefelé így is, úgy is lassú vagyok :)

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
En a helyedben ebayen nezelodnek...
http://sports.shop.e...d=p3286.c0.m282

Az S-works epicre siman raallnek, foleg amig padlon a font...
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

clio

clio

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.281 hozzászólás

Méretben nem tudom, mennyire fog passzolni, kérdés, milyen magas vagy. Saját tapasztalatom lányként 173 cm magassággal, hogy a '07-es változatban (azért talán hatalmas eltérés nincs köztük) az S méret már kicsi lett volna, az M jó, az ideálisnál talán inkább hosszabb egy picivel.

Én picike vagyok (162 cm, magasság ;) ), inkabb az szokott probléma lenni, hogyan találjak elég kis vázat. Az "S" vszeg mont jó :)

Én is szerettem, csak nekem kicsi volt. Nem igazán arra való, amire én használom a "hegyi kerékpárt" :)

Na szép! Most derül ki, hogy nem rendeltetésszerûen volt használva ;)

Fini kis túra, maraton gépet építettem belõle :)
Tegnap tekertem vele egy kicsit a városban és megint rájöttem milyen fáin, hogy könnyû és merev - nagy tank után olyan könnyen suhant, hogy még :D

(Én megvárnám az új fsr xc-t, rob írta, hogy jön teszt bicóként. Ha visszalapozol, akkor van róla kép is. Persze csak, ha van rá keret.)

Ez nem a legfrissebb fsr xc váz, jó pár generációval ezelõtti.
Használtban frissebb évjáratot (akár más márkánál is) próbálnék vadászni.

Nem akarok annyit költeni vázra, amennyiben egy új, vagy tesztváz kerül. Megtartom azt a költés-optimalizáló szokásom, hogy használt speci vázakat veszek inkább :)

Jó lenne újabb évjárat is - bár szeretem a ritkaságokat :).
Sajnos ritka az S-es fsr váz :( Még az M-es is belefér, de az sem túl gyakori. Tavaly volt egy M-es, azt Skirinek sikerült megszereznie. Idén is volt egy, de az csak egyben, bicóként, és le is maradtam róla :(.

evvagyokén

TÉGY!

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás
(Én megvárnám az új fsr xc-t, rob írta, hogy jön teszt bicóként. Ha visszalapozol, akkor van róla kép is. Persze csak, ha van rá keret.)

Ez nem a legfrissebb fsr xc váz, jó pár generációval ezelõtti.
Használtban frissebb évjáratot (akár más márkánál is) próbálnék vadászni.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Én is szerettem, csak nekem kicsi volt. Nem igazán arra való, amire én használom a "hegyi kerékpárt" :)

Ariadne

Ariadne

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás

Nagyon imádom. Merev, de mégis kellõen elnyel egy csomó egyenetelenséget.
De azér a fully, az mégiscsak fully :)

Méretben nem tudom, mennyire fog passzolni, kérdés, milyen magas vagy. Saját tapasztalatom lányként 173 cm magassággal, hogy a '07-es változatban (azért talán hatalmas eltérés nincs köztük) az S méret már kicsi lett volna, az M jó, az ideálisnál talán inkább hosszabb egy picivel.
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective : Roam)

clio

clio

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.281 hozzászólás

Már nem elég a fekete rockhopper comp disc? :)
Jó szolgálatot tett?

Nagyon imádom. Merev, de mégis kellõen elnyel egy csomó egyenetelenséget.
De azér a fully, az mégiscsak fully :)

evvagyokén

TÉGY!

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Már nem elég a fekete rockhopper comp disc? :)
Jó szolgálatot tett?