Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Specialized

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6564 hozzászólás a témában

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Ha van egy kis idõd olvassd vissza e fórum február március idõszakban az én kalandomat a brain rugóstagról amit két hónap alatt nem tudtak kicserélni, mert nem volt az országban egy sem :-(

na igen.
ilyenkor kell azt csinálni, hogy köszönjük szépen, ennyi elég volt. akkor most szeretnénk egy olyan vázat, ami mûködik is.
szerintem ha nem ordibálva stb mentek oda, akkor megoldható a komplett csere is. mármint ahol vettétek.

geoff

geoff

törzsvendég

• fórumtag
  • 401 hozzászólás
Nekem a 2008-as Epicen a rugóstaggal eddig nem volt semmi gondom, remélem nem is lesz... kop-kop-kop... (már csak azért is, mert nem itthon vettem, és kicsit aggódom, hogy mi lesz ha tönkremegy :))

De az mindenképpen megnyugtató, h jövõre már robék szervízelni is tudják. :cool2:

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Mármint a bikeart-tól vagy Specialized bringa rendelés esetén? Specko szinten Rob elég precízen meg tudta eddig mondani, hogy lesz-e és ha lesz mikor. Az elõbbinél már ott van a bringa (kereken 1 hét kellett nekik, hogy beszerezzék), csak a klubfõnök nem ment eddig fel érte pestre (árubeszerzéssel egybekötve), ha minden igaz ma hozza el...remélem.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

Versenyben volt 2 Specialized (egy Roubaix és egy Tarmac) is, de végül egy Orbea lett a befutó. Klubom boltjában rendeltem, õk meg a bikeart-tól hozzák.

én négy hónapig vártam tõlük egy bringára,aztán sztornóztam a rendelést

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Hát ez az, amit leginkább remélek, ez lenne a legjobb megoldás. :) Bár már több éve próbálkoznak, nem?
De a szervizelés végülis megoldás lehet addig, végülis gondolom jó részük egyébként javítható lenne. Bár ugye a felhasználónak ez nem igazán lehet végleges megoldás, mert öt éven át javítgatni hordani folyton, az nem túl szép kilátás. Drukkolok a Speci fejlesztõinek... ;)

2007-es az elsõ széria
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Ariadne

Ariadne

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás

addigra mán tejjesen jók lesznek az újak

Hát ez az, amit leginkább remélek, ez lenne a legjobb megoldás. :) Bár már több éve próbálkoznak, nem?
De a szervizelés végülis megoldás lehet addig, végülis gondolom jó részük egyébként javítható lenne. Bár ugye a felhasználónak ez nem igazán lehet végleges megoldás, mert öt éven át javítgatni hordani folyton, az nem túl szép kilátás. Drukkolok a Speci fejlesztõinek... ;)
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective : Roam)

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Versenyben volt 2 Specialized (egy Roubaix és egy Tarmac) is, de végül egy Orbea lett a befutó. Klubom boltjában rendeltem, õk meg a bikeart-tól hozzák.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Hú, de jó. A brain-es fox tagokat is szervizelitek majd?

nem sajnos, az marad a fox forgalmazónál.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

Jöhetne is a karácsonyfa alá, ha nem rendeltem volna egy országútit :)
Így marad kb. 2010, mire összejön rá a pénz.

Ami nem elhanyagolandó kérdés lenne, hogy nekem S-es vagy M-es kell, valahol a határon mozgok a 169 cm-mel.

milyet rendeltél s honnan?

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

de igen. ráadásul a rugózó elemek esetében 5 évrõl van szó.
egy ideig még cserélgetjük, de jövõ tavaszra fel leszünk készülve a szervizelésre, és akkor nem kell cserélgetni.

Hú, de jó. A brain-es fox tagokat is szervizelitek majd?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

egy ideig még cserélgetjük, de jövõ tavaszra fel leszünk készülve a szervizelésre, és akkor nem kell cserélgetni.

addigra mán tejjesen jók lesznek az újak
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Ha kicserélik akkor nem indul újra a gari arra az alkatrészre (a normál egy év legalább)?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás

Vagy vehetünk bele havonta új tagot rettentõ sok tízezerért?

Ha kicserélik akkor nem indul újra a gari arra az alkatrészre (a normál egy év legalább)?

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás

Ami nem elhanyagolandó kérdés lenne, hogy nekem S-es vagy M-es kell, valahol a határon mozgok a 169 cm-mel.

Így legalább az új alu vázat veheted majd meg ;)

Jó lesz az M-es is (nekem 170-171 cm-hez 90-es 10°-os thomsonnal tökéletes).

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

No igen, felmerült. Hátha rob tud is mondani valamit rá, bár ugye a Specinek szokása nem "szabványméretû" tagokat használni, de azért közelit biztos lehet találni. Viszont az a váz kifejezetten braines, ez is az egyik ok, hogy annyiba került, amennyibe, és amikor éppen jó, akkor ódákat zeng róla az ember, és pont ez nem használható, ez azért finoman szólva is bosszantó...

na igen.
ilyenkor kell azt csinálni, hogy köszönjük szépen, ennyi elég volt. akkor most szeretnénk egy olyan vázat, ami mûködik is.
szerintem ha nem ordibálva stb mentek oda, akkor megoldható a komplett csere is. mármint ahol vettétek.

Ariadne

Ariadne

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás

normális tagot nem lehet rá rakni? mert mondjuk amikor már 3x cserélik, felmerülhet az emberben, hogy esetleg valami mást szeretne helyette.
csak ezekkel sajnos nem lehet...

No igen, felmerült. Hátha rob tud is mondani valamit rá, bár ugye a Specinek szokása nem "szabványméretû" tagokat használni, de azért közelit biztos lehet találni. Viszont az a váz kifejezetten braines, ez is az egyik ok, hogy annyiba került, amennyibe, és amikor éppen jó, akkor ódákat zeng róla párom - és pont ez nem használható, ez azért finoman szólva is bosszantó...
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective : Roam)

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
normális tagot nem lehet rá rakni? mert mondjuk amikor már 3x cserélik, felmerülhet az emberben, hogy esetleg valami mást szeretne helyette.
csak ezekkel sajnos nem lehet...

Ariadne

Ariadne

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás

akkor neked ilyen kell.
http://speed-way.hu/...D=117&katID=328

láttam élõben, hát, nem feltûnõ a színe, de besza-behu kategória abszolút.

Hát, brain... Párom Stumpi FSR-je még nincs egy éves, de a harmadik rugóstagot kapja már... Abszolút normálisan használja, a súlya sem extrém, és sajnos messze nem õ az egyetlen az ismeretségi körben, aki így járt. :( Egy hete kapta a legutóbbit, egyetlen túra (!), és már megint nem mozog rendesen. Az elõbbiekben a brain résszel volt gond, ebben most a változatosság kedvéért maga a tag szörcsög meg folyik.

Korrektül cserélik mindig, de ez kezd aggasztó lenni már. Elgondolkodtunk azon épp most, hogy ha 5 év garancia van a tagra, akkor 5 év múlva kidobhatjuk az egész vázat? Vagy vehetünk bele havonta új tagot rettentõ sok tízezerért? :mad: Ehh, nem tudom... Az én kis X-fusion rugóstagom az FSR XC-ben ugyan nem egy brain tudású cucc, de legalább panasz nélkül teszi a dolgát...

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Ha 200-at nem szánsz rá, akkor marad az fsr xc, az epic kb. ott kezdõdik használtan. A 2010-es szezonra én is szeretnék egy Specialized össztelóst, Epicet. Majdnem lett tavasszal, de mire összejött a 220ezer ft a pink vázra eladták :o Bár jobb halasztani a dolgot, mert ennél komolyabb vázat meg nem nagyon tudok magamnak elképzelni, akkor meg nincs hova fejleszteni :)

akkor neked ilyen kell.
http://speed-way.hu/...D=117&katID=328

láttam élõben, hát, nem feltûnõ a színe, de besza-behu kategória abszolút.