Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Specialized

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6564 hozzászólás a témában

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
A robbantott ábrából azonosítható az alkatrész, ezek alapján rendelhetõ a gyári is, de szerintem jobb és szebb is az enduro seals.
http://cdn.specializ...afireManual.pdf

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
Köszi mindkettõtöknek,csak csupasz vázat vettem minden sallang/tag nélkül.Röfike jóvoltából a váltókonzol meoldódott.

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás

Tedd meg kérlek,hogy keresel 2008-as Stumpy FSR-hez rugóstag tartó csavarokat és tag hézagolót.Megveszem dupla áron mint ahol találtad.

Mi történt a régiekkel?
Az Epyc által említett oldalon:http://www.endurofor....com/id276.html
Specialized 2008: SJ Comp, SJ Elite, Sapphire Comp FLOAT RP23 7.250 1.750 NBKRWC1575 NBKRWC1575

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

Tedd meg kérlek,hogy keresel 2008-as Stumpy FSR-hez rugóstag tartó csavarokat és tag hézagolót.Megveszem dupla áron mint ahol találtad.

Most ugye nem mondod komolyan, hogy nem tudod legyártatni egy esztergályossal... Nekem simán ment, csak mérni kell párat tolómérõvel.

De ha ez nem megy, akkor beírod a webböngészõdbe: SHOCK CHART -> kikeresed a 2008 Stumpit és meglepõ módon FOGSZ TALÁLNI megoldást! Visszamész erre az oldalra: RWC SHOCK EYE NEEDLE BEARING KITS kikeresed és már rendelheted is.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 hozzászólás
arpi07: hívd fel a forgalmazót és kérj segítséget, vagy kiskeren keresztül, Probike, Speed-Way, esetleg Gulyás Mis?, én múlt nyáron cseréltem mindent a vázon és megutdták hozni, volt ami volt itthon raktáron. Vannak külön csavar szettek ill. csapágy szettek. Biztosan tudnak hozni csak hivogatni kell õket.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

Az meg hogy valami beszerezhetetlen az internet korában eléggé vicces kijelentésnek tûnik. Max. lusta keresni az illetõ.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Már ne is haragudj, de neked volt szabványos Speci keród. Az akkor nem volt jó. Megvetted a Stumpit, hogy az istenkirály. Áradoztál róla sokat, hogy milyen jól mész vele és mennyire fasza az egész, majd eladtad és azóta csak köpködöd, holott ha jól tudom túl sok bajod nem volt vele. Az meg, hogy hónapokat vársz egy alkatrészre, az bármelyik gyártónál megeshet. Mondjam azt, hogy egy debreceni ismerõs a DH vázának a cseréjére mennyit várt? Pedig tervezési hiba volt vele (a gyári tag beleütött az alsó csõbe), mégis sok-sok-sok hónapig várt a vázra. És nem egy alapkategóriás váz volt, hanem a csúcs Trek Session.

nem tudom hogy hol olvastal rola olyat, hogy kopkodom... az egyedi megoldasokat utaltam rajta, es ezt akkor is irtam, amikor megvolt. ez akkor tudatosult bennem, amikor elromlott a tag, aprosagok kellettek a vazhoz, stb. bele sem merek gondolni, hogy mi lett volna, ha a tagnak vmi baja lesz par ev mulva. a mai napig az egyik kedvenc bringam volt, es ha lehetosegem lett volna ra, el sem adtam volna. ha egy bringam lenne, egy bakonyos terepre most sem tudnek elkepzelni idealisabbat.

Arn: Te egy elég szöszölõs embernek tûnsz, szerintem ne cseréld le a 29-est. Jó az. A tekeréseidhez tökéletes akkor minek a csere. Csak a baj van mindennel ami mozog:-) Egyébkén t úgy írod mintha tukmálnák rád a sok technikai vívmányt. Ami nem kell ne vedd meg!!!!!! Állítható nyeregcsõ, minden fiszem faszom. Bonyolult. De ha így állnának a dolgokhoz neked sem lenne most imádott 29-esed, mert felesleges fejlesztés. Nem?

erdekelnek a technikai dolgok, es valamit azert probalok ki, mert kivancsi vagyok ra. ugyanigy van a szamitogeppel, a fenykepezogeppel, a hifivel, es sorolhatnam. viszont ha nem probalom ki, honnan tudom, hogy jo e, vagy hogy egyutt tudok e vele elni? ha megtehetnem meg sokkal tobb dolgot tesztelnek. de aki ide jar az szinten nem csak tekeri a bringat, hanem hozzam hasonloan vmilyen mertekig techbuzi. es igen, szorozos figura vagyok, aki a torekszik a tokeletessegre. addig dolgozom egy probleman, amig meg nem oldom. ha nincs, csinalok. :)

a 29er reszemrol ott jott be a kepbe, hogy korabban vagy harom evig tekertem crosstrekking bringat, es hianyott valami abbol az erzesbol, barmilyen 26os cangaval mentem, es kivancsi voltam, hogy egy 29ertol kapok e valamit vissza belole ugy, hogy rendesen lehet vele terepezni. sot, igazabol en mar akkor is egy 29es (akkor 28as - azt sem tudtam, hogy van olyan, hogy 29er) montit kerestem csak itthon kb senki sem hallott rola, csak ilyen hibrid megoldasok voltak. az egyszerusege mar csak hab a tortan... az allithato nyeregcso egy allat jo dolog, de valahol ott esett le, hogy ez a sok tekerentyu valahol mar el is vesz a bringazas elvezettol, de egy nagyobb rugoutas gepre most is kene...

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
mindegy

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás
és ha még csak a szervíz lenne így. próbálj meg pl. ma magyarországon szaküzletben idei fox terméket vásárolni. vagy vegyél pécsett bringaboltból dt swiss rws thru bolt gyorszárat.
stumpjumpa

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Akkor kérdezek mást. Egy Scott EQ húzó tagját tudod itthon szervizeltetni? Egy Lefty-t tudsz itthon szervizeltetni? Egy DT TwinShot-ot tudsz itthon szervizeltetni? De szerintem még lehetne sorolni napestig azt, hogy mit nem tudsz szervizeltetni. Ezt nem érdemes kiindulási alapnak venni. (egyébként halkan jegyzem meg, hogy lehet ezeket szervizeltetni, csak mint ahogy írtam is lentebb, meg Itózs is, itthon nincs rá megoldás. ahogy sokminden másra sem)
Az meg hogy valami beszerezhetetlen az internet korában eléggé vicces kijelentésnek tûnik. Max. lusta keresni az illetõ.

nem tudom, nekem egyikre sincsen szükségem, ha javítani/karbantartani kell a paripát, akkor letolom a sarkon lévõ szervizbe és legfeljebb másnapra megvan :)

na jó, cserébe zötyögök a gödrökben :D

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

fél évente egyszer tévedek ebbe a speci topikba, de csak olyat olvasok, hogy a braines tagot nem lehet szervízeltetni, vagy a csapágy-persely beszerezhetetlen a vázhoz, meg ilyesmik

Akkor kérdezek mást. Egy Scott EQ húzó tagját tudod itthon szervizeltetni? Egy Lefty-t tudsz itthon szervizeltetni? Egy DT TwinShot-ot tudsz itthon szervizeltetni? De szerintem még lehetne sorolni napestig azt, hogy mit nem tudsz szervizeltetni. Ezt nem érdemes kiindulási alapnak venni. (egyébként halkan jegyzem meg, hogy lehet ezeket szervizeltetni, csak mint ahogy írtam is lentebb, meg Itózs is, itthon nincs rá megoldás. ahogy sokminden másra sem)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás
xfaktornetet kérdeztem, meg pont az elõbb kaptam egy telefonszámot, most fogom felhívni. állítólag keni-vágja a telókat a srác.
stumpjumpa

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás
és a braint leszámítva a speci egy életre megvett engem :)
stumpjumpa

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 hozzászólás

Nekem a gari alapból ugrik, mert bár 0 kilométeresen vettem a bringát, nem én voltam az elsõ tulajdonos. 10-20 ezerért (plusz postaköltség) le lehet szervízeltetni, de nagyon hajlok arra, hogy vegyek inkább egy idei rp23-at. csak nem tudom, h megérné-e a csere.

10-20e ft-ért hol szerelik meg?

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás
Nekem a gari alapból ugrik, mert bár 0 kilométeresen vettem a bringát, nem én voltam az elsõ tulajdonos. 10-20 ezerért (plusz postaköltség) le lehet szervízeltetni, de nagyon hajlok arra, hogy vegyek inkább egy idei rp23-at. csak nem tudom, h megérné-e a csere.
stumpjumpa

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Ha jól emlékszem két braines tag volt bajos (lehet nem olvasom elég régóta a topikot), ugyanazon évjáratból. Ezen kívül azért nagyon nem kell eldobni egy Speci kerót (sem). Nincs beszerezhetetlen alkatrész, csak gagyi magyar forgalmazó. Arról meg nem a Speci tehet. A mai világban azért nem olyan bonyolult bármit megtalálni és beszerezni a neten.
Arn: Te egy elég szöszölõs embernek tûnsz, szerintem ne cseréld le a 29-est. Jó az. A tekeréseidhez tökéletes akkor minek a csere. Csak a baj van mindennel ami mozog:-) Egyébkén t úgy írod mintha tukmálnák rád a sok technikai vívmányt. Ami nem kell ne vedd meg!!!!!! Állítható nyeregcsõ, minden fiszem faszom. Bonyolult. De ha így állnának a dolgokhoz neked sem lenne most imádott 29-esed, mert felesleges fejlesztés. Nem?
Én eladtam a 29-esemet (amit egyébként igen kedveltem) és visszaültem egy hintalóra. Az én csontjaim már igénylik a komfortot. Azért a 29-es merev nem egy csodafegyver. Remek ötlet, jó, hogy van, de egy jó teljes telóst nem helyettesíthet (nálam) az általam preferált terepeken. Szóval már megint "kinek a pap, kinek a papné" bölcsességnél tartunk.

fél évente egyszer tévedek ebbe a speci topikba, de csak olyat olvasok, hogy a braines tagot nem lehet szervízeltetni, vagy a csapágy-persely beszerezhetetlen a vázhoz, meg ilyesmik

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás

mert itt olvasol olyanokat, hogy eldobni készülnek a pár éves méregdrága vázat valami alkatrész beszerezhetetlensége okán :D

Ha jól emlékszem két braines tag volt bajos (lehet nem olvasom elég régóta a topikot), ugyanazon évjáratból. Ezen kívül azért nagyon nem kell eldobni egy Speci kerót (sem). Nincs beszerezhetetlen alkatrész, csak gagyi magyar forgalmazó. Arról meg nem a Speci tehet. A mai világban azért nem olyan bonyolult bármit megtalálni és beszerezni a neten.
Én eladtam a 29-esemet (amit egyébként igen kedveltem) és visszaültem egy hintalóra. Az én csontjaim már igénylik a komfortot. Azért a 29-es merev nem egy csodafegyver. Remek ötlet, jó, hogy van, de egy jó teljes telóst nem helyettesíthet (nálam) az általam preferált terepeken. Szóval már megint "kinek a pap, kinek a papné" bölcsességnél tartunk.

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 hozzászólás
remélem azért már jobb a helyzet itthon. van esetleg valakinek emailes kontaktja a magyar forgalmazóhoz? kiváncsi vagyok mit mondanak most õk. azért írtam egy érdeklõdõ emailt a cseh speci központnak braines tag szervizelésérõl...

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

De hogy ezek a parttalan viták az esetek nagy részében miért a Speci topikban bontakoznak ki...

mert itt olvasol olyanokat, hogy eldobni készülnek a pár éves méregdrága vázat valami alkatrész beszerezhetetlensége okán :D

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás
De hogy ezek a parttalan viták az esetek nagy részében miért a Speci topikban bontakoznak ki...