Jelentkezz be Regisztrálj
Specialized
Írta 2012. március 14. - 16:04
http://cdn.specializ...afireManual.pdf
Írta 2012. március 14. - 15:58
Írta 2012. március 14. - 15:34
Mi történt a régiekkel?Tedd meg kérlek,hogy keresel 2008-as Stumpy FSR-hez rugóstag tartó csavarokat és tag hézagolót.Megveszem dupla áron mint ahol találtad.
Az Epyc által említett oldalon:http://www.endurofor....com/id276.html
Specialized 2008: SJ Comp, SJ Elite, Sapphire Comp FLOAT RP23 7.250 1.750 NBKRWC1575 NBKRWC1575
Írta 2012. március 14. - 15:17
Tedd meg kérlek,hogy keresel 2008-as Stumpy FSR-hez rugóstag tartó csavarokat és tag hézagolót.Megveszem dupla áron mint ahol találtad.
Most ugye nem mondod komolyan, hogy nem tudod legyártatni egy esztergályossal... Nekem simán ment, csak mérni kell párat tolómérõvel.
De ha ez nem megy, akkor beírod a webböngészõdbe: SHOCK CHART -> kikeresed a 2008 Stumpit és meglepõ módon FOGSZ TALÁLNI megoldást! Visszamész erre az oldalra: RWC SHOCK EYE NEEDLE BEARING KITS kikeresed és már rendelheted is.
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Írta 2012. március 14. - 15:13
Írta 2012. március 14. - 14:57
Tedd meg kérlek,hogy keresel 2008-as Stumpy FSR-hez rugóstag tartó csavarokat és tag hézagolót.Megveszem dupla áron mint ahol találtad.Az meg hogy valami beszerezhetetlen az internet korában eléggé vicces kijelentésnek tûnik. Max. lusta keresni az illetõ.
Írta 2012. március 14. - 14:38
Már ne is haragudj, de neked volt szabványos Speci keród. Az akkor nem volt jó. Megvetted a Stumpit, hogy az istenkirály. Áradoztál róla sokat, hogy milyen jól mész vele és mennyire fasza az egész, majd eladtad és azóta csak köpködöd, holott ha jól tudom túl sok bajod nem volt vele. Az meg, hogy hónapokat vársz egy alkatrészre, az bármelyik gyártónál megeshet. Mondjam azt, hogy egy debreceni ismerõs a DH vázának a cseréjére mennyit várt? Pedig tervezési hiba volt vele (a gyári tag beleütött az alsó csõbe), mégis sok-sok-sok hónapig várt a vázra. És nem egy alapkategóriás váz volt, hanem a csúcs Trek Session.
nem tudom hogy hol olvastal rola olyat, hogy kopkodom... az egyedi megoldasokat utaltam rajta, es ezt akkor is irtam, amikor megvolt. ez akkor tudatosult bennem, amikor elromlott a tag, aprosagok kellettek a vazhoz, stb. bele sem merek gondolni, hogy mi lett volna, ha a tagnak vmi baja lesz par ev mulva. a mai napig az egyik kedvenc bringam volt, es ha lehetosegem lett volna ra, el sem adtam volna. ha egy bringam lenne, egy bakonyos terepre most sem tudnek elkepzelni idealisabbat.
Arn: Te egy elég szöszölõs embernek tûnsz, szerintem ne cseréld le a 29-est. Jó az. A tekeréseidhez tökéletes akkor minek a csere. Csak a baj van mindennel ami mozog:-) Egyébkén t úgy írod mintha tukmálnák rád a sok technikai vívmányt. Ami nem kell ne vedd meg!!!!!! Állítható nyeregcsõ, minden fiszem faszom. Bonyolult. De ha így állnának a dolgokhoz neked sem lenne most imádott 29-esed, mert felesleges fejlesztés. Nem?
erdekelnek a technikai dolgok, es valamit azert probalok ki, mert kivancsi vagyok ra. ugyanigy van a szamitogeppel, a fenykepezogeppel, a hifivel, es sorolhatnam. viszont ha nem probalom ki, honnan tudom, hogy jo e, vagy hogy egyutt tudok e vele elni? ha megtehetnem meg sokkal tobb dolgot tesztelnek. de aki ide jar az szinten nem csak tekeri a bringat, hanem hozzam hasonloan vmilyen mertekig techbuzi. es igen, szorozos figura vagyok, aki a torekszik a tokeletessegre. addig dolgozom egy probleman, amig meg nem oldom. ha nincs, csinalok.
a 29er reszemrol ott jott be a kepbe, hogy korabban vagy harom evig tekertem crosstrekking bringat, es hianyott valami abbol az erzesbol, barmilyen 26os cangaval mentem, es kivancsi voltam, hogy egy 29ertol kapok e valamit vissza belole ugy, hogy rendesen lehet vele terepezni. sot, igazabol en mar akkor is egy 29es (akkor 28as - azt sem tudtam, hogy van olyan, hogy 29er) montit kerestem csak itthon kb senki sem hallott rola, csak ilyen hibrid megoldasok voltak. az egyszerusege mar csak hab a tortan... az allithato nyeregcso egy allat jo dolog, de valahol ott esett le, hogy ez a sok tekerentyu valahol mar el is vesz a bringazas elvezettol, de egy nagyobb rugoutas gepre most is kene...
Írta 2012. március 14. - 14:27
Írta 2012. március 14. - 13:52
Írta 2012. március 14. - 13:35
Akkor kérdezek mást. Egy Scott EQ húzó tagját tudod itthon szervizeltetni? Egy Lefty-t tudsz itthon szervizeltetni? Egy DT TwinShot-ot tudsz itthon szervizeltetni? De szerintem még lehetne sorolni napestig azt, hogy mit nem tudsz szervizeltetni. Ezt nem érdemes kiindulási alapnak venni. (egyébként halkan jegyzem meg, hogy lehet ezeket szervizeltetni, csak mint ahogy írtam is lentebb, meg Itózs is, itthon nincs rá megoldás. ahogy sokminden másra sem)
Az meg hogy valami beszerezhetetlen az internet korában eléggé vicces kijelentésnek tûnik. Max. lusta keresni az illetõ.
nem tudom, nekem egyikre sincsen szükségem, ha javítani/karbantartani kell a paripát, akkor letolom a sarkon lévõ szervizbe és legfeljebb másnapra megvan
na jó, cserébe zötyögök a gödrökben
Írta 2012. március 14. - 13:29
fél évente egyszer tévedek ebbe a speci topikba, de csak olyat olvasok, hogy a braines tagot nem lehet szervízeltetni, vagy a csapágy-persely beszerezhetetlen a vázhoz, meg ilyesmik
Akkor kérdezek mást. Egy Scott EQ húzó tagját tudod itthon szervizeltetni? Egy Lefty-t tudsz itthon szervizeltetni? Egy DT TwinShot-ot tudsz itthon szervizeltetni? De szerintem még lehetne sorolni napestig azt, hogy mit nem tudsz szervizeltetni. Ezt nem érdemes kiindulási alapnak venni. (egyébként halkan jegyzem meg, hogy lehet ezeket szervizeltetni, csak mint ahogy írtam is lentebb, meg Itózs is, itthon nincs rá megoldás. ahogy sokminden másra sem)
Az meg hogy valami beszerezhetetlen az internet korában eléggé vicces kijelentésnek tûnik. Max. lusta keresni az illetõ.
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Írta 2012. március 14. - 13:27
Írta 2012. március 14. - 13:24
Írta 2012. március 14. - 13:23
Nekem a gari alapból ugrik, mert bár 0 kilométeresen vettem a bringát, nem én voltam az elsõ tulajdonos. 10-20 ezerért (plusz postaköltség) le lehet szervízeltetni, de nagyon hajlok arra, hogy vegyek inkább egy idei rp23-at. csak nem tudom, h megérné-e a csere.
10-20e ft-ért hol szerelik meg?
Írta 2012. március 14. - 13:21
Írta 2012. március 14. - 13:16
Ha jól emlékszem két braines tag volt bajos (lehet nem olvasom elég régóta a topikot), ugyanazon évjáratból. Ezen kívül azért nagyon nem kell eldobni egy Speci kerót (sem). Nincs beszerezhetetlen alkatrész, csak gagyi magyar forgalmazó. Arról meg nem a Speci tehet. A mai világban azért nem olyan bonyolult bármit megtalálni és beszerezni a neten.
Arn: Te egy elég szöszölõs embernek tûnsz, szerintem ne cseréld le a 29-est. Jó az. A tekeréseidhez tökéletes akkor minek a csere. Csak a baj van mindennel ami mozog:-) Egyébkén t úgy írod mintha tukmálnák rád a sok technikai vívmányt. Ami nem kell ne vedd meg!!!!!! Állítható nyeregcsõ, minden fiszem faszom. Bonyolult. De ha így állnának a dolgokhoz neked sem lenne most imádott 29-esed, mert felesleges fejlesztés. Nem?
Én eladtam a 29-esemet (amit egyébként igen kedveltem) és visszaültem egy hintalóra. Az én csontjaim már igénylik a komfortot. Azért a 29-es merev nem egy csodafegyver. Remek ötlet, jó, hogy van, de egy jó teljes telóst nem helyettesíthet (nálam) az általam preferált terepeken. Szóval már megint "kinek a pap, kinek a papné" bölcsességnél tartunk.
fél évente egyszer tévedek ebbe a speci topikba, de csak olyat olvasok, hogy a braines tagot nem lehet szervízeltetni, vagy a csapágy-persely beszerezhetetlen a vázhoz, meg ilyesmik
Írta 2012. március 14. - 13:09
Ha jól emlékszem két braines tag volt bajos (lehet nem olvasom elég régóta a topikot), ugyanazon évjáratból. Ezen kívül azért nagyon nem kell eldobni egy Speci kerót (sem). Nincs beszerezhetetlen alkatrész, csak gagyi magyar forgalmazó. Arról meg nem a Speci tehet. A mai világban azért nem olyan bonyolult bármit megtalálni és beszerezni a neten.mert itt olvasol olyanokat, hogy eldobni készülnek a pár éves méregdrága vázat valami alkatrész beszerezhetetlensége okán
Én eladtam a 29-esemet (amit egyébként igen kedveltem) és visszaültem egy hintalóra. Az én csontjaim már igénylik a komfortot. Azért a 29-es merev nem egy csodafegyver. Remek ötlet, jó, hogy van, de egy jó teljes telóst nem helyettesíthet (nálam) az általam preferált terepeken. Szóval már megint "kinek a pap, kinek a papné" bölcsességnél tartunk.
Írta 2012. március 14. - 12:42
Írta 2012. március 14. - 12:38
De hogy ezek a parttalan viták az esetek nagy részében miért a Speci topikban bontakoznak ki...
mert itt olvasol olyanokat, hogy eldobni készülnek a pár éves méregdrága vázat valami alkatrész beszerezhetetlensége okán