Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Specialized

- - - - -

• Please log in to reply
6564 replies to this topic

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
jaja, bocs tesztkérdés témakör:
az uj tesztbringák (meg minden, ami teszt) piros-fehér lesz, jól elkülöníthetõen, és szerintem rondán. lesz nyereg tesztprogram is az usa-ban, szintén piros-fehér nyergekkel, de van tervben más tesztprogram is odakinn. namost hogy mennyi megvalósítható ebbõl ithon az sokban függ a boltosok akarásától. ugyanis a tesztrendszer sajnos csak úgy mûködik rendesen, hogy a boltba kikerült kerékpárt meg kell vásárolnia a boltosnak, ha más nem a szezon végén. próbálok valami köztes megoldás találni (utazó tesztflotta? igy minden tesztmodell jutna minden kereskedõhöz) de az alap probléma adott: boltok általában nem szeretik megvenni a használt gépeket, mert nem tudja eladni. a használtpiaci helyzetet mindenki ismeri, olcsóbbnál olcsóbban juthatsz szinte bármihez az apróban, és igy egy hatalmas bukta is kijöhet a végén a tesztprogramban részvételbõl.
másik oldalon ott vérzik el a dolog, hogy sajnos (?) a dolog fizetõs kell, hogy legyen. azaz te, aki kipróbálod fizetned kell érte, ha veszel olyat ha nem. nyilván ha veszel ott valami, akkor leszámolódik a befizetett összeg. ez az összeg független a letéttõl! ez a teszt "ára". nyilván lesz olyan boltos, aki mondjuk nem ismer, az akár a kerékpár árának 3/4-ét is elkérheti pluszban letétnek, mert ha valós érdeklõdõ vagy, akkor van rá pénzed, tehát oda tudod adni, neki meg van egy biztosítéka, ha ellopják, vagy bármi más éri.
ugy érzem ez elkerülhetetlen része a dolognak (az usa-ban és az egész central europe-ban igy mûködik, tehát nem magyar sajátosság lenne) de ez sokakat el fog ám risztani a kipróbálástól, és akkor megkérdõjelezõdik az egésznek az értelme.
én szeretném, mert jó dolog
ha más nem, csinálunk mi egy tesztparkos saját zsebre, és aztán jöhet mindenki :)

Déenes: a multis belistázást viccnek szántam :)

apr: bárcsak több olyan vevõ lenne, mint az általad leirt. de kb két kezemen meg tudom számolni az összeset. ha nem igy lenne, nem beszélgetnénk ezekrõl elhiszed? :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,256 posts
Rob! A sok kék szöveghez: Értem, értem én, de akkor se lesz ettõl a kerékpárboltokban választék...
A multi szisztémás belistázást azért kicsit durvának gondolnám, fõleg, hogy még szg-es rendszerrel sem dolgoznak legtöbben.
Mindenesetre megtiszteltél, hogy szakítottál idõt a felvilágosításra. :)

aki akarja erteni az bologat, de az eddig is ertette. akinek ezek a nagy kek szovegek igazan szolnak az ugyis csak kozolni fogja veled hogy egy arcoskodo kcsg vagy nehogyma az o hibaja legyen.

arcoskodo kcsg, nem az én hibám :D
De csak azért, hogy igazad legyen!

Tesztbringák lesznek majd a 2010-es gépekbõl és ha igen azokat milyen szisztéma szerint osztják el?

Ez már inkább érdekelne engem is.
www.magicteam.hu

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts
Annyit fûznék hozzá (ha már az én hozzászólásommal is indult pár napja a vissza-vissza térõ kedélyes vita):

a) van olyan vásárló (itt a fórumon is) aki:
- magyar kerékprábolt(ok)ban vásárol 100%-ban
- nem vásárol internetrõl (kivéve olyan terméket ami egyáltalán nem kapható itthon, pl: brooks nyereg stb.)
- nem akar olcsóbb árakat, mint a német ár. Megfelel mondjuk elsõ nekifutásra az usa/uk/német akármilyen msrp :)
- (már) nem apuci/anyuci pénzén vásárol (ha meg azon az gondolom nem baj)
- vásárol drága kerékpárt (200/300/400/... fölött)
- nem várja körmöt rágva az augusztust leárazásra (mondjuk, ha egyáltalán nincs epic idén akkor nincs is mit leárazni, spórolt egy csomót a nagyker :), jövõre azért jó lenne ha lenne legalább alu epic, hátha valaki upgradelne... ), de ha épp augusztusba jut eszébe vásárolni, azért nem kell, hogy lelkiismeret furdalása legyen
- nem akar 2010-es bicót 2009 júniusában, hanem ne adj Isten egy 2009-est esetleg
- nem akar mindig annál többet, mint amit kért (kért?! vásárolt talán), nem is értem itt rob gondolatmenetét a jól ismert átlagfogyasztóról

Ez egy nagyon fontos réteg szerintem a kerékpárgyártóknak/kekereskedõknek, hiszen ezek a vásárlók, akik több bicajt vesznek, a családtagoknak is, gyerkõcöknek is, és lehet, hogy a gyerek is specit vesz ha felnõ, mert azt látta otthon.

Ezeken a vásárlókon (pl. rajtam) jól lehet keresni, és a vásárló is elégedett, a pénzéért jó bicajt, szuper garis szolgáltatást kap stb.

A jelenlegi piaci helyzetben úgy látom ez a törpe minoritás itthon nem kapja meg azt, amit megkapna mondjuk Ausztriában, Németországban, USA-ban stb. Most látom kalaius megelõzõtt egy hasonló gondolattal:

ennek ellenére kellemetlen, hogy pont a leglelkesebb kerékpárosoknak nyújtanak legkevesebbet a kerékpárbizniszben itthon

Errõl nem a vásárló tehet. Nem megy és nem fog menni a "vásárló van a kereskedõért" mentalitás.

Mi nem tudunk mit kezdeni a 25-ös epic megrendelés limittel, hogy nem mûködik a bizományi értékesítés, hogy milyen a kapcsolat és pénz megosztás a kis és nagy ker között, hogy nincs normális honlap (tehát a nagy ker sem százas marketing téren), hogy egy az egyben a tavalyi kiskatalógus van a boltba más borítóval stb.

B) A kritikák 99%-a szerintem építõ jellegû és értékes, más márka fórumokon nem látok ilyen parázs vitákat a témában. Lehet, hogy más márkánál minden rendben van, vagy az átlag tulajok ott nem ennyire megszállottak?

c) rob nyilván nem "nagy arc", hanem egy segítõkész kapcsolat, akivel a többség - ha máshogy nem - emailen vagy telefonon már "találkozott". Ezen a téren már elértük amerikát...

d) természetesen lehet az üzletpolitikát kizárólag a tömeges és alkalmi hardrock vásárlókra építeni, semmi közünk hozzá, kívánom, hogy mûködjön. Én nem látom az átlag hardrock/rockhopper bringások tömegét az utakon, de én nem bicajozok sokat.

Kicsit sok lett, bocsánat.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

csak itthon a szolgáltatásért senki nem hajlandó fizetni. a szolgáltatás az, hogy beállítják...[]
és nem, nem "érthetõ" a hozzáállás, hogy majd megveszem olcsóbban. a termékeknek annyi az ára amennyi, a kenyeret sem alkuszod le a tescoban, vagy mondod a pultosnak, hogy jólvan majd megkeresem a péket azt jól megveszem tõle.

Csak erre a kiragadott részre reagálnék, nem a fõ témára, bár ez is ki lett fejtve részletesebben is, ahogy látom.
Nem feltétlen az olcsójánoskodó szarrágás az oka, ha a fórumozók jelentõs része elkerüli a boltokat, és mindenféle online boltokból szerzi be az alkatrészeket. Az evidens dolgokon túl, hogy kényelmesebb, és sokszor gyorsabb - márpedig akinek ez a hobbija, fõleg szezonban, valszeg nem szeretne várni, ha mondjuk emiatt nem tud bringázni hetekig, vagy akár hónapokig - de benne van is, hogy erre a "szolgáltatásra" lehet, egész egyszerûen nincs szüksége. Adott esetben elõfordulhat, hogy tájékozottabb, mint egyes boltosok, ugyanúgy meg tudja szerelni a gépét, stb. Nem mondom, vannak olyan boltok, akik még a legelvetemültebb arcoknak is tudnak újat mondani/mutatni (pl. Speedway v. Óbuda Bringa) - de ezeket egy kezemen meg tudom számolni sztem.

Hogy ez jó vagy rossz, az csak attól függ, mi honnan szemléljük a dolgokat :) És lehet, kicsi a jelentõsége ennek a vásárlói körnek a kerékpáros iparban valójában (melyik is a legnagyobb kerékpárforgalmazó itthon?), ennek ellenére kellemetlen, hogy pont a leglelkesebb kerékpárosoknak nyújtanak legkevesebbet a kerékpárbizniszben itthon.

Ez a kenyeres amúgy nem jó példa. Ha azt írod, hogy elmész a Tescoba érte, az azt jelenti, hogy kiszolgálod a multit, aki az olcsó zsemlével/péktermékkel töm tele, ahelyett, hogy eljárnál egy pékséghez ugyanannak a cuccnak a 20 Ft-tal drágább változatáért, ami sajnos nagy eséllyel messze nem lesz olyan friss, mint pl. az Auchanban :)

Btw. ennek már volt külön topikja vhol...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Te is tudod hogy nem így értettem,de elviccelõdehtünk így is.

kiváncsian várom a véleményedet, mert a témát feldobtad, de magad nem foglaltál állást :)
én ismerem az átlagfogyasztót, olyan mint az átlag boltos. minél többet adsz neki annál többet kér, és elõbb-utóbb ha nem figyelsz, a nyakadra nõ, és tõle függsz.

más:

én ugy vélem ti összekeveritek a specialized forgalmazásnál az rockhopperek és hardrockok forgalmazását az epicek és big hitek forgalmazásával.
a big hit meg az epic, meg bármi, ami perpill fél millió fölött van kisker áron csak bónusz kellene, hogy legyen. nem arra kell koncentrálni, mert ha nincs ami megadja a volument, akkor a rétegmodellekbõl nem fogunk megélni, és akkor volt forgalmazás nincs forgalmazás. de a ti szemetekben ha nincs itthon epic, ha nincs itthon karbon merev váz, vagy bármi, amit éppen kitaláltál, lehetõleg olcsóbban mint a németeknél, akkor az egész szar, és megint a nagyker a szemét.
emiatt lehet néha elbeszélünk egymás mellett, ezt még le akartam irni.

a mi kereskedelempolitikánk nem biztos, hogy tökéletes. de ha legalább eredményes lesz, akkor az segiteni fog abban, hogy tökéletesedjen. érteni a logikát ebben?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

Bazzz...., a te arcod mennyire van magasan? Ugye szépek a felhõk felülrõl?
Ismered Robot egyáltalán? Van Speci bringád? Na két igen a válasz, akkor is kulturáltabban kéne, nem csak az "észt" osztani. Csináld jobban, ha tudod.

Szerintem nem neked kéne hisztizni,hanem Robnak,de látod,õ sem teszi,hanem inkább válaszolt.

és egy gondolat arra, hogy a kereskedelempolitikánkhoz alakitjuk a vevõket, pedig forditva kellene:
ha forditva lenne, akkor a kerékpárok ingyen lennének, mert a vevõnek csak az a jó. lehetõleg örök élet garival, ingyen szereléssel, és minden alkalommal le lenne cserélve újra évváltáskor. és be sem kellene menni érte a boltba, mert a postás házhoz vinné. és ott össze is szerelné azonnal. sõt, egybõl a jövõ évi modellt....
mindenütt máshol elfogadjuk a kereskedelempolitika által alakitott szabályokat, csak a kerékpároknál nem? hogy van ez?

Te is tudod hogy nem így értettem,de elviccelõdehtünk így is.

Egyébként apróságokon kívûl (lánc,fogsor,gumi stb) nem vettem még semmilyen kerékpáros holmit netrõl.Boltban szoktam megvenni a komolyabb dolgokat.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

ugyanmar. en tegnap tudtam meg [itt a forumon] hogy a BBB fal amiert en £1250-at kerek per meter az tulajdonkeppen ingyen van.

S nekem még nem is perkáltatok még a név miatt semmit ;) :D

Tesztbringák lesznek majd a 2010-es gépekbõl és ha igen azokat milyen szisztéma szerint osztják el?

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ugyanmar. en tegnap tudtam meg [itt a forumon] hogy a BBB fal amiert en £1250-at kerek per meter az tulajdonkeppen ingyen van. es a kocsog nagyker marketinggepezet tolja bele a mit sem sejto vevo szajaba a hulladek termekeit.

VAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

gyerunk sracok irjatok meg, vinnyogni akarok.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
hányszor elhatároztam már, hogy legközelebb inkább kussolok :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
aki akarja erteni az bologat, de az eddig is ertette. akinek ezek a nagy kek szovegek igazan szolnak az ugyis csak kozolni fogja veled hogy egy arcoskodo kcsg vagy nehogyma az o hibaja legyen.

csak mondom.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Hol, hol, hol??? Hidd el, hogy ha lenne ilyen, ahol még készlet is van, szerintem nem egyedül lennék aki bemenne és fizetne érte.
Elnézegetvén a kiscsávókat a környéken milyen gépekkel nyomulnak... Hát nekem nem az az érzésem, hogy senki sem akar bicajra költeni.

:) remélem egyre több helyen. legalábbis mi azon melózunk, hogy igy legyen. nem egyik napról a másikra persze.
manapság még nem kiváltság egy-egy prémium márkát forgalmazni, hanem majdnem õk tesznek szivességet nekünk, ha bekerülhetek a boltba... (nehogy majd valamelyik kitalálja, hogy belistázásért is pénzt kér mint a tesco :P)
a legtöbb kereskedõ (sok esetben adott városban monopol helyzetben lévõ!) nem szeret (vagy nincs ideje) dolgozni egy kerékpár eladással. van 3 bicikli, a vevõ megkérdi melyik a jobb, értelem szerûen az, amelyik mellé érveket tudsz támasztani. melyik mellé támasztod a legegyszerûbb érveket? amelyiknek a legjobb a felszereltsége (hátsóváltója!) igy hátrányban van a specialized más márkákkal szemben? igen.
meg kell tanitani a kereskedõnek, hogy mik az érvek a másikkal szemben? igen. kell ehhez akarás a kereskedõ részérõl? igen. több embert is oktatni kell akár egy adott kereskedésen bell is? igen.
ez embertelen munka, fõleg hogy a fejlõdés nem áll meg, itt vannak az új modellek a nyakunkon, de neki még a "régit" kell eladnia.
és ráadásul komoly alultõkésítettség van a kiskereskedelmi oldalon. ha itthon is úgy mûködne a rendszer, ahogy odakinn mondjuk a németeknél, akkor nem kellene itt panaszkodnom. egyik viszi magával a másikat.
a kereskedõ januárban (igen!!) már rendeléseket ad le a következõ (!!) évi modellekre, anélkül, hogy akár egy fél képet vagy árat látott volna a modellrõl, és májusig a tervezett egész éves forgalmának 50%-át át kell vennie. az év fordulópontja áttevõdött eurobike-ra. nem a nagyker raktároz, hanem a kiskereskedõ.
nálunk a kiskereskedõk közül senki sem tudja még saccolni sem, mibõl mennyit ad el. számukra ráadásul a teljes áron megvett, majd leértékelt áru maga a nagyhalál. komoly boltokban nincs számítógépes rendszer, emiatt persze a tervezés mint olyan teljesen esélytelen. tervezés nélkül nincs elõre gondolkodás és elõre rendelés, elõre rendelés nélkül nincsen csak késõn kerékpár, amit a taiwani/kinai csúcs miatt sokszor még késõbb kapnak meg, mint kellene. panaszkodnak, hogy "nincs" de ha azt mondom lenne, ha rendelnétek, az a válasz, hogy honnan a fenébõl tudja mit rendeljen? majd amire beesik valaki. mert megvenni egy komoly drága kerékpárt nem engedheti meg, hiszen ugye "mi lesz ha ittmarad" közben meg a vevõ (ti) arra panaszkodtok, hogy nincs a boltokban semmi, igy ha nem látja nem veszi meg.
ilyenkor jön a felmentõ ötlet, a bizomány! de ha megpendited, hogy a bizományos ár és a lista nagyker között különbség van (ki is finanszirozza? annak mennyi is a költsége?) akkor menjek el szépen melegebb égtájra, mert õ 60% alatt nem tesz be semmit a boltba, ilyen rezsi meg bérleti díjak mellett csoda, hogy éhen nem hal...
az meg már csak hab a tortán, hogy legtöbben nem értenek a marketinghez, és nem is használják. nem, nem arra gondolok, hogy hirdetsz a bikemagban. az is az, de csak egy része.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

Bazzz...ilyen magasan hordott arccal csak nagykerezni lehet...
Olyan a magyar kereskedelem,amilyen.És miattad is,aki részese vagy,és alakítod Lehet nem nekünk kellett volna más hobbit választani,hanem neked más munkát...

Bazzz...., a te arcod mennyire van magasan? Ugye szépek a felhõk felülrõl?
Ismered Robot egyáltalán? Van Speci bringád? Na két igen a válasz, akkor is kulturáltabban kéne, nem csak az "észt" osztani. Csináld jobban, ha tudod.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Bazzz...ilyen magasan hordott arccal csak nagykerezni lehet...Egy kerékpárbolt hamar bezárhatna,ha így állna hozzá a szarevõsködõ, a boltba csak biciklit tapizni,meg infót lopni járó magyar közönséghez.

Úgy látom, ti a kereskedelmi gyakorlatotokhoz szeretnétek "igazítani" a a vásárlókat.Hát sok sikert hozzá!De szerintem fordítva kéne mûködnie a dolognak.

Önvizsgálat?Majd ha nem mutyizol te sem,a vízvezetékszerelõvel,a féláfa miatt,és nem mész be a festékboltba megkérdezni,milyen festéket vegyél,hogy aztán egy olcsóbb helyen,ahol nincs szaktanácsadás megvedd,stb,majd akkor írj ilyen lenézõen a magyar közönségrõl.

Ha a hátizsákos Franci bácsi szó nélkül kifizeti a számunkra "hanyattverõs" árakat,akkor vajon miért pont onnan tudunk olcsóbban rendelni mi,szarevõ magyarok?

Olyan a magyar kereskedelem,amilyen.És miattad is,aki részese vagy,és alakítod Lehet nem nekünk kellett volna más hobbit választani,hanem neked más munkát...

látod nem ismersz, igy nem hibáztatlak amiatt, amit leírsz.
szerencsére egyedül vagy a véleményeddel, és remélem ha velem vagy a munkámmal nem is, legalább a Specialized kerékpároddal meg vagy elégedve. :) végtére is nem lehetek szimpatikus mindenkinek.
egy netes szleng jutott eszembe, "alkotni nehéz, fikázni könnyû"
szerinted?
egy példa, hogy vettem tévét - elkezdtem a neten nézegetni, hogy mik vannak. rájöttem, hogy mivel nem értek hozzá, igy sokáig tartana kitalálni, melyik miért jobb. szóval besétáltam a MM-ba, és kértem az eladó segítségét. aztán egy másikét is, mert az elsõ egyáltalán nem volt meggyõzõ. én a pénzemért elvártam, hogy szaktanácsban, tapasztalatban, és véleményben is részesitsenek a tévém mellé. és mivel megkaptam (ritka az ilyen belátom, a MM nem a szakértelmérõl hires) megvettem ott a tévét. hazamehettem volna egy cetlire felirt cikkszámmal, hogy otthonról megrendeljem, de nem tettem. ott volt, kézzelfogható volt, kipróbáltam, hazavittem, azóta is örülök neki. õk pedig megdolgoztak a pénzükért. eladtak nekem egy tévét. érzed a különbséget? nem én vettem egyet, õk adtak el nekem egyet. és én ezt fizetem ki.

ha már itt tartunk én célomnak érzem, hogy változtassak mind a kereskedõkön, mint a vásárlóközönségen. az, hogy te ebbe nem akarsz beletartozni, az nem az én hibám. de remélem pár év múlva nekem lesz igazam.

tapasztalatom szerint a legtöbb kereskedõ fogékony a változásra, és bár õk is sokmillió önérzetes "okos" vevõvel vannak megáldva, azért egyre több az is, aki nem ért a kerékpárhoz, csak szeretne egyet. és mi azokból fogunk megélni, nem abból a tizbõl, aki itt a fórumon van. (bocs!) ti mindannyian meg fogjátok venni máshol, az internet beleszövõdött a mindennapjaitokba, tudjátok mit vesztek és mennyiért. ez nem is probléma. csak ne menjetek be a boltba ezt hangoztatni. a boltos sem fog szeretni, ha okosabb vagy nála. nem ugy értem, hogy többet tudsz (ami nem elképzelhetetlen, neked ez a hobbid, neki meg a munkája) hanem hogy "okoskodsz". nagy különbség.

és egy gondolat arra, hogy a kereskedelempolitikánkhoz alakitjuk a vevõket, pedig forditva kellene:
ha forditva lenne, akkor a kerékpárok ingyen lennének, mert a vevõnek csak az a jó. lehetõleg örök élet garival, ingyen szereléssel, és minden alkalommal le lenne cserélve újra évváltáskor. és be sem kellene menni érte a boltba, mert a postás házhoz vinné. és ott össze is szerelné azonnal. sõt, egybõl a jövõ évi modellt....
mindenütt máshol elfogadjuk a kereskedelempolitika által alakitott szabályokat, csak a kerékpároknál nem? hogy van ez?

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
Szerintem az ár csak az egyik oka az internetes vásárlók magasabb számának (jelen esetben).

Nekem /szvsz többeknek/ megérné az amerikai áraknál (postával együtt) valamivel magasabb összeget (EU-ban minimális eltérések vannak, ha nincs akció), ha a váz/bringa/alkatrész, pár héttel a kiskerben való megrendelés után az ingoságaim értékét növelné. Ha van itthon raktáron, akkor meg 2nap...

Ezt a hiányosságot (lassúság), nem feltétlenül a hazai forgalmazó számlájára írnám.
Van egy bringa, amit nagyon szeretnék, itthon nincsen, de elvileg úton van egy szállítmánnyal.
Még korábban beszéltem az értelmes távolságra lévõ külföldi üzletek egy részével, de ott sem volt nekem való méretben és felszereltséggel. Nem is tudtak semmit mondani, hogy mikorra jönne, ha azt mondom kell.

Valami olyasmi a helyzet, hogy az "összeurópai" raktárkészletben sem túl bõ a választék, vagy kihagyják a játékbõl az EU dílert.
Inkább az anyacég és/vagy az európai hálózat üzletpolitikája lehet hibás, mint a lokális egységé.
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,256 posts

itthon a szolgáltatásért senki nem hajlandó fizetni. a szolgáltatás az, hogy beállítják,, hogy kicserélik a kormányszárat ha kényelmetlen, hogy tanácsokat adnak mit vegyél még rá, hogy tanácsot adnak mit cserélj esetleg le, hogy megmutatják mekkora vázméret kell neked, hogy kipróbálhatod mielõtt megveszed, felszerelik leszerelik összeszerelik, szóval gondoskodnak rólad mint vevõrõl.

Hol, hol, hol??? Hidd el, hogy ha lenne ilyen, ahol még készlet is van, szerintem nem egyedül lennék aki bemenne és fizetne érte.
Elnézegetvén a kiscsávókat a környéken milyen gépekkel nyomulnak... Hát nekem nem az az érzésem, hogy senki sem akar bicajra költeni.

Esettanulmány:
Kiscsávó kõgazdag vállalkozó papa kíséretében a bringaboltban. Hozzáértés papa részérõl zéró. Kiscsávónak vannak elképzelései. Kinézett bringa ára 450e körül. Papa: OK, az ár nem számít szülinapra lesz. Kiscsávó: mégse jó mert nem karbon, meg nem xtr az agy.

Hidd el nem egyedi eset.

Én ezt nem Robnak szánnám. Neki hivatali kötelessége védeni a rendszert. Konkrét probléma esetén pedig korrekt hozzáállást tapasztaltam a részérõl.

Egyébként a globalizálódó piac ezeket a kérdéseket szerintem magától meg fogja oldani. Csak legyen vége a receszió nyomásának.
www.magicteam.hu

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Nem szükséges bizonyítani,elég ha õ tudja.Egyébként meg ki és mit tud egy fórumon bizonyítani?Ne röhögtess.
Amúgy meg annyira maradtam a témánál mit õ,csak a vásárlói oldalról.Szerintem pont te voltál offtopic,úgyhogy hagyd szépen a fórumózókat fórumozni,akár vitatkozni is!Köszönöm.

Maradjunk annyiban, hogy inkább nem véleményezem ezt a hozzászólást. Egyébként pedig ne akard nekem megszabni, hogy mit csináljak itt a Fórumon.

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts

a Specialized szembe akar (szeretne) menni ezzel az iránnyal.
nyilván az USA-ban sokkal sikeresebben mint itthon
ott ugyanis a vevõ a BG FIT beállítást nem tudja "megvenni" a neten, mert ahhoz el kell menni a boltba. és ez egy komoly fegyvertény. ha minden igaz, errõl lesz cikk itthon is.
nem hiszem el, hogy csak egy terméket árulunk.
mi egy terméket és egy szolgáltatást együtt árulunk. csak itthon a szolgáltatásért senki nem hajlandó fizetni. a szolgáltatás az, hogy beállítják,, hogy kicserélik a kormányszárat ha kényelmetlen, hogy tanácsokat adnak mit vegyél még rá, hogy tanácsot adnak mit cserélj esetleg le, hogy megmutatják mekkora vázméret kell neked, hogy kipróbálhatod mielõtt megveszed, felszerelik leszerelik összeszerelik, szóval gondoskodnak rólad mint vevõrõl. intézik a garanciális problémádat, 3 hónap múlva ingyen átnézik, stbstb rengeteg példa van! de itthon mindeki a legolcsóbb megoldást akarja, aztán majd lesz valami, kuncsorgunk, meg ferditünk, hogy kicseréljék ha eltört....

és nem, nem "érthetõ" a hozzáállás, hogy majd megveszem olcsóbban. a termékeknek annyi az ára amennyi, a kenyeret sem alkuszod le a tescoban, vagy mondod a pultosnak, hogy jólvan majd megkeresem a péket azt jól megveszem tõle.

Biztosan van egy szeles reteg akit ezzel a strategiaval meg lehet fogni. Kulonosen az USA-ban, ahol az emberek sokkal jobban elvarjak a kenyelmi extra szolgaltatasokat. Es nyilvan aki nem akarja magat beleasni az alkatreszek, szabvanyok, meretek vilagaba annak ez egy jo megoldas. De egyre szelesebb a reteg, akit az erdekel elsosorban, hogy mennyiert jut hozza, ezert informalodik es beszerzi maganak.

Es persze az altalad felvazolt politikahoz kell egy erre alkalmas kiskereskedoi halozat, aki tovabbadja ezt a "feelinget" es torodest. Es kell egy olyan kereskedelmi lanc (nagyker+kisker), ahol szeles valasztek elerheto. Hiszen valasztek, kinalat nelkul az altalad leirtak halva szuletett otletek. Ha a bolt is csak megrendelni tudja a bicajt (ha van a nagykerben egyaltalan), ha nem tudja lekapni a polcrol a nyerget amit kicserelnek az uj bicajon, ha nincs meret- es alkatreszvalasztek, amiket kiprobalhatok, ha akar egy evre elore kell kozolnom az igenyemet egy-egy specibb bicajra (ezt itt olvastam, nem tudom igy van e), alkatreszre akkor mirol beszelunk?

Ezek nagyon nehez kerdesek mindket oldalrol. A vevok varjak, hogy valtozzon a kereskedelem, a kereskedelem meg, hogy valtozzanak a vevok.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
Nem szükséges bizonyítani,elég ha õ tudja.Egyébként meg ki és mit tud egy fórumon bizonyítani?Ne röhögtess.
Amúgy meg annyira maradtam a témánál mit õ,csak a vásárlói oldalról.Szerintem pont te voltál offtopic,úgyhogy hagyd szépen a fórumózókat fórumozni,akár vitatkozni is!Köszönöm.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Önvizsgálat?Majd ha nem mutyizol te sem,a vízvezetékszerelõvel,a féláfa miatt,és nem mész be a festékboltba megkérdezni,milyen festéket vegyél,hogy aztán egy olcsóbb helyen,ahol nincs szaktanácsadás megvedd,stb,majd akkor írj ilyen lenézõen a magyar közönségrõl.

Egyrészt te ezt honnan tudod? Ott álltál Rob mellett, mikor alkudozott az iparossal?:hahaha:
Másrészt offtopic. Ha vitatkozni akarsz, maradj a témánál, ne érvelj olyan dologgal, amit nem tudsz bizonyítani.
Rob nem véletlenül írta azokat a példákat...

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

aki pedig betalálva érzi magát, az jól érzi. te aki megtalálva érzed magad, miattad is ilyen a kereskedelem, amilyen. majd ha nem mész be a boltba, hogy az információkat összegyûjsd (mert nyilvánvalóan se az információnak se a tapasztalatnak nincs a szemedben értéke egy forint sem) majd közlöd a boltos mellett álló nagykeressel aki kinyögi neked az ajánlott kisker árat, hogy most nem kell "majd olcsóbban megveszem" akkor azt kivánom választottál volna más hobbit!

Bazzz...ilyen magasan hordott arccal csak nagykerezni lehet...Egy kerékpárbolt hamar bezárhatna,ha így állna hozzá a szarevõsködõ, a boltba csak biciklit tapizni,meg infót lopni járó magyar közönséghez.

Úgy látom, ti a kereskedelmi gyakorlatotokhoz szeretnétek "igazítani" a a vásárlókat.Hát sok sikert hozzá!De szerintem fordítva kéne mûködnie a dolognak.

Ha a hátizsákos Franci bácsi szó nélkül kifizeti a számunkra "hanyattverõs" árakat,akkor vajon miért pont onnan tudunk olcsóbban rendelni mi,szarevõ magyarok?