Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Specialized

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6564 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Bocsi.. tudom off , de Robot csak itt tudom elérni amint látom :)
Forró itt a vita.
Rob van-e néktek 2009-s Shimano XT mezetek ? Jól jönne a nacimhoz :)

pirospassz, otthon töltöm betegszabadságomat, ezért is fórumozok ennyit :)
szerintem amugy van.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás

akartalak is említeni, hogy bringabltos pályafutásom alatt kevés számú ilyen vevõ egyike vagy, de aztán nem tudtam nem vennéd e rossz néven, úgyhoyg inkább nem...:)

Ááá, egy életre leköteleztél, amiért lassan egy éve rábeszéltél a Stumpyra
stumpjumpa

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

link
http://www.specializ... Marathon Frame

gyönyörû..

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Mindenféle arcoskodás nélkül, de én például pont ez a vásárló vagyok. Szeretek bemenni bringaboltokba, nézelõdni, megkérdezni az eladók véleményét. És volt már, hogy nem azt vettem meg, amiért eredetileg indultam, mert lebeszéltek róla és mást ajánlottak (még csak nem is a drágábbat) és utólag kurvára örültem neki.

akartalak is említeni, hogy bringabltos pályafutásom alatt kevés számú ilyen vevõ egyike vagy, de aztán nem tudtam nem vennéd e rossz néven, úgyhoyg inkább nem...:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.458 hozzászólás
Bocsi.. tudom off , de Robot csak itt tudom elérni amint látom :)
Forró itt a vita.
Rob van-e néktek 2009-s Shimano XT mezetek ? Jól jönne a nacimhoz :)
Kill the Hill:szok: vagy fordítva?
www.kannmatti.kepeim.hu

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
szerintem javítottak már brain tagot. nem szeretnek vele dolgozni, mert nem egyszerû, de ha jól emlékszem képesek rá
árnak meg.. :) megfogtál. én is tartaléknak hagytam, hogy ha az SBC tag nem jön be akkor inkább azt használom, de bejött, igy nem kell. privát üzenet küldés ki van kapcsolva, irsz rob kukac bikemag pont hu és megbeszéljük. és picsánrugom magam, mert ez nem apróhirdetõ!

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

fox tag factorba megy, mi csak gyári speci SBC tagokkal foglalkozunk, a barnával.
ha nem jutsz a tieddel dûlõre nekem van egy soha nem használt brain fade-m, a 2006-os azt hiszem.

A Brain részével is megbirnak küzdeni?Mivel hogy azzal van baj.
Az a tag lehet így is úgy is érdekelne,tartaléknak.Írd meg privátban az árat.Köszi!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Nekem tetszik az új stumpy. Fõleg mert visszatértek a 2007-es elrendezéshez (persze kicsit módosítva). De ezt a rugóút versenyt nem értem. 150mm egy maraton, túra specifikus bicajra.... Vajon hol lesz a vége ennek?:)

140mm csak, és s-works szinten 10.65 kg hol a probléma? jahogy 6000 euró lesz legalább, de inkább több? :D (itthon abból akkor 2 milla fölött lesz ár, ugy tesék készülni)

Én olyat is tudok?:D
Rob, FOX BRAIN-es tagot hova küldjem szervizelni?Kuszi azt mondta,az X Factorba,de úgy emlékszem,te azt írtad nemrég,hogy ti csaináljátok.

fox tag factorba megy, mi csak gyári speci SBC tagokkal foglalkozunk, a barnával.
ha nem jutsz a tieddel dûlõre nekem van egy soha nem használt brain fade-m, a 2006-os azt hiszem.

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.256 hozzászólás

És a 2010-es Enduro- hoz mit szóltok. Számomra nem egy szemet gyönyörködtetõ látvány.http://www.singletra...enduros-oh-dear

Undorító! :D
Be vele a garázsomba, hogy másnak még csak látnia se kelljen...
www.magicteam.hu

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

de adtatok egy jó ötletet itt menet közben! vagyis azt hiszem dózer.

Én olyat is tudok?:D
Rob, FOX BRAIN-es tagot hova küldjem szervizelni?Kuszi azt mondta,az X Factorba,de úgy emlékszem,te azt írtad nemrég,hogy ti csaináljátok.

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
Nekem tetszik az új stumpy. Fõleg mert visszatértek a 2007-es elrendezéshez (persze kicsit módosítva). De ezt a rugóút versenyt nem értem. 150mm egy maraton, túra specifikus bicajra.... Vajon hol lesz a vége ennek?:)

Ez a szürke-kék Epic ordít egy WC kék SID villáért:)

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
És a 2010-es Enduro- hoz mit szóltok. Számomra nem egy szemet gyönyörködtetõ látvány. És a Stumpy se.
http://www.singletra...enduros-oh-dear
Rob: Na, most jól a saját dugámba dõltem. :-) Én vagyok az Epyc által emlegetett másik hölgy férje. Lányok kistafírungozva!
De Endo-t vettünk fehér színben és egy Berm-et feketében. A lányoknak nagyon bejön. És mintha az adaptlite lencsét is tovább fejlesztették volna. Gyorsabban vált árnyalatot és a színe is másabb. Esz az irígység!

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Hát néztem a 2010-es modelleket. Hát a Stumpi karbon elég randa lett:(
De az alu fehér feketében teccik:D
És persze a német Bike már tesztelte:) Ugye itthon is lesz?:D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Nem tudom mennyire kommunikáltok a kiskereskedõkkel. De vagy nem figyeltek rájuk (ugyanis ha kérdi, hogy van e az azért van, mert valaki venne) vagy õk nem jelzik az igényeket elég nyomatékosan. Nem összesíti valaki ezeket a kereséseket? Szerintem hasznos lenne.

sajnos az jön vissza a kereskedõi oldalról, hogy az alacsony árkategóriás termékekre van csak igény. én csak erre tudom támaszkodni.
de ha már itt vagytok páran szemüveges témában, segitsetek: irány a nemzetközi weblap, és huss, válogassuk ki melyik modell érdekes. akkor dobálok össze megközelítõleges kisker árakat, és meglátjuk.

Vagy nézegessük a csehekét?:-)

jaja én azt szoktam :D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Képet tudnál mutatni, hogy konkrétan melyik (link esetleg hivatalos honlapra)? (A kék ezüst anodizált epic maraton?)

Ára (persze privátban)?

Köszönöm :D

link
http://www.specializ... Marathon Frame

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás

(egyetlen egy alu epic vázat tudtunk szerezni :) M-es, ezüst, lehet rá jelentkezni - pót tagunk van hozzá is, ha felmerülne :D de a jövõ évi fox-made kompatibilis visszafelé)

Képet tudnál mutatni, hogy konkrétan melyik (link esetleg hivatalos honlapra)? (A kék ezüst anodizált epic maraton?)

Ára (persze privátban)?

Köszönöm :D

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
Rob: Olvasgatom az alábbiakat és persze sok mindent megértek amikor a kerókról beszélsz. Na de szemüveg se? Tegnap este írtam pár gondolatot, de kitöröltem, mert szószaporítás lett volna. De most, hogy felmerült a szemüveg kérdés csak leírom. Pont ezt tapasztaltam és hallottam a kiskertõl. Nincs, ÉVEK óta. Volumene miatt megértem a kerós kifogásodat, de a szemüvegekre nincs megértés és hiábavaló a magyarázkodás is. (szerintem). Marginális igényrõl beszélsz. Csak Debrecenben 8-10 emberrõl tudok aki ilyen szemüveget keresett (tõlem érdeklõdtek, mert Chicane-t használok), de mivel nem volt, vagy lemondott róla, vagy Evansrõl rendelt. Vagy megvette egy francia kisváros boltjában a vitrinbõl, mert beleszeretett. Nem szemüveget venni mentünk be, de ha már ott volt és hibátlan akkor hajrá. Szóval csak azt akarom mondani, hogy az alkalom szüli a vásárlót - mert szerencsére ilyen fogyasztói véglények vagyunk-, de ha nincs alkalom, nincs vásárló sem. Nem tudom mennyire kommunikáltok a kiskereskedõkkel. De vagy nem figyeltek rájuk (ugyanis ha kérdi, hogy van e az azért van, mert valaki venne) vagy õk nem jelzik az igényeket elég nyomatékosan. Nem összesíti valaki ezeket a kereséseket? Szerintem hasznos lenne.
Azért a Rudynak, a BBB-nek és még egy rakat szemüvegnek vannak ilyen árai mint egy adaptlite- os lencsés Specnek. És mégis kaphatók. Ráadásul szerintem meg sem közelítik a Spec színvonalát. Én 4 éve használom és még megkarcolni sem tudtam. Nem hittem a nagy marketing maszlagban, de meggyõzött. Már nem tudom hány egyszerübb szemüveget használtam volna el. Ráadásul nem fotokromatikust. Szóval ha lenne, hidd el elfogyna. Persze ha a Spec 100 db alatt nem ad szemüveget, az más. De, hogy 20-30 darabot nem tudtok/mertek megrendelni, és évek óta, na azt igazán nem tudom elfogadni. Túl kegyetlen vagyok? :-) Bocs.
És a honlap az nagyon ciki. 2005-2006 óta nincs rendes honlapja a Specnek kis hazánkban. És azt végkép nem hiszem, hogy a mai világban lehetetlen összehozni egy honlapot. Nem kell világbajnok, de egy mûködõképes a minimum. Ha már kapni nem lehet, akkor legalább nézegetni lehessen. Vagy nézegessük a csehekét?:-)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
olyat a kerekparos nagykerek nem nagyon szoktak megmondani. a mi honlapunkon is csak annyi van hogy in stock/out of stock. nekem van kulon loginom amivel latom a tenyleges raktarkeszletet, de a kereskedo eleg ha azt tudja hogy van vagy nincs. meglatja hogy valamibol meg van bent 500 es elkezd alkudozni, meglatja hogy valami kezd kifogyni es nem rendel mert nem lesz utanpotlas stb.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Rob, olyan a rendszeretek, mint pl nálunk, hogy a boltok látják a bent lévõ készleteket az adott termékbõl? Én megnézem mi kell és stipi-stopi ha kevés van blõle a negykerben.

sok nagykerben van ilyen (nálunk is) de ahhoz számítógép kell (sok boltban még az sincs!!) meg internet kell, meg számítógépes ismeret kell. de ez a három tényezõ egyszerre csak nagyon kevés embernek van meg....
ahogy thommey irta nagyon sokan hobbiból csinálják, kényszervállalkozók vagy ex-sportolók. ezeknek (már elnézést) de közük nincs a kiskereskedelemhez. veszik ami fogy meg amit keresnek, és kész.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

A másik dolog meg, hogy a kereskedõ sem szent ember. Lehet egyedi eset, lehet nem, de akkor is kellemetlen a következõ történet. Egy helyi boltban lett vásárolva egy Speci szemüveg. Nem az olcsóbbik, hanem a fotokromás lencséjû, drágább fajta. Amikor a kereskedõ az illetõ kezébe adta a szemüveget, az pedig a "Miért csak vászon tok jár hozzá?" kérdésre azt kapta, hogy "Mert csak ennyit adnak.", akkor rossz szájízzel veszi át a közel 30e HuF-os szemüveget. A legrosszabb, hogy most jöttünk haza Alpe d'Huez-bõl, a Megavalanche-ról, ahol helyi boltosokhoz is betévedtünk szétnézni, vásárolni. Volt rendes választék speci szemüvegekbõl (itt keleten Rudy Projekt és BBB, heló) és barátnõm, valamint egy barátom felesége vett is egy-egy modellt szintén a drágábbik, fotokromásokból. Gyakorlatilag minden egyes kiegészítõt adtak hozzá úgy, mint kemény tok, törlõ kendõ. Itt ugye az ember fejében beindul a vezérhangya, hogy akkor most az elõzõ, hazai vételnél ezeket miért nem kaptuk meg? Ki mutyizott végül? A nagyker is már, vagy csak a helyi kereskedõ? Mindenesetre elgondolkodtató, hogy itthon külön (is?) kapod meg a tokot 3e HuF-ért. Ez mi, ha nem olcsójánoskodás a kereskedelem felõl (tök mindegy ki hibája, a vevõt ez nem fogja érdekelni)? És mivel a vevõkbõl élnek, talán nem azt a kezet kellene megharapni, amelyik a kenyeret adja. (természetesen akinek inge a dolog)

nem vert át a kereskedõd, az összes szemüvegünk egy papirdobozban érkezett, egy vászontokkal ami törlõkendõ is egyben. kész, semmi más. se nálunk se máshol NEM JÁRT hozzá a kemény tok akkor, amikor vettük õket. hogy ez idénre hogy változott, azt nem tudom, lás fentebb: már egy ideje nem veszünk szemüveget a marginális igény miatt.
az, hogy odakinn a kereskedõnek megér annyit a saját árrésébõl, hogy ad mellé egy tokot, az viszont a magyarországi kereskedõt minõsíti.