Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Specialized

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6564 hozzászólás a témában

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Rob ! Te is megnézed, hol kapod olcsóbban az gyerekruhát, kaját, TV-t,..stb. Mi meg megnézzük, hol kapjuk olcsóbba a bringás cuccokat. Minden ember szeret olcsóbban vásárolni. TE IS !!! Ez valami alapvetõ emberi ösztön lehet. Milliomos haverjaim is nézik az árcédulát. Ezt el kellene fogadnod. Ha a németeknél, angoloknál kapni olcsóbban, akkor onnan rendeljük, 3-4 nap múlva itt van. Ezt hívják úgy, hogy EU. Sajnos, ez ellen kell versenyeznie a magyar kereskedelemnek, ami amúgy is túladóztatott az EU-s versenytársakhoz képest. Ördögien nehéz, belátom. De minden ága a magyar gazdaságnak ezzel küzd.
Marci

geoff

geoff

törzsvendég

• fórumtag
  • 401 hozzászólás

a Specialized szembe akar (szeretne) menni ezzel az iránnyal.
nyilván az USA-ban sokkal sikeresebben mint itthon
ott ugyanis a vevõ a BG FIT beállítást nem tudja "megvenni" a neten, mert ahhoz el kell menni a boltba. és ez egy komoly fegyvertény. ha minden igaz, errõl lesz cikk itthon is.
nem hiszem el, hogy csak egy terméket árulunk.
mi egy terméket és egy szolgáltatást együtt árulunk. csak itthon a szolgáltatásért senki nem hajlandó fizetni. a szolgáltatás az, hogy beállítják,, hogy kicserélik a kormányszárat ha kényelmetlen, hogy tanácsokat adnak mit vegyél még rá, hogy tanácsot adnak mit cserélj esetleg le, hogy megmutatják mekkora vázméret kell neked, hogy kipróbálhatod mielõtt megveszed, felszerelik leszerelik összeszerelik, szóval gondoskodnak rólad mint vevõrõl. intézik a garanciális problémádat, 3 hónap múlva ingyen átnézik, stbstb rengeteg példa van! de itthon mindeki a legolcsóbb megoldást akarja, aztán majd lesz valami, kuncsorgunk, meg ferditünk, hogy kicseréljék ha eltört....

és nem, nem "érthetõ" a hozzáállás, hogy majd megveszem olcsóbban. a termékeknek annyi az ára amennyi, a kenyeret sem alkuszod le a tescoban, vagy mondod a pultosnak, hogy jólvan majd megkeresem a péket azt jól megveszem tõle.

Ez szimpatikus hozzáállás, és szerintem kereslet is lenne rá (én legalábbis hajlandó vagyok a szolgáltatást megfizetni ha korrekt), de nem nagyon tudok olyan helyet itthon ahol ez a fenti formában meg is valósulna... van ilyen ? Ha igen, akkor nem elég jól marketingelitek ezt a részét :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Rob!

Van már valami elképzelés, illetve információ, hogy a jövõ évi palettáról, itthon mely modellek lesznek elérhetõek. Akár váz, akár komplett kerékpár formában?
Már csak azért is, mert úgy látom, hogy idõben kell szólni, ha az ember szertne valamit.
Elõre is kösz.

Jezso

nyilván a dh/fr vonal érdekel, nos a 7-es demo egyáltalán nem, a 8-as lesz vázként (kurva drága!) esetleg a legalapabb felszereltséggel (saccra milla!) meg bighitek váz, és a két alacsonyabb felszereltség. a fullos bighit elég randa szerintem, meg drága is, igy marad
sx zéró, sxtrail zéró, enduró szerintem szintén érdeklõdés hiányban elmarad.
P3 váz lesz, komplett P3 nem lesz, P1 és P2 lesz, ezek tûnnek biztosnak.
árszintet amugy nehéz saccolni, tavaly is mit változott.... szóval egyenlõre nem tenném.

bárkinek: ha bármire konkrét érdeklõdés van, csak nyugodtan, ide is akár. fõleg, hogy nem lehet nekem privit irni :)
tippeket ötleteket elképzeléseket konkrét tipusokkal elfogadok ("miért nincs XY mikor ezret megvennének belõle szerintem")

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a Specialized szembe akar (szeretne) menni ezzel az iránnyal.
nyilván az USA-ban sokkal sikeresebben mint itthon
ott ugyanis a vevõ a BG FIT beállítást nem tudja "megvenni" a neten, mert ahhoz el kell menni a boltba. és ez egy komoly fegyvertény. ha minden igaz, errõl lesz cikk itthon is.
nem hiszem el, hogy csak egy terméket árulunk.
mi egy terméket és egy szolgáltatást együtt árulunk. csak itthon a szolgáltatásért senki nem hajlandó fizetni. a szolgáltatás az, hogy beállítják,, hogy kicserélik a kormányszárat ha kényelmetlen, hogy tanácsokat adnak mit vegyél még rá, hogy tanácsot adnak mit cserélj esetleg le, hogy megmutatják mekkora vázméret kell neked, hogy kipróbálhatod mielõtt megveszed, felszerelik leszerelik összeszerelik, szóval gondoskodnak rólad mint vevõrõl. intézik a garanciális problémádat, 3 hónap múlva ingyen átnézik, stbstb rengeteg példa van! de itthon mindeki a legolcsóbb megoldást akarja, aztán majd lesz valami, kuncsorgunk, meg ferditünk, hogy kicseréljék ha eltört....

és nem, nem "érthetõ" a hozzáállás, hogy majd megveszem olcsóbban. a termékeknek annyi az ára amennyi, a kenyeret sem alkuszod le a tescoban, vagy mondod a pultosnak, hogy jólvan majd megkeresem a péket azt jól megveszem tõle.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
Hello Rob,

Csak pár gondolat.
lehet szidni a magyar vevõket és az általános hozzáállást, de azt látnotok kell nektek is, hogy a kereskedelem 1000L átalakul. Korábban nagyon fontosak voltak az olyan területi képviselõk, importõrök mint pl. Ti, és a kiskereskedõk is. Ezek voltak az egyetlen járható út az infomáció és az áruk beszerzésére. De mára olyan szinten beszûkült a világ, hogy a jelenlegi formában egyre kisebb a jelentõsége ennek a régi felállásnak. Igen, leülök a gép elé, 5 perc alatt megtudok minden fontos infot egy termékrõl, másik 5 perc alatt megrendelem onnan, ahonnan a legolcsóbb. Kikerülve egy hosszú kereskedelmi láncot és annak minden költségét.

Az általad leírt viselkedés (boltban megnézi aztán megveszi neten ócsóért) valóban etikátlan, de érthetõ, fõleg a magyar anyagi viszonyok közepette. Egy ideje egy elég jómódú országban élek. Tény, hogy itt sokkal gyengébb ez a jelenség, de itt is egyre jobban terjed. A kiskerek elsõsorban a "laikus" közönséget szolgálják ki. Aki pedig komolyabban foglalkozik a bicajjal, az képben van és sokszor megrendeli innen-onnan a spéci cuccokat a legjobb áron.

Ez persze nem csak a kerékpár kereskedelmet jellemzi, hanem gyakorlatilag mindent a világpiacon. A nyersanyagoktól a kész termékekig. Jellemzõ, hogy lerövidülnek a kereskedelmi láncok.

Azért írtam le ezt a kis novellát, mert olyan érzésem van, hogy tûzzel-vassal ellenkeztek a jelenség ellen, ahelyett, hogy átalakulna a kereskedelem és meglovagolná a jelenséget.

üdv,
Mohus

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
és elnézést azoktól, akik személyükben sértve érzik magukat, de sokaknak elõször komoly önvizsgálattal kellene kezdeni, és utána keresni másban a hibát. elhiszem, hogy akik itt folyamatosan kritikákkal látnak el, azokat nagyrészt a jószándék vezérli (köszi!) de sajnos nem lehet megváltani a világot két szép mondattal. rendszer szinten van hiba.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
na kimaradtam a kereskedelempolitikai dolgokból megint :)
srácok kis pénz kis foci, és nyilván elhiszitek, hogy én élvezem a legkevésbbé.

pár dolog: vannak minimumok, amit a speci elvár. ilyen minimum a kerékpár darabszám is, tipusonként. namost HA karbon epicbõl 25 a minimum (hasraütéses példa nem konkrét szám!!), akkor itthon nem lesz karbon epic, mert nincs 25 vevõ rá. vagy ha van, akkor mi - a kereskedõ és a nagyker - azt nem találjuk meg. igen, de ez általános kerékpárpiaci probléma, akinek pénze van az nem olvas bikemagot és nem jár kerékpárboltba. nyilván ha meglátná lehet megvenné, de egy boltosnak ugy nem adsz el semmit, hogy majd talán megveszi valaki aki meglátja, még 25 ezres bicikliben sem szereti tartani a pénzét nemhogy milliókat kössön le nagyértékû kerékpárokra, amit aztán nem tud eladni, mert év végén mindeki 600% akciót vár el, sõt, már jönnek az emailek, hogy ez meg az mikor lesz akciós. baze június eleje volt.... megtalálni õket pedig k*rva sokba kerül pillanatnyilag, mert te meg te meg az összes kb aki itt olvasgat, az már sértõdés ne essék, de csukott szemmel is hanyattesik attól az ártól, amit a német hátizsákos franzferdinand bácsi kicsenget gond nélkül és nem mutyizik alkuszik féláfával nagykerár feléért akciósan.
majd ha sok olyan vevõ lesz amilyenek nem ti vagytok, akinek 2009 juniusában ahogy megjelent valamilyen netes rajzon, már csak a 2010-es jó, mert a 2009-es már "tavalyi" és különben is mennyit engedsz a felébõl, akkor majd lesz jó specialized (és más) forgalmazás itthon. akinek nem inge természetesen nem veszi magára. de azokat egy kacsómon meg is tudom számolni.

de amig nincs fizetõképes kereslet változás addig marad ez.

illetve vannak más okok is, de a kiskereskedelemrõl és annak hazai gyakorlatáról alkotott véleményem majd két sör között fejtem ki baráti körben.
aki pedig betalálva érzi magát, az jól érzi. te aki megtalálva érzed magad, miattad is ilyen a kereskedelem, amilyen. majd ha nem mész be a boltba, hogy az információkat összegyûjsd (mert nyilvánvalóan se az információnak se a tapasztalatnak nincs a szemedben értéke egy forint sem) majd közlöd a boltos mellett álló nagykeressel aki kinyögi neked az ajánlott kisker árat, hogy most nem kell "majd olcsóbban megveszem" akkor azt kivánom választottál volna más hobbit!

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
Ma lengedtem a tagból a levegõt,és így megnyomkodva,a Brain csak a rugóút felétõl kezd el "élni".Azzal kezdõdött tavaly,hogy a rugóút legelején volt csak ez,aztán egyre nagyobb rugóút tartományban.
-Ez vajon milyen hibára utal?
-Brain-ban mi tud elromlani?
-Hogyan lehet szétszedni?
-A kék tekerõt hogyan lehet leszerelni?

gsuveg

gsuveg

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás

sógoroknál, jó 10-15 %-kal drágább minden (konkrétan egy Speci. Roubaix országutit akartam volna venni), ráadásul mivel nem vagyok perfekt német nem is úgy bánnak velem, mint itthon egy drágább alkatrész vásárlásánál.

azert ez nem mindig igaz, alapban valoban dragabb. de ha leakciozzak, akkor sokszor megeri nagyon.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Bécs két és fél óra? Nekem 30 perc :) Ha kinéztem egy bringát tudok rá várni egy évet - ha megvan még a régi -, fõleg Specializedre. Amúgy kerékpárt, bringás alkatrészt nem vásárolok a sógoroknál, jó 10-15 %-kal drágább minden (konkrétan egy Speci. Roubaix országutit akartam volna venni), ráadásul mivel nem vagyok perfekt német nem is úgy bánnak velem, mint itthon egy drágább alkatrész vásárlásánál.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Mindazzal, amit leírtál, nincs semmi baj. Legnagyobb részével egyet is értek, de mióta nagykerben is dolgozom, és sokkal többet kommunikálok a viszonteladókkal, egyre jobban látom, érzékelem, hogy az olyan vásárlók, mint te, vagy említhetném magamat is, az igen kis számú kisebbséget képviseljük.:(

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.256 hozzászólás

Pedig tök egyszerû. Majd amikor egy átlagos spec kereskedõ évi 400 specit fog eladni, akkor itt is halomban fognak állni a nem std modellek.

azok a franya vasarlok kevesen vannak. sajnos. angliaban pl nem igy megy ez, de itt egy bolt nagyobb arukeszlettel rendelkezik mint otthon egyik masik nagyker.

Annak, hogy ez a téma újra és újra elõbukkan, talán oka van. Nem akarok vitát nyitni, csak közreadom a véleményem én is. Tekintsétek konstruktív kritikának, még ha nem is értenétek velem egyet.
Tény: eladni csak azt lehet ami van.
Tény: a jelenlegi nagyker nem mer kockáztatni.
Tény: a kisker nem akar kockáztatni.

Felbosszant mikor a kedves kiskereskedõtõl megkérdezem, hogy adott árucikket mennyiért szerezné be nekem, és akkor közli velem a listaárat...
Elfogadnám a szokásos alulról számított 35% körüli árrést, ha azért tennének is valamit. Jelen esetben megkérem a nagykert, hogy hozza az árut, az a kiskereskedõhöz leszállítja én meg bemegyek érte és kifizetem, a kisker meg majd hosszú fizetési határidõt követõen a nagykernek. Akkor õneki mi volt tulajdonképpen a szerepe ebben a boltban azon kívûl, hogy lenyulta az árrést?
Szállítás, raktározás, kiszolgálás, tanácsadás, üzleti kockázat = árrés ellenértéke (lenne).

Persze ez csak addig megy így mígnem egy tökös gyerek aki mer az üzleti haszon reményében némi kockázatot is vállalni meg nem szerzi az importõri jogosultságot (mondom ezt anélkül, hogy a kártyákba látnék), és csinál egy két jól menõ (értsd ezalatt eladásra alkalmas mennyiségû árukészlettel rendelkezõ ) kiskert (plusz e-kert) a fõvárosban, a többieknek meg csak akkor ad, ha egy adott mennyiségû kontingenst bevállalnak (kockáztatnak) egyébként ugrott a márkakereskedõi jog.

Kockázat nélkül nincs nyereség.

Én az a típus vagyok egyébként, aki ha beleszeret egy új bringába addig nem nyugszik míg meg nem szerzi. Amíg itt a kereskedõnél nem látok ilyet, biztonságban van a pénztárcám. Ha jól tippelem, sokáig gyûröm még a 2005-ös modellévû stupjumper fsr-t.

Na kimorogtam magamat!

(ui: Rob, ne vedd magadra, nem neked szól.)
www.magicteam.hu

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Bécsbe kijutni kb. 2,5 óra , ami azért kevesebb mint egy év.

Én amikor kint voltam a helyi boltban volt a speckóból szerintem majdnem minden az eladótérben, ss, fixi, dh, cc, és egyikbõl sem egy fajta. Meg persze a 8000 eurós trek országuti gépek, stb.

Persze az is igaz, hogy 400 euró alatt nem is tartottak kerékpárt. Gondolom ez alatt sincs igazán kereslet kint....

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Hát ezek a fránya vásárlók még mindig fennakadnak azon, hogy látatlanban kipróbálás nélkül 1 évre elõre kell kerékpárt rendelni/venni.

Én ezt nem értem, hiszen ez tök normális, mindenhol így megy ez... ;)

azok a franya vasarlok kevesen vannak. sajnos. angliaban pl nem igy megy ez, de itt egy bolt nagyobb arukeszlettel rendelkezik mint otthon egyik masik nagyker. ez nem a vasarlo hibaja, de nem is a nagykere.

itt megveszi a specialized UK a teljes kinalatot, igy nem kell latatlanba elore rendelni, mert ha kijonnek az uj modellek, akkor csak be kell setalni a boltba es ott lesznek.

otthon nyilvan nem fogjak megrendelni az egesz termekpalettat, mert az tul sok, vannak modellek amik listaaron sosem kelnenek el. igy ha olyan modellt szeretnel amit nem importalnak akkor vagy szolsz elore [igen egy evvel elore, latatlanba] vagy kimesz kulfoldre.

persze aki tud jobb megoldast ne fogja vissza magat
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Hát ezek a fránya vásárlók még mindig fennakadnak azon, hogy látatlanban kipróbálás nélkül 1 évre elõre kell kerékpárt rendelni/venni.

Pedig tök egyszerû. Majd amikor egy átlagos spec kereskedõ évi 400 specit fog eladni, akkor itt is halomban fognak állni a nem std modellek.
Mi egy évet vártunk a feleségem vázszettjére. És akkor? A legszebb, olyan méret ami kell, és a legjobb "neki". Aki nem várja ki nem vesz, vagy irány nyugat, aztán ahogy sikerül a többi.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Ez valami olyasmi,mint ahogy az autókhoz lehetett hozzájutni a szoci idõkben.A kerékárbizniszben mikor lesz rendszerváltás?:)

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás

de ezt annyiszor kitargyaltuk mar, nem tudom mit kell meg mindig felakadni rajta.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nekem piros BBB bandazs van, hasonlit a s wrap-hoz, ugyanaz a tapintas, ugyanaz a ragaszto "nelkuli" rendszer. kenyelmes, nem csuszik el, nem budos [egyelore]. piros S muanyag dugot meg "talaltam" :D

ja es vegyel piros hudz-t is.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
nincs is semmi fennakadás, tiszában vagyunk a fránya tényekkel :)
Csak, ha vársz valamire, akkor minden hét 1 hónapnak tûnik :)

De van idõ megtervezni és beszerezni a kiegészítõket :D
De piros S Wrap bandázst "S"-es alu dugóval, na azt nem lelek...

@: Hudz nem kell, CX fékkar :)
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
off, de nalunk majus vegen volt a hatarido a teli kesztyu/kamasli promo jelentkezesre. addig kellett leadnia a boltosoknak a rendelest - oktober vegi szallitasra. hollandiaban asszem marcius 31-ig vesznek fel rendelest ugyanerre a termekcsoportra.

amig tavolkeletrol jon a cucc hajoval, aztan heteken honapokon at all egy kikotoben mert a vamosok szarakodnak addig egy ev atfutasi ido is lesz.

foleg olyan termekekre amikre van kereslet, es foleg kicsi piacokon ahol esznel kell lenni a rendelessel.

de ezt annyiszor kitargyaltuk mar, nem tudom mit kell meg mindig felakadni rajta.

RAUH-Welt
B E G R I F F