Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Specialized

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6564 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Rob: langster steel-t ha rendelek kb mikor lenne itt? Többit priviben

nem igérek neked semmit, privit meg nem lehet nekem küldeni :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Na meg próbálom nem megenni azt a szöveget, hogy azért költs egy jó bicajnál is jobb bicajra, mert ez kényelmesebb, jobb, letudsz vele menni a sziklákon is, nem ráz annyira, jobban tapad mászásnál, stb. Hogy miért tartom ezt maszlagnak: mert nem azért bringázok az erdõben, városban, országúton, hogy ne rázzon, mert nem gondolok kihívásnak egy sziklás, nehéz terepet, hogy ne kelljen szenvednem az emelkedõn, és mert bicajozni sokkal kényelmesebb mint a fotelban ülni.

Amennyiben megengeded, vitába szállnék véleményed egy részével, hogy egy kicsit én is OFF legyek.:)

A történet lényege a merev vs. fully, avagy miért volt érdemes váltani.

Mikor elõször komolyabb terepre merészkedtem anno az új fully géppel, mindennapos természetességgel mentem le olyan helyeken, ahol a merevvel eszembe se jutott, oldottam meg olyan szituációkat, amik merevvel nem igazán mentek. És akkor a merevet is küldtem még rendesen. Ergo, azért a maszlagban is akad némi igazság.;)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Off, de azért leírom :)

Én úgy vagyok a fullyval, mint a crossmotorral. Ahol eddig élmény volt menni bringával 30-al, ott a motoron 50-el is unatkoztam....

Na meg próbálom nem megenni azt a szöveget, hogy azért költs egy jó bicajnál is jobb bicajra, mert ez kényelmesebb, jobb, letudsz vele menni a sziklákon is, nem ráz annyira, jobban tapad mászásnál, stb. Hogy miért tartom ezt maszlagnak: mert nem azért bringázok az erdõben, városban, országúton, hogy ne rázzon, mert nem gondolok kihívásnak egy sziklás, nehéz terepet, hogy ne kelljen szenvednem az emelkedõn, és mert bicajozni sokkal kényelmesebb mint a fotelban ülni.

On

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Rob: langster steel-t ha rendelek kb mikor lenne itt? Többit priviben

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Az igények számítanak....a tudatosság ahoz kapcsolódik

Az igényeket meg a marketing és a kínálat alakítja.:)
Egyébként tényleg relatív,nagyon.Lehet tudatosan olcsó kerékpárt használni,és tudatosan fullextrásat...

A boltosok engem nem a fullyról akartak lebeszélni,hanem a drágább alkatrészek megvételérõl.Hogy miért,arra az évek alatt sem jöttem rá.

A fejlesztésben én legfõképp a rövidtávon látható,évrõl évre kényszeres változtatásokat látom.Persze ezekbõl jön össze a valódi elõrelépés is,de nagyrésze inkább felesleges.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
vagy csak egyszerûen nálunk boldogabb országokban többen engedhetk meg maguknak hogy 2000 + usd -t és afölött költsenek bringára, ráadásul mernek örömbringázásra ennyit szánni, (teljesítményukényszer nélkül, és a boltos sem akarja õket megdumálni - általában a saját (soxor kissé szûklátókörû) meggyõzõdése alapján- hogy ennyiért könnyû merevseggû cc gépet vegyen) amely célra viszont a 120-140 milit mozgó könnyû tekerhetõ gépek (all mountain, xc trail, back country tök mindegy minek skatulyázzuk) a legjobbak. (fritzeknél pl már évek óta 50% fölött van az eladott új montik között a fullik aránya) .
szal a hosszbb távú fejlesztés nem annyira a fél méter rugoút mint inkább a vázak könnyitése és a felfüggesztések meg geók tökéletesítése ...szerintem :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Mit jelent az h tudatos?:) ez is relatív....

és ha valakinek szenvedélye a kerékpár vagy komoly szinten ûzi annak akár kellhet is a drága bicikli....

ilyen elven minek 3 millió fölötti autó....

Az igények számítanak....a tudatosság ahoz kapcsolódik

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
Ott kezdõdik hogy a tudatos vásárló nem vesz több százezres bringát.Mi már rég nem vagyunk (soha nem is voltunk) azok.Többnyire a Specko sem a tudatos vásárlóknak készíti a kerékpárjait.Hanem folyamatosan "legyártják" elõször az igényt a termékek iránt a fejünkben,aztán kielégítik azokat.Lehetne errõl regélni,de lecsesznek így is az offért.:)

Y72

Y72

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás
Egy tudatos vásárló nem veszi meg ami nem kell neki, még akkor sem ha nem lehet olyat kapni, mint ami kell neki. Így a rossz eladási mutatók ésszerûségre kényszerítheti a gyártókat, de leginkább arra hogy kirúgja az egész tervezõ vagy marketing brigádot :)

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

ja, es akkoriban meg lehetett 125mm-vel endurozni. azota gondolom sokat nottek a hegyek vilagszerte :)

vajon mit találnak majd ki a gyártók,ha már az xc biciklik is "fél méter"rugóúttól kezdõdnek,és már nem lehet tovább növelni a rugóutat...?Lehet hogy majd a -hatékony tekerés- címszóval feltalálják újra a (spanyolviaszt) merev és rövid rugóutas bringákat.A nép meg boldogan vásárol...:)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

élõben is ronda, viszont qrva jó váz volt ez is

2 vagy 3 éve majdnem vettem is egyet.

ja eloben azert nem tunik aruhazinak, mert szep a kidolgozasa, szepek a reszletek. csak a formaja volt nagyon elbaltazva. ja, es akkoriban meg lehetett 125mm-vel endurozni. azota gondolom sokat nottek a hegyek vilagszerte :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Jó a mez. Lehet hozzá passzoló nadrágot is kapni itthon?

õszintén elfelejtettem mit küldtem, de a weblapon azt hiszem fenn van a katalógus, abból szemezgess. (nem igérek semmit, mert fõleg a comp freeway / comp racing mezekhez van passzoló nadrág, a többihez nem nagyon csinálnak)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Ez valami rettenet ronda váz így fényképen.Mint valami áruházi ipari hulladék.

élõben is ronda, viszont qrva jó váz volt ez is

2 vagy 3 éve majdnem vettem is egyet.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

es nekem tetszik az enduro. jok a szinek, jo a felszereltseg, es volt mar ennel sokkal rondabb alaku enduro vaz.

pl ez

Posted Image

Ez valami rettenet ronda váz így fényképen.Mint valami áruházi ipari hulladék.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

vajon 2011-ben az FSR XC olyan lesz mint iden a Stumpjumper FSR? :chin: :)

es nekem tetszik az enduro. jok a szinek, jo a felszereltseg, es volt mar ennel sokkal rondabb alaku enduro vaz.

a piros P.3 meg ugy nez ki mint egy tuzoltoauto. kicsit tulzasba vittek a pirost.

lehet
ugye tavaly jött a "konás' stumpi, idénre olyan lett az fsr xc
akkor jövöre akár lehet olyan.....csak a 140 rugóúthoz azárt már nem lesz annyira jó az FSR XC név :)

enduro nekem tetszett elsõre is (a stumopi viszont most sem tetszik) és lehet kapni vázként :)

ez a P1 all mountain mire jó ? (amelett hogy zöldben gyönyörû :) )

oké masszívbb csõszett, xc vázak geója, viszont csirke alaktrészek....

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
vajon 2011-ben az FSR XC olyan lesz mint iden a Stumpjumper FSR? :chin: :)

pl ez

Posted Image

a piros P.3 meg ugy nez ki mint egy tuzoltoauto. kicsit tulzasba vittek a pirost.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Kíváncsi vagyok, hogyan alakulnak az árak.

http://www.specializ...=45867&eid=4342

szép.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
fönt vannak a honlapon a 2010-esek

lehet menni nyálazni :)

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás
Szerintem kérdez inkább a milyen kerékpárt vegyek topikban. Lehet, hogy ajánlanak más márkát is jobb ár/teljesítmény viszonnyal :)

A speci hivatalosan nem közöl súlyadatokat.

Az elõzõ bikemagban mintha lett volna hardrock comp, ott biztos van súly adat (bár nem a súly a lényeg gondolom ebben a kategóriában, hanem a felszereltség).

Dark Archon

Dark Archon

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás
Szemezgetek egy Hardrock Sport-tal, bár nem tudom, hogy a Hardrock Comp-pal mennyire járnék jobban. Város, túra, erdei csapatásra használnám. Viszont nem értem, hogy az angol oldalukon is miért nincs feltüntetve egyetlen kerékpár súlya sem?
Dark Archon