Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Specialized

- - - - -

• Please log in to reply
6564 replies to this topic

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
ezt nekem is mindig az arcomba toljak, hogy milyen sz*r a draga bringa, hogy ennyit kell szerelni, meg foglalkozni vele, bezzeg a varosi kecse csak teszi a dolgat. perszepersze, csak az egyik olyan mint egy svajci oramu tuzon vizen at, a masiknak meg log a bele, csak eppen nem foglalkozok vele, mert az a lenyeg, hogy eljussak abol bebe :) de hat hiaba magyarazza az ember egy olyannak, aki jo ha a lancolajozasig eljut.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Csapágy: Igen nagy az erõkar és menet közben nem is érezni, hogy gond lenne vele. Errõl egy autós cikk jutott az eszembe.
Van mondjuk egy Skoda tulaj, meg van elégedve az autóval, nem vár sopkat, jól fogyasszon, és megbízható legyen. Ellenben van a Toyota, vagy BMW tulaj aki ha kell hetente jár a szalonba, hogy most mintha itt, vagy ott hallana zörgést. Ami persze a Skodánál bõven belefér a tulaj elvárásaiba, de egy felsõbb kategóriánál már nem. Szerintem itt is ez a helyzet.

matej84

matej84

vendég

• fórumtag
  • 58 posts
Hali!
Nem kell gyorsan, csak kellene. Hol rendelted meg? Sajna külföldi boltokban se nagyon látom.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Én tavaly cseréltem csapágyakat a bringámban (nem speci). Igazából nem volt semmi észlelhetõ jele, hogy lenne velük gond (nem is recsegtek a forgáspontok), csak volt rá idõm, hogy szétdöntsem a gépet. 2-3 csapágy teljesen döcögõsen forgott, egyben pedig szét volt törve 1-2 golyó.
A porvédõk óvatos kipattintása után a szoruló csapágyakat teljesen rendbe lehetett hozni (oldószeres átmosás, friss zsír, porvédõk vissza).

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
nem hinnem, hogy rosszabb lenne a speci ilyen szempontbol... meg lehet tul is van kicsit lihegve a dolog, hiszen akkora erokar van, hogy baromira beallva kell lennie, hogy feltunjon.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Specim nem volt még eddig és túl sok össztelósom sem, ellenben furcsának találom, hogy ennyi a gond a csapágyazásokkal. Egyetlen hosszú távú tapasztalatomra nem tudok alapozni ugyan; nekem a régi fully-ban 11e km után tökéletes volt a csapágyazás, ami ráadásul valami régebbi fajta, nem teljesen zárt típus volt (szervizes srác mondta, hogy az újabb bicajokban ennél jobb csapágyakat tesznek már).
Eladás elõtt megnézettem a szervizben, ahová cipeltem mindig a bicajt és se kotyogás, se bemaródás nem volt egyik csapágynál sem. Sõt, általában nem hallani, olvasni sokat csapágyproblémákról, kivéve talán a Specit. Speciéknél feláldozzák a súlycsökkentés oltárán a csapágyak minõséget? Vagy csak a vevõk kényesebbek, akik Specit vesznek és mindenképp csapágyat akarnak cserélni, ha kell, ha nem? :-)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
es az anyagszerkezet?

SikiMano

SikiMano

vendég

• fórumtag
  • 208 posts
Segítség csapágycseréhez, akár törött akár ép csapágyat akarsz kiszedni vagy berakni:
gázlámpával óvatosan megmelegíted a vázat (nem fog leégni a festék ha mozgatod közben) mivel az alunak más a hõtágulása, hamarabb tágul, mint az acél könnyen kiszedhetõ akár ki is esik a vázból. Visszaszerelés ugyanaz, felmelegíted és kézzel bele lehet tenni a csapágyat szerszám sem kell hozzá. Sokat csináltam már nem fog a festés sérülni.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts
Hello!
Nincsen az országban ilyen váz, én a magamét 1.5 hónapja rendeltem meg (és nem érkezett meg még a kinti központba sem). Ha gyorsan kell, akkor felejtsd el.

matej84

matej84

vendég

• fórumtag
  • 58 posts
Üdv Mindenkinek!
Szeretném megtudni, hogy az országban ki foglalkozik specialized bringák forgalmazásával. Szeretnék hozzájutni egy CruX E5 OSBB váz-szett-hez.
Köszi: Matej

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Közben szétszedtem a csapágyat, itt a száma: MH-P16(52x7x45)

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 posts
Holnapra még várok 3 helyröl visszajelzést.Ha nem tudnak szerezni,marad ez a hely.Köszönöm!

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

Hátha segítség: Ritchey Zero Logic Pro IS42/28,6 - IS42/30 S.H.I.S. Steuersatz - BIKE-COMPONENTS.DE
18,95 € + 9,95 € a posta. Megbízható bolt, nyugodtan rendelhetsz tõlük! Nem találtam (itt) ettõl olcsóbbat.

Ráadásul lesz rendelés az online bringás bolt topikban.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

Ebayröl tudok rendelni vagy itthonról,ezeket a "kissebb" áruházakat nem ismerem és közel 45 Euróra jön ki az ára ugye?

Hátha segítség: Ritchey Zero Logic Pro IS42/28,6 - IS42/30 S.H.I.S. Steuersatz - BIKE-COMPONENTS.DE
18,95 € + 9,95 € a posta. Megbízható bolt, nyugodtan rendelhetsz tõlük! Nem találtam (itt) ettõl olcsóbbat.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 posts

pl. bike-palast.com | Ritchey WCS Zero Logic Drop In 1 1/8 Campa | buy online

da ha guglizol a gyári számára több oldalnyi másik boltot is kidob ha ez nem szimpatikus.

Ebayröl tudok rendelni vagy itthonról,ezeket a "kissebb" áruházakat nem ismerem és közel 45 Euróra jön ki az ára ugye?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
pl. bike-palast.com | Ritchey WCS Zero Logic Drop In 1 1/8 Campa | buy online

da ha guglizol a gyári számára több oldalnyi másik boltot is kidob ha ez nem szimpatikus.

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 posts

Ritchey WCS integrált ("Drop In") kormánycsapágy | 33-247-883
Ez kell nekem.

Sajnos továbbra sem találok megfelelö méretü kormánycsapágyat.Az általam ezidáig ismert összes boltot,nagykert,webáruházat felhivtam és jelenleg sehol sem kapható a keresett csapágy.Integrált,campy style,42 mm-es fejcsö belsö átméröhöz 2009-es karbon HT Stumpjumperhez.
Ezért hajlandó lennék néhány doboz sört felajánlani annak a személynek aki bármilyen eléréshez juttatna ehhez a csapágyhoz,akár itthoni,akár külföldi rendelés is szóba jöhet.Köszönöm.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
Széttört csapágy bennmaradt csésze kiszedése egyszerûen

fogsz egy ugyanolyan csapágyat mint ami széttört
leszeded mindkét porvédõt róla
a golyókat egymástól ugyanolyan távolságra tartó fém baszt kifeszíted
összes golyót egymáshoz húzod
belsõ gyûrû kiesik
golyókat megfog, nem kell mind, belepakol a kiszedendõ gyûrûbe
golyókra rárak a belsõ gyûrû
golyókat széthúz, így megfeszül a belsõ gyûrû
belsõ gyûrût ütve csapágy kijön komplett

Örülünk Vincent?

amúgy jogdíjas mûvelet, csapágyanként egy sör

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
nem vagyok egy agy specialized fan, de ez tetszik.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
Vénsrác:
Hivj fel most!!!!!!!!
20-430-4447

van egy tök egyszerû megoldásom a problémára, mátmin a széttört csapágy bennmaradt külsõ csészéjének a kiszedéssére

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/