Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bakony-Balaton riders

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11267 hozzászólás a témában

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
Szigligeti vár helyett javaslom a Tátika várat.Ez Zalaszántó mellett van,közel a Rezi várhoz.még valami térképet kell túrnom,mert errõl a területrõl csak részben van turista térképem.

Andris,csapódás elõtt jól fáraszd ám le magad!:)

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.256 hozzászólás

lehet csapódok

Hol csapódnál?
Megkérdezem a cserszegi barátomat is, hogy nem csatlakozik-e õ is.
www.magicteam.hu

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
Hát ez sajna nem a parkolós történet.Szerintem fizesd ki minél hamarabb,mert annál kevesebb lesz az összeg.Nekem 5 ezreseket szoktak járdázásért adni,és ha aznap befizetem,akkor csak 3 ezer volt.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
DNS
lehet csapódok, meglátom még, hogy mit kell otthon csinálni...

Kérdés,hogy parkoló büntetés volt,vagy tilosban várakozás?Ha az utóbbi,arra szerintem nem vonatkozik a 60 nap.

a közteresek rakták rá, mert mindkét oldalról behajtani tilosban parkoltam és nem volt igazolásom sem, hogy oda mehetek. ugyanolyan, mint amikor itt a csikászban osztogatják a büntiket a járdán parkolásért...
azt mondod, hogy ne örüljek még annyira? :o

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

a Keszthelyi hg-en való áthaladást nagyjából toronyiránt gondolnám, nem akarunk mindent megmászni :)
Az egy külön egész napos program.

Akkor vasárnap?

Én sem gondoltam bejárni a Keszthelyi-hegységet.Majd meglátjuk,mennyi idõnk lesz még,és úgy bóklászunk ott.Igen,én is vasárnapra gondoltam.Matti,vagy még valaki?

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.256 hozzászólás

nem akarlak elkeseríteni vagy lehangolni, netán azt éreztetni, hogy lebecsülöm a teljesítményed, de az xco az kemény ám! egy ilyen versenyen még több erõs ember van és nagyobb tempó van

Az alábbi eklülönítés miatt merném megkockáztatni:
12.15 – Master1-2-3 férfi, Másodosztály férfi rajt
14.00 – Elit/U23, junior U19 rajt
De hallgatok a tapasztaltabbra: ha tényleg gáz, akkor nézõ leszek :D

Szerintem használható terv.A nem túl látványos részeken lehetne aszfalton menni,a gyors haladás érdekében.

Szerintem is használható, a Keszthelyi hg-en való áthaladást nagyjából toronyiránt gondolnám, nem akarunk mindent megmászni :)
Az egy külön egész napos program.

Akkor vasárnap?

Velünk tartasz egy darabon Andris?
www.magicteam.hu

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Akkor a leghasználhatóbb terv:
8.01-es vonattal Veszprémbõl Devecserbe
16.59-es vonattal Szigligetrõl Balatonalmádiba (alternatíva problémás esetben a 18.59-es)
Devecser-Nyirád-Zalahaláp-Lesencetomaj-Várvölgy-Zalaszántó-Rezi-Szigliget (akár országút, akár terep)
Látványosságok: Haláp hegy, zalaszántói stupa, rezi vár, Keszthelyi hg kilátói, szigligeti vár

Mit gondolsz?

Szerintem használható terv.A nem túl látványos részeken lehetne aszfalton menni,a gyors haladás érdekében.

vasárnap jöttök keszthely környékére?
lehet érdemes lenne kettéválasztani a túrát. mert a halápi hegytõl elég távol vannak a keszthelyi hegység kilátói! és ha már körbejárjátok a keszthelyi-hegységet, mellé rezi és a sztupa, az önmagában is elég lesz... :)

Nem olyan nagy távolság az.Hamar átzúzunk.

asszem megúsztam a parkolóbüntetésem. még anno, március közepén, amikor DNS-sel és Mattival betértünk a gösserbe, egy 10E-s cetli vigyázta az autót. azóta nem jött semmi levél otthonra. a narancsosok pedig olyan törvényt hoztak, hogy 60 napon belül le kell zárni ezeket a parkolós büntiket - ebbõl gondolom, hogy megúsztam :)
kopp-kopp-kopp

Kérdés,hogy parkoló büntetés volt,vagy tilosban várakozás?Ha az utóbbi,arra szerintem nem vonatkozik a 60 nap.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
vasárnap jöttök keszthely környékére?
lehet érdemes lenne kettéválasztani a túrát. mert a halápi hegytõl elég távol vannak a keszthelyi hegység kilátói! és ha már körbejárjátok a keszthelyi-hegységet, mellé rezi és a sztupa, az önmagában is elég lesz... :)

Hogyne:
11-én 18.00-20.00 Tihany Downhill döntõ (nézõként:) tervezem)
12-én 12.15 Right Guard XCO vagy talán
13-án 10.00 MTB Balaton Maraton (indulóként)
Inkább XCO azt hiszem.

nem akarlak elkeseríteni vagy lehangolni, netán azt éreztetni, hogy lebecsülöm a teljesítményed, de az xco az kemény ám! egy ilyen versenyen még több erõs ember van és nagyobb tempó van, mint pl. a Kürtös kupán!
személy szerint inkább a maratont javasolnám, mivel az elmúlt idõszakban inkább ilyen jellegû edzéseket végeztél - gyanítom, hogy nem csináltál 30-60 másodperces gyorsító résztávokat, továbbá arra az xco pályára inkább egy dinamikusabban gyorsítható merevfarú lenne a megfelelõ választás.
:)

asszem megúsztam a parkolóbüntetésem. még anno, március közepén, amikor DNS-sel és Mattival betértünk a gösserbe, egy 10E-s cetli vigyázta az autót. azóta nem jött semmi levél otthonra. a narancsosok pedig olyan törvényt hoztak, hogy 60 napon belül le kell zárni ezeket a parkolós büntiket - ebbõl gondolom, hogy megúsztam :)
kopp-kopp-kopp

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.256 hozzászólás
Akkor a leghasználhatóbb terv:
8.01-es vonattal Veszprémbõl Devecserbe
16.59-es vonattal Szigligetrõl Balatonalmádiba (alternatíva problémás esetben a 18.59-es)
Devecser-Nyirád-Zalahaláp-Lesencetomaj-Várvölgy-Zalaszántó-Rezi-Szigliget (akár országút, akár terep)
Látványosságok: Haláp hegy, zalaszántói stupa, rezi vár, Keszthelyi hg kilátói, szigligeti vár

Mit gondolsz?
www.magicteam.hu

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Onnan vissza is vonattal?

Azzal kéne,mert elég messze van.Vagy ott alszunk.:)

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.256 hozzászólás

aszfalton elmennénk Nyirádig,ahonnan jelzett túrista úton felmennénk Agár tetõre,onnan Haláp és Keszthelyi-hg.

Onnan vissza is vonattal?
www.magicteam.hu

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
vonattal vagy Tapolcáig,vagy Ajkáig vagy Devecserig.Ha Tapolca,akkor ugye Almádiba le kell tekerni.Én inkább Ajka/Devecser felé mennék.Részleteket még nem dolgoztam ki.De Agár tetõt is útba ejthetnénk,az vastagon murvázott út.Onnan meg legurulnánk Haláp felé.

JANES lehet hogy tudna tippeket adni,útvonalakat illetõen,Ajka környékén.

Ha Kolontárig vonatoznánk,onnan erdõn mezõn vagy aszfalton elmennénk Nyirádig,ahonnan jelzett túrista úton felmennénk Agár tetõre,onnan Haláp és Keszthelyi-hg.

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.256 hozzászólás
Azt a Halápot konkrétan hogyan gondolod?
www.magicteam.hu

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Lehet, hogy inkább a mostani hétvégén érdemes lenne még egy kicsit országutizni az erdõk állapota miatt?

én nem szeretnék aszfalton menni.Bakonyba most nem ajánlott menni,de egyéb helyeken szerintem max a kidõlt fák okozhatnak kellemetlenséget,a sár nem.

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.256 hozzászólás

Bike Fest-en terveztek részt venni valamelyik programon?

Hogyne:
11-én 18.00-20.00 Tihany Downhill döntõ (nézõként:) tervezem)
12-én 12.15 Right Guard XCO vagy talán
13-án 10.00 MTB Balaton Maraton (indulóként)
Inkább XCO azt hiszem.
www.magicteam.hu

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

Egyesületet eredetileg nem terveztem. De mivel kormányrendelet korlátozza (szerintük szabályozza) az íj birtoklását és használatát, valszeg kénytelen leszek. Állítólag Alsóörsön van egy kellemes klub. Talán felkeresem. Ha tudtok valamit, szóljatok légyszi!!!

Szombaton lesz Eplényben éjszakai íjászverseny, oda megpróbálok kilátogatni információszerzés céljából.
Az íjak már megvannak: Bendének egy Kormos Mini, nekem meg egy Kassai Hiúz. Hatalmas kék foltok az alkaron, égõ ujjbegyek, toll által okozott vágások a hüvelyk- és matatóujj között. Padlás íjászpályává alakítása folyamatban...:D

Bringáról íjászni? Elkéstünk fiúk, mert már csinálnak ilyet is.:D (Spanyolviasz...)

ha hazaér apám, kikérem véleményét a környékbeli klubokról.
alkar: formálj Y-t a kezeddel úgy,h . az alsó szára legyen az alkarod, hüvelyujjad és a másik négy pedig a többi része. könyök kifordításával lehet még próbálkozni, de ez sokaknak elég kényelmetlen..
ujjbegy: http://vadon-pecs.hu... Tab 4110LR.JPG
ez egy tab, vagy van itthon olyan ujjvédõ, amibe beledugod az utolsó perceket és azzal tartod az ideget.
a vágások ellen meg egy kiszuperált kesztyût lehet. vagy olyan vesszõkkel lõni, aminek tollai lekerekített végûek.

Bike Fest-en terveztek részt venni valamelyik programon?

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.256 hozzászólás

Kéne.Most már végre jó a biciklim is,nem szükséges országúton szenvedni.

Lehet, hogy inkább a mostani hétvégén érdemes lenne még egy kicsit országutizni az erdõk állapota miatt?
www.magicteam.hu

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Hétvégén tekerés?

Kéne.Most már végre jó a biciklim is,nem szükséges országúton szenvedni.Valami vonatos túrát kéne csinálni.Pl az elbányászott Haláp hegyet megnézhetnénk,meg persze a környéket.http://picasaweb.goo...photos/Halap30#
És átcsapathanánk a Keszthelyi-hg.be is,Rezi vár meg egyebek.

http://www.heviz-info.hu/rezi.html

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.256 hozzászólás
Hétvégén tekerés?
www.magicteam.hu

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
Aldiban leárazták a szélálló mellényt,meg bicajos nadrágot.Mindegyik 2000 Ft.

L és M méretben láttam az Almádi úti üzletben.