Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bakony-Balaton riders

- - - - -

• Please log in to reply
11267 replies to this topic

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,789 posts
Hello Mindenki!
Hello Redi!

A holnap elméletileg jó. Ma szerelem át a gépet aztán minden OK!
Az idöpont is jó lenne ha minden igaz. Remélem nem kell sokáig
dolgoznom. Vedd úgy, hogy OK! Holnap akkor még pontosítunk!
Lehet, hogy 16.45-re tudnék csak beérni, de lehet, hogy a fél öt
is menni fog.
Üdv

Redi

Redi

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts
Márkó-Vp a lõtéri széles murváson vasútállomástól-állomásig kb. 9-10km lehet. Bár a kérdésedbõl nem teljesen értem, hogy hogyan gondolod a kört?
Ugye ez oda vissza (hogy kör legyen) kb 20km. Na most ha Laczkó-forrás-Csatárhegy lába-Séd-völgy-Márkó-Lõtér-LBknauf-város kört megyek, az kb 28km. És úgy tényleg kör, nem ugyanarra visszafelé! Akkor remélem hétvége felé tudunk konkrétumokról is beszélni! Én a héten elvileg minden délután (4 után) ráérek. Sõt, szerintem szombaton is, bár ott a délelõtt lesz a valószínûbb!

emptytrash: Holnaphoz mit szólsz! Én délután fél öt körültõl ráérnék tekerni egyet, ha neked is jó, akkor kitaláljuk hol és mikor!
Két keréken szép a világ...

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts
Ahoj!

Kb. hány km egy kör vasútállomástól vasútálomásig?

Hali Bikebuddha!

Márkóról ki kell menni Hárskút felé, és a sintõl kb 5-600m-re megy jobbra egy munvás út. Az az út elvisz Veszprémig. Jó széles, és a fenyves mellett visz, párhuzamosan a vasúttal.

Jakker

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts
Redi: Talán jövõ hét... Pontosat sajnos csak e hét végén fogok tudni.

gbr4k

gbr4k

törzsvendég

• fórumtag
  • 275 posts
Valaki meg tudná mondani, hogy BAkony200-ról hol találok infokat!

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,789 posts
Szevasztok!

Redi én benne vagyok! Hétfön beszéljük meg a részleteket
mert hétvégén no net! Biztos találunk egy idöpontot!

Üdv!
És jó tekerést mindenkinek!

Hétvégére meg imádkozzatok jó idöért!
Föleg vasárnapra! (Bakony 200)

Redi

Redi

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts
Jakus!
Tegnap kint voltam tekerni, nagyon király idõ volt. Elõször asszonnyal elmentünk Kádártára, majd a murvabánya fele ki a 8-asig, majd haza, asszonypajtás marad, én meg mentem a Csatárra. Azért azon a részen, ahol a Lackó-forrás után nem sokkal át kell menni a 8-as körgyûrûn, és utána van az az erdõs rész, ott még elég aktívan tócsás volt a terep! Csatárhegyen keringtem egy kicsit, majd nekiindultam, de a kápolnánál úgy döntöttem hátra arc! Lehet, hogy az volt a baj, hogy tekerés elõtt nagyon bekajáltam? Vagy csak gyenge vagyok? Azért ezt nem hagyom annyiban!

emptytrash: Jövõ héten, ha fel tudsz jönni Vp-be, akkor megmásszuk együtt a kilátóig, ha neked is oké! Majd jelentkezz!

Buddha: Ha tudsz, próbálj elõre szólni, hogy mikor mennénk tali-útvonalat bejárni, meg szervezkedni!

Kellemes hétvégét mindenkinek!

gbr4k

gbr4k

törzsvendég

• fórumtag
  • 275 posts
CHARON, a most szombati ajálat storno, mert végül nem ér rá sajnos senki.....

gbr4k

gbr4k

törzsvendég

• fórumtag
  • 275 posts
Sziasztok!

Nyílt túrát szervezünk, gyönyörûszép vadregényes-szurdokos-patakátkelõs útvonallal!!! Circa 40km könnyen teljesíthetõ. Többféle nehézségi szint, mert jönnek élmény és sportkerósok is.

Ki honnan jön...-Zirc-Borzavár-Porva-Csesznek-Vinye- /Opcionálisan szalonna sütés, hozott szendvicsek, sörök etc elfogyasztása vagy a Pokol Csárda üzleti eredményének javítása./

HAzaút: Porva-Csesznek-Borzavár-Zirc-Ki merre lakik... /aki az elfogyasztott sör mennyiségének köszönhetõen kevésbé alkalmas a kerékpárkezelésre az mehet vonattal is.../

Vonat 18:34-kor indul Vinyébõl Zircre

Gyülekezõ: Zirc, Rákóczi tér focipálya
Idõpont. 2006-05-20; 15:00

Mindenkit szívesen látunk!

Redi

Redi

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts
emptytrash!

Vasárnap, vagy hétfõn egyeztessünk itt, s remélem találunk olyan idõpontot, mely mindkettõnknek megfelel! A többit majd akkor megbeszéljük!

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,789 posts
Redi!

Ha túlélem a vasárnapot akkor benne lennék egy tekerésben!
Most már minden adott a dologhoz és a terep igazi változatosságot jelentene!
Ha még élek akkor jelentkezek és elméletileg bármelyik nap mehet
a dololg ha jó az idö!

Üdv

Redi

Redi

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts
Sajnálom, hogy tegnap nem értem rá, ahogy írod, jó idõ lehetett. Viszont én meg ma megyek ki asszonnyal Csatár-Márkó-Lõtér körre. Mondjuk hogy a Csatárt megmásszuk-e, az asszem asszonypajtáson múlik majd. Ezután vasárnap lesz szerintem megint idõm tekerni, akkor is talán délelõtt. Bár ez még változhat. Jövõ héten viszont asszony délutános, úgyhogy egyedül kellene mennem, ha véletlen valamelyik délután ráérsz, akkor szólj.
Illetve ha van valaki, akinek lenne kedve jövõ héten akármelyik délután 4 - fél5 körültõl estig tekerni egyet, az jelezze itt, s mehetnénk együtt!

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,789 posts
Savanyugabi!

Ha hegyeket akarsz indulj el Balatonszölös felé, Tótvázsony aztán Kab-hegy!
Mondjuk ez ou.-t. De a "felsö" utakon bármerre indulhatsz! Egy két helyröl
elég szép kilátás van. Pl.: Dörgicse felett.
Meg a viszonylag nyugodt "erdei" utak sem rosszak.
Persze az utvonalat tekintve, a burkolat más téma!:)

Üdv

jakus79

jakus79

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 posts
Most jöttem meg Csatárról. Király volt az idõ. Nem sütött a nap és az esõ sem esett. Ideális tekernivaló idõ. Találkoztam pár bringással is. Már rajzanak kifelé a csávók. Az úton itt-ott egy kis tócsa van még, de nem vészes. Semmiképpen nem dagonya.
FELAHEGYRE! :scared:

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
Üdv.
Egy munka kapcsán / Balatonfüred kardio konferencia/ itt nyomom az idõt, mint sátorépítõ csótány. Ajánljatok egy 2-3 órás túrácskát, amit a vasútállomás közelében lévõ bicókölcsözõben igénybe vehetõ bicókkal le lehet nyomni.
Tavaly voltam a Jókai kilátónál, de a lefelé az nem teccett a kerónak. Tihany, meg a birka kerékpárút kilõve, HEGYEKET akaroook!:-)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Hola Charon!

Ha szombaton jöttök, esetleg hozzátok is csapódhatnék alkalmi idegenvezetõnek. Véletlenül szabad a napom. De nem akarok tolakodni... Írj talipontot és idõt, ha OK.

Amúgy a Bakony turistatérképekben csak fenntartásokkal bízz! Volt (van?) errefelé néhány katonai objektum, és a valóság sokszor más, mint a térkép...

Bakonybélen van a szállásunk, és péntek este foglaljuk el. Szombaton és vasárnap is egész nap tekernénk nappal, éjjel meg a szokásos kalóriapótlás és darts, bowling meg hasonlók. (Szívesen látunk akkor is)
Szombaton tekernénk egy combosabbat (a társaság nagy részének viszont kellhet alternatív lájtosabb útvonal is = aszfaltos menekülõút).

Talihely: Bakonybél - Tamás panzió - Jókai út 62.

Idõpont: telcsin egyeztessük, de 9-es start szerintem simán jó, én tuti talpon leszek már hétkor. Ha megérkeztél nyugodtan csörgess meg. (06 20 - 36 - 29 három tizennégy)

Megvan a számod szerencsére.

Redi

Redi

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts
Semmi gáz, nálam sem túl egyszerû a helyzet! Hétfõn beadtam felmondásom, aztán most megy a harc ezerrel a fõnökkel, de lassan kezdi felfogni, hogy tényleg lépek. Picit nehezen emésztette meg, de most már hiába jópofizik, eddig kellett volna normálisan viselkednie. Azért én asszonnyal kijárkálok egy-egy lightosabb körre, de egyedül már régen voltam. Úgyhogy nekem most a munkahelyváltás köti le az idegrendszeremet, de már kezdek egyre nyugottabb lenni, s lassan újra több idõm lesz tekerni. Sõt, ha minden jól alakul, még talán több szabadidõm lesz, mint eddig! Azért ha tisztul a helyzeted, vagy van egy szabad fél napod, szólj és tekerünk egyet! Ha meg vége a vizsgáidnak, én meg túl leszek a melóhely váltáson, akkor irány az erdõ ezerrel! Ja, meg fel a hegyre!

jakus79

jakus79

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 posts
Hi Tomi!

Sajna be vagyok havazva a diplomamunkámmal meg az államvizsgával. Nem tudom, mikor kerülök nyeregbe legközelebb. Meg most megy az albikeresés is, mert júliustól költözünk az Orsival.
FELAHEGYRE! :scared:

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts
Hola Charon!

Ha szombaton jöttök, esetleg hozzátok is csapódhatnék alkalmi idegenvezetõnek. Véletlenül szabad a napom. De nem akarok tolakodni... Írj talipontot és idõt, ha OK.

Amúgy a Bakony turistatérképekben csak fenntartásokkal bízz! Volt (van?) errefelé néhány katonai objektum, és a valóság sokszor más, mint a térkép...

Üdvözletem a jónépnek!

Hétvégére Bakonybélbe megy egy kisebb társaság a XVII. ker topicból és kíváncsi lennék, hogy 50-100 kilcsi között milyen (lehetõleg terep) útvonalakat ajánlanátok, mint "helybeliek". Hova érdemes elmenni, mit kerüljünk el feltétlen?
Megjegyzem még sosem jártam erre, de térképem van, jól kezelem és egyetlen útvonalként (térképen azt is) a Gázló TT-t ismerem.

Köszi szépen a segítséget elõre is!

Redi

Redi

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts
Örülök, hogy elõkerültél! Nekem is mintegy bõ hétnyi tömény melóm van még, utána elõreláthatólag kicsit lazábban leszek! Addigra kéne beszélni részletesebben a taliról, mint említettem szívesen segítek mindenben. Jó lenne majd találkozni, kitalálni, s bejárni az elképzelt útvonalat! Ugye alapötleted már volt, én azt teljesen jónak tartom, arra tudunk építeni. Ha elõre be is járjuk, akkor szerintem jó kis bulit össze lehet majd hozni! Majd jelentkezz, hogy mikor tudnánk megejteni a bejárást!

További javaslatok Bakonyba jövõknek:

Bakonynána-Római fürdõ-Porva-Tés-Lõtér

Bakonybél-Hárskút-Herend

Bakonybél-Kõris hegy-Porvacsesznek-Cuha völgy-Vinye