Jelentkezz be Regisztrálj
Bakony-Balaton riders
Posted 2006. May 15. - 11:51
Hello Redi!
A holnap elméletileg jó. Ma szerelem át a gépet aztán minden OK!
Az idöpont is jó lenne ha minden igaz. Remélem nem kell sokáig
dolgoznom. Vedd úgy, hogy OK! Holnap akkor még pontosítunk!
Lehet, hogy 16.45-re tudnék csak beérni, de lehet, hogy a fél öt
is menni fog.
Üdv
Posted 2006. May 15. - 07:09
Ugye ez oda vissza (hogy kör legyen) kb 20km. Na most ha Laczkó-forrás-Csatárhegy lába-Séd-völgy-Márkó-Lõtér-LBknauf-város kört megyek, az kb 28km. És úgy tényleg kör, nem ugyanarra visszafelé! Akkor remélem hétvége felé tudunk konkrétumokról is beszélni! Én a héten elvileg minden délután (4 után) ráérek. Sõt, szerintem szombaton is, bár ott a délelõtt lesz a valószínûbb!
emptytrash: Holnaphoz mit szólsz! Én délután fél öt körültõl ráérnék tekerni egyet, ha neked is jó, akkor kitaláljuk hol és mikor!
Posted 2006. May 15. - 05:35
Kb. hány km egy kör vasútállomástól vasútálomásig?
Hali Bikebuddha!
Márkóról ki kell menni Hárskút felé, és a sintõl kb 5-600m-re megy jobbra egy munvás út. Az az út elvisz Veszprémig. Jó széles, és a fenyves mellett visz, párhuzamosan a vasúttal.
Jakker
Posted 2006. May 14. - 20:14
Posted 2006. May 12. - 14:55
Posted 2006. May 12. - 12:06
Redi én benne vagyok! Hétfön beszéljük meg a részleteket
mert hétvégén no net! Biztos találunk egy idöpontot!
Üdv!
És jó tekerést mindenkinek!
Hétvégére meg imádkozzatok jó idöért!
Föleg vasárnapra! (Bakony 200)
Posted 2006. May 12. - 06:57
Tegnap kint voltam tekerni, nagyon király idõ volt. Elõször asszonnyal elmentünk Kádártára, majd a murvabánya fele ki a 8-asig, majd haza, asszonypajtás marad, én meg mentem a Csatárra. Azért azon a részen, ahol a Lackó-forrás után nem sokkal át kell menni a 8-as körgyûrûn, és utána van az az erdõs rész, ott még elég aktívan tócsás volt a terep! Csatárhegyen keringtem egy kicsit, majd nekiindultam, de a kápolnánál úgy döntöttem hátra arc! Lehet, hogy az volt a baj, hogy tekerés elõtt nagyon bekajáltam? Vagy csak gyenge vagyok? Azért ezt nem hagyom annyiban!
emptytrash: Jövõ héten, ha fel tudsz jönni Vp-be, akkor megmásszuk együtt a kilátóig, ha neked is oké! Majd jelentkezz!
Buddha: Ha tudsz, próbálj elõre szólni, hogy mikor mennénk tali-útvonalat bejárni, meg szervezkedni!
Kellemes hétvégét mindenkinek!
Posted 2006. May 11. - 13:37
Posted 2006. May 11. - 13:36
Nyílt túrát szervezünk, gyönyörûszép vadregényes-szurdokos-patakátkelõs útvonallal!!! Circa 40km könnyen teljesíthetõ. Többféle nehézségi szint, mert jönnek élmény és sportkerósok is.
Ki honnan jön...-Zirc-Borzavár-Porva-Csesznek-Vinye- /Opcionálisan szalonna sütés, hozott szendvicsek, sörök etc elfogyasztása vagy a Pokol Csárda üzleti eredményének javítása./
HAzaút: Porva-Csesznek-Borzavár-Zirc-Ki merre lakik... /aki az elfogyasztott sör mennyiségének köszönhetõen kevésbé alkalmas a kerékpárkezelésre az mehet vonattal is.../
Vonat 18:34-kor indul Vinyébõl Zircre
Gyülekezõ: Zirc, Rákóczi tér focipálya
Idõpont. 2006-05-20; 15:00
Mindenkit szívesen látunk!
Posted 2006. May 11. - 12:54
Vasárnap, vagy hétfõn egyeztessünk itt, s remélem találunk olyan idõpontot, mely mindkettõnknek megfelel! A többit majd akkor megbeszéljük!
Posted 2006. May 11. - 08:42
Ha túlélem a vasárnapot akkor benne lennék egy tekerésben!
Most már minden adott a dologhoz és a terep igazi változatosságot jelentene!
Ha még élek akkor jelentkezek és elméletileg bármelyik nap mehet
a dololg ha jó az idö!
Üdv
Posted 2006. May 11. - 07:14
Illetve ha van valaki, akinek lenne kedve jövõ héten akármelyik délután 4 - fél5 körültõl estig tekerni egyet, az jelezze itt, s mehetnénk együtt!
Posted 2006. May 11. - 06:51
Ha hegyeket akarsz indulj el Balatonszölös felé, Tótvázsony aztán Kab-hegy!
Mondjuk ez ou.-t. De a "felsö" utakon bármerre indulhatsz! Egy két helyröl
elég szép kilátás van. Pl.: Dörgicse felett.
Meg a viszonylag nyugodt "erdei" utak sem rosszak.
Persze az utvonalat tekintve, a burkolat más téma!
Üdv
Posted 2006. May 10. - 20:09
Posted 2006. May 10. - 16:30
Egy munka kapcsán / Balatonfüred kardio konferencia/ itt nyomom az idõt, mint sátorépítõ csótány. Ajánljatok egy 2-3 órás túrácskát, amit a vasútállomás közelében lévõ bicókölcsözõben igénybe vehetõ bicókkal le lehet nyomni.
Tavaly voltam a Jókai kilátónál, de a lefelé az nem teccett a kerónak. Tihany, meg a birka kerékpárút kilõve, HEGYEKET akaroook!:-)
vendég_Charon_*
Posted 2006. May 10. - 10:11
Hola Charon!
Ha szombaton jöttök, esetleg hozzátok is csapódhatnék alkalmi idegenvezetõnek. Véletlenül szabad a napom. De nem akarok tolakodni... Írj talipontot és idõt, ha OK.
Amúgy a Bakony turistatérképekben csak fenntartásokkal bízz! Volt (van?) errefelé néhány katonai objektum, és a valóság sokszor más, mint a térkép...
Bakonybélen van a szállásunk, és péntek este foglaljuk el. Szombaton és vasárnap is egész nap tekernénk nappal, éjjel meg a szokásos kalóriapótlás és darts, bowling meg hasonlók. (Szívesen látunk akkor is)
Szombaton tekernénk egy combosabbat (a társaság nagy részének viszont kellhet alternatív lájtosabb útvonal is = aszfaltos menekülõút).
Talihely: Bakonybél - Tamás panzió - Jókai út 62.
Idõpont: telcsin egyeztessük, de 9-es start szerintem simán jó, én tuti talpon leszek már hétkor. Ha megérkeztél nyugodtan csörgess meg. (06 20 - 36 - 29 három tizennégy)
Megvan a számod szerencsére.
Posted 2006. May 10. - 08:24
Posted 2006. May 09. - 23:44
Sajna be vagyok havazva a diplomamunkámmal meg az államvizsgával. Nem tudom, mikor kerülök nyeregbe legközelebb. Meg most megy az albikeresés is, mert júliustól költözünk az Orsival.
Posted 2006. May 09. - 19:49
Ha szombaton jöttök, esetleg hozzátok is csapódhatnék alkalmi idegenvezetõnek. Véletlenül szabad a napom. De nem akarok tolakodni... Írj talipontot és idõt, ha OK.
Amúgy a Bakony turistatérképekben csak fenntartásokkal bízz! Volt (van?) errefelé néhány katonai objektum, és a valóság sokszor más, mint a térkép...
Üdvözletem a jónépnek!
Hétvégére Bakonybélbe megy egy kisebb társaság a XVII. ker topicból és kíváncsi lennék, hogy 50-100 kilcsi között milyen (lehetõleg terep) útvonalakat ajánlanátok, mint "helybeliek". Hova érdemes elmenni, mit kerüljünk el feltétlen?
Megjegyzem még sosem jártam erre, de térképem van, jól kezelem és egyetlen útvonalként (térképen azt is) a Gázló TT-t ismerem.
Köszi szépen a segítséget elõre is!
Posted 2006. May 09. - 18:58
További javaslatok Bakonyba jövõknek:
Bakonynána-Római fürdõ-Porva-Tés-Lõtér
Bakonybél-Hárskút-Herend
Bakonybél-Kõris hegy-Porvacsesznek-Cuha völgy-Vinye