Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bakony-Balaton riders

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11267 hozzászólás a témában

jakus79

jakus79

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Hát akkor megyek 2 kört :-) Szombaton még nemtudom, hogy mi lesz, de lehet hogy szabad leszek.
FELAHEGYRE! :scared:

Redi

Redi

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Jakus! Nekem a mai nap tutira nem jó, viszont a holnapi (szerda) jó lenne! Ott csak az a gáz, hogy Buddha 2-ig ér rá, én meg 4-tõl. Úgyhogy nemtom hogy gondolod, mész két kört? Én délután szívesen mászkálnék veled a Csatár túloldalán, vagy arra az ojjektum felé ösvényezhetnénk. Egyedül mégsem mentem el azóta arra, hallgatva rád!
Szombaton mit csinálsz? Anyáméktól családilag megyünk Cuha-völgybe, amerre tavaly együtt voltunk. Mit szólnál hozzá? Van idõd?
Ja, a találkozóra meg felírlak a megmozdulásokon belül a 2. Kelly's taliba!
Két keréken szép a világ...

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Nagy jelentõsége nincs a feliratkozásnak. Talán csak annyi, hogy várunk rád, ha késel. Akkor szerdára megbezélünk valamit? (Addig már nem leszek netközelben.)

A szerda biztos hogy jó lenne nekem. A szombat is valószínû. A talira fel kell iratkozni? Vagy csak mondom hogy megyek, oszt annyi?

jakus79

jakus79

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
A szerda biztos hogy jó lenne nekem. A szombat is valószínû. A talira fel kell iratkozni? Vagy csak mondom hogy megyek, oszt annyi?

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Gyere inkább a talira, aztán vezényeld le légyszi azt a részt! Esetleg e héten szerdán és szombaton ráérek du. 2-ig, végig is mehetnénk rajta.

jakus79

jakus79

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
A Csatáros körbe be lehetne iktatni egy csatári kilátós dolgot. A kápolnánál felmenni, a másik úton le, de nem teljesen. Ott van egy kis ösvény egy másik útra ami levisz a hegy túloldalán és márkónál ér ki. A jakker.kepeim.hu címre felrakok egy csatári térképet Csatári kitérõ címmel és útvonal kijelöléssel. Oda ahová a többit is raktam. Ezen az úton már sokszor jártam. A Tekeres-völgy nagyon szép. Van benne erdei õsvény, mászás, lejtõ. Van egy 50m-es dzsindzsa is, de nem vészes.

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Sajna a II. kör kimarad a talin... Így az említett utat sem kell már felderítenem. A csapat egy része már szombaton megérkezik a Balatonhoz, ezért vasárnap már nem lesz oda kör. Csak egy bõvített Veszprém Tour játszik. Azért köszi mindenkinek minden segítséget!

jakus79

jakus79

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Redi: A héten valamelyik délután elmehetnénk tekerni együtt. Holnapra még jó idõt mondanak. Mit szólsz? Megnéznénk a Szentkirályszab-Felsõörs utat.

DarkMole

DarkMole

vendég

• fórumtag
  • 51 hozzászólás

Remélem az idõjárás kegyes lesz szombaton!

Na igen, az idõjárás...

Mi tegnap igazándiból szalonnasütési céllal indultunk el, de mivel déltõl kezdve szinte folyamatosan esett az esõ, ez a tervünk majdnem kudarcba fulladt. Azért csak majdnem, mert szerencsére Vinye elõtt azon a részen, ahol a Cuha is, meg az út is átmegy a vasút alatt, találtunk egy tökéletes tûzrakó helyet. Pontosan a híd alatt, a patakban volt egy száraz "sziget", ami pont elég nagy volt egy tábortûznek. Így aztán a szakadó esõben a Cuha-patak közepén végülis sikerült megsütni a szalonnánkat :)

De ettõl függetlenül azért mi is jobban örültünk volna, ha jó idõben túrázhatunk. Na mindegy, most hétvégére én is remélem, hogy kegyesebb lesz az idõjárás, mert vasárnap ugye Szilvás maraton!
We don't block the traffic, we ARE the traffic!

Redi

Redi

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Ezek szerint idén is hasonló állapotok vannak, mint tavaly. Ennek örülök, már csak azért is, mert elvileg most szombaton családilag ezen az útvonalon fogunk egyet bringázni. Mondjuk a zirci részt annyira nem érintjük, Kardosrét felõl megyünk le a völgybe, ám onnan már ugyanaz az útvonal. Remélem az idõjárás kegyes lesz szombaton!

DarkMole

DarkMole

vendég

• fórumtag
  • 51 hozzászólás
Na hát tegnap megnéztük ezt az útvonalat (igaz, hogy bicaj hejett egyelõre gyalog), és tényleg nem volt veszélyes. Zircen mondjuk keveregtünk kicsit, mire megtaláltuk a helyes ösvényt, itt volt egy kis mellig érõ csalános, meg fatörzsön átkúszás a patak felett, de aztán miután releltünk a helyes útra, már nem volt gond. Annál is inkább, mert mint kiderült, ez tulajdonképpen a piros túristaút, így innentõl a jelöléseket követve haladtunk végig. Az út helyenként tényleg összeszûkült kicsit, de ahogy néztük, végig tekerhetõ volt. (Na jó, eltekintve talán a síneken való átkeléstõl.)

Szóval jó kis túra volt, majd nemsokára visszamegyünk erre a környékre, de akkor már biciklivel!

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Az a puli sztem már nem is él... A sztori 8 éves (az útleírással együtt). Tehát halgass inkább Redire, azóta sok minden változ(hat)ott...

DarkMole

DarkMole

vendég

• fórumtag
  • 51 hozzászólás
Köszi Redi, akkor lehet hogy mégis megpróbáljuk arrafelé!

A lényeg tehát ha jól értem az, hogy mindkettõtök szerint van ott "út", csak finoman szólva az nem valami elsõosztályú. Ami végül önmagában még nem nagy baj, csak hát azok a vérszomjas pulik... Na de sebaj, azokat majd megpróbáljuk elkerülni. :)

Redi

Redi

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Szerintem ez simán járható ösvény, rengetegszer megtettem motorral is, illetve bringával is. Egy-két helyen valóban összeszûkül gyalogösvénnyé, de ott is simán el lehet menni. Végig a Cuhát, illetve a vasutat követi az út. Zircrõl a Pepe cukrászda felé kell kimenni, jobra lesz a focipálya, a középsuli, majd tovább egyenesen a vízmû, vagy mi az, s tovább is egyenesen kell menni a Cuháig, onnan meg végig a völgyben lévõ úton kell maradni, a különbözõ elágazásoknál nem érdemes nekiindulni valamelyik domboldalnak. Egyszer a síneken is át kell menni, ez a legszarabb rész motorral, de bringával nem okoz gondot. Ugyanis könnyebb átemelni a síneken! Ha ezzel kapcsolatban van még kérdés, akkor segítek, ha tudok, tényleg rengeteget jártam már arra. Porvacsesznek felõl pedig Zircre úgy indulunk, hogy az állomásnál át a hídon, majd jobbra! Egyébként az állomáson kint is van egy nagy térkép, amit most is megnézhetsz a képeim alatt a Cuhás kirándulásnál, az is jelzi ezt az utat!

Remélem tudtam segíteni!

Jakus: A megyek persze! az a talira vonatkozott???

DarkMole

DarkMole

vendég

• fórumtag
  • 51 hozzászólás

Én kb. 8 éve próbáltam tovább menni a szurdokban. Mellig érõ csalános susnyákon kellett átvergõdnöm, az út többször eltûnt, aztán egy tisztáson megtámadott egy puli, aki tehenekre vigyázott. A cipõm sarkába mart, aztán pörgött a lábammal, ahogy pedáloztam. Majd úttalan utakon vergõdve kikötöttem Zirc-Kardosréten... Szal nem javaslom...

Köszi, pont erre voltam kíváncsi! Én ugyanis Zirc felõl mennék, de akkor asszem marad a Borzaváras kerülõ.

A vérszomjas pulikutyákat inkább nem háborgatnám, mert voltam postás, és akkor egy életre elegem lett a rám támadó, mindenre elszánt, apró kutyákból. :)

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Én kb. 8 éve próbáltam tovább menni a szurdokban. Mellig érõ csalános susnyákon kellett átvergõdnöm, az út többször eltûnt, aztán egy tisztáson megtámadott egy puli, aki tehenekre vigyázott. A cipõm sarkába mart, aztán pörgött a lábammal, ahogy pedáloztam. Majd úttalan utakon vergõdve kikötöttem Zirc-Kardosréten... Szal nem javaslom...

Próbálkoztam még a Cuha szurdokból Csesznek felé, a 82-es irányában kijönni. Asszem, az sárgával jelölt turistaút. Na, az se bringa alá való...

De ha Borzavár helyett Porva irányába fordulsz, és a falu végén nem a Szépalma Hotel felé, hanem a jobb oldali homokos-murváson mész tovább, eljuthatsz a Kõrisre vezetõ erd. gazd. útra, Bakonybélbe, vagy a Hódos völgyébe.

Hali!

Mivel itt sokan vagytok bakonyiak és Bakonyt ismerõk, gondoltam itt teszem fel a kérdésemet: Arra lennék kíváncsi, hogy van-e valami használható út a porva-cseszneki vasútállomástól Zircig a Cuha mellett? Mert ugye a Vinye és Porva-Csesznek közti gázlós rész az alap, de lehet-e ott tovább is menni, vagy csak Borzavár felé lehet elmenni?

Esetleg egy térképért is hálás lennék, de igazából az infó lenne a lényeg. Elõre is köszi!

DarkMole

DarkMole

vendég

• fórumtag
  • 51 hozzászólás
Hali!

Mivel itt sokan vagytok bakonyiak és Bakonyt ismerõk, gondoltam itt teszem fel a kérdésemet: Arra lennék kíváncsi, hogy van-e valami használható út a porva-cseszneki vasútállomástól Zircig a Cuha mellett? Mert ugye a Vinye és Porva-Csesznek közti gázlós rész az alap, de lehet-e ott tovább is menni, vagy csak Borzavár felé lehet elmenni?

Esetleg egy térképért is hálás lennék, de igazából az infó lenne a lényeg. Elõre is köszi!

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Köszi, vettem. De jobb lenne, ha jönnél a talira... Fel kell bõvítenem az elsõ kört. Jelenleg 40-45 km. Kis Gulyadombot és csatári csatangolást tennék még bele. De felderítésre nem lesz idõm. A plusz szakaszokat majd rábízom azokra a helyismerettel rendelkezõ bringásokra, akik jönnek.

Ma "végigtoltam" a gépet a Márkóról induló murváson ÁÁÁÁÁLLLAT VÓT! És megtalálni sem volt nehéz.

Bikebuddha: Mégsem küldöm el, mert nem tudom az email-címedet. Felraktam a képeket a www.jakker.kepeim.hu-ra a Térképek címszó alá. Van egy Tekeres-völgyben készült fénykép is.

jakus79

jakus79

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Bikebuddha: Mégsem küldöm el, mert nem tudom az email-címedet. Felraktam a képeket a www.jakker.kepeim.hu-ra a Térképek címszó alá. Van egy Tekeres-völgyben készült fénykép is.

jakus79

jakus79

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Redi: Megyek persze!

Bikebuddha: talán a Tekeres-völgyre gondolsz. Eléggé ismerem ezt a részt. Igazából most nem tudok így hirtelen webet mondani. De küldök csatárról két képet amin el lehet igazodni, meg két térképképet amit én fényképeztem le itthon. A sima képek nem túl részletesek, de megteszi. Fent van neten is a köv címen:

http://fish.fomi.hu/...?oldal=letoltes

Itt az ország egész területérõl lehet találni légifotót. Természetesen csak a minakép van ingyen, de azon is vannak érdekes dolgok. Bal felül beírod a településtnevet, vagy valami közeli település nevét és akkor már látod is a kis térképen baloldalt. rákattintasz oda, amit meg akarsz nézni. Ekkor jobb oldalon megjelenik a térkép száma. Ott katt a mintakép gombra és már jön is a minakép.
Jaa! Redinek van fasza térképe a Bakonyról. Még én is abból fényképeztem ki a csatári részt régebben. 2részes. egy Észak-Bakony és egy Dél-Bakony.

Még két kép van a zipben. egyforma a kettõ, csak az egyikre rárajzoltam a Sztkirályszabadja-Felsõörs utat + pár utacskát is. Remélem pontosan :-) De majd elmegyünk egyszer együtt, az a biztos.