Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bakony-Balaton riders

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11272 hozzászólás a témában

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Én kb. 8 éve próbáltam tovább menni a szurdokban. Mellig érõ csalános susnyákon kellett átvergõdnöm, az út többször eltûnt, aztán egy tisztáson megtámadott egy puli, aki tehenekre vigyázott. A cipõm sarkába mart, aztán pörgött a lábammal, ahogy pedáloztam. Majd úttalan utakon vergõdve kikötöttem Zirc-Kardosréten... Szal nem javaslom...

Próbálkoztam még a Cuha szurdokból Csesznek felé, a 82-es irányában kijönni. Asszem, az sárgával jelölt turistaút. Na, az se bringa alá való...

De ha Borzavár helyett Porva irányába fordulsz, és a falu végén nem a Szépalma Hotel felé, hanem a jobb oldali homokos-murváson mész tovább, eljuthatsz a Kõrisre vezetõ erd. gazd. útra, Bakonybélbe, vagy a Hódos völgyébe.

Hali!

Mivel itt sokan vagytok bakonyiak és Bakonyt ismerõk, gondoltam itt teszem fel a kérdésemet: Arra lennék kíváncsi, hogy van-e valami használható út a porva-cseszneki vasútállomástól Zircig a Cuha mellett? Mert ugye a Vinye és Porva-Csesznek közti gázlós rész az alap, de lehet-e ott tovább is menni, vagy csak Borzavár felé lehet elmenni?

Esetleg egy térképért is hálás lennék, de igazából az infó lenne a lényeg. Elõre is köszi!

DarkMole

DarkMole

vendég

• fórumtag
  • 51 hozzászólás
Hali!

Mivel itt sokan vagytok bakonyiak és Bakonyt ismerõk, gondoltam itt teszem fel a kérdésemet: Arra lennék kíváncsi, hogy van-e valami használható út a porva-cseszneki vasútállomástól Zircig a Cuha mellett? Mert ugye a Vinye és Porva-Csesznek közti gázlós rész az alap, de lehet-e ott tovább is menni, vagy csak Borzavár felé lehet elmenni?

Esetleg egy térképért is hálás lennék, de igazából az infó lenne a lényeg. Elõre is köszi!
We don't block the traffic, we ARE the traffic!

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Köszi, vettem. De jobb lenne, ha jönnél a talira... Fel kell bõvítenem az elsõ kört. Jelenleg 40-45 km. Kis Gulyadombot és csatári csatangolást tennék még bele. De felderítésre nem lesz idõm. A plusz szakaszokat majd rábízom azokra a helyismerettel rendelkezõ bringásokra, akik jönnek.

Ma "végigtoltam" a gépet a Márkóról induló murváson ÁÁÁÁÁLLLAT VÓT! És megtalálni sem volt nehéz.

Bikebuddha: Mégsem küldöm el, mert nem tudom az email-címedet. Felraktam a képeket a www.jakker.kepeim.hu-ra a Térképek címszó alá. Van egy Tekeres-völgyben készült fénykép is.

jakus79

jakus79

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Bikebuddha: Mégsem küldöm el, mert nem tudom az email-címedet. Felraktam a képeket a www.jakker.kepeim.hu-ra a Térképek címszó alá. Van egy Tekeres-völgyben készült fénykép is.
FELAHEGYRE! :scared:

jakus79

jakus79

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Redi: Megyek persze!

Bikebuddha: talán a Tekeres-völgyre gondolsz. Eléggé ismerem ezt a részt. Igazából most nem tudok így hirtelen webet mondani. De küldök csatárról két képet amin el lehet igazodni, meg két térképképet amit én fényképeztem le itthon. A sima képek nem túl részletesek, de megteszi. Fent van neten is a köv címen:

http://fish.fomi.hu/...?oldal=letoltes

Itt az ország egész területérõl lehet találni légifotót. Természetesen csak a minakép van ingyen, de azon is vannak érdekes dolgok. Bal felül beírod a településtnevet, vagy valami közeli település nevét és akkor már látod is a kis térképen baloldalt. rákattintasz oda, amit meg akarsz nézni. Ekkor jobb oldalon megjelenik a térkép száma. Ott katt a mintakép gombra és már jön is a minakép.
Jaa! Redinek van fasza térképe a Bakonyról. Még én is abból fényképeztem ki a csatári részt régebben. 2részes. egy Észak-Bakony és egy Dél-Bakony.

Még két kép van a zipben. egyforma a kettõ, csak az egyikre rárajzoltam a Sztkirályszabadja-Felsõörs utat + pár utacskát is. Remélem pontosan :-) De majd elmegyünk egyszer együtt, az a biztos.

Redi

Redi

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
emptytrash: Ha jössz biztosan, légyszi írd majd magad a listához a Megmozdulásokon belül a 2. Kelly's tali-ba! Köszi!

Jakus szintén!

No meg aki még ráér, bringától függetlenül nyugodtan jöhet!
Két keréken szép a világ...

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.789 hozzászólás
Szevasztok!

Ha a technika engedi akkor megyek! Nem tudom mi lesz a
bringával mert az ideiglenes középsö tányér lehet, hogy
nem jó választás volt! A múltkori tekerés útán hazafelé elég
érdekes hangokat adott ki! Remélem csak a por! Na mind1.
Az idõponttal szerintem nem lesz gond!

Üdv

Redi

Redi

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Jakus! Tényleg, ezt még nekem sem említetted, hogy ráérsz-e Pünkösd vasárnapján (nem csak) Kelly's-esekkel tekerni egy napot, s megmutatni a környéket távolabbi bringásoknak is! Ha lehet, mindenképpen szeretnélek rábeszélni, te is jól járnál, ha van rá idõd, illetve a csapat is nyerne veled! Mit szólsz?

emptytrash: Te jössz? Ha igen, jelezd itt, vagy a Megmozduláson belül, csak hogy Buddha is láthassa majd, hányan is leszünk!

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Hola!

Váljék egészségetekre a szombat!:)
A képeket meg én köszönöm mindenkinek, már le is mazsoláztam a kedvenceket...

Szió!

Köszönöm a csapat nevében mégegyszer a szombati napot! A képeket amiket készítettünk felraktuk!
www.kep.tar.hu/theyeti
www.kep.tar.hu/kisocsike

http://www.kep.tar.h...3821/22024701#2
http://www.kep.tar.h...3821/22025669#2
A lelki felfrissülés:
http://www.kep.tar.h...3821/22026679#2

sunset

sunset

törzsvendég

• fórumtag
  • 858 hozzászólás
Szió!

Köszönöm a csapat nevében mégegyszer a szombati napot! A képeket amiket készítettünk felraktuk!
www.kep.tar.hu/theyeti
www.kep.tar.hu/kisocsike

http://www.kep.tar.h...3821/22024701#2
http://www.kep.tar.h...3821/22025669#2
A lelki felfrissülés:
http://www.kep.tar.h...3821/22026679#2
A legfõbb cél, hogy mindig célba érj!!
A Gödöllöi Yeti www.rmkse.hu
:love: Betty :love:

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Jakker: Nem tudsz valami website-ot, ahol találhatnék térképet a Csatárról? Ördögrágta szikla környéke érdekelne, meg valami völgy, aminek nem emlékszem a nevére...
Egyébként te otthonosan mozogsz azon a környéken? Jössz Kelly's talira?

jakus79

jakus79

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Látom jó volt a tekerés. Redi: Szombatra jó felfedezést! Bár az egyedülmenõs felfedezéssel vigyázz. Pont a multkor csináltam én is valami hasonlót. Mentem árkon-bokron át, nem túl forgalams helyeken. Ezt úgy gondolom, hogy a nyomokból ítélve egy hónapja nem járt arra senki. Volt egy kis lejtõs ösvény és ahogy mentem lefelé kicsit berázott a kormány(jobbra-balra csapkodott). Biztos ismered a jelenséget. Végül meg tudtam fogni a biciklit, így nem lett semmi. Késöbb gondolkodtam el azon, hogyha akkor beszántok a bozótosba és eltöröm valamelyik létfontosságú szervemet :-) mondjuk egy fával való találkozáskor, akkor aztán senki nem talált volna meg. Olyan lettem volna mint Chuck Norris, csak egy kicsit másképp:ütközésben eltûnt. Meg lett volna idõm harmadszorra is elszámolni végtelenig. Azóta ha egyedül megyek, akkor mindíg csak jól bejáratott úton, és mindíg tudja valaki más is hogy merre megyek. Pl. felvázolom indulás elött a Ferusznak. Hát ennyit útravalóul szombatra.

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.789 hozzászólás
Hello Mindenkinek!

A tekerés valóban nagyon kellemes volt! Semmi kapkodás!
Remélem, hogy egyre több idöm lesz majd tekerni!
A Kelly's találkozón sem lesz szerintem
semmi gond a távval meg az idövel sem!

Redi: a felsöörsi összekötö utat majd megnézhetjük valamikor!
Mondjuk, hogy mikor azt nem tudom, de majd még beszélünk!
Felsöörsböl kiindulva Füred felé szépeket lehet tekerni ha jól
emlékszem!

Üdv

Ui.: Aki kedvet érez délutánonként egy tényleg laza tekerésre az irjon!

Redi

Redi

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Tegnap emptytrash-el tettünk egy jó kis kört Márkóra. Oda Séd-völgy, vissza lõtér. Kellemes tempójú jó kis tekerés volt. Remélem lesz még ilyen, s akár más is csatlakozhatna!

Buddha: Ugye nagyjából ez a kör lesz a Találkozó elsõ köre, s újra megerõsíteném, hogy ahogy te gondolod, az kb. 30km, s max 1,5 óra!

Jakus: Szombaton akkor asszem egyedül megyek, ha csak innen nem jelentkezik valaki. Szabad lesz az egész délelõttöm. Talán elmegyek az Ojjektum fele, arra még egyedül nem nagyon jártam, csak veled. Hátha találok valami jó kis utat, amit még nem ismerek! Valakinek van kedve jönni?

jakus79

jakus79

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Hi Redi!

A szombat sajna biztos naemjó, mert Keszthelyre megyünk Orsival, a hugának lesz valami diplomaátadó elõtti ünnepség. Valamikor azért biztos lesz idõm nekem is. Jó tekergést!

Redi

Redi

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Jakus!

Hogy állsz tanulással-vizsgákkal-költözéssel? Van idõd valamikor tekerni? Szombat délelõtt? Mondjuk 8:00 - 13:00? Én asszem megyek valamerre egy nagyobb kört. Mit szólsz?

Valaki másnak lenne kedve?

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.789 hozzászólás
Remek!
A másfél órás túra tökéletes ! Ha nem kell kapkodni akkor mászhatunk is!

Üdv

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Hali!

Most jöttem meg Ajkarendekrõl. Kitekertem a crosspályára... hát mit mondjak többet toltam a gépet felefelé mint tekertem, de azért király volt !
A pálya egyik része lennt a völgyben olyan kis bemelegítõs, ott udtam meni pár jó kört az ugratókon, aztán rendek-gyepes kerékpárúton vissza ajkára.

Nem tudom, ajkaiak nem látogatják ezt a fórumot, mert a bicikliúton gyakran találkozok rider-el, és környékbeli kisebb túrákra szívesen mennék.

Hali.

Redi

Redi

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
emptytrash!

Két javaslatom lesz délutánra, mindegyik másfél óra körüli. Az egyik dombosabb, mászósabb, míg a másik kevésbé emelkedõs-lejtõs, viszont kicsit hosszabb. Majd személyesen megdumáljuk, melyik legyen. Amúgy te a montit nem szoktad, nekem meg az erõnlétem inkább a kocsmai sportokhoz alkalmas jelenleg, de azért megyünk egy jó kört! Majd hívlak!

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.789 hozzászólás
Sziasztok!

Redi!

Úgy néz ki minden OK, be tudok érni 16.45-re!
Kimlö túrát terveztél remélem mert még szoknom kell a montit! :)
Várom a hívásod, ha bármi közbejönne akkor jelentkezem!

Üdv