Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bakony-Balaton riders

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11267 hozzászólás a témában

Redi

Redi

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Üdv!

Nekem tutira hiányozni fog ez a vonal, én ugyanis Vp-ben lakom, szüleim meg Zirc mellett, s legutóbb múlt hétvégén mentünk arra bringákkal vonaton.
Nem is tudom, ezután hogy megyek majd fel! 82-esen nincs kedvem, ilyenkor baromi nagy a forgalom, Hárskút felé meg elég nagy a kerülõ!
Rátót túlsó végéig mondjuk el lehet menni 82-es nélkül, onnan azonban lõtéren meg erdõben kell keresni valami utat Eplény, Olaszfalu fele, azt a szakaszt nem ismerem. Jövõ héten megyünk is Jakussal felfedezni, ha összejön.
Ismeri esetleg valaki azt a részt? Igazából a Kádárta-Olaszfalu szakaszt kellene megoldanom a lehetõ legrövidebben, lehetõleg 82-es nélkül!
Ha valaki járt arra, elmondhatná, vagy elmehetnénk közösen egyet tekerni arra!
Elõre is köszi!
Két keréken szép a világ...

vendég_pier_*

vendég_pier_*
  • vendég
Aki még nem tudná:idén megszûnik a vasúti személyszállítás a Gyõr-Veszprém vonalon.Azon túl ,hogy vasutas berkekben a vonalnak kultikus híre van , a bringásoknak jópárszor életet mentett.
NYUGODJÉK BÉKÉBEN!!!:cry:

Redi

Redi

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
konásandrás: Jó ötlet, csakhogy nekem kád nincs, hanem zuhanyzó, abban meg gázosabb.

pier: Hát nemtom, elég nagy a jövés-menés a ház elõtt és mögött is, azért lehet, hogy kipróbálom, de elvileg ezt sem szabad.

Egyelõre marad az, hogy ma kitekerünk benzinkútra, ott vödörbe víz, aztán szivaccsal szépen lemossuk. Ha beválik, akkor asszem ez lesz a megoldás!

vendég_pier_*

vendég_pier_*
  • vendég
Redi
Lesétálok a panelból egy vödör vízzel , elõveszem a bringát nekitámasztom a falhoz és lemosom:)
Ha nagyon koszos +egy vödör...
Ez tilos lenne???
A kézi nagynyomású autómosó többet árt mind használ.

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.789 hozzászólás
Sziasztok!

Balatonkör engem is érdekelne! Esetleg egy Káli medencés
kitérövel! Ha már arra járunk!:)

Üdv

jezso

jezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 hozzászólás

jezso: Azt az irományt én is úgy kaptam az egyetemrõl, de sajnos nem nagyon jeleztek vissza. Írtam nekik mailt, hogy szeretnék tag lenni, de nem jött válasz. Jelenleg ez az állás. :-(

A fene :(
Na majd akkor szeptember magasságában utánajárok hogy mi a helyzet!
Addig marad a Budai-hegység. :)

Sziasztok!

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
fürdõkád? néha ott szoktam. pl télen, amikor künn' hûvös van.

megy valaki Balatonkört mostanában? szóljon már kérem. csatlakoznék

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Redi

Redi

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Üdv!
Felpakoltam Balaton-körös képeimet a galériámba, akit érdekel, lehet nézegetni!

Jakus: Vázzal mi a helyzet? Héten bringázás?

MÁS: Gondot jelent a bringamosás, ugyanis panelben nehezen tudom megoldani, a ház elõtt közterületen elvileg tilos, meg a forgalom is nagy, benzinkútnál a nagynyomású meg nem tesz jót a gépnek. Arra gondoltam, hogy mégiscsak a kútnál kell valahogy megoldanom a mosást kézzel, szivaccsal, de ha valakinek lenne használható ötlete, esetleg tud valaki kézi mosót Veszprémben, vagy valami más helyet, azt az infót megköszönném.
Bár lehet, hogy ilyen idõben jobban járok, ha kiteszem negyed órára az esõbe!

jakus79

jakus79

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
jezso: Azt az irományt én is úgy kaptam az egyetemrõl, de sajnos nem nagyon jeleztek vissza. Írtam nekik mailt, hogy szeretnék tag lenni, de nem jött válasz. Jelenleg ez az állás. :-(
FELAHEGYRE! :scared:

Redi

Redi

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Jezso, Jakus! Mirõl van szó???

Ja, tegnap érkeztem haza, családdal megkerültük nagy tót!!!
Igaz 6 napot tekertünk, de 11-en voltunk 10 évestõl az 50 évesig, s Zirc mellõl indultunk, s érkeztünk, ami azért nem volt rossz! Szép kényelmesen haladtunk, egy nap többször megálltunk fürödni, kajálni, meg ilyenek, s még a nagy viharokat is egész jól megúsztuk! Csináltam több mint 500 képet, majd ha kicsit jobban lesz idõm, válogatok ki néhányat, s felpakolom a galériába!
Csak ajánlani tudom mindenkinek a tó körüli tekerést, igaz hegyekkel és tereppel itt nem igazán lehet találkozni, de ez nem is errõl szól! Nagyon sok szép hely van körbe, amit eddig nem is láttam!
Annak is meg lehet a szépsége, ha valaki egy nap alatt megy körbe, bár az inkább szól a teljesítményrõl, mint a túrázásról, kirándulásról. Azért család nélkül egyszer én is kipróbálnám egy nap alatt is!

További kellemes hétvégét, jó idõt, jó tekerést!

jezso

jezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 hozzászólás
Sziasztok!

Elsõsorban Jakus-nak irnék most.
A wiw-en olvastam hogy csinálni akartok egy ilyen bringás csoportosulást.
Ez engem is érdekelne. Mostanában én is egyre többet túrázok, ugyanis a nemrég mûtött térdem még nem igazán bírja/szereti a durvulást.

Egyébként ez öntevékeny csoport lenne DSZB keretre?
Vagy hogy mûködik a dolog?

Válaszod elõre is köszi.

JP

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
legközelebb az ilyen megmozdulást tessék elõre bejelenteni itt a fórumon!!! és akkor nem egyedül mentél volna...
ha legközelebb mész, tessék írni, aztán csatlakozom/csatlakozunk, ha lehet!!

üdv
andrás

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Fifus

Fifus

vendég

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Üdv mindenkinek Hévízrõl!

Tegnap hirtelen felindulásból megkerültem a Balatont mintegy kilenc óra alatt, gondoltam szaporítom azok táborát akik montival hasonló idõt tekernek. Az utolsó 50 kilcsi a nagy melegben már nem esett jól, de haza kellett érni.

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Nem is Gödrös, hanem Sajkod a neve...:)

Redi

Redi

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Köszi Buddha, majd kiderül, nemsokára úgyis járunk arra is!

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás

Na, újra itt vagyok! Egyéb technikai okok miatt nem tudtam mostanában írni, viszont most már megoldódtak ezen gondjaim! Ráadásul munkahelyváltásom is megtörtént, s innentõl remélem több idõm lesz tekerni is! Jakus pedig elvileg holnaptól még több szabadidõvel fog rendelkezni, úgyhogy irány az erdõ!
Hétvégén meg megyek családi egyhetes bringás túrára, ráadásul az idõ is kitûnõ, úgyhogy tényleg egyre jobban alakul minden!
Egy kérdésem lenne: Szoktatok bringával Balcsira járni?
Asszonypajtással vasárnap letekertünk, s amikor megvettem már a jegyeket, utána közölték, hogy a bringákat nem vihetjük be! Aztán hosszas gyõzködés és aktív ígérketések közepette megengedték, hogy elõször és utoljára bevigyük a gépeket. Eleve lakatom sem volt, meg aztán nem szívesen hagyom ott sehol sem a bringákat, pláne nem úgy, hogy ki se látok rájuk!
A kérdésem tehát az lenne, hogy tudtok-e olyan strandot, ahová nyugodtan be lehet TOLNI a bringákat, s nem uffognak érte. Azért a hely lehetõleg minél közelebb legyen Veszprémhez.
Remélem tudtok ajánlani valamit!

A Tihany-félsziget nyugati oldalán lévõ ministrandra sztem bevihetitek. (Talán Gödrösnek hívják?)

vendég_pier_*

vendég_pier_*
  • vendég
Bakonyi képek:

http://www.kepfeltol...ltoltes.hu_.jpg

Redi

Redi

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Hát Tobruk egyrészt már nem szabadstrand, másrészt pedig az említett eset ott történt. Ez van. Lehet, hogy marad a kocsival strandolás. Azért jó lenne bringával is! Nem értem, miért nem lehet bevinni! Strand szélére betolom, ott félreállítom, aztán ennyi! mi ezzel a gondjuk?

jakus79

jakus79

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Szereztem Észak és Dél-Bakony térképet. Ha valakinek kell akkor majd befotózgatom õket.

jakus79

jakus79

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Hát régebben még én is próbálkoztam biciklivel strandra járni, de az említett ok miatt beszüntettem ezirányú tevékenységeimet. Káptalanfüreden sztem be lehet vinni a biciklit, meg Tobrukban is. Elvileg a Tobruki az szabadstrand. Ez mondjuk nem biztos. Régebben a Káptalanfüredi is szabadstrand volt.

Biciklit semmiféleképpen ne hagyjatok kint!
Vagy erre a célra vegyetek vasárnap a piacon 3-4eFt-ért egy bringát.