Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bakony-Balaton riders

- - - - -

• Please log in to reply
11272 replies to this topic

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Jelenleg a Continentalnal dolgozom mint gepeszmernok. Ha az idojaras engedi, a terepet preferalom, szivem szerint minel hosszabb turakra. Maratonokon a hosszutav fele huz a szivem, meglatjuk mi jon ossze a kovetkezo szezonban. Gyors viszont nem vagyok. Meg...:)
Ha szervezodik valamikor tura a kornyeken, szivesen csatlakoznek. Illetve a hetvegen gurulnek egyet valamelyik nap, tudnatok utvonalat ajanlani? Mondjuk olyan negy-ot oras kort, turazos tempoval.

mindenki a continál melózik? burce fórumtárs is most került oda ugyanilyen munkakörbe :)
néha összebeszélhetünk, itt melózom a szomszédban - precon - 8-16 ig.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

csiak

csiak

vendég

• fórumtag
  • 72 posts
Hát erre a körre én is elmennék még idén, csak legyen olyan idõ, hogy végig lehessen menni!

Egyébként üdv Veszprémben Buki!

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

tudnatok utvonalat ajanlani? Mondjuk olyan negy-ot oras kort, turazos tempoval.

Hello!
Útvonal:Jutas-puszta,Régi veszprémi út,Hárskút,Hajag csúcs,erdei aszfalt úton Herend,Bánd,Séd patak mellett Veszprém.Ez kb 50 km,túra-fényképezõs tempóban akár lehet 4-5 óra.
Sajnos mostanában nem nagyon kedvezett az idõ a terepezésnek,sõt egyáltalán semmilyen biciklizésnek.De szerintem csak mi lettünk puhányok.:)

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 posts
Sziasztok!

Nemreg kerultem Veszprembe, es remelem meg sokaig ronthatom majd a Bakony es kornyeke levegojet, ezert bemutatkoznek:
Becses keresztnevem Balint, de hallgatok a Bukira is. Jelenleg a Continentalnal dolgozom mint gepeszmernok. Ha az idojaras engedi, a terepet preferalom, szivem szerint minel hosszabb turakra. Maratonokon a hosszutav fele huz a szivem, meglatjuk mi jon ossze a kovetkezo szezonban. Gyors viszont nem vagyok. Meg...:)

Ha szervezodik valamikor tura a kornyeken, szivesen csatlakoznek. Illetve a hetvegen gurulnek egyet valamelyik nap, tudnatok utvonalat ajanlani? Mondjuk olyan negy-ot oras kort, turazos tempoval.

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 posts

akkor megvan majdnem minden.Én úgy szoktam csinálni,hogy a fékkaron a tartályt vízszintbe állítom,és alulról nyomatom buborékmentesen az olajat.Ha felül már folyik,akkor alul elzárom a féken a szelepet,majd a tartályt is lezárom.Ezután leszerelem a féktestet a vázról,és jól megmozgatom,és megkocogtatom,a vezetéket is.Ez azért kell,hogy a maradék levegõ is felmenjen a tartályba.Ezután még egyszer megcsinálom a légtelenítést.Ha jó kemény féket akarsz,akkora lehetõ legtöbb olaj maradjon a karnál a tartályban.Fõleg a hátsó féknél jó a sok folyadék,a hosszabb fékcsõ miatt.

Tegnap este megcsináltam! Tényleg nem nagy valami. Csak amit nagyon jól szeretnék, hajlamos vagyok túl komplikálni. Csináltam, a gyárihoz hasonló légtelenítõ fedelet. Közel az összes, 2 x 50 ml olajat elhasználtam. Ha egy kicsit szárad az erdõ, megyek és próbára teszem a kicsikét.
A fékem eddig egy ujjas volt, most már fél ujjas:) és mégis jól adagolható.....
Hogy miért is cseréltem le? Erre a legjobb válasz a most futó Renault reklám. Nincs szükségem rá, de KELL NEKEM!
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

csiak

csiak

vendég

• fórumtag
  • 72 posts
Helló Srácok, üléscsere elõtt állok, szerintetek mire figyeljek a vásárlásnál? Van valami favorit amiben nem csalódnék? Esetleg itt a környéken lehet olyan üzlet (pl.:kuszi) ahol val lehetõség próbálni?

A mostani ülöm annyira szar, hogy a pénteki tekerésem még mindíg érezhetõ az ülõcsontomon... :(

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

A szett része volt a fékcsõ és 2x 50ml olaj is. A fémházasat lecserélem, mert az túl hosszú. Így méretre szabom az újat. Sikerült szereznem a féktestekhez 90 fokos becsatlakozást is. :)

akkor megvan majdnem minden.Én úgy szoktam csinálni,hogy a fékkaron a tartályt vízszintbe állítom,és alulról nyomatom buborékmentesen az olajat.Ha felül már folyik,akkor alul elzárom a féken a szelepet,majd a tartályt is lezárom.Ezután leszerelem a féktestet a vázról,és jól megmozgatom,és megkocogtatom,a vezetéket is.Ez azért kell,hogy a maradék levegõ is felmenjen a tartályba.Ezután még egyszer megcsinálom a légtelenítést.Ha jó kemény féket akarsz,akkora lehetõ legtöbb olaj maradjon a karnál a tartályban.Fõleg a hátsó féknél jó a sok folyadék,a hosszabb fékcsõ miatt.

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 posts

Tehát ez a párosítás?
Google képkeresési találat: http://i16.photobucket.com/albums/b26/takeabao/755servowave.jpg
Fékcsövet kell vágni?

A szett része volt a fékcsõ és 2x 50ml olaj is. A fémházasat lecserélem, mert az túl hosszú. Így méretre szabom az újat. Sikerült szereznem a féktestekhez 90 fokos becsatlakozást is. :)
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

Köszi a lehetõséget. Fejben már sikerült eredményesen megcsinálnom. Ma, vagy holnap valóságban is kivitelezem. Majd beszámolok a végeredményrõl.
Egyébként a régi 755-ös féktest lesz 775-ös fékkarszettel, csöveivel.

Tehát ez a párosítás?
Google képkeresési találat: http://i16.photobucket.com/albums/b26/takeabao/755servowave.jpg
Fékcsövet kell vágni?

Úgy látszik mégis csak eshet örökké...Elõbb rettenetesen szakadt,nyári zápor szerûen.

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 posts

ha elhozod,én szívesen megcsinálom valamikor.Fékfolyadékom van,roppantógyûrût meg szerintem tudok venni a Kuszinál,de lehet hogy van nekem is.Ja,ami fontos lenne,hogy ha csak a fék jön,és a bicikli nem,kellene a pontos fékcsõ hossz.

Köszi a lehetõséget. Fejben már sikerült eredményesen megcsinálnom. Ma, vagy holnap valóságban is kivitelezem. Majd beszámolok a végeredményrõl.
Egyébként a régi 755-ös féktest lesz 775-ös fékkarszettel, csöveivel.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
ha elhozod,én szívesen megcsinálom valamikor.Fékfolyadékom van,roppantógyûrût meg szerintem tudok venni a Kuszinál,de lehet hogy van nekem is.Ja,ami fontos lenne,hogy ha csak a fék jön,és a bicikli nem,kellene a pontos fékcsõ hossz.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
Dózer, Laciklon

járok ma Vp-Várpalota-Vp vonalat, ha esetleg kell, segítek a tárcsafék szerelelésben - szállítással...
12 után indulok Vp-bõl és nagyjából 17 elõtt érek vissza...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
itt bent nem.:)De örökké nem eshet kint sem.

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,256 posts

holnap jönne valaki bicajozni?

Felétek nem esik? :)
www.magicteam.hu

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
holnap jönne valaki bicajozni?Valami erdei terepre mennék,már nagyon hiányzik.Ma voltunk gombázni a Tekeresben,meglepõdtem,hogy csak ott volt sár,ahol volt.:)

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,256 posts
Dózer profi a fékolajcserben, tanúsíthatom! :)

Matti, a gombák hogy vannak?
www.magicteam.hu

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

Sajna a céges ingyen autó már a múlté...
Ha más nem lesz neki állok egyedül. Tudom, hogy nem egy nagy vasziszdasz... Csak az elsõnél mindenki izgul egy picikét! :)

Kell hozzá egy fecskendõ,átlátszó gumicsõ,fékfolyadék,meg ha vágtad vagy szereled a vezetéket,akkor roppantógyûrû.Milyen fék és milyek karról van szó pontosan?Alulról kell felfelé légteleníteni,a féktesten lévõ szelepen keresztül.Ha nem tudsz valamit,csak szólj!A Bikemag egyik 2001-es számában leírtak alapján csináltam elõször.Azóta sem írták le olyan jól sehol a légtelenítést,feltöltést.

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 posts

Jó párszor már csináltam.De sajna nem járok arra.De esetleg az XT fék járhat erre.:)

Sajna a céges ingyen autó már a múlté...
Ha más nem lesz neki állok egyedül. Tudom, hogy nem egy nagy vasziszdasz... Csak az elsõnél mindenki izgul egy picikét! :)

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

Ha valaki légtelenítésben, feltöltésben jártas és jár erre mostanában, egy-két sör mellett átszerelhetnénk a karokat, és fékcsöveket.....:)

Jó párszor már csináltam.De sajna nem járok arra.De esetleg az XT fék járhat erre.:)

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 posts

Skacok holnapra valami , mert ha nem akkor gombászni megyek az Almádi gombász kerekasztallal :))

A kisgyóni kör nem érdekel? Kisgyóni hegyi kör - 5. | TTT
Leszünk egy páran. Jönnek Fehérvárról is. Nem verseny hanem bulizós beszélgetõs tekerés. Nem csak bringázási lehetõség lesz.
http://www.teljesitm...ozo_Kisgyon.pdf
Más: Ebike-n akcióban rendeltem XT fékkar szettet. Ha valaki légtelenítésben, feltöltésben jártas és jár erre mostanában, egy-két sör mellett átszerelhetnénk a karokat, és fékcsöveket.....:)