Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bakony-Balaton riders

- - - - -

• Please log in to reply
11267 replies to this topic

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,653 posts
  • LocationCsömör

Jól van. Ennek örülök. Csak nem akartam ismételten rákérdezni, mert nem szeretnék nagyon nyomulósnak tûnni.

Ti hogy álltok? Volt/lesz még edzés? Ági jobban van?

Semmi gond ... nyugodtan kérdezhetted volna, nem vettem volna rossznéven :)

Mi edzettünk egy jót szombaton, igaz csak 44km lett, de volt benne mászás bõven.

Ági már szerencsére sokkal jobban van és úgytünik hogy 98%ban sikerült is összehozni a 8 fõs vegyescsapatot, feltéve ha ti is velünk szándékoztok jönni :)
Mert tekerni jó!

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts

Írtam a szevezõknek a problémával kapcsolatban és válaszoltak, hogy utánajárnak, hogy hogyan lehet biztonságosabbá tenni azt a szakaszt ...

Jól van. Ennek örülök. Csak nem akartam ismételten rákérdezni, mert nem szeretnék nagyon nyomulósnak tûnni.

Ti hogy álltok? Volt/lesz még edzés? Ági jobban van? Szomszédasszonyom szerint Palotán ordas nagy jegek estek (Pesten meg lábszárközépig áll a víz...)

Bakonybélnél az erdészeti út becsatlakozásánál meg láttunk egy szép piros Specit, fehér villával. Nem innen volt valaki?

Ja, a legelõn, ahol tavaly a marhalepényeket hasogattuk, most a semmi közepén ott volt letûzve egy szivárványszínû zászló. Mi van? Bakonyi gay-tábor???

A kapszaicines spray-nak 1500,- darabja a veszprémi vadászboltban. Teríti a gázt, nem csak vékony sugárban spricceli. És német gyártmány, nem kínai vagy kingkongi.

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,789 posts

Ki jön a gázló 130-ra?

Mikor indulunk?

Én megyek!
Korán!:D

Milyen volt a nyaralás?:)

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

nekem nincs felesleges, de ha kölcsönbe kell akkor mondjuk a gázlóra kölibe tudok adni egy XT-t ... jah SH vagy SR kompatibilis kell?????? :confused:

nem kolcsonbe kell,örökbe:)De nem a specire,hanem a másik bicajomba.Le is hidalnék,ha behalna az XTR válto.E másik bicajban deore volt,de elveszett belõle a rugo.

Ki jön a gázló 130-ra?
Mikor indulunk?

Én a 130on mennék.Általában 8 körül szoktunk indulni.

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,653 posts
  • LocationCsömör

Ja, komolyan gondolkodunk azon, hogy a Gázló 90 utolsó, Márkó-malomi ellenõrzõpontját kihagyjuk a kuvaszos szakasz miatt. Lehet, hogy inkább befejezzük a hadiúton.

Írtam a szevezõknek a problémával kapcsolatban és válaszoltak, hogy utánajárnak, hogy hogyan lehet biztonságosabbá tenni azt a szakaszt ...
Mert tekerni jó!

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts

Jankó!

végülis sikerült ma mennetek egyet a feleségeddel?

Igen, ma túlestünk az utolsó Gázló elõtti edzésen. Igaz, csak 45 km volt, de belepakoltuk a Hajagot és a Királykaput is. Anya jól bírta, sztem rendben lesz.

Bakonybélben parkoltunk, és a Hajag megmászásával kezdtük a napot. A csúcs után pár száz méterrel beletorkollik az út egy murvásba, ott ugye balra megy a Gázló (Hárskút felé), de mi jobbra fordultunk. Az út a herendi mûútba csatlakozik, kicsivel magasabban, mint ahol a múltkor kiértünk. Amúgy nagyon kellemes, árnyékos és elég rövid is. A herendi mûút szerpentines részénél ráálltunk a Gázló útvonalára, és végignyomtuk Bakonybélig.

Ez így 45 km volt. Bõvíthetõ a Kõrissel és a Cuha-Hódos körrel, és így ideális edzõkörnek tûnik. Van benne minden...

Kutyákkal most nem találkoztunk, bár már fejenként egy 20 ml-es könnygázspray-vel indultunk útnak. Indiánok viszont táboroztak a forrás mellett, ahol az egyik ell. pont van. Elég bizarr látványt nyújtottak meztelen seggel, alig-ágyékkötõben, nyilakkal...

Ja, komolyan gondolkodunk azon, hogy a Gázló 90 utolsó, Márkó-malomi ellenõrzõpontját kihagyjuk a kuvaszos szakasz miatt. Lehet, hogy inkább befejezzük a hadiúton.

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,256 posts
Ki jön a gázló 130-ra?

Mikor indulunk?
www.magicteam.hu

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,653 posts
  • LocationCsömör

Nincs valakinek egy mûködõképes felesleges 9-es rendszerû hátsó váltója?Megvenném.

nekem nincs felesleges, de ha kölcsönbe kell akkor mondjuk a gázlóra kölibe tudok adni egy XT-t ... jah SH vagy SR kompatibilis kell?????? :confused:
Mert tekerni jó!

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
Én mentem ma egyet egyedül.Papod,Lókút,Rátót.Visszafelé kimentem a 82-esre,mert gyorsan haza kellett érnem.A Papodra fel jó párszor toltam az elején.Ilyen még nem volt,hogy ennyire ne tudtam volna felmenni.Most vagy öregszem(de azért még törekszem),és kevésbé bírom a meleget,vagy ennyire gyenge a kondim.A Gázlóra össze kell szednem magam,a Kõris az brutális lesz.
Nincs valakinek egy mûködõképes felesleges 9-es rendszerû hátsó váltója?Megvenném.

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,653 posts
  • LocationCsömör
Jankó!

végülis sikerült ma mennetek egyet a feleségeddel?
Mert tekerni jó!

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

Á,dehogyis :) Sajnos a szállásra nem lehet vinni kutyát....amúgy sem vagyok oda azért,ha a kutyák verekednek,nem az én stílusom.
Az epic hogy vált be egyébiránt?Nekem fsr xc van pár napja,kicsit gyengébb,mint a tied,de remélem beválik felétek :) Még mindig sok a motoros?

Ja,szállásra jössz?Azt hittem valami rokon vagy ilyesmi.Bár sok szállásra már lehet kutyát is vinni.Én anno sokat bicajoztam kutyával,még városban is.Be volt tanítva hogy ha én megálltam,õ is megállt a keresztezõdéseknél.Persze póráz nélkül.Akkor még nem néztek úgy egy póráz nélkül futó kutyára és gazdijára,mint most.Na mondjuk ránézésre sem egy félelmetes fajta volt.Eddíg bevált az Epic,csak egy baja van,keveset használom.:)Elég jól be lehet löni ízlés szerint.A tied inkább kényelmi bicaj,enyém meg teljesítményorientáltabb.Elõször Stumpjumper Fsr-t akartam,de ez volt "ingyen".Motoros?Annyira nem veszem észre hogy sok lenne.Gondolom az erdõkben értetted.Inkább Várpalota környéke fertõzöttebb ilyen szempontból.
Most látom,a Gázló jövõ héten lesz?Én meg alig bicajoztam.Hogy fogom bírni a 130-at?Holnap tudnék tekerni egyet,meg talán szerdán meg lehetne csinálni azt a tavas túrát.Esetleg ma nem tekerne valaki egy kisebbet?

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,653 posts
  • LocationCsömör

Ano: A kuvaszos részt végül is jelzitek a gázlósoknak? Mert egyre inkább meggyõzõdésem, hogy az lenne a helyénvaló.

még nem szóltam senkinek de sztem most dobok egy mailt valamelyik rendezõnek.

Az az eset csak Anoékat érintette, mi akkor nem voltunk ott. Egyébként ahogy Márkón (a nyolcas keresztezése után) zúzol le a malomhoz, van bal oldalon egy kõbánya vagy valami hasonló. Ott most hídpillér vagy mianyavalya építése folyik, és a területet õrzi egy megkötött, és egy kötetlen kutya. Na utóbbi a vehemens Kuvasz... De Ano szerint jó a lejtõ, ott lehet hagyni a dögöt.

Miért érzem úgy, hogy hamarosan kapunk egy google térképet a pontos helyszínrõl?:chin: :D:D:D

csak hogy lássa mindenki hogy hol is van ez a szakasz :)

kb a térkép közepén van az úton a problémás rész ... bár kicsit béna ez a google map, mert szerinte az út keresztül megy a hegyen!!! :lol1:
Mert tekerni jó!

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Á,dehogyis :) Sajnos a szállásra nem lehet vinni kutyát....amúgy sem vagyok oda azért,ha a kutyák verekednek,nem az én stílusom.
Az epic hogy vált be egyébiránt?Nekem fsr xc van pár napja,kicsit gyengébb,mint a tied,de remélem beválik felétek :) Még mindig sok a motoros?

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

Csak kérlek ne általánosíts.Sajnos egy idõben felkapott volt tartani ilyen v hasonló kutyákat.... a kutya nem mindenkinek való,ezt meg kell érteni.Engem speciel elszomorítanak ezek az esetek :( egy nagyon jó fajta biztos kezekben.

Megyek megint Dudarra :) LEsz kedve esetleg majd vkinek kis közös tekeréshez?:)

mivel ezeket a fajtákat általában"szimpatikus urak tartják",ezért nem teljesen meglepõ az általánosítás.Pl a kuvasz is egy bolond kutya,kuvasz gazdákról mégsem alakult ki ilyen elõítélet.Oké ,elhiszem hogy te kivétel vagy,ami ugye erõsíti a szabályt:)Hoznád a kutyád is?Talán õ megtudna védeni azoktol a hulye kutyáktol.:)

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts

Ismerem a helyet és a kutyákat is , múltkor a másik kergetett volna, ami most kötve van.....gyorsabb voltam :) a Gázló útvonalat nem érinti a szakasz csak visszafelé asszem.

Vaze, ezek váltják egymást!:D

Sajnos érinti. Visszafelé, valóban. Ellenõrzõ pont van a malomnál. (Tavaly legalábbis volt.)

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,458 posts

Az az eset csak Anoékat érintette, mi akkor nem voltunk ott. Egyébként ahogy Márkón (a nyolcas keresztezése után) zúzol le a malomhoz, van bal oldalon egy kõbánya vagy valami hasonló. Ott most hídpillér vagy mianyavalya építése folyik, és a területet õrzi egy megkötött, és egy kötetlen kutya. Na utóbbi a vehemens Kuvasz... De Ano szerint jó a lejtõ, ott lehet hagyni a dögöt.

Miért érzem úgy, hogy hamarosan kapunk egy google térképet a pontos helyszínrõl?:chin: :D:D:D

Ismerem a helyet és a kutyákat is , múltkor a másik kergetett volna, ami most kötve van.....gyorsabb voltam :) a Gázló útvonalat nem érinti a szakasz csak visszafelé asszem.
Kill the Hill:szok: vagy fordítva?
www.kannmatti.kepeim.hu

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts

Az melyik az a rész?

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,458 posts

Ano: A kuvaszos részt végül is jelzitek a gázlósoknak? Mert egyre inkább meggyõzõdésem, hogy az lenne a helyénvaló.

Az melyik az a rész?
Kill the Hill:szok: vagy fordítva?
www.kannmatti.kepeim.hu

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

Sajnálom,nincs jó tapasztalatom az ilyen kutyákat illetõen.Amúgy szeretem a kutyákat,sok sok évig nekem is volt kutyám.

Csak kérlek ne általánosíts.Sajnos egy idõben felkapott volt tartani ilyen v hasonló kutyákat.... a kutya nem mindenkinek való,ezt meg kell érteni.Engem speciel elszomorítanak ezek az esetek :( egy nagyon jó fajta biztos kezekben.

Megyek megint Dudarra :) LEsz kedve esetleg majd vkinek kis közös tekeréshez?:)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy