Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bakony-Balaton riders

- - - - -

• Please log in to reply
11267 replies to this topic

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Ajka 1 fok és sûrû hóesés. juhhé.:D

Redi

Redi

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts
Dózer! Részemrõl támogatva az ötlet! Ha nem romlik jelentõsebbet az idõjárás, akkor megyek! Telefonszámod megvan, ha bármi közbejönne, vagy itt, vagy telefonon szólok.

Számomat privátban küldtem.
Két keréken szép a világ...

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
Terepet szerintem felejtsük el a hétvégén.Egy Almádi oda visszában benne lennék vasárnap,10 órai indulással az Agiptól.De persze csak aszfalton.

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,256 posts

Valakinek nincs kedve hétvégén tekerni egyet terepen?

Sarazásra gondoltál?
Múltkor ugyanannyi idõbe került a tisztítás mint a tekerés.
www.magicteam.hu

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,653 posts
  • LocationCsömör
Ha esetleg valaki látna egy ilyen bringát az pls szóljon!

http://forum.bikemag...1579#post821579

egyik ismerõsét lovasították meg ...

thx!
Mert tekerni jó!

Redi

Redi

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts
Kedvem az mondjuk lenne! :) Szombaton nem érek rá, vasárnap talán! Viszont hogy az idõjárás milyen lesz, azt nem tudom. Dózernak is írtam, nagy hidegben, sárban, esõben, stb. nem fogok kimenni. Ha kellemes idõ lenne, visszatérhetünk a témára!

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,789 posts
Valakinek nincs kedve hétvégén tekerni egyet terepen?

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,653 posts
  • LocationCsömör

Ano: A hajtómû dobozolva!;) Ma leviszem magammal Fehérvárra. De ma vagy holnap birtokba vesszük az új szárnyat, úgyhogy ne a régi helyemen keress! A "C" épület végén leszek, nagyjából abban a szekcióban, ahol te is ülsz (egy irodával odébb).

ez mind szép és jó de én holnap és holnapután (csütörtök és péntek) leszek délutános, szóval ma nem (szerda) :D

esetleg csütörtökön vagy pénteken elhozhatnád melóba és megkukkantanám :)

Mert tekerni jó!

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts
Dózer: Körbeszaglásztam a hátsó váltót. Egészen pontosan egy RD-M750 számmal jelölt XT-rõl van szó. Tudomásom szerint '99-es modell. Jelenleg az e-bike árulja (piros kosárral...) 14.240,-ért. Ez szerintük 26%-kal csökkentett ár. (Amúgy ha jól emlékszem, én is 14e körül fizettem érte a Bikeland-ben, mikor a fordított húzású LX-et lecseréltem.)

Szal nem a legolcsóbb XT modell... (Viszont csak egy szezont futott.)

Ano: A hajtómû dobozolva!;) Ma leviszem magammal Fehérvárra. De ma vagy holnap birtokba vesszük az új szárnyat, úgyhogy ne a régi helyemen keress! A "C" épület végén leszek, nagyjából abban a szekcióban, ahol te is ülsz (egy irodával odébb).

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts

Az LX hajtómûre mennyire gondolál?
képet tudnál feltenni róla hogy mennyire van megfáradva?

Elviszem Fehérvárra, hogy meg tudd nézni. Az egyik csapágyat már õsszel cserélni kellett volna a Zoli (Farády szerelõje) szerint. Szorulása nincsen, csak ha hirtelen megterheled, rendszeresen kattan egy nagyot. A nagytányérról le van törve egy fog. Amúgy nincs leélve. Ja, ha jól tudom, akkor a Mattinak van rendkívül jó áron csapágya hozzá!

Nekem meg korban hozzáillõ hátsó kilences fogsorom van hozzá...:) Úgy értem egyidõsek. Kb. 5e kilométert mentek, ezrenként váltottam láncot (2 láncot használtam).

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

A Kab-hegyi erdészeti úthálózat nekem is nagy kedvencem. Annál már csak az a jobb, amelyik Városlõd után megy Bakonybél felé. Az baj, hogy az a túra nekem 160km, úgyhogy túl gyakran nem csinálom.

a németbányai ? a pisztrángos tó az egyik kedvencem:) az útnak egy részén megy a gázló is.

Redi

Redi

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts

Hétvégén mehetnénk egy Kab hegyet.Vonattal elmennénk a hegyig,Szentgálig,vagy Városlõdig,esetleg Ajkáig.Bejárnánk a hegyet,aztán vissza megint vonat.Sarazásra nem vagyok hajlandó!!!!:D
Ki jönne?

Az egyik hétvégi napom tuti foglalt, s még csak azt sem tudom, hogy melyik lesz az! Ha sikerülne, s a másikon szabad lennék, s az idõjárás is kegyesebb lenne, akkor engem érdekelne a dolog! Csak aszfalton mennénk? Sarat, esõt, hideget, nagy szelet nem kívánok!

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,653 posts
  • LocationCsömör
Az LX hajtómûre mennyire gondolál?
képet tudnál feltenni róla hogy mennyire van megfáradva?

Itt van róla egy alkatrészleírás, amit még akkor csináltam, mikor egyben volt meghirdetve eladásra:

Alkatrészek és „életkoruk”:
- Váz: Kona Kula 18’ 2007, anyaga Kona Race Light 7005 butted aluminium (2 szezon)
- Villa: Manitou Axel Comp TPC Lockout 100 mm air assist (2 szezon)
- Hajtómû: Deore LX integrált hollowtech (2 szezon)
- Hátsó váltó: Deore XT (1 szezon)
- Elsõ váltó: Deore LX (2 szezon)
- Fékváltókar: Deore LX (2 szezon)
- Fék: Deore V-fék (2 szezon)
- Pedál: Shimano PD-M505 (szinte új)
- Elsõ agy: Shimano HB-MC 12 (1 szezon)
- Hátsó agy: Shimano Deore FH-M510 (2 szezon)
- Kormánycsapágy: FSA (ajándékba jár a vázhoz)
- Kormányszár: KBIX Pro Race 110 mm (2 szezon)
- Kormány: Ritchey riser 6061 butted alu, 62 cm (Vadonatúj!!! )
- Markolat: Lizard Skins (Vadonatúj!!! )
- Nyeregcsõ: Pazzaz 2014 micro adjust (1 szezon)

- Gumik: Maxxis Ignitor 26 X 2.1 (Vadonatúj!!! – a belsõk szintén )
- Kulacstartó: 2 db, a váz színével harmonizáló alu darabok (1 szezon)

A hajtómû kicsit foghíjas és fáradt, meg még csapágyazásra is szorul. A villa és a nyeregcsõ szerintem figyelemre méltó darab! Elõbbi szerintem nem került külön forgalomba, csak bringába építve. És bár a neve Comp, a Comp-oknál sokkal többet tud.

A 2 szezonos alkatrészek egyébként arról az Imagine-rõl származnak, aminek a vázát megvetted.

A listából még hiányoznak a komplett kerekek: Mavic 317 felni, fekete DT küllõk, agyak a listában. Árat még sok mindenre nem találtam ki, kértem is segítséget a megfelelõ topikban.

De ha van ötletetek, itt is szívesen fogadom.

Mert tekerni jó!

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
Hétvégén mehetnénk egy Kab hegyet.Vonattal elmennénk a hegyig,Szentgálig,vagy Városlõdig,esetleg Ajkáig.Bejárnánk a hegyet,aztán vissza megint vonat.Sarazásra nem vagyok hajlandó!!!!:D
Ki jönne?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
A Kab-hegyi erdészeti úthálózat nekem is nagy kedvencem. Annál már csak az a jobb, amelyik Városlõd után megy Bakonybél felé. Az baj, hogy az a túra nekem 160km, úgyhogy túl gyakran nem csinálom.

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

Már hogyne lehetne! Kemények voltunk! :)
Látod mit hagytál ki? :)
Nem kellett volna használnod...

Én is:D

Pár kép a következményekrõl:
http://kepeim.hu/use...246&alkid=56671

Én is mentem egyjó kis kört a Kab-hegyen, de nekem nem kellett utána bringát takarítanom. Igaz, én le sem tértem az erdészetirõl:D:D

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts

Jankó!
Milyen alkatrészeket árulsz? Van valahol egy listád? Az sem baj, ha árakat is tartalmaz. :)

Itt van róla egy alkatrészleírás, amit még akkor csináltam, mikor egyben volt meghirdetve eladásra:

Alkatrészek és „életkoruk”:
- Váz: Kona Kula 18’ 2007, anyaga Kona Race Light 7005 butted aluminium (2 szezon)
- Villa: Manitou Axel Comp TPC Lockout 100 mm air assist (2 szezon)
- Hajtómû: Deore LX integrált hollowtech (2 szezon)
- Hátsó váltó: Deore XT (1 szezon)
- Elsõ váltó: Deore LX (2 szezon)
- Fékváltókar: Deore LX (2 szezon)
- Fék: Deore V-fék (2 szezon)
- Pedál: Shimano PD-M505 (szinte új)
- Elsõ agy: Shimano HB-MC 12 (1 szezon)
- Hátsó agy: Shimano Deore FH-M510 (2 szezon)
- Kormánycsapágy: FSA (ajándékba jár a vázhoz)
- Kormányszár: KBIX Pro Race 110 mm (2 szezon)
- Kormány: Ritchey riser 6061 butted alu, 62 cm (Vadonatúj!!! )
- Markolat: Lizard Skins (Vadonatúj!!! )
- Nyeregcsõ: Pazzaz 2014 micro adjust (1 szezon)

- Gumik: Maxxis Ignitor 26 X 2.1 (Vadonatúj!!! – a belsõk szintén )
- Kulacstartó: 2 db, a váz színével harmonizáló alu darabok (1 szezon)

A hajtómû kicsit foghíjas és fáradt, meg még csapágyazásra is szorul. A villa és a nyeregcsõ szerintem figyelemre méltó darab! Elõbbi szerintem nem került külön forgalomba, csak bringába építve. És bár a neve Comp, a Comp-oknál sokkal többet tud.

A 2 szezonos alkatrészek egyébként arról az Imagine-rõl származnak, aminek a vázát megvetted.

A listából még hiányoznak a komplett kerekek: Mavic 317 felni, fekete DT küllõk, agyak a listában. Árat még sok mindenre nem találtam ki, kértem is segítséget a megfelelõ topikban.

De ha van ötletetek, itt is szívesen fogadom.

Redi

Redi

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts
Jankó!
Milyen alkatrészeket árulsz? Van valahol egy listád? Az sem baj, ha árakat is tartalmaz. :)

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts
Dózernek köszi a szerelést és a szerszámparkot! (Meg azt is, hogy megtalálta a két 15-ös villáskulcsomat.:)) Hiába na, minõségi célszerszámok nélkül az ember csak félkarú óriás...

Kona Kula szétrobbantva, lehet alkudozni velem az alkatrészeire!

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

Dózer, Déenes azt hittem fullytok van?!:D

az volt.Full(y) sáros.:)