Összességében jó volt a túra, de a helyenként brutális erõs, és hideg szél engem kikészített. Nem az volt a baj, hogy nehéz volt tõle haladni, hanem hogy teljesen áthûltem tõle, és nem akart mûködni a lábam. Konkrétan Felsõ-Pere elõtti szakasztól Olaszfaluig fagytam szét, az utána lévõ Eplényi sípályától Alsó-Peréig egy óriási szenvedés volt haladni, ott csúcsosodott ki igazán a hideg okozta lassulás.
Az Öreg Futónéra mászáskor kezdtem egy kicsit megint izzadni, meg ott nem fújt annyira a szél, és azon a brutális meredeken fel bírtam tekerni, az elõtte lévõ enyhe emelkedõkön meg majdnem eldobtam a biciklit. A lényeg, én úúúútálom a hideget, inkább 35 fokban tekerek, mint ilyen idõben.
A beígért 1100m szint nekem több mint 1300 m lett. A végsõ nagy gurulás nagyon jó volt, egy hosszabb rugóutas bringával még élvezetesebb lett volna, de azért így is majdnem 50-el mentem pár helyen.
A túra útvonal jelzése kiváló volt, sok maratonon sem látni ilyet. Ahol kellett, volt szalag, vagy valamilyen nyíl.
A zsíroskenyerek finomak voltak, banán nekem nem jutott, helyette megettem kettõ almát, és mint kiderült, akkor ez sokkal jobb is volt, szomjúság ellen, ami akkor gyötört.
Meglepõdtem, milyen sokan voltak. Pestrõl, de talán távolabbról is sokan jöttek. Furcsa volt az egyszerre rajtoltatás, ez a versenyeken jellemzõ, de végül is jó volt, mert aki akart,versenyezhetett így, meg a hangulata is más az egyszerre rajtoltatásnak.
Szép a jelvény, és egyedi ötlet a kulcstartó. A célban joghurtot is kaptunk, ez is szokatlan, de egyáltalán nem bántam.
Az útvonalból egyedül a már említett szeles rész nem tetszett,ez ha nincs szél, sem lett volna a kedvencem.
Amúgy szerintem jól volt összerakva túra, talán azt az Olaszfalui részt hagynám ki.
Laciklon, miért csak a közép távon mentetek? Jó seprû így seper?
De ha tudom, hogy ilyen hideg lesz a szél, akkor én is váltottam volna közép távra.
Matti, én már ittam az egészségedre.