Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bakony-Balaton riders

- - - - -

• Please log in to reply
11267 replies to this topic

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,256 posts

remélem az idõ sem romlik el addig.

El fog, de nem vagyunk cukorból :)
www.magicteam.hu

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

Talán valami extra cucc volt a lángoson? :)

Ja és a Balaton "közepén" tele volt sporttársakkal, igaz õk a sportág más szakágát nyomták.
(monokinis vizibiciklizés) :D

:)

Mondtam én, hogy jó az a lángos! (na a kiszolgáló személyzet sem volt rossz. :))

Ezért is jó beúszni kicsit beljebb, ott vannak ilyen látványos sporttársak. :)
Na akkor holnap korai kelés lesz, remélem az idõ sem romlik el addig.

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,256 posts
Jót csapattunk ma Káptalanfüredre meg vissza. Igaz az úszás meg a lángos-sör kombó hosszabbra nyúlt mint a bringázás, de ez így volt jó ebben a melegben. Visszafelé már sötétben, de igencsak jó tempóban jöttünk. Mostanában ilyen gyorsan még nem jöttem haza.
Talán valami extra cucc volt a lángoson? :)

Ja és a Balaton "közepén" tele volt sporttársakkal, igaz õk a sportág más szakágát nyomták.
(monokinis vizibiciklizés) :D

Vasárnap reggel 7.30-as indulással megyünk terepen Koloska-völgy irányába Tihany-Gödrös strandig, a fürdés-lángos-sör kombó után pedig bringaúton, majd az Alsóörsöt Felsõörssel összekötõ Malom-völgyön át a szentkirályszabadjai kerékpárúton hazacsapatunk.
Találkozó a Kiskõrösi ABC elõtt a már említett 7.30-as idõpontban.
Minden résztvevõt szeretettel várunk.
:)
www.magicteam.hu

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

Szétvariálom az agyam. :)

Ne sokat variálj, mert kiszárad a Balaton! Ma voltam lenn, 27 fokos(!) elméletileg a víz, de szerintem van az több is. :)
Igen, az a szakasz autóút, és tilos rajta biciklizés, de egy tábla még nem akadály, ha menni kell. :)
Szenegál felé viszont szerintem is sokkal barátságosabb.

Nekem du 3 körül már jó.
Országutival menjünk?

Oks, 3-ra szerintem én is végzek. Igen, jobb lenne most orsz.utival.

Jazzos

Jazzos

vendég

• fórumtag
  • 155 posts

...Márkó-Bánd-Herend-Zsófiapuszta-Barnag-Bszõlõs-Bfüred?

Az sem rossz, de akkor már lemegyek lehet Pápa-Városlõd felé. Szétvariálom az agyam. :)
Köszi az eddigi segítségeket, rendesek vagytok! :)
"Jah, és még annyit, engem is sokáig zavartak a biciklisek, meg a motorosok, meg a gyalogosok, meg a többi autós. Aztán megtanultam vezetni. "

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,256 posts

Márkótól nem tilos a 8-as azon részén kerékpározni?

Emlékeim szerint tilos!

könyvosztás lesz pénteken, azzal keverem,de azt hamar le lehet zavarni, aztán mehetnénk egyet, a víz már sistereg.

Nekem du 3 körül már jó.
Országutival menjünk?

valahogy jobb lenne mellékutakon szépen kényelmesen leérni stressz nélkül.

Márkó-Bánd-Herend-Zsófiapuszta-Barnag-Bszõlõs-Bfüred?
www.magicteam.hu

Jazzos

Jazzos

vendég

• fórumtag
  • 155 posts

Ilyenkor gyakran hátra szoktam nézni, meg kicsit kacsázva megyek, és naná hogy nem az úttest szélén megyek. Mert ha gond lenne így van hova menekülni. A nem stabil bicikliseket messzebbre kerülik- féltik a fényezést tudniillik.
Nem azt mondtam, hogy Te menj a 82-esen. Én még fiatal vagyok és merész.
Dudálós bunkókkal meg ne foglalkozz, szánalmasak.

Elég rutinos vagyok már én is az ilyenekhez. Csak valahogy jobb lenne mellékutakon szépen kényelmesen leérni stressz nélkül. :)
"Jah, és még annyit, engem is sokáig zavartak a biciklisek, meg a motorosok, meg a gyalogosok, meg a többi autós. Aztán megtanultam vezetni. "

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Sajnos elég 100-ból 1 autós, aki ledudál, vagy rád húzza.

Ilyenkor gyakran hátra szoktam nézni, meg kicsit kacsázva megyek, és naná hogy nem az úttest szélén megyek. Mert ha gond lenne így van hova menekülni. A nem stabil bicikliseket messzebbre kerülik- féltik a fényezést tudniillik.
Nem azt mondtam, hogy Te menj a 82-esen. Én még fiatal vagyok és merész.
Dudálós bunkókkal meg ne foglalkozz, szánalmasak.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Jazzos

Jazzos

vendég

• fórumtag
  • 155 posts

Múlt szerdán mentem a 82-esen Zirc-Veszprém között. Nekem nem tûnt túl veszélyesnek az út.
A veszprémi körgyûrû nem gyilkos, nagytányéron abszolválható az emelkedõ. Ha félsz, akkor meg mehetsz a városon keresztül.
Hárskút elõtt van egy "jó" emelkedõ, tetszeni fog. :) Márkó felé is aszfaltozott, kellemes lejtõ visz a faluig. Márkótól nem tilos a 8-as azon részén kerékpározni?

Én a 82-esen mennék.

Sajnos elég 100-ból 1 autós, aki ledudál, vagy rád húzza. Vagy csak simán megelõz úgy, hogy szembejön egy kamion. Simán bevállalja, mert marad is mé pár centi a könyököd és az autója között. Szoktam gyarkan járni a 82-es sok részén, de szvsz egyre vadabbak az autósok. Persze ha nincs más, akkor Bakonyszentkirálynál fel a 82-re, aztán zúzás Veszprémig, de jobban szeretem a csendes mellékutakat.

Jazzos

Jazzos

vendég

• fórumtag
  • 155 posts

Hárskút-Márkó között aszfaltozott, egy nagy gurulás az út.
Veszprém elõtt eléggé nagy forgalmú az a szakasz, de 2x2 sávos, szalagkorláttal elválasztva, tehát jobb mint általában a fõutak. Ha más nincs, akkor talán ki lehet bírni.

Nagyon köszi a gyors választ!
2x2 sávos, akkor az már autóút? Nem is tudom, hogy akkor bevállaljam-e. Alternatív útvonalat arrafelé nem nagyon láttam...

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
Múlt szerdán mentem a 82-esen Zirc-Veszprém között. Nekem nem tûnt túl veszélyesnek az út.
A veszprémi körgyûrû nem gyilkos, nagytányéron abszolválható az emelkedõ. Ha félsz, akkor meg mehetsz a városon keresztül.
Hárskút elõtt van egy "jó" emelkedõ, tetszeni fog. :) Márkó felé is aszfaltozott, kellemes lejtõ visz a faluig. Márkótól nem tilos a 8-as azon részén kerékpározni?

Én a 82-esen mennék.
Race, no Rest!

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

Sziasztok!
Gyors segítségre lenne szükségem!
A 82-esen szoktunk néha lemenni Balcsira Gyõrbõl, de mivel egyre durvábbak az autósok mostanában, így alternatív útvonalat keresnék. Kérdésem az
Zoli

Hárskút-Márkó között aszfaltozott, egy nagy gurulás az út.
Veszprém elõtt eléggé nagy forgalmú az a szakasz, de 2x2 sávos, szalagkorláttal elválasztva, tehát jobb mint általában a fõutak. Ha más nincs, akkor talán ki lehet bírni.

Jazzos

Jazzos

vendég

• fórumtag
  • 155 posts
Sziasztok!
Gyors segítségre lenne szükségem!
A 82-esen szoktunk néha lemenni Balcsira Gyõrbõl, de mivel egyre durvábbak az autósok mostanában, így alternatív útvonalat keresnék. Kérdésem az lenne, hogy az alábbi útvonalon Hárskút-Márkó rész aszfaltozott-e (országútival járok), ill. a Veszprém elõtti 3-4 km elkerülõ rész bringával mennyire gyilkos? A többi részt ismerem, csak ezeket nem.
Kiindulás: Ménfõcsanak, Gyõr Cél: Csopak - Google Térkép
Holnap reggel mennék is, így gyors válasznak nagyon örülnék, köszönöm!
Üdv
Zoli

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

Az évnyitó jövõ szerdán lesz, már ha a Simonyiéra gondoltál :)
Péntek délután munka után én is szívesen legurulnék egyet.
A vasárnapira Matti is jön.

Folyton megzavar ez a szerdai évnyitó, igen arra gondoltam, de pénteken akkor csak sörnyitó lesz. :) Ja, könyvosztás lesz pénteken, azzal keverem,de azt hamar le lehet zavarni, aztán mehetnénk egyet, a víz már sistereg.

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,256 posts

pénteken talán korai indulással lehetne egy újabb gyors bringázás a partra, hogy az évnyitóra még visszaérjünk, de ez még képlékeny

Az évnyitó jövõ szerdán lesz, már ha a Simonyiéra gondoltál :)
Péntek délután munka után én is szívesen legurulnék egyet.
A vasárnapira Matti is jön.
www.magicteam.hu

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

Pontosítok: vasárnap korai indulással.
A konkrét program lehetne:
terepezés lefelé
fürdés
lángos
sör
bicikliút fölfelé
...

Ha nem jön közbe semmi, akkor lehet róla szó. Ha fiamat rá tudom venni, akkor lehet hogy õ is jönne. Péntek szombaton mentem vele egy terep aszfalt túrát, a 2 nap alatt összesen 122 km-t, és hazafelé esett meg velem az a csúfság, hogy Füreden kinevetett, mert kidõltem, õ meg még vígan jó erõben volt. Ez egyrészt jó is meg rossz is. :) Hát igen, fejlõdünk. Õ elõre, én meg visszafelé. :)

A jó idõre való tekintettel én mindennap lemegyek fürdeni. Vagy kocsival a családdal, vagy bringával. Ma épp a bringa volt a soros, jól esett csobbanni a tekerés után. Be kell pótolni a sok rosszidõ miatti kiesést. Holnap családi nap lesz újból, de pénteken talán korai indulással lehetne egy újabb gyors bringázás a partra, hogy az évnyitóra még visszaérjünk, de ez még képlékeny.

Ha többet akarunk fürdeni, akkor lehet aszfaltos is a túra, Káptalanfüredre, én oda járok bicajjal, a két strand között van egy szabad rész, ahol lehet fürdeni jegy nélkül. És persze van lángos meg minden ami kell egy kiszáradt és éhes bringásnak.
Én lehet jobban örülnék ennek a verziónak, mivel a Scottot megcsináltam végre, kicseréltem a középtányért, erre a Specko is ugyan ezt a tünetet produkálta, vagyis ugraszt a középtányér, és erre még nem érkezett meg a középtányér.

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,256 posts
Pontosítok: vasárnap korai indulással.
A konkrét program lehetne:
terepezés lefelé
fürdés
lángos
sör
bicikliút fölfelé
...
www.magicteam.hu

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,256 posts
A kiváló strandidõre tekintettel menni kellene megint egy Tihany-gödrös tereptúrát a hétvégén! :-)
www.magicteam.hu

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
Balaton-kör elhalasztva, a túl jó idõre való tekintettel. :(
Race, no Rest!

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
Miért ne? Bár ha elalszom reggel, akkor storno :D
Race, no Rest!