Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
13292 hozzászólás a témában

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
Feltöltött kép
akkor ez hol tört el?

FarkasBalazs

FarkasBalazs

vendég

• fórumtag
  • 73 hozzászólás
A Meri érdekében szólva:
-azért elég sok okosságot kitaláltak.
-CC-ben tényleg jók.
-az félintegrált kormánycsapággyal sincs semmi bajom, csak hogy sokkal merevebb lenne, ha ugyanolyan távol lennének a csapágyak, mint anno.
-viszonylag occsó
-õk csinálnak egy vázat és nem azzal drágítják, hogy mindenféle díszítést aggatnak rá
A Meri ellen szólva:
-tömegáru
-annyira nem adnak a kinézetre
-alu meg karbon és kész, slusszpassz

Spalya

Spalya

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás
Szerintem egy vázt sem tudsz mutatni aminek a hegesztése tört el. Mindig elötte vagy utána reped meg az anyag. Továbbá nagy kérdés hogy mire, mennyit és hogyan használod a bringát. Mert Marika néni akár 150évig elhasználja boltba járásra. Amûgy a sajonos igaza van a volenak az integralt fejcsapi hülyeség... zuzásra! Viszont igenis van a merketing mögött tudás, csak kevés a gyakorlatiasság a cégben, szerintem sokat vannak a számítógép elött, és keveset terepen. De cc-re meg o.utira bõven elég a tervezõ asztal is. :D Szerintem... :D

"A patentzár nem 1 erõviselõ szempont" Semetei Rándor

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Kiveve, hogy az intergralt fejcsapagy jo nagy marhasag.
Sosem vennek Meridat, jo a Marketing ( illetve csak volt ), de nincs mogotte akkora tudas mint sokan mondjak.

1ébként tulképpen mi a csodát meg okosságot kéne várni középkategóriás cc vázaktól ? ......amire ki vannak találva jók, nem kell velük letörést ugrálni annyi....onnan azt kell venni amelyik feliratra meg szinre tetszik, vagy rohadt jó áron adják,ha szerencsés az ember a geo is jó lesz, ....sztem....ha meg full igényes a polgár akkor a felsõkategóriás vázak közt kell keresgélni általában kiló felett....

az (fél)integrált csapi meg senkinek nem szimpi aztán mégse hullanak tömegével se a giantok, se a meridák se a kellizek....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
Én évekig hajtottam egy MAtts Speed vázat és nagyon szerettem. 2001-es váz 1600g körüli tömeggel. Negatívum talán annyi, hogy a középrész kicsit rugalmas, de a mostani modellek már merevebbek. Merida az új vázam is. Igazából nem tudom mi a gondja sokaknak a meridákkal. Fújolnak, de megalapozott véleményt nem nagyon hallottam idáig. A legfõbb ellenérv, hogy sok van belõlük....:mybad: de ez csak sznobizmus

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.291 hozzászólás

Egy okos(tényleg) ember írta nekem, hogy ilyet utólag nem szabad kérdezni:De a meridák sztem jó vázak. Nem nagyon hallottam, ovastam róluk rosszat. Mindaddig jól mûködik amíg ott használod ahova tervezték.

magellanboy

A felsõbb kategóriában tényleg nincsenek panaszok, de barátom big air-je eltört :(
CC-ben kicsit agresszív CC :D Én uott mentem le pyxissel, ahol õ és az én drágám 1ben van :D
Nem csak a deszkásoké a világ !
Amíg a Föld kerek,éljenek a rájderek !

Izé

FarkasBalazs

FarkasBalazs

vendég

• fórumtag
  • 73 hozzászólás
Ahogy elnéztem, a heggesztései ölég masszívak, remélhetõleg nem azok fognak törni. A bowdenvezetõ szemek böszmenagyok rajta, meg kicsit rossz helyen, de annyira nem érdekel. A félintegrált csapágycsészét egybõl ki is ütöttük belõle, oszt kapott egy Cane Creek Zerostack 2-t. Nagyon guszta kis csapágy. A másik az volt, hogy a 400 millis B3 nyeregcsõvel majdnem levertem az üléscsõben belül lévõ kulacstartó szemet. Az elején szép csillivilli embléma virít. meg egy rakás matrica az alsócsövön, hogy ílyen-meg olyan puskacsõ meg blabla. Enyhe S-bendes lánc- meg támvilla merec, mint állat. Tárcsaféknél meg is van erõsítve egy szép dombornyomásos híddal is. Szerintem annak helyébe be lehetne rakni a az adaptert és akkor védettebb helyen lenne a féknyereg.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Kiveve, hogy az intergralt fejcsapagy jo nagy marhasag.
Sosem vennek Meridat, jo a Marketing ( illetve csak volt ), de nincs mogotte akkora tudas mint sokan mondjak.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Egy okos(tényleg) ember írta nekem, hogy ilyet utólag nem szabad kérdezni:De a meridák sztem jó vázak. Nem nagyon hallottam, ovastam róluk rosszat. Mindaddig jól mûködik amíg ott használod ahova tervezték.

magellanboy

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Én meg nemrégiben vettem egy Merida Matts SE 2005-öst 25 ropiért. Olyan kérdésem lenne, hogy milyen rosszakat hallottatok errõl a vázról? Mire számíthatok vele? Most már úgyis mindegy.

Éééén azt hallottam, hogy töriiiiik. :D :D :D
Rossz a kérdés, hallani mindenrõl lehet mindenfélét, rosszakat meg pláne, más kérdés, hogy a fele sem igaz.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
http://apro.bikemag....hp?siteid=59763

cott oktán óder disz?
jó ez a rotwild?

igazából teccene a randa matrincák nélkül, de így olyan furi, teszkós hatása van a dolognak... de közben meg jókat is olvastam róla.. jó(bb) lenne ez? electric reddel, csak hogy oldszkúl másin legyen ;) btw tudja valaki, hogy mikori ez a váz?

FarkasBalazs

FarkasBalazs

vendég

• fórumtag
  • 73 hozzászólás
Én meg nemrégiben vettem egy Merida Matts SE 2005-öst 25 ropiért. Olyan kérdésem lenne, hogy milyen rosszakat hallottatok errõl a vázról? Mire számíthatok vele? Most már úgyis mindegy.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Valós mendemonda, hogy a Pyxis és a Pyxis Team között csak a hosszabb felsõcsõ a külömbség (persze a Team javára)??

magellanboy

Ezt nem hinném. A 2005ösöknek csak anyagukban volt különbség, ha jól tudom.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Egem is érdelene a PYXIS (kíváncsiságból) . Csak 2006-os PolarX-ról terjengnek olyan hírek, hogy szögletes vázcsövei lesznek. Nem tom igazak-e.

magellanboy

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.291 hozzászólás

Valós mendemonda, hogy a Pyxis és a Pyxis Team között csak a hosszabb felsõcsõ a külömbség (persze a Team javára)??

magellanboy

Eztet nem tom, de a team mintha erõsebb lenne láncvilla-monoblokknál, meg könyebb is ?!

MINDENESETRE ENGEM IS ÉRDEKELNE A 2006-os PYXIS - PYXIS team !!!
Mérnem írnak róla semmit ? :(
Nem csak a deszkásoké a világ !
Amíg a Föld kerek,éljenek a rájderek !

Izé

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

magellanboy

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Jól vetted, cc-re én is ezt használom, és egy elég frankó váz. Kicsit merevebb, mint mondjuk a kék-fehér volt, ami nem baj.;) Jó súlyban van, és olcsó. Nekem a festése is tetszik. A nyeregcsõszög nem a legszerencsésebb, de a nyerget elõre csúsztatva már javul a helyzet.

gagyenkov

gagyenkov

törzsvendég

• fórumtag
  • 502 hozzászólás

:D legalábbis nekem :D

Neked szerintem még egy acél öntvényváz is gyenge volna:bananadan
Gondod van a bringáddal? Dobd be a DUNÁBA! DUNA kerékpárbolt

Spalya

Spalya

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás

...de amugy igen, jót vettél.

Nem az volt a kérdés h jót vett-e hanem az h jól vette-e?
Szerintem amugy nem volt rossz vétel, bár CC-re minden jó :D legalábbis nekem :D

"A patentzár nem 1 erõviselõ szempont" Semetei Rándor

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
utólag nem szabad ilyet kérdezni, tudd meg...
de amugy igen, jót vettél.