Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
13292 hozzászólás a témában

|hBR|

|hBR|

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
hát köszi a válaszokat....
egyenlõre azért kellene új váz mert egy PAZZAZ carbon DH van egy magellan polaris vázban... szal... (hátha erre még vki emléxik)

OFF:
Hát igen most kellett vennem egy Marshall-t (gitárkombó) ami igencsak drága volt... de legalább már koncertezni tudok...

ON: na meg a polaris is egyenlõre nem recseg egy 5-ös lépcsõ alatt ezzel az állat telóval :bananadan

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
hááát nekem ez olyan tescometro kategória érzését sejteti.
már az ára miatt is.
nem járnál jobban valami masszív merev-vel?

edit: hasonlóm van eladó :D

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.796 hozzászólás
hát.
15e-ért ilyat kapsz kompletten. mármint bicót. nagy bevásárlóközpontokban.
próbálj alkudni ;)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
15ezerért rendes merev vázat se lehet kapni, ami birja a dh-t, nem hogy telósat... Tudom, hogy a szükség nagy úr, meg hogy nincs mindenkinek korlátlan kerete alkatrészekre, de szerintem sok bosszútól kíméled meg magad, ha nem veszed meg. hozzátolsz ehhez a 15höz még egy 5-10et, és veszel valami polarX-et, vagy airborne-t, vagy bármit, ami merev. Tudom, a merev nem elég kúl, meg a király déhá vázak is telósak, de kezdetnek jobb lesz az. És kb 35ször többet bir majd ki, mint ez a hulladék. :P
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
akkor mozog a váz ha rajta ülsz a nyeregre. de a lábadat ugyanúgy lerázza.
amúgy merevgép, csak gyengébb, vacakabb...
sztem inkább merevet vegyél

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Nem akarlak elkeseríteni, de inkább gyûjts pénzt, mert ezt a vázat nem éri meg megvenni, elég rossz konstrukció és ez semmit sem tolerál max tekerést a városban a közértig..
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

|hBR|

|hBR|

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Hail!
Azt szeretném megkérdezni hogy mi a vélemény errõl a vázról:
Ez egy ballistic váz (többet nem tudok róla)
Feltöltött kép
tudom nem nagy a kép, de annyi lenne a kérdés még hogy a monoblokk az a lengõkaron van rajta... és hogy ez elvileg nem rosszabb így? mivel hát azon áll az ember. Szal ez a váz 15ezer lenne.. szal ennyiért megéri? vagy hagyjam a francba? sajnos ennyit tudok a vázról, de azért gondoltam megkérdem hátha tudtok itt valamit hozzáfûzni... Amire kellene: városi állatkodás, aggresszív CC, és most kezdtem el DH-zgatni... és majd lényegében arra kellene teljesíteni amíg nem lesz lóvé újra...

compressor

compressor

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás
Nem szükséges.A fejemben van.De nem foglaljuk itt a helyet ilyen hülyeségekre.majd elmesélem neked ha kíváncsi vagy rá.:air:

Le tudnád írni hogyis van a "nagykönyvben";)

gagyenkov

gagyenkov

törzsvendég

• fórumtag
  • 502 hozzászólás
Le tudnád írni hogyis van a "nagykönyvben";)
Gondod van a bringáddal? Dobd be a DUNÁBA! DUNA kerékpárbolt

compressor

compressor

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás
Nem recseg hanem kopog Te tejbetök,mint az öreg nénikék pici cipöje a jeges utcán.Lehet hogy nekik is zsír vagy teflonszalag kéne a lábbelijükre.
Egyébként mit lehet egy m.blokk cserén elcseszni?!Teljesen korrekt,szabványos cserét hajtottam végre.Ahogy az a nagykönyvben vagyon megírva

Na szóval! Én még eddig nem alkalmaztam ezt az eljárást:) Valószínüleg azért mert tisztítással és tiszta zsírral megoldodott a recsegés problémája:chin: De szerintem használható megoldás;) Persze tegnap compressor maga csinálta a monoblokk csereét, úgyhogy nem tudom mit bénázott össze-vissza:D

gagyenkov

gagyenkov

törzsvendég

• fórumtag
  • 502 hozzászólás
Na szóval! Én még eddig nem alkalmaztam ezt az eljárást:) Valószínüleg azért mert tisztítással és tiszta zsírral megoldodott a recsegés problémája:chin: De szerintem használható megoldás;) Persze tegnap compressor maga csinálta a monoblokk csereét, úgyhogy nem tudom mit bénázott össze-vissza:D
Gondod van a bringáddal? Dobd be a DUNÁBA! DUNA kerékpárbolt

compressor

compressor

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás
Vékony és fehér...egy jó compressorosnak erre mindig szüksége van:) tömíteni,miegymás...Tamáska,Isten beszéljen belöled,kipróbálom.

Köszi:beer:

Nemtom Gagyenkov olvasni fogja-e ezt,de ha elolvassa ezt akkor szóljon hozzá,kíváncsi vagyok az Ö véleményére is.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ha ez a teflon szalag fehér, és nagyon vékony, akkor olyat én is tettem a monoblokkra. Tömítésnek. A zsírt meg kitakarítottam elõtte teljesen. Problémamentes lett :spoko:
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

compressor

compressor

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás
Thx,
Lehet hogy hülye kérdés,de akkor a zsír a menetre feleslegessé válik?
Vagy a teflon szalagra lehet kenni belöle?Még nem csináltam soha ilyen teflon szalagos "balhét"...:chin:

Bár nekem aluvázzal csinálta, de teflonszallag a menetre + jól meghúzni a középcsapit, azt majd kiderül.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
Bár nekem aluvázzal csinálta, de teflonszallag a menetre + jól meghúzni a középcsapit, azt majd kiderül.

compressor

compressor

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás
Hali,

Segítsetek ha tudtok:
Van egy acél vázas városi bringám(Motobécane old school versenyvázból építve).Sajna sikerült egy phasfejnek elütnie decemberben,kicsit összetörte a bicajt(hajtókar és pedál elgörbült,nyereg leszakadt ilyesmi).
Nem azonnal utána,de elkezdett valami kopogni a középrész felöl,csak tekeréskor hallani (azt sem mindig) olyan mitha "nem illeszkedne a vázba rendesen a csapágy" nemtom jobban megfogalmazni.
Kicseréltem a csapit monoblokkra tegnap,gondoltam ez megoldja a problémát.
Nem oldotta meg.
Létezik hogy a crash miatt elmászott valami a középrésznél?
Hallottam olyat is hogy acélvázaknál ez megszokott jelenség és teflonszalaggal "gyógyítják".

5leteket kérek...

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás

Meg kell kérdezni a velo-t, hogy külön hoznak-e be tagot, vagy rendelhetõ-e egy esetleges garancia utáni meghibásodásnál.

Velotrade + 8 év alkatrészutánpótlás: végülis csak 2 hónapja várok egy roppantógyûrûre a sainthez. :gwizd: úgyhogy errõl ennyit.

golya: végre magvan a nagy ÕÕõõõõ. :D

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
az is hogy abbahagyod :)

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
jó döntés!

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
http://www.ebike.hu/...mtb/538.adatlap
ez nagyon elgondolkoztat.
nme tudni meddig szokott akcijó lenni az ebikenál???amíg el nem fogy a készlet. szerintem ez jobban megéri mint a 2003-as mer(javíccsatok ha tévedek):
-jobb villa
-a váz má hidroformingos.
-Lx hajtómû deore helyett
-Lx fékváltókarok deore helyett
- a kerekek alám tökéletsek.
-könnyebb.
-ez 249 ezer a 2003-as 239, a különbség h ezt rendelni kell.

konklúzió:
nekem 1 ilyen kell punktum.
ezzel a témát lezártam(gondolom most adtok hálát az égnek :) )