Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
13292 hozzászólás a témában

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
mert azokkal le lehet menni egy lejtõn. de ennek csak pattoga segge el a picsába minden irányban, szoval gyök2vel jössz le a lejtõn, akkor meg minek 200mm?
értelmetlen, hidd el nem véletlen, hogy ennyi ember mondja ezt...

07aszp

07aszp

törzsvendég

• fórumtag
  • 638 hozzászólás
Ja és az egyáltalán nem folyton koppanó Zoom tényleg ezerszer jobb mint a gyönyörûen mozgó, de gyenge és 89 mm úttal rendelkezõ RST.Legalábbis ha a hegyrõl lefele jössz.Maratonra szar.
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe

DooM1A1

DooM1A1

törzsvendég

• fórumtag
  • 333 hozzászólás
najó mosmá elég a szórakozásból!
Akinek a merevváz kell duplával, küldje azzal.
Igaz nemtudja kihasználni semmi elõnyét se a váznak se a telónak, de
saját pénze, ötlettye, gépje, pénzje. mostmá száljunk le errõl a témáról.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás

Ha meredek lejtõn jössz le akkor pont a jó irányból kapja a terhelést.
Szerinted miért lapos az összes DH váz fejcsõ szöge?!

Akkor a dh vázak miért mozognak hátul?Viccbõl?
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás

delta tl volt. 89 mm-t mozgott, nyilt patronos olajcsillapítása volt. ez volt az elsõ teleszkóp, ami normális volt anno.

Nekem chili telóm volt, király mozgott kb három centit;)

07aszp

07aszp

törzsvendég

• fórumtag
  • 638 hozzászólás

amerikai, kanadai márkák nagyrésze.
(igazából nem, mert már túl lapos a fejcsõszög, így nem a merõlegeshez közeli terhelést kap -> nem mozog olyan természetesen, inkább az egyik oldali(felsõ-elsõ) perselyen fekszik fel.)

Ha meredek lejtõn jössz le akkor pont a jó irányból kapja a terhelést.
Szerinted miért lapos az összes DH váz fejcsõ szöge?!
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Jobb mint az hogy néhány motoros kiflinek hívja;)

Egyébként én üzenem a menõ arcoknak, itthoni merevvázba duplaváll-értelmetlen gagyituning.
Kinti jó vázakba, nagy villához tervezett vázakról van szó, új, érdekes biciklik

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
delta tl volt. 89 mm-t mozgott, nyilt patronos olajcsillapítása volt. ez volt az elsõ teleszkóp, ami normális volt anno.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
sõt, duplakoronás!!!!

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás

elsõ teleszkópomig

És az duplavállas volt? :D

Aktuális civil

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
meg elvileg ugye, sokat mozog ;)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
és itt a pont.
azért vesznek duplavállasat, mert jól néz ki. és innen nincs más. ezerszer elmondtam, hogy az elsõ teleszkópomig majd másfél évet bicikliztem merev villával... mégse haltam meg.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
mér, jók ám ezek a bringák, mert mondjuk mindenre van kifogás:
- nem tekerek felfelé, mert duplavállasom van
- nem megyek lefelé, mert merevvázam van
- nem streetelek, mert nehéz a gépem
- nemmegyek túrázni, mert egylánckerekem van
- ....

Aktuális civil

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
egy folyton koppanó 35e ft-os zoom usd magyarul szerinted jobb mint egy ugyanenynibe kerülö, nem gyengébb akár uj rst olajos csilis, vagy suntour ugyanez, eseteg használt black, rs, marzó.
még mindig nem értem, söt nem is akarom!
itt a duplavállas értelmetlenségérõl van szó, nem az olcsó villák ellen van beszélve.
nem a zoom/mozo/suntour a vacak, hanem ezek duplavállas verzióit berakni valami koholt magyarázattal, egy csipetnyi szegénység felirattal meghintve berakni egy merevvázba, mert így igazi dhgépet kap az ember.(nekem is 2 évbe telt egy psylo-t vennem, akkor is használtan. és ezzel egyántalán nem vagyok egyedül itt)
vége
ON

07aszp

07aszp

törzsvendég

• fórumtag
  • 638 hozzászólás
nem a fent belinkelt bringákra értettem.
az már betegség. de caprine dual/plarx/airborn/.... váz + suntour/zoom/shox works/...
az más.
Az amcsiknak van pénzük shiverre meg izom vázakra, de egy csomó diáknak, akik nem dolgoznak, vagy nem gazdagapuci gyermeke vagy nem fossák a pénzt, azoknak ez egy áthidaló megoldás.........
örülök neki, hogy egyeseknek van pénzük bullitra, meg >félmilliós össztelósra de a többi bringást nem kéne leszólni, mert nekik olcsóbb és valószínûleg gyengébb gépük van.
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

az a szomorú, hogy a vázgyártók felmérték az igényeket és sajna gyártanak olyan merevvázakat, amibe kimondottan a hosszúutas villák állnak jól a fejcsõszög miatt. :(

amerikai, kanadai márkák nagyrésze.
sajnos igen:-\
és pont ezaz!
elöl mindent elnyel(igazából nem, mert már túl lapos a fejcsõszög, így nem a merõlegeshez közeli terhelést kap -> nem mozog olyan természetesen, inkább az egyik oldali(felsõ-elsõ) perselyen fekszik fel.)
így a villának sem tesz jót.... (duplaváll meg semmit nem jelent ilyenkor)
szal elöl "Mindent" elnyel, hátul meg a szart is kirázza belõled, leesik a pedálról percenként... mint ahogy a kis villával is ez van.
nemtudom ez miért lenne jó. még ugratókat sem bírja úgy.
akkor hol van az emlegetett elõny? lomha, nehezen fordul, nem bírja az ugrálást, (orr)nehéz, ronda(!!!) és esetlen.
asszem csak ennyi.
bár az avatarodat nézve megértem hogy ezt írod.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
egy imperial árából kapsz egy rendes fullyt... akkormeg miröl is beszélünk?

07aszp

07aszp

törzsvendég

• fórumtag
  • 638 hozzászólás
Egyébként ment már vki ilyen géppel?
Mielõtt nagyon leszóljátok..........
A lapos fejcsõszög miatt jól lehet vele lefele jönni, de az ugrásokat nem szereti mivel a fejcsõ elég nagy részt kap az átalakulni vágyó mozgási energiából. Ja a teló sem szereti az ilyent...........
Viszont még mindig jobb mint egy merev váz+100-110 mm-t mozgó teló, mivel elöl MINDENT elnyel, hátul meg mozogd ki térdbõl! Én jöttem vele többek között a sziklakerten is és nem voltam sokkal lassabb, sõt alig mentek gyorsabban.........
Szerintem egy erõs vázban, egy nem túlságosan hosszú duplavállas egy kezdõ gyerkõcöt, aki a János-hegyen bringázik, és nem ugrál túl nagyokat, elég jól ki tud szolgálni, amíg nincs pénz egy normális össztelósra.
Mindezek ellenére persze össztelóssal jobb.........
Ez az én véleményem.
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
az a szomorú, hogy a vázgyártók felmérték az igényeket és sajna gyártanak olyan merevvázakat, amibe kimondottan a hosszúutas villák állnak jól a fejcsõszög miatt. :(

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
kb mint az itthoni duplavállas + merevvázmánia:-)
és egyet leszólunk, jön másik 10.
össztelóssal természetesen jobb. csak õk ezt még nem tudják, és felvilágosítás esetén meg leharapják a fejünket:-)

szted jól néz ki a merev+duplavállas?:-)
sztem orbitálisan ronda. és egy össztelós váz ezerszer jobban mutatna helyette. csak errõl kéne meggyõzni öket:-)