Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
13292 replies to this topic

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Sziasztok.
Most vettem 40000-ért a Probike-on egy vaci új Magellan Pyxis Team vázat, elsõ normális vázam CC-re. Szerintetek megérte??
Bocs ha sokat kérdezek (ha igen szóljatok rám) Még új vagyok itt!

magellanboy

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Én ebben már nem hiszek, illetve igazad van és elmélet,mert a Sinister egyáltalán nem volt merev hátul pedig az sokforgáspontos átütõs..
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a canyon a wheeler és a titus is 4 forgáspontos hagyományos "gyémánt" geometria. ebbõl adódóan szvsz merevebb, feltételeze ugyanaz a súlyt.
de ez csak elmélet.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
ja,mert a wheeler meg a titus merevebb. a canyont meg nem ismerem.

egyébként meg nem csak az 1.5 miatt érdemes kancsit venni. de asszem én túlságosan elfogult vagyok:)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
de leftyt lehet rakni másfeles fejcsõbe nem? akkor csak ezért felesleges canyondélt venni, ami túl rugalmas robnak.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
tehát ezek jobban bejönnek,mint a próféta vagy jekyll?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Tehát Robnak kintrõl kell rendelnie egy Reign-t, és a Prophet meg felejtõs.

ha ilyen egyszerû lenne :D
de van még wheeler hornet, canyon esx, most láttam egy titus-t használtan.... :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
nekem is volt merev kancsi cc-vázam még ccversenyzõ koromban,és egész más érzés volt vele menni,mint más merev vázzal.
a leftyt nyúztam néhány hétig a geminiben (lásd az aláírásomban),hát még odakint is megbámulták. a 13 centis verzió (tpc+) olyan érzékeny,hogy a bringa súlyától is beül.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Nyugi rocsi, looks flexy, tudod, az már fos;)
Mellesleg egy ismerõsömnek Dzsekil-je van és imádja magát a vázat, mellesleg a Lefty-tõl elõben be lehet szarni annyira durván néz ki.
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts

tekintve hogy én is a freeride felõl közelitem az all-mountain-t (már ami az elõzõ biciklimet illeti :P) igy nekem teljesen kiesik a vt. pedig angliában tonnaszámra van leárazva, vázszettként és komplettként is.
propheten még gondolkozom, de eddig amit hallottam, az az, hogy egy megnövelt rugóúttal rendelkezõ cc bicikli és hogy cannondale-like hajlik mint a nád.
de embertelen mód tetszene arcomnak egy lefty :D

prophet 4x?az csõtengelyes hátul. egyébként mentem prophet-tel,és merevebb a hátulja,mint a gyzáras gemininek. egyébként azt,hogy cc-bicaj,cáfolja a változtatható villaszög.
de mint említettem neked szerintem a jekyll is jó választás lenne.alig nehezebb a prófétánál, 13cm út,szintén állítható fejcsõszög.
és februárban lesz egy leftym...

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
Tehát Robnak kintrõl kell rendelnie egy Reign-t, és a Prophet meg felejtõs.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,693 posts
Télleg az asszony nevén irogattam az este... :D

Igen, a prophet is elég kolbász, de XC felé hajló ólmonten használatra szerintem nem rossz választás. A Reign viszont lényegesen merevebb, durvább gép, és a Maestro felfüggesztés kontra hagyományos egyforgáspontos is lényeges difi.
Ausztria, Kenguruk földje!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
tekintve hogy én is a freeride felõl közelitem az all-mountain-t (már ami az elõzõ biciklimet illeti :P) igy nekem teljesen kiesik a vt. pedig angliában tonnaszámra van leárazva, vázszettként és komplettként is.
propheten még gondolkozom, de eddig amit hallottam, az az, hogy egy megnövelt rugóúttal rendelkezõ cc bicikli és hogy cannondale-like hajlik mint a nád.
de embertelen mód tetszene arcomnak egy lefty :D

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
meg szerintem Te a Zoli vagy ;)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Visszaolvasván az elõzõ postomat, annyi benne a volt, hogy feszültséget lehetne mérni :D
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts

(maga a váz nem volt valami fényes)

mé matt vót? :D

Tudom, hogy rugalmas volt a segge, de ez alapján a Prophet és a Rush is egy kalap szar. A VT az XC irányból közelítette meg az ól montány / enduro kategóriát, nem a fr vonalról. Ennek köszönhetõen viszont elég könnyû. Nekem volt szerencsém menni vele, lefelé nem volt egy adonisz, de felfelé abszolút álleejtõs volt. Minimál pogózás mellett valami hihetetlen tapadás.
Európa több országában 2004 bestsellere volt a VT, köztük a csóró szlovákiában is, többet adtak el, mint NRS-t, vagy merev XTC-t. Szóval annyira nem lehetett kaka.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
hát sztem sem a kategóriával, hanem a vázzal volt a gond ;)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
szerintem a vt nem volt egy jó gép ... (maga a váz nem volt valami fényes)

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,693 posts
Hát igen, Robnak már írtam priviben: az Giant elõzõ endurója a VT "sikerén" felbuzdulva lemondtunk errõl a kategóriáról. Hiába volt jó gép a VT, szinte az összes a nyakunkon maradt, 2005-ben adtuk el õket nagyon nyomott áron. Mivel a magyar kereskedõk nem hajlandók ezzel a kategóriával foglalkozni, nekünk meg nem biznisz veszteséget termelni, a Reign kimarad. Rendelni persze lehet, de mint minden a távolkeleten gyártott márka esetében a Giant is 8 hónapra szállít, jó esetben 7-re. Most júliusnál tartunk...

Igen, 2005-ben az összes NRS AluxX SL, a geo is azonos, de a rugóstag más:
NRS 4 - NRS tag
NRS 3 - Fox Float R
NRS 2 - Fox AVA
A korábbi katalógusokban elõfordul, hogy egy-egy fotó csak illusztráció, nem is a tényleges modell képe, csak egy korábbi hasonlóé, aminek a vázát átphotoshopolták. Idén nem lesz ilyen.
Ausztria, Kenguruk földje!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts
Zed: A 2005-ös NRS-ek vázai mind egyformák?
Úgy értem, anyagban és geometriában is?

Csak azért kérdezem, mert a Neuzer honlapján lévõ katalógusban a 4-es fényképén még a 2004-es váz szerepel.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"