Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
13292 replies to this topic

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

Hát hamár ilyen nagy számok röpködnek..... Esetleg Nicolaira, vagy Grossmannra nem gondoltok? Ezek még közelebb is vannak helyileg (Németország)..
Én is hasonló cipõben járok mint ti, csak esetben még az elhatározáson kívül a röpke 250eFt is hiányzik. ;D
Az össztelós PolarX szóba sem jöhet? (Tudom, hogy nem annyira sznob, de valszeg sokkal olcsóbb lesz, mint ezek az álomgépek.)

A PolarX szóba sem jöhet... ;)
Viszont a 2003-as Heckler tetszik ám.. ;)
Nálam se Grossman se a Nicolai nem játszik, a Lamda meg a Nucleon naná, hogy tetszik, csakhát az más kategória...

Andix

Andix

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,380 posts
Hát hamár ilyen nagy számok röpködnek..... Esetleg Nicolaira, vagy Grossmannra nem gondoltok? Ezek még közelebb is vannak helyileg (Németország)..
Én is hasonló cipõben járok mint ti, csak esetben még az elhatározáson kívül a röpke 250eFt is hiányzik. ;D
Az össztelós PolarX szóba sem jöhet? (Tudom, hogy nem annyira sznob, de valszeg sokkal olcsóbb lesz, mint ezek az álomgépek.)

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

link=board=5;threadid=2275;start=795#91026 date=1045305960]
Iljics!

Ugyanebben a cipõben járok! Szõrén! Kérdezdd meg BombrideR-t... :) 250 vázra, témafelelõsök: Bullit Fox Vanilla PC-vel -> 150 mm, Devinci Banzai, Giant AC DS 2, Kona Stinky (bár ez itthon is olcsó!)
Bár én nézegettem a Specialized Big Hit vázát is, az egyforgáspontosat. 140 mm-t mozog egy 200-as szemtávolságú 58 mm-t mozgó taggal. A 120-as Supernovának pont jó lenne... Nem tudom, külön megy-e a dolog. (mármint meg lehet-e venni)
Devinci Banzai: öcsém mutatott egy letörött fejcsövût a Pinkbike-on, de engem nagyon meggyõz a Handmade in Canada ....
És akkor nézted a Cove G-Spot vázat? A jensonusa-n van egy nagyon jó kép csak a vázról. Azt hiszem 929 dolcsi.

Legyünk okosak! :) Azért hajlanék a Cove-ra, mert a forgáspont a monoblokkház körül van -> no láncvillanyúlás, és a negyedik forgáspont a támvillán van (nem Horst Link-es), ami miatt nem befolyásolja a fékezés a rugózást. (bár ez a Konán is és a Giant-on is így van) Meg szép :) A Devinci elég fura. Bár besztof akkor is a Bullit lenne, igazából az egyforgáspontosok jönek be nálam, kevesebb csapágy, kevesebb hely, ami besz*rik, kikottyan, stb. Igaz, jobban csavarja a rugóstagot, de egy Fox tagnak mi árt meg?
Mikor veszed meg?

Üdv!
Hidd el BombrideR-nél próbálkozom vázat venni...csak mostanában cseten nem érem el, máshogy meg nehézkes és lassú ilyet megbeszélni.
A Banzai valóban fura, nagyon hasonlít a '99 körüli Giant AC DS -re. Igazából az AC-2 / Stinky / Bullit jobban tetszik. Nálam az AC Team a besztof, csak nincs sok esély rá, hogy felbukkanna egy. Az AC-2 vagy AC-1 is nagyon ott van, és azok szimplavállashoz is vannak tervezve. Meg most a Bullit is jónak tûnik egy RC taggal 150-re belõve... ;)
Valószínüleg az fog dönteni, hogy melyikbõl mit lehet "importálni" a 250e-res értékhatáron belül.
Pár napja kelt el egy AC-2 váz 160e-ért, épphogy lecsúsztam róla... :'(
Cove-t ismerem, de ha jól tudom BombrideR személyes okokból nem szállít G-Spot-ot.. ;)

lajos

lajos

törzsvendég

• fórumtag
  • 244 posts
Zo-lee:

Figyelj a Merida Matts UMF váz az a Merida belépõ dual váza!
A Magellán polar-x az pedig egy Qrva jó váz az árához képest!
De vess egy pillantást ha a súlly nem annyira számít a Napalm DS vázára! Én azval szemezek meg a polar-xvel! ;)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
Iljics!

Ugyanebben a cipõben járok! Szõrén! Kérdezdd meg BombrideR-t... :) 250 vázra, témafelelõsök: Bullit Fox Vanilla PC-vel -> 150 mm, Devinci Banzai, Giant AC DS 2, Kona Stinky (bár ez itthon is olcsó!)
Bár én nézegettem a Specialized Big Hit vázát is, az egyforgáspontosat. 140 mm-t mozog egy 200-as szemtávolságú 58 mm-t mozgó taggal. A 120-as Supernovának pont jó lenne... Nem tudom, külön megy-e a dolog. (mármint meg lehet-e venni)
Devinci Banzai: öcsém mutatott egy letörött fejcsövût a Pinkbike-on, de engem nagyon meggyõz a Handmade in Canada ....
És akkor nézted a Cove G-Spot vázat? A jensonusa-n van egy nagyon jó kép csak a vázról. Azt hiszem 929 dolcsi.

Legyünk okosak! :) Azért hajlanék a Cove-ra, mert a forgáspont a monoblokkház körül van -> no láncvillanyúlás, és a negyedik forgáspont a támvillán van (nem Horst Link-es), ami miatt nem befolyásolja a fékezés a rugózást. (bár ez a Konán is és a Giant-on is így van) Meg szép :) A Devinci elég fura. Bár besztof akkor is a Bullit lenne, igazából az egyforgáspontosok jönek be nálam, kevesebb csapágy, kevesebb hely, ami besz*rik, kikottyan, stb. Igaz, jobban csavarja a rugóstagot, de egy Fox tagnak mi árt meg?
Mikor veszed meg?

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Hát a Stormbringer fura lenne szimplavállassal... ;)

A Stinky Dee-luxe-nak nem állítható a rugóútja pl. úgy mint a Giant-nak ? Közben nézegettem a Neuzer oldalán, vázként csak az Ac Team /meg úgy általában minden családból a Team verzió, vagyis a legdrágább kapható... :-\/ van, 276e-ért, ami sok, 250e fölé semmiképpen sem tudok / akarok menni.
A Giant nekem is borzasztóan tetszik, ha akartok szönyülködni a kinti árakon, akkor www.wheelworld.com, pofátlanul áron alul adják a Giant gépeket, de on-line nem adják oda õket. Pedig ha esetleg többen behozunk egyet mindenki baromi jól jönne ki belõle ! ;)
Andix, most jól a fülembe tetted a bogarat egy 15-re visszafogott Bullit kapcsán... ;) Bár egy Z1 '03 nagyobb beépítési magassággal bír mint a Supernova, nameg nem vagyok egy M!lánka, hogy "leugorjak tejért" ! ;) :)
Persze azért rettentõen teccik a Bullit is !
A kóválygó nyeregcsõvel mi lehet a gond ?

BTW használtakban gondolkodok elsõsorban, az új, '03-as modellek borzasztó árakon mennek.

Andix

Andix

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,380 posts
Nos, mivel én SC fan vagyok, azért megjegyzem, hogy láttam már a legújabb Bullitot is 2003as Z1el, és határozottan jól néz ki. De ha ennek mentén haladunk, szerintem a Stinky Deelux, a maga 18 centi útjával, is sok a Supernovanak. (Sima Stinky talán nyerõbb lenne hozzá..)
A Heckler pedig kapható 5th elemmel is, így azért elég jóó választás, de tény hogy annyira nem durvulós. De negatív, hogy ez is 300e (pár ezerrel olcsóbb, mint a Bullit..). Nekem a Giant nagyon tetszik, de azért az a hullámos nyeregvázcsõ nem a legpraktikusabb...
Visszatérve az SC-re esetleg egy 15cm-t mozgó Bullit, Vanilla RC-vel? (Használtan persze) ;)

Stormbringer

Stormbringer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,754 posts
Stormbringerbe is kicsi lenne nem, csak azért mert még ez jutott eszembe ilyen árban, csak a fölvelével gáz van... :-\

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
A Bullit-ba kicsi a Supernova ! Tudom, hogy gyárilag nyomják Z1-gyel is -legalább is 2002-ben volt ilyen- de mostmár csak duplavállasokkal kínálják.
A Heckler CC váz, nem ? Azért annyit nem fogok tekerni vele.. ;)
A dolog úgy indult, hogy volt egy hossú listám -ugye BomdrideR ? ;)- amirõl csak az AC és a Stinky maradt versenyben, a többiek azért estek ki, mert kicsi beléjük a Supernova, más teló meg nekem nem létezik. :D
Ilyen volt pl. a Marin Wildcat, a Yeti AS-X, a Bullit, a Tomac Magnum. Az ára miatt kiesett az Ellsworth Joker és a Foes Fly -bár ez utóbbinál a "villagond" is elõjött.
Az AC-2 biztosan 265e itthon ? Én 230-240e -re emlékeztem.
Valószínüleg az fog dönteni az AC és a Stinky között, hogy melyikbõl sikerül "kifogni" valami tuti darabot... ;)
Egyébként idehaza a Factorban lévõ egyszem AC-2-n kívül hogyan lehet hozzájutni egy ilyen vázhoz ? Mert ugye a Neuzer igencsak hiányosan forgalmazza a Giant-ot.. :'(

Stormbringer

Stormbringer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,754 posts
Ez jó ötlet Andix! Mert az AC tavaly 265 volt a Buillt 280, akkor idén se lehet sok differencia az árban...

Andix

Andix

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,380 posts
Esetleg egy Santa Cruz Bullit? Vagy még inkább egy Heckler? ;)
Én amúgy komolyan nem tudnék a Stinky, meg a Giant között dönteni...

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

Hajrá iljics!!! ;D

Akárki is akármit mond, tarts ki ezeknél!!!

Köszike ! :-*

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

Sokat írt.

Üdv!

Nekem "csak" váz kellene, a többi már megvan ! A Giant AC-2 2001 óta UGYANAZ a váz /az idei IS/, csak a felszereltséget változtatják és az idei rettentõ drága, mert eléggé kitettek magukért a fiúk a szettel. A rugóút 6,5" ami 165mm, vagyis a Stinky 1 centivel vezet... ;)
A gyártó szerint mindkettõ FR kategória, CC-re nehéz, DH-hoz nem mozog elég sokat. Az mtbr-en mindkettõt az egekig magasztalják, van aki 3 m-rõl ugrálgat az AC-2-vel...
Nekem természetesen FR-hoz kellene, egy ilyen géppel is "kényelmesen" lehet lefelé jönni, de ha el kell menni Szentendrére fagyizni, vagy Dobogókõre akkor az se gáz ;)
A Giant lengõkarjáról köszi az infot, ezt nem is hallottam még ! :o

Manitou Supernova menne bele, Hayes fékekkel és D321+Ringlé/XT kerekek.

zo-lee

zo-lee

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 posts
ki mit tud a merida matts UMF-röl!?
elöre is köszi.
....ugyanis most mar nem csak a polar x-el szemezek.
...csak vaz.

amc

amc

vendég

• fórumtag
  • 161 posts
szisztok!!!
nos
én vélemény nem nagyon tudok mondani csak amit én kipróbáltam!!
giant acds 2:-> ez a tavalyi ac modell !!
men tom hogy mire kell, de ez inkább cc vagy freeride-ra alkalmas.dh-ra és extreme freeride-ra nem (már mint a tavalyi)
mert állítól a hátsó teló,már mint a lengõkar kialakítás nem lett tökéletes és emiatt nem rugózik egy bizonyos leejtõ% fölött!!
a vaz egyébbként nagyon jó és az újj manitou sherman teló is nagyon jó!!(de leht hogy rock shock psylo-val lehet kapni!!
az féket a tavalyi giant fék helyet most végre hayes fék került!
elég jó a váltószett is !!xt és lx cuccok keverve persze race face hajt.karral!!
a tavalyi ára 456000huf volt!!!
ez akkor nagyon sok volt a cuccokhoz képest!
ez idei árát én még nem tom de ez még mindig inkább profi cc -nek sorolnám!!!
stinky::->>
nos ez inkább freeride de dh is!!
ez teljesen más mint a ac2-es azért nem nagyon lehet összehasonlítani!!
ez elsõtelóelég jó bár ez megint attól függ hogy mire kell!
a fék amit a neve is jelez nagyon erõs!!!
17.8mm-t rugózik ami elég komoly!!
ehez már egybõl hussefeltes hajtókart adnak tehátt ez is a fr dh jelzi!!
itt is az lx xt cuccokkal rendelkezik a bicó!!
ez 630000huf!!

a davinci banzai-ról sajna nem tudok semmit!!

remélem egyenlõre ez is valamennyire megteszi de mindeggy!!
ha valami nem az amit írtam ezért bocss mert hát nem mindegyy hogy német vagy angol honlapot választok!!!
hali!!!
AMC

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,320 posts
Hajrá iljics!!! ;D

Akárki is akármit mond, tarts ki ezeknél!!!

Stormbringer

Stormbringer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,754 posts
Iljics! Ilenek közül akarsz választani kecajt? Nem aprózod el... ::) :o ;D

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Valaki tudna rögtönözni egy "összehaonlító tesztet" ?

Giant AC 2 vs. Kona Stinky Dee-Luxe vs Davinci Banzai

Köszike !

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts
Vertex: úgylátom pecás vagy, ha nemtévedek. Jómagam is az vagyok. Az orsóval kapcsolatban... minek neked 60e ftos orsó??? Amikor egy 5-6e forintossal is ugyanúgy megfogod a halat. Én már kb 2-3 éve pecázok egy Dam Quick AT 230-as orsóval. Fenekezek, úszózok, és matchre használom! És eddig még mûködik... Nemtom hogy mi a ráknak kell egy olyan piszokdrága orsó...azért mert könnyû? Vagy sporthorgász vagy? Ha hétköznapi horgász akkor teljesen fölösleges, én egy párezer forintossal ugyanúgy megfogom neked a halat...

zo-lee

zo-lee

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 posts
ez most pecas topic lett!??! ???