Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3129 hozzászólás a témában

Pter

Pter

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás
A tömege (súlya ::)) tényleg annyi, én mértem a boltban. De azt hiszem, a Cseke oldalán is ennyi van/volt írva.
Egyébként mennyi az a több, és mi számít jó váznak? Bocs, de nem nagyon vágom ezeket a dolgokat így országúti szinten.
Péter

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
pter: Ha tényleg annyi a tömege (amiben kicsit kételkedem) amit írtál, vedd meg gyorsan ennyiért, mert a többi is ott készül, csak drágább a név miatt (kivételek vannak, csak az megfizethetelen). De kérdezd meg adnak-e rá garanciát, mert ha nem, akkor azért kérdéses a dolog. Szét kell nézni jól, estenként vannak jó vételek. (talán egy kicsit érdemes többet belefektetni, ha jó váz van kilátásban)

Pter

Pter

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás
Én 27-ért tudnám megvenni, az 58-as 1641g. Ez még a tavalyi, piros-fehér. Ránézésre (meg amennyit értek az outikhoz ::)) egész jó meg szép. Semmi nincs hozzá, 1 1/8"-os a fejcsöve.
Az, hogy "Tajvanban készül, katalógusból", mit jelent?
Péter

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
Mennyibe kerül, mit adnak hozzá? Milyen kormánycsapágy való bele?

Tajvanban készül, katalógusból.

Pter

Pter

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás
Hali!
Mostanában gondolkodom egy országúti bicajon, a montim mellé. Kérdésem a Magellan Capella vázra vonatkozna, van-e valakinek tapasztalata vele, mit hallott róla, illetve ennyiért mi mást lehet(ne) venni. Elõre is kösz!
Péter

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
94-95 os Shimano katalogust talaltam otthon, abbol esetleg lehetne pdf et csinalni. Van meg egy csomo regi katalogusom, de most egy jo ideig sajna nem erek ra :-(

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Lua: Az optimális szerintem az 59-60as lehet (új számozásnál esetleg 61-es: lejjebb mérik), az 57 tényleg kicsi neked (175-180 cm körül). Egyébként elég változó, mert az igénytõl is függ, van aki a kicsit szereti (könnyebb, mozgékonyabb). Egy kicsit lehet alulválasztani (1 cm), a kormánycsapágynál tesznek hézagolót, a nyeregcsövet pedig ha csak 270mm-et veszel, már azt is eléggé ki lehet húzni). Különbözõ gyártók páros és páratlan vázméretezést használnak, ritka aki cm-ként megy.

Lualua

Lualua

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás
Igazabol ez a bringa sose volt teljesen kenyelmes, bar nem volt annyira veszes a dolog, hogy emiatt nem mentem volna. Egy kicsit a hatam is szokott fajni bringazas utan, de gondolom ez tobbe kevesbe termeszetes is (sokaig elore hajolva nem az igazi az embernek). Mindenesetre mar egy idelye szeretnek uj vazat, es most a vazmeret is fontos szempont lett...

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 hozzászólás

Szerintem 1-2cm a vázon nem sokat számít, annyit simán ki tudsz kompenzálni egy hosszabb stucnival, de ennél nagyobb eltérés már nem szerencsés mivel akkor nagyon eltérnek a csõszögek a megszokottól. (bár szerintem a Te esetedben nem fog feltûnni, mivel már eddig is egy kicsi vázhoz voltál szokva, szóval azután bármi felüdülés lesz.)
Különben fájt valamid a túl kicsi vázon amikor tekertél, vagy csak azt mondta valaki hogy az túl kicsi?

Lualua

Lualua

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás
Hali!

Egy 191cm magas embernek mekkora az optimalís vazmerete ?(outi. vazrol van szo) Mennyit szamit +/- 1-2cm, mondjuk ha a legnagyobb kaphato vaz 60cm-es de nekem 62cm-es kellene (ennyit javasoltak az egyik boltban). A mostani outim 57cm-es, de amikor azt vettem nemigazan foglalkoztam, hogy optimalis-e a vaz merete... ::)

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 hozzászólás

Gyors kérdés : Hol lehet '97 elõtti shim katalógust találni a neten?

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 hozzászólás

Hi Bitecus!

Nagyon köszi a címet! Pont egy ilyen oldalra volt szükségem!
by

Bitecus

Bitecus

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
Az RD-6400-ast 88-91 között gyártották.
Régebben betettem egy linket, ahol ezeket (is) meg lehet nézni, itt van újra: www.fa-technik.adfc.de/Hersteller

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 hozzászólás

Szevasztok!

Tudom nem ide kérne írnom, de van egy baromi olcsó Atalám pár cuccal roppant olcsóm. Ha valakit érdekel írjon privit vagy emilt.

Más: Tudja valaki, hogy a régi 600as sh. váltó ami még telikanalas az milyen "évjáratú"?
by

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Mindkét gumi jó, az axial bi-sport kifejezetten jó úttartású, nehezebben csúszik meg mint pl. a többi jó, könnyûnek számító külsõ, pl. Conti 3000, GP. A Performance már simább felületû. PErsze, ha 40-el mész bele éles kanyarokba, akármi megcsúszhat, meg amikor már kopott. Országúti gumik között a bi-sporttól tartósabbat nem ismerek, könyebbet, jobb gördülési ellenállásút (és persze drágábbat) igen. Kb. 5 éve volt a Hutchinsonnak egy szuper oúti külsõje, nem volt pillekönnyû de nehéz sem, és semmilyen körülmények között nem csúszott, emellett gördülése is jó volt, de hamar elkopott.

Szpídi Gónzáléssz

Szpídi Gónzáléssz

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Szevasztok!

Ti milyen gumit használtok??....
mármint a bringán.
Én most Michelin Axial BiSport-ot (elöl), és Michelin Axial Performance-ot (hátul) 622-23-as méretben. ennek darabja 3500Ft. Tegnap elmentem "zúzni" egyet a városba, majd belendültem a körforgalomba 47-48 km/h-ás tempóval, majd nyomni akartam egy 90 fokos kanyart, de amikor beértem a körforgalom közepébe, és már majdnem oldalán feküdt a gép (még mindig jóval 40 fölötti tempónál), amikor elkezdett megcsúszni az eleje, majd a hátulja is egy pillanatra. Ezen egy drágább, elvileg puhább gumi szerintetek javítana valamit??
Használ valaki Continental Gp Attack / Force -ot?? Milyen??

Turbo_G.Pityu

Turbo_G.Pityu

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Persze. Leveszem a régit, ha az új hosszabb akkor láncbontóval leveszek pár szemet, és mehet fel.( Bár mostanában a gyárak spórolnak, mert régen 3-4-5 szem is megmaradt, most meg épp elég. Minap egy trekkinget újítgattam fel, aminek kb 450mm-es láncvillája van, és még toldanom kellett a gyári új láncot!!!!)
Az elõbb néztem a Biker oldalán az alkatrészek/láncok oldalt, gyönyörû képet látni a már annyit emlegetett patent szemrõl, ha van kedved nézd meg, és rögtön egyértelmû lesz a dolog!

Üdv:G.Pityu

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Annyit foglalkozok ezzel a lánccal, mintha aranyból lenne :D. Mivel rakjátok fel, csak kézzel?? hihetetlen számomra... (most gondoltam bele, hogy új láncot nem is raktam még fel, utoljára Favoritra! :o, évek óta a láncot más szerelésekkel együtt ker.javítók intézik)

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Koszi a tanacsokat!
Azt lattam hogy rovidebb, mert most jelenleg egy 1000 Ft os shimano menetes agy van bent, es annak latszik hogy kilog a tengelye...

a kart majd meglatom, most egy imbuszos normal csavar tartja, meglatjuk meddig...

csao

NoFear

NoFear

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Köszi Pityu a javítást :))

(Kellett nekem felkellni az NHL nagydöntõjére ...) :)