Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3129 hozzászólás a témában

zsola_

zsola_

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Nembaj 7végére +10C-ot ígérnek
Csak addig bírjuk ki :)
Mentek békásra ?

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Voltam ma én is kerekezni....õrült nagy szél volt, kb. 8-10km-re távolodtam el a várostól, mikor vissza kellett fordulnom az egyre több hóátfúvás miatt.
Végül azért a vásroson belül kiegészítettem egy 50-esre a témát...de szenvedés volt.
Hátszélben 50el veretni kellett,h ne fázzak, szembeszélben meg 20as küzdöttem az életemért...nem emberi ez az idõ, ami odakinn van.
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
ma nekem is elkellett volna tihanyban egy, hiszen az alsó út még havas/jeges!
egy helyen le is ültem egy kicsit pihenni :D
szal szólj ha készen vannak a gumik ;)

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 hozzászólás
Sajnos én sem tudok segíteni. Campaval csak nagyon ritkán találkozom.
Tpresident: Ha kijönnek a gumik szólj, veszek belõle :-). Már rohadtul elegem van ebbõl a retekbõl odakint!

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Értem a kérdésedet, de nem találkoztam még ezzel.
Elvileg tudnom kellene, mert hónapokig vittem egy barátom kerékpárboltját, de nem találkoztam ezzel a kérdéssel.
És személyes tapasztalatom sincs, mert csitri koromban mentem Campával, azóta valahogy mindig shimnao jutott...bár nem vagyok elkötelezett...

Talán Pcycle tud segíteni...
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése

transzporter

transzporter

törzsvendég

• fórumtag
  • 363 hozzászólás
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy a Campa átdobókat át lehet szerelni bilincsesrõl konzolosra? Mármint a forgáspontjánál lévõ csavarnál és csapnál lehetne kicserélni a felfogatási rendszert. Jól gondolom, vagy van valami technikai akadálya? És ha igen, akkor például a Chorus váltóm elé tehetek mondjuk Mirage bilincset? Remélem csinált már valaki ilyet és tudtok nekem segíteni. Az elõzõ vázamhoz konzolos kellett a mostanihoz meg 28.6-os és ha nem muszály akkor nem vennék ujat. Most átalakítóval van felrakva de elég buher meg csúnya. Vagy ha van valakinek 28.6-os bilinccsel akkor azt megüzletelhetnénk. Köszönöm szépen.

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Azthiszem, országúti szöges-gumik készítését fogom szabadalmaztatni.
Kis szerencsével szénné gazdagodok a köv. 5 évben.

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 hozzászólás
És mi van akkor, ha az a kis fül pont arra való hogy növelje a pofa tömegét, vagy a tömegeloszlást egyenletessé tegye?

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
Ez abból a szempontból nem teljesen igaz, hogy erre a féktestnél van egy kis csavar amit behajtva a fékbetét egyik résébe illeszkedik és ez lenne a "vészjelzõ". A fékbetét meg még nem volt kopott: min 60%a még meg volt. De hogy a fülnek mi köze... Na mind1: marad misztikum. És a grámmániásoknak üzenem, ha ilyenen törnék a fejüket hogy ne itt kezdjék a spórolást :D

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Valszeg rájöttem a féktest titkára: a Shimano féknél a benyúló fül, ill. a fülön lévõ kis gumipont talán azért van, hogy addig engedi kopni a gumit, aztán ki kell cserélned, mert utána tényleg beleér a felnibe. LEgalábbis a fénykép alapján erre jutottam. De hogy lefûrészelve miért csökken a fékerõ, kérdés...

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
A fékemmel meg az lesz szerintem hogy legközelebb már nem csak betétet veszek, hanem a hozzá való testet is...

Nekem még CC-HB100asom volt, de az már régi modell - nem voltam vele megelégedve mert a szíjat nem tudtam rendesen rögzíteni (idõközönként lecsúszott) és jópárszog begalydult a mérésnél... nekem az nem jött be.
Az újakat nem ismerem. Csak javítottak rajta!

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Marchello: Nemtudom...komolyan mondom. érthetõ volt, amit írtál, de nincs ötletem,h miért ment el a fékerõ.

Segítsetek nekem:

Most kaptam 1 jó ajánlatot az Cateye pulzusmérõs km-órára. A csaúcsmodellre. Pedálcsapásszám-mérõ, pulzusmérés, szoftver, sz.gépre csatlakoztatható....stb.
használ valaki ilyet, ill. hallottatok róla valami jót/rosszat????

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 hozzászólás
Tpresident: Azért írok olyat is ami nem jó a Ritcheyben: Jobban kopik mint a shimano, mert puhább (ezért fog jobban). Kéket ne vegyél országútiba. A pirosat és a feketét javaslom. Ha van kapacitásod (pénzed) gyakrabban cserélni akkor szerintem frankó.
Most csak egy olyan ötletem van a fékbiszbaszhoz, hogy az a kis gumi basz miatt nem fog.Értsd tulkopott a fékpofa és azért nem fog mert a vízelvezetõ vágatok is lekoptak róla. És az a kis izé jelzi(ezné) hogy már az ér a felnihez.

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
http://www.ever-win....d/s_6500pad.jpg
Nah itt jól látható az a lelógó rész, amit eltávolítottam, mert akárhogy is állítottam - hozzáért a felnihez, bár ez köszönhetõ a Shimano felni formájának is, de így sem kellett volna odaérnie. És azért tudom hogy kell beállítani egy féket, de még a bolt tulajdonos bátyám se tudott vele mit kezdeni...
Mindenesetre bõvítettem az X-files -t, ha mégis lenne aki megfejtené...

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
A féktestrõl van szó, vagy a betét fémrészérõl? Milyen lelógó rész van ott, a fékbetét kerékbehelyezést megkönnyítõ fülérõl lenne szó? Ennek tényleg nem szabadna befolyásolni a fékerõt... one of misteries of bicycle... Lehet hogy maga a fék nincs/nem volt jól beállítva, ha hozzáért a felnihez.

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
nekem kék Ritchey betéteim vannak - nem rossz, de valamiért a testekkel lehet baj. Arra kiváncsi lennék hátha vki tudja, hogy miért van a következõ:
Shimano kerekeim vannak (WHR-535), ezek ugye magas profiluak. Ahogy kopott a fékbetét, hozzáért a testnek a fémrésze (ami lefelé lóg, mint egy nyelv) a felnihez- ezt a lelógót lefûrészeltem. Mert még a fékbetétbõl volt 60% és nem akartam cserélni. Viszont a féktelejesítmény iszonyatosan leromlott... pedig annak a "fogantyúnak" vagy "nyelv" elvileg az ég adta világon szerintem semmi köze nincs a fékteljesítményhez... Na erre varrjatok gombot. Tud vki magyarázatot adni erre?
Ha érthetõ voltam persze.
A tesómnak a szintén 105ös féktestjeit ideiglenesen elcseréltem pár napos tesztre és úgy olyan lett a fékerõ hogy a kormánycsapágyat szinte ki is nyírta pár nap alatt - úgy csavarta a gépet a fékezésnél...

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Lehet,h kipróbálom ezt a ritchey-bácsi féle fékbetéteket.
Mindenhonnan csak jót hallok róla...azt a 2-3e Ft-ot meg csak megéri már!!!

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 hozzászólás
Én is ezt tapasztalatam. Sõt meg merem kockáztatni, hogy a fékpofán és a bowdenezésen dõl el a fékérzés (direkt nem fékerõt írtam) 80%-a. Az egyforgáspontos fékemben elõszõr volt gyári Sh. pofi, ami pocsék. Aztán most jagwireel járok, ez már elég állat (és a vége úgyis az lesz hogy szerzek bele piros Ritcheyt, mint a montimba).

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
nálam a helyzet az örökhajtós féke:
-patkó: legyen 2pötty
-motorfék: 1 pont
együtt már 3 :-)
-Dura-Ace fékváltókar, 105 féktestekkel háát nem vok megelégedve 7pont
Egyébként a felninek a felületén és a betéten is baromi sok múlik, szóval ez még +-3 pontot jelenthet tapasztalataim szerint.

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Nekem az edzõbringán fékváltókarhoz van valami vacak Acor 2 forgáspontos fék, míg a versenyen 105 fvkarhoz ultegra fékek. Ég és Föld a külömbség!!!
Persze a cuccok árában is...
10es skálán az 1 sebességesemen lévõ canti fékkar+patkófék 3pont, az acor+RSX 6 pont, a 105+ulegra 9 pont...szerintem.