Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3129 hozzászólás a témában

Krisz_88

Krisz_88

vendég

• fórumtag
  • 49 hozzászólás
Hali!

Segítséget szeretnék kérni, hogy idõfutamra milyen könyöklõt használjak. Hagyományos kormányra akarom rárakni, tehát nem idõfutam kormány kellene.

Elsõsorban a hossz kiválasztásával vagyok bajban. 175cm vagyok, milyen hosszúságú könyöklõt javasoltok?

Nem nagyon találtam ilyeneket, csak egy ITM-et és egy ritchey-t, milyen márkákban lehet még keresgélni? Az ITM Crono Vip 3-al az a bajom, hogy asziszem a 300 nagy lenne nekem, a RITCHEY PRO PROLOGUE CLIP-ON -al pedig az, hogy kormánnyal együtt van.

Ha tudtok valami okosat mondani osszátok meg velem!

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 hozzászólás
Kicsit más irány: Tudom hogy már ezerszer volt róla szó, de azért megkérdezem. Pedál kérdés országútihoz. Nektek melyik jött be? Nekem egy régi shimano van look rendszerrel. a bajom vele azon kivûl hogy már nagyon le van strapálva a súlya (460g/pár). Használ valaki Egg Beatert országúton? Vagy ajánjatok valami sirály pedált ami 25e alatt van és a súlya se sokkal több 300gnál?

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Szerinte egy kék vagy zöld Gatorade-ben semmivel nincs több káros anyag(mindegy,h mi...szinezék, mesterséges vackok...stb.) mint bármilyen más kajában amit ma megeszel. Legyen az paradicsom, konzerv babgulyás vagy Pick szalámi. Ebben is van 1 kicsi, abban is...mindenben. Szerintem.
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése

rollingwheels

rollingwheels

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás
Amikor én maratont futottam, az ott adott energiataknyot (talán gatorade, már nem emléxem) ittam végig és banánt ettem. Semmi más, ennyi, pontosabban olyan 28km- nél még az arcomba nyomtam egy POwerGel-t, azt is csak azért, mert odáig az volt a legtöbb, amit egyben futottam. Afféle biztos ami biztos miatt.

Szóval nagyon hatásos párosítás volt. Az viszont biztos, hogy csak vízzel nem lett volna ennyire jó.

Egészen biztosan végig lehetett volna csinálni nélküle, csak nem mindegy, hogy utána épp össze nem rogysz és napokig regenerálódsz. Bár erre is azt mondom, hogy ki-ki belátása szerint.

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
[quote name='ed13']hello!
azóta csak a saját erõmben hiszek, és nem fogyasztok semmilyen extra-energia szeletet/italt/?zselét?. persze nem is versenyzek, és nincs is akkora terhelés alatt a szervezetem!!!
de pl kávét sem fogyasztottam soha, mégis tudok 40-50 órákat aktívan talpon lenni, ha kell (24 órás sportrendezvények, extrém-kirándulások, tanulás)
szóval a lényeg az, hogy szerintem az ember akaratán nagyon sok múlik, és azon hogy mennyi energiát szánsz az edzésre. (azért nyílván léteznek persze fizikai határok...)
a cerbonát régóta szeretem. kisebb koromban mindig ezt kaptam "csoki helyett", így aztán azt mindig viszek magammal 1-2-t. még ha csak a margit szigetre megyek is.
QUOTE]

Azzal egyet értek,hogy az akaraton rengeteg múlik,de hiába van 6almas lelki erõd egy megkezdett dolog iránt,ha az üzemanyag fogyóban van... nincs az az akarat ami képes lenne befejezni...egyszerûen fel kell adni egy határ után. Ezért érdekelnek ezek az energia italok,hogy miként is hat6nak az emberre? Mármint milyen gyorsan jön meg a kívánt 6ás? EZ most akkor egy vészsegítség vészhelyzetre vagy csak egy "super benzin" :D? Én eleddig mézes cukros teával nyomtam meg vittem magammal szõlõcukrot...de most mozgatja a fantáziámat hogy amikor végre megint nekifutok a környéknek mivel lehetne kicsit javítani a szinten...;)
És Jézus szóla hozzájuk: - Mondjátok, ki vagyok én?
És õk felelék: - Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégsõ értelme tárul fel elõttünk.
És Jézus ismét szóla: - Mi???

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

OFF:
_A: Hogy van a térded? Javul? Elfelejtettem mondani. Lehet kapni tiszta aloe vera krémet azzal kenegesd, segíti a sejtregenerációt. Egy sebész ismerõsõm ajánlotta nekem is.
ON

off: elég gyenge...javulgat még elvileg egy(-két) hétig tilos terhelni. Bringázni még nemtok :( bár próbálkoztam... A krémet ki fogom próbálni,köszönöm!
ON
És õk felelék: - Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégsõ értelme tárul fel elõttünk.

ed13

ed13

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
hello!

ezzel sztem mindenki teljesen tisztában van, csak én voltam naggyonnaggyon buta egyszer ... szóval csak annyit tennék hozzá, hogy mindegyik energiaturbós dologra más-más szervezetek eltérõen reagálhatnak!!! (itt most a mellékhatásokra gondolok) ki kell próbálni mielõtt versenyen alkalmaznád!!!
engem pl az isostar vágott földre marathon futás közben... (rohanhattam rajtszámmal a benzikúthoz, kérni a hátsó kulcsot.. :( )
azóta csak a saját erõmben hiszek, és nem fogyasztok semmilyen extra-energia szeletet/italt/?zselét?. persze nem is versenyzek, és nincs is akkora terhelés alatt a szervezetem!!!
de pl kávét sem fogyasztottam soha, mégis tudok 40-50 órákat aktívan talpon lenni, ha kell (24 órás sportrendezvények, extrém-kirándulások, tanulás)
szóval a lényeg az, hogy szerintem az ember akaratán nagyon sok múlik, és azon hogy mennyi energiát szánsz az edzésre. (azért nyílván léteznek persze fizikai határok...)
a cerbonát régóta szeretem. kisebb koromban mindig ezt kaptam "csoki helyett", így aztán azt mindig viszek magammal 1-2-t. még ha csak a margit szigetre megyek is.
üdv
tpresidentnek igaza van, az eléhezés után nem szabad erõltetni!! izmok kész.. szívre is mehet, és akkor belilulsz, és nagy bukás lehet a vége..

ja, és bocs ha hülyeségeket írtam :)

rollingwheels

rollingwheels

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás

Amúgy ti nem tartotok az ilyen enyhén mûanyag színû energia italoktól? Gondolok itt a neonzöld és kék "szépségekre". Nem veszélyesek ezek? Én valahogy kicsit ódzkodom ezektõl....vagy ez teljesen alaptalan?

Ezt már kérdezték mások is. Nem alaptalan az aggodalmad. Nyilván messze kerül(t)ünk a természettõl... de kapsz-e olyan terméket, ami megfelel erre a célra és teljesen organikus és még meg is tudod fizetni??? Aligha.
Másrészt nem ezeken kell élni, csak edzés/verseny közben fogyasztani. Más nagyságrend. Ennyi nekem belefér még mint gyakorló vegetáriánusnak is.
Bár már végiggondoltam, hogy az egyetlen módszer, hogy kitelepülök az erdõbe, nevelgetem a növényeket meg a kecskéket...abban legalább biztos lehetek. Csakhát...

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 hozzászólás
OFF:
_A: Hogy van a térded? Javul? Elfelejtettem mondani. Lehet kapni tiszta aloe vera krémet azzal kenegesd, segíti a sejtregenerációt. Egy sebész ismerõsõm ajánlotta nekem is.
ON

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 hozzászólás
De tartok, viszont valamiben meg kell halni. Amúgy én a teafûtõl is tartok. Te tudod abban mi van? 'Mer az van ráírva hogy tea, de én nem láttam soha amikor "gyártják". Aztán a bolti tejrõl jobb nem is beszélni. Mikor látott az vajon tehént?! És ide leírhatnék még egy csomó mindent... Meg úgyis bent van a kulacsomban, ott meg nem látom milyen színû! :-)
Rollingwheels: azért a turinnal vigyázz! nagyon felküldi a pulzusod! Aszem a Pencoban nincs ilyen cucc, de ott is meg van szabva az energiagelüknél, hogy egy nap négynél többet nem ehetsz (ezt mondjuk elég kevesen tudják).

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
Amúgy ti nem tartotok az ilyen enyhén mûanyag színû energia italoktól? Gondolok itt a neonzöld és kék "szépségekre". Nem veszélyesek ezek? Én valahogy kicsit ódzkodom ezektõl....vagy ez teljesen alaptalan?

rollingwheels

rollingwheels

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás
...Elmentem tekeregni egy keményebb tempóban (mármint nekem keményebb), és amikor fordultam kaptam egy jó kis szembeszelet.
Ez az! Én is így haltam meg egyszer! Mentem egy síkvidéki bõ 100-ast szokásomtól eltérõen nem körben, hanem oda-vissza. Aztán forduláskor pofaszél. A legvégén van már a városban útközben egy 10%-os emelkedõ és egyszerûen nem bírtam felmenni országútival! Fel kellett tolnom! Szerencsére már tök sötét volt, mert persze a vánszorgás miatt jól el is húzódott a visszaút...
Hadd reklámozzak akkor én is valamit: a cseh Unisport italkoncentrátum nagyon jó. 5500 pengõforint ugyan, de 50 liter lesz belõle, így már nagyon kedvezõ. L-karnitin, taurin, az optimális 6% szénhidrát a kész italban, pillanatok alatt oldódó szirup... érdemes kipróbálni.

Litespeed

Litespeed

törzsvendég

• fórumtag
  • 343 hozzászólás
  • LocationBudapest
A Birkózók módszere azért más, mert ott vizet veszítenek, amit majd a méricskélés után visszaszednek. De a zsírt jó esetben nem szeded vissza szezon végéig.
One planet, one tribe...

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 hozzászólás
Tpresident jól írja: Ha eléhezés után laza tempóban nyomod tovább, akkor zsírból bontasz. Máshogy meg úgyse tudod tovább nyomni, 'me nem fog menni :-) Szóval szerintem (és a SOTE élettan professzora szerint is) helyes az elmélete és lehet így fogyni.
Tegnap nagyon határon voltam én is. Elmentem tekeregni egy keményebb tempóban (mármint nekem keményebb), és amikor fordultam kaptam egy jó kis szembeszelet. Kb. 5 percig köpni -nyelni nem tudtam utána, nem hogy tekerni. Aztán gyorsan megettem egy Penco energiaszeletet meg ittam rá ilyen inogen nevû szintén Penco lötyit. Azért nyomok nekik egy kis reklámot, mert szerintem nagyon jók és korrekt áron adják. Sajnos most fogják 10%al emelni az árakat, de még utána is elviselhetõ! Szóval aki teheti próbálja ki, Szerintem!

Ati001

Ati001

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás
a technikába szerintem beletartozik az edzés és a tekerés technikája is...

rollingwheels

rollingwheels

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás
Bocs, fiúk, ez nem az országúti tech topic véletlenül? :bell: Vagy a kinek-hogyan-hibádzik-az-edzésmódszere?

Számomra bebizonyosodott, hogy tpresident alaposan, kellõ ismeretekkel felvértezve készül. Ha neki bejött ez a módszer, ám legyen. Az biztos, hogy a pulzusszámra NAGYON figyelni kell. Ha igaz, akkor tényleg olyan 135-140 a felsõ limit.
Egyébként nekem is volt már kétszer, hogy totál eléheztem, de valahogy nem kívánom vissza...
De mondok durvábbat: a birkózóknál van ilyen súlycsökkentõ módszer (ugye a kategóriahatárok adottak, bele kell férni), hogy két napig nem szabad inni!!! És közben csinálni kell mindent rendesen, jársz a birkózóedzésekre és még futsz is! Tényleg leadsz néhány kilót! De elég brutális eljárás, nem irigylem õket.

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Shoshi: Te mennyi km-t tekersz évente???

Nekem használ...ismerni kell alaposan az edzéselméletet, majd azt megtapasztalni, és kettõ egyvelegébõl ki lehet hozni egy fejlõdést adó edzéstematikát.
Nem mondom,h arra szoktam hajtani,h eléhezzek, de ha 3-5órán át(közben visszapótolva némi energiát) 125-150közötti pulzussal("alapjáraton") kerékpározok, szépen lassan érzem,h ugyanazzal a pulzussal már nem 25km/h val, hanem 23al, aztán 22vel, aztán 20al haladok. Szépen lassan elfáradnak az izmok, elfogy az energy, és általában az eléhezéssel együtt jön az éhségérzet. Egyébként ez az eléhezés rákfenéje. Az,h éhes vagy, lassan jut el az agyba, de ez a mindennapi élet során elég idõ ahhoz,h nem merüljön ki teljesen a szervezet. Sporttevékenység közben viszont intnzívebben fogy az energia, ezért a reakció túl lassú, ebbõl adódik az eléhezés(elõbb fogy el az energia, minthogy fellépne az éhségérzet). Magamon figyeltem meg,h nálam ez kb. egyidõben jelentkezik. Ha éhes leszek ak erékpárom, még 10-15perc, és elhezés-közeli állapot lép fel.
Egy nagy titkot elárulok nektek: Ami a szakkönyvekben, meg sok helyen le van írva,h szédülés, meg hányás, meg mifene...az versenytempóra értendõ. mikor szökésben van az emberünk(nyélen megy sok-sok percen-órán át), és eléhezik, akkor jön az,h úgy megáll, mint a szög. Akkor tényleg 10-20mp alatt lejátszódhat a folyamat. Egyszercsak kifogy az erõ a lábából, nem tud továbbmenni, hirtelen leesik a tempó...láttunk már ilyet néhányszor hazai amatõr versenyenen(fõleg MTB maratonokon) de elõfordul nemzetközi szinten is.
Nekem ez a véleményem.
És shoshi: Nem kell 1 hétig pihenni 1 eléhezés után. Másnap lazán kell menni(1-2 óra könnyû tempóban) és az azt követõ napon is valami finomabbat kell(nem érdemes durva hegyi edzést tartani) menni. Nálam ez így mûködik...esetleg Te napokat pihensz 1 kemény tekerés után??? vagy nem éheztél még el soha???
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése

Shoshi

Shoshi

bentlakó

• fórumtag
  • 7.011 hozzászólás
Az az állapot, amikor az edzés során minden "könnyen" elérhetõ energiaforrást (elsõsorban szénhidrátot) felhasználsz, de tovább nyomod, és szédülsz, hányinger kerülget, vagy durvább esetben hallucinálsz is. Ez elég rohadt egy állapot. Nem kívánom senkinek sem.

tpresident:
Biztosan igazad van, de hogy nem egészséges, és nem használ ez a módszer, hanem inkább káros, az is biztos. Én mindenesetre töltöm magam edzés után és közben is.

Szerintem a regeneráció ugyanolyan fontos, mint a terhelés. Vagy minden eléhezéses tekerés után pihensz egy hetet? Mert akkor biztosan van idõd regenerálódni!

Ha pedig fogyni akarok, akkor rendszeresen elmegyek futni.

"Give me a chance to shine and I'ma blind the world..."
SS Ultimate 2013 YZ0 Flamethrower 2011 Penge 2011.

Tailor

Tailor

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 hozzászólás
Bocs srácok, meg tudnátok mondani mi az az eléhezés.? Lehet velem van baj, de tényleg nem tudom. Mégegyszer bocs...:cry:

szmöre

szmöre

vendég

• fórumtag
  • 44 hozzászólás
Tpresident:Én minden hosszú sporttevékenység után veszek be valamilyen fehérje alapú regeneráló szert.Amit a végén irtál a profi kerékpárosokról én elhiszem, de számomra logikátlannak tünik. Zsírból akarom az energiát bizosítani edzés után rendben, de abból az izom amit elégettem nem fog vissza épülni ha nem viszek be aminosavakat.Hogy a túróban fogok igy regenerálodni a következõ edzésre.Szerintem, szigorúan szerintem.