Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3129 hozzászólás a témában

bikerv

bikerv

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Egyébként a bikemag 2004 november decemberi számában látható egy kép a vázról (34old 27-es kép)
Kár lenne érte...

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
bikerv,

írj Nádasi Gábornak! nadasi.gabor@chello.hu
Nagyon ért hozzá, de ideje alig van. Biztosan segít, ha tud.

bikerv

bikerv

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Sziasztok!

Van egy 1993-as Specialized Allez Epic Országúti vázam.
Ez karbon csövekbõl és alu/titán? muffokból épül fel.
2003-ban átépítettem 9-es rendszerre (130mm hátsóagyszélesség)
A váz 7-es rendszerre készült 127mm tengelyszélességhez.
A 9-es kerékhez kicsit szét kellett feszíteni a villát.
Ezidáig birta a váz és most a láncvillánál a lánc felõli csövet és a középcsapágyat összekötõ ragasztás elengedett.

Szerencsére a csövek és a muff ép csak meg kellene ragasztani.
egy két cég gyárt kompozit és fém összekötésére szolgáló ragasztókat
(loctite 9466, Devcon metal welder) ,de sajnos az érdeklõdés hiányára való tekintettel nem hoznak be belõle az országba.

Ha ismertek valakit akinek vannak tapasztalatai karbonváz készítéssel, javítással kapcsolatban akkor kérlek szóljatok.

ui:mivel ezt a topikot találtam a témához legközelebb állónak hát ide írtam.

vittorio

vittorio

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
ritchey aero road felni az isten, 85-90 kilóm alatt meg se nyekken, minimális defromáció sincs, pedig a csúcsigénytelen Bp. környéki utakon használom, 8-8,5 bar-on, kb 6000 km-t. komplett kerékként vettem, 105-ös agyakkal.

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
Megfogadom . Találtam ultegra agyakat kellemes áron de ezek 36 illetve 32 lyukasak akkor ehhez két felnit tudnék elképzelni: mavic open pro-t vagy ritchey AERO OCR ROAD PRO-t Ezzekkel van vkinek vmilyen tapasztalata?;) Tudja vki hogy hány lyukas a RITCHEY AERO OCR ROAD PRO? A velotradenél 36 van a gyártónál meg 32/28 illetve 32/24...Akkor most mi van?

wannaride

wannaride

törzsvendég

• fórumtag
  • 820 hozzászólás

Sziasztok! hol lehet vmi tesztet találni outi kerékszettek ügyében? Leginkább egy normális összehasonlító teszt érdekelne r550 és bontrager select kerékszetteket illetõen... Néztem a roadbikereview-t de mivel konkrét állásfoglalás nincs ezért döntésképtelennek érzem magam:( Vagy van vkinek személyes tapasztalata a fent említett kerekekkel?

Szerintem fûzetni jobb. Nem kell hozzá semmi spéci dolog, ami ne lenne meg a legtöbb bringaboltban (felni, küllõ, küllõanya, agy). Jobban jársz. Szerintem. És lehet, hogy ugyanannyiért jobb (talán még könnyebb) kerekeid lesznek.

Amugy egy olyan oldalon, ahol felhasználók szubjektív véleménye van összegyûjtve egy-egy termékrõl, ne is keress állásfoglalást! :)
WaNNaRiDE

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 hozzászólás

Hello!

Szinuhe mit szoktál bepakolni nagyobb túrák (kb 1 hét) alkalmával.
Mik a tapasztalataid, mire érdemes és kell odafigyelni?
köszi

ruhabol 1 rovid gatyit, 2 rovid es 1 hosszuujjut, 1 normalis polot, 2 par zoknit, 1 normalis shortot, egy esonacit es 1 par cipot. a mezeket estenkent valtom, az aznapit kioblitem szappannal a gatyaval egyutt, reggelre megszaradnak, nem kell beloluk tobb. ezek jol gyurheto ruhak, nem foglalnak sok helyet.

a bringa cuccaibol viszek egy belsot (gumit, nem latexet), gumileszedot, defektjavitot, pumpat, lancbontot, kullohuzot, kullot, meg egy olyan bicskaszeru szerszamkeszletet. szinten nem foglalnak sok helyet.

ezek melle befer meg nekem tisztalkodasi cucc (kisturcsi, szappan, fogkefe, fogkrem, stift), retyopapir, szemeteszsak, nescafe es kockacukor, viszek 2 powerbart is vegszukseg esetere. kanal/villa/kes, csipesz, badogbogre, algopiryn, gyufa.
24 literbe bennevannak. halozsak a kormany ala, mint irtam. mas nem kell nyaron es lehet egy szal hatizsakkal tekerni :)
jameg lehet kapni telefontoltot, ceruzaelemest, tok kicsi, az is jol jott nem egyszer. ezeket ugyanugy elviszem 3 napra, mint 1 hetre.
ha montival megyek, akkor egy sator is elfer.

extrakent szokott szerepelni meg olyan vastag alufolias tanyer, meg alufolia, so, fuszer, naptej, kullancs/szunyogriaszto, benzin, egyeb okorsegek... de ezek nem letszuksegletek nekem, mindig olyan valaki cipeli, aki csomagtartos turazsakkal jon :]
mostly harmless
toltesen tuliak tarsasaga - powered by patakmeder

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
Sziasztok! hol lehet vmi tesztet találni outi kerékszettek ügyében? Leginkább egy normális összehasonlító teszt érdekelne r550 és bontrager select kerékszetteket illetõen... Néztem a roadbikereview-t de mivel konkrét állásfoglalás nincs ezért döntésképtelennek érzem magam:( Vagy van vkinek személyes tapasztalata a fent említett kerekekkel?
És Jézus szóla hozzájuk: - Mondjátok, ki vagyok én?
És õk felelék: - Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégsõ értelme tárul fel elõttünk.
És Jézus ismét szóla: - Mi???

adf9uy

adf9uy

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Hello!

Szinuhe mit szoktál bepakolni nagyobb túrák (kb 1 hét) alkalmával.
Mik a tapasztalataid, mire érdemes és kell odafigyelni?
köszi

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Oké!

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
Helló!!
Megkértek hogy segítsek terjeszteni ezt a felvonulást.
Na itt az infó:

Fekete Tekerés

… immár harmadik alkalommal szervezzük meg az elmúlt években nagy érdeklõdésre számot tartó, figyelemfelkeltõ kerékpáros felvonulást. Hozd magaddal a fekete pólódat és a bukósisakodat!
Indulás: 2005 május 14.
11 óra Deák tér
Infó : fekete-tekeres.hu
Email: info@fekete-tekeres.hu
tel: 30/9-692-499
Ezen szórólap felmutatója egyszeri 15%-os kedvezményre jogosult kerékpáros bukósisak és/vagy lámpa vásárlás esetén. 2003 május 14. és 2005 június 30. között. (cím: 1023. Bp. Árpád fejedelem út 8.) WILKER KERÉKPÁRBOLT

Gyertek minnél többen!
Ja és BUKÓSISAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Én nem állítottam,h sokat biciklizek eléhezve...maximum 10-15km-t, egy 100-150km kerekezés végén...azt is csak alkalmanként! ! !
Sosem állítottam,h ez mindenkinek jó, nekem bejön, mert nem romlik tõle a teljesítményem, de némi súlyfeleslegtõl megszabadulok. ÉN.
Túledzetségtõl nem kell félnem, szerintem mindig hagyok elég idõt a szervezetnek pihenni. Ha Chris Carmichael-tõl olvastál ezt-azt, akkor tudhatod,h van 1 olyan dolog, amit õ "aktív pihensének" nevez....ezt jelenti a kemény edzés utáni regeneráló edzés. Ha visszaolvasod a topicot, én pont errõl beszéltem. ÉN. a magam esetében. Senki nem mondta,h ez általánosan igaz.
egyébként elég furcsának tartom,h Chris C. szerint egy olyan kerékpárosnak a ki nála haladó szintnek felel meg(a teszt alapján ha jól emlékszem 8km sík utat képes 38as átlaggal megtenni, ez a haladó szint), heti 4 napon 45percet kell kerékpározni, és a leghosszabb hétvégi tekerés is 2órás. Szerintem ez kicsit kevés. Ennyit A Chris C. féle "mindenkinek jó az egész világon" fajta edzéselméletrõl. Szerintem.
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése

Shoshi

Shoshi

bentlakó

• fórumtag
  • 7.011 hozzászólás
Hát, ha ennyire tudjátok, tekerejetek csak sokat eléhezés után 140-es pulzussal! Én nem hiszem, hogy ez jó, és azt hiszem a birkózókat meg aztán tényleg nem lehet összehasonlítani az országútisokkal. Vagy annyi tapasztalattal rendelkeztek már a birkozók fogyasztásával kapcsolatban? Én csináltam már iylet, a mai napig judo-zok és thai boxolok, de nem hiszem, egy ilyen fogyasztás jót tenne a kerékpáros teljesítményemnek.

Lehet, hogy tpresidentnél ez a módszer sikeres, és bírja is. De ettõl még korántsem biztos, hogy ez egészséges is, és hosszú távon megtérül a belé fektetett energia. Én is csináltam sok mindent, még aktívan versenyeztem triatlonban, és a felét sem csinálnám ma úgy, mint akkor.

Nem pihenek egy egy keményebb edzés után heteket, de nem és hagyom, hogy eléhezzek. A sportoló/versenyzõ nem akkor fejlõdik, amikor edz, hanem amikor adott terhelésre reagál a szervezete, pihen, és KÉPES felkészülni a következõ napok munkájára. Ha pedig a szükséges regenerációt nem biztosítod, akkor már rég elszúrtad. Persze ez csak az én véleményem, és pár nálam jóval okosabb emberé. Pl. Chris Carmichael.

"Give me a chance to shine and I'ma blind the world..."
SS Ultimate 2013 YZ0 Flamethrower 2011 Penge 2011.

rollingwheels

rollingwheels

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás

tokmindegy.
akarmit kerdezel akarhol a forumon outikkal kapcsolatban, ugyis idezavarnak vele, legyen az oltozkodes, edzes, vagy tenyleg tech, mondvan, hogy "de inkabb kerdezd meg az outis topicban, orszaguton ez biztos kicsit maskent van" :)

semmi gond - látod, már be is adtam a derekam... csak az zavart, hogy nagyon kezdett személyeskedõ íze lenni.
De ha már pedáloknál tartunk, érdekelne hogy az SPD-SL - nél az a gumiborítás a stoplin tényleg számít valamit járásnál? Vagy csak egy kis marketing á la Big S?

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 hozzászólás

Bocs, fiúk, ez nem az országúti tech topic véletlenül? :bell: Vagy a kinek-hogyan-hibádzik-az-edzésmódszere?
...

tokmindegy.
akarmit kerdezel akarhol a forumon outikkal kapcsolatban, ugyis idezavarnak vele, legyen az oltozkodes, edzes, vagy tenyleg tech, mondvan, hogy "de inkabb kerdezd meg az outis topicban, orszaguton ez biztos kicsit maskent van" :)
mostly harmless
toltesen tuliak tarsasaga - powered by patakmeder

szmöre

szmöre

vendég

• fórumtag
  • 44 hozzászólás
Én time impact s pedált használok 2 éve. 330 gr, 5 fok elmozdulása van , nem egy vészes az ára kb 25.00 ft. Ami legjobban tetszik benne az a stopli része ; nem igazán kopik mert a hátsó dokkoló része fémbõl van. Ja és look furatokra is jó.

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
Nekem pd-m 540 van súlya 352 gramm a katalógus szerint,tehát nem egy kifejezett könnyû darab,de bírja a strapát és old(ott) amikor kell... Ez a nulla fokos rögzítés nem káros/fájdalmas? Nekem valahogy hiányozna a "mozgás szabadság"... Ami az oldást illleti,szerintem egyáltalán nem nehéz a nagy mozgásterût oldani,csak jól kell beállítani a rugó erõt...bár szó mi szó,már szívtam vele párszor;)
És õk felelék: - Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégsõ értelme tárul fel elõttünk.

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

Gyigyu!
.

A pedálra a tanácsom általános: ha könnyen és kényelmesen használhatót akarsz viszonylag olcsón (gyakori kilépésekre számítva és sokat jársz kerékpáros cipõben is) akkor egy montain bike (pl Sh. PD-515) pedált ajánlanék! Két bekattantója van, elõbb megtalálod lámpánál a pedált. Elõny: lassabban kopik a fém stopli, jók a csapágyak.

Ha hosszabb idõt hajtasz becsatolva, akkor inkább Look rendszerû lene jobb: nagyobb a felfekvõ felület. Ha nem rettenetesen kemény a talp (carbon), akkor ez a jó választás. Sokfélék, köztük az ár dönt. Hátrány: gyorsan kopik a stopli. Ilyen pedálom a Wellgo Mg 9-es Magnesium ötvözetû pedál-sajnos gyorsan kopik a fémtest, viszont nagyon könnyû! A régi Ultegra pedálom még mindig jó (nehéz!, de a bokát kímélõ beállítási lehetõség is van rajta).

Time pedálokat még nem használtam - nálunk egzotikum még...

Átmenet lehet a Shimano országúti rendszere - ezt ajánlanám, ha bírod pénztárcával - jó a 105-ös pedál is (az ultegráé már teflonos). Mindkettõ elõnyeit ötvözi. Hátrány: ára.

Üdv!

meg is van;)

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

Kicsit más irány: Tudom hogy már ezerszer volt róla szó, de azért megkérdezem. Pedál kérdés országútihoz. Nektek melyik jött be? Nekem egy régi shimano van look rendszerrel. a bajom vele azon kivûl hogy már nagyon le van strapálva a súlya (460g/pár). Használ valaki Egg Beatert országúton? Vagy ajánjatok valami sirály pedált ami 25e alatt van és a súlya se sokkal több 300gnál?

A wellgonak van egy titanból készült pedálja,ami shimano kompatibilis,az a katalógus szerint mindössze 202gramm ára pedig 21eFT van look kompatibilis pedáljuk is az 264 gram és 14eFT... Emléxem anno olvastam hogy vki itt istenítette,mindjárt meg is keresem.

kulak

kulak

vendég

• fórumtag
  • 103 hozzászólás

Kicsit más irány: Tudom hogy már ezerszer volt róla szó, de azért megkérdezem. Pedál kérdés országútihoz. Nektek melyik jött be? Nekem egy régi shimano van look rendszerrel. a bajom vele azon kivûl hogy már nagyon le van strapálva a súlya (460g/pár). Használ valaki Egg Beatert országúton? Vagy ajánjatok valami sirály pedált ami 25e alatt van és a súlya se sokkal több 300gnál?

SPD-SL: Nekem ultegrám van, pd-r600. Elõnyei: katalógus szerint 300g, biztos jó minõségû, széles dokkolófelület, 18-19ért adják itt az apróban, újonnan. Hátrányai: gyárilag sárga stoplit adnak mellé, ami valami egészen sok mozgást enged, nekem legalábbis fura, és fõleg így kioldani sem könnyû (szerintem). 0 fokosra célszerû lehet cserélni, ami viszont nem olcsó (4ezer)