Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3129 hozzászólás a témában

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 hozzászólás
a Pepedal nevu bo'tba vettem egyszer egy parat, darabjat 1.2-ert. narisarga cucc.
a parom alatt ment gallyra mindketto, mikor egyszer hazafele atgazoltunk egy kiralydinnye csordan :| szopi volt :)
mostly harmless
toltesen tuliak tarsasaga - powered by patakmeder

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
nézd meg a continental nemzetközi oldalán(címet nem tudok fejbõl).
Ott látod a latex belsõt.
A Michlein latex belsõjét lehet Tip-toppal javíteni(direkt így reklámozzák) a többit nem, vagy speciális eljárással(valami házi módon, de a gyártó nem javasolja).
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése

transzporter

transzporter

törzsvendég

• fórumtag
  • 363 hozzászólás
Nem akarok szõrszálhasogató lenni de szerintem pont a Continak nincs latex belsõje. Legalábbis nem találtam rá utalást sehol. Na jó a ZöldPont honlapján igen (www.bicycle.hu) , de saját szememmel még nem láttam. Én a Conti Supersonic 55gr belsõt használtam, de ez se latex hanem hagyományos butyl, csak nagyon vékony. Ha kapsz valahol 1200ért latex belsõt szerintem az jó vétel. De hétköznapra szerintem tökéletesek a sima 1000 Ft alatti 100gr körüli Semperit, Conti, stb belsõk.

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 hozzászólás
ennyiert meg vegkepp nem.
a tpresident altal emlitett conti latex valami 1200 penz. ez meg $2.5.
bar kerdes hany darab van benne.
mostly harmless

transzporter

transzporter

törzsvendég

• fórumtag
  • 363 hozzászólás

lehet egyaltalan a latexet ragasztani?

Állítólag igen. Ez bírja: http://www.rei.com/product/2344.htm
Meg valahol olvastam hogy nem a szokásos (pl TipTop) folttal, hanem ugyanolyan latex belsõbõl készült folttal és szingókhoz való ragasztóval foltozzák. Itt van (a Patching címszónál): http://www.sheldonbr...lar-repair.html
Bár én lehet nem kínlódanék vele...

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 hozzászólás
lehet egyaltalan a latexet ragasztani?
mostly harmless

kulak

kulak

vendég

• fórumtag
  • 103 hozzászólás

Mikor van a velence 10x? tuv valaki részleteket?

Bikerv

http://ttt.tr.hu/nap...tura.php?id=455

Ati001

Ati001

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

Bikerv

Júni 4.
Többet még nem tudok

bikerv

bikerv

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás

Bikerv

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Kérdés: Van valaki aki jönne a Velence 10-re tekerni?

Igen! Megállás nélkül tervezek 12 órát.

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Szerintem lehet menni 30km/h átlaggal köröket(idõben nem tudom), ha összeáll 1 jó csapat, 32-33km/h átlag is kényelmessen megvan. Csak aki elõl megy, annak vállalni kell 1-3km-t, aztán mehet pihenni(6-8fõ esetén 5-15km-t).

Én használok latex belsõt, continental-t. Meg vagyok vele elégedve, igaz, versenykerékben van, így vrseny elõtt pár napot megyek vele(szedra-csüt-péntek) rajt elõtt úgyis pumpál az ember.
Szerintem.

10bar-nál keményebre viszont nem lehet fújni(continentalnal 9bar a megengedett).
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 hozzászólás
Én is tufot használok, bár mezei szingót. A kidolgozása még az olcsó kategóriában is (S22 3500ft) példaértékû.
Kérdés: Van valaki aki jönne a Velence 10-re tekerni? Jún 4én lesz. Én szívesen mennék ha a vizsgáim engedik, de kéne társaság. Egy olyan 1-1:15 ös köröket tervezek (26-28km/h) szóval nem versenytempót.

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás
11e-t nem adok érte. A Stelvioról jut eszembe: IRC Redstrom 235 gr (23-as, 66 TPI) és csak 3500 FT, errõl van vmi infotok?

transzporter

transzporter

törzsvendég

• fórumtag
  • 363 hozzászólás
A latex belsõk általában a legkönnyebbek (oúton 50gr körül), talán defektállóbbak, de könnyen vesztenek levegõt és állítólag nehezebb ragasztani õket. Könnyû felismerni õket mert világos színûek és úgy néznek ki mint egy használt koton... De 55-65 gr környékén már vannak hagyományos butil belsõk is (Michelin, Conti, Schwalbe). Nekem Conti Supersonic volt (55gr, féláron jutottam hozzá, de így is 1500/db), tényleg könnyû, ebbõl két darab annyi mint egy átlagos egy darabja. Viszont kétnaponta fújni kellett bele. Versenyre való, nem hétköznapra. A 7-800 Ft-os Conti Race, Semperit, Hutchinson belsõk átlagosan 100-110 grammosak.

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
Sziasztok! Az lehetséges hogy a régi nyolcas 600as agyra nem megy fel a 11es fogaskerék (http://harriscyclery...ls.cfm?ID=827)? A weblapon ez olvas6ó,de sehol máshol nem találok a témába vágó infót. Ez miért lehet,más kazit is kell erre rakni akkor,mármint a mostani sram 5.0 fel se megy akkor rá? Egyébként ha érdekel vkit a 600as hátsó agy súlya (fh-6402) 428gramm,végre sikerült megtalálni.

Kicsit vissza a gumis témhoz:TI milyen márkájú belsõt használtok? Panaracer? Irc? Sokan írtátok hogy vmi latexes belsõ is jó,de ez miért is különleges?

transzporter

transzporter

törzsvendég

• fórumtag
  • 363 hozzászólás
Igen, peremes (szingó) Tufot vettem a Hi-Composite Carbont (ez a legszélesebb és a karbon miatt talán tartósabb). Hosszú távú tapasztalaton nincs vele, mert csak 2 hete van felrakva. A kidolgozása nagyon jó, látszik hogy igényes és szerintem masszív. Felrakni egyszerû, leszedni méginkább. Defekt esetén meg bízok a löttyben vagy viszek magammal tartalék külsõt. Közelebbrõl meg haza lehet gurulni vele, mert úgy lapul szét hogy nem nyírod ki vele a felnit. Legalábbis remélem... :-) De az utóbbi idõkben a defekttel volt a legkevesebb gondom a gumik terén. A http://www.roadbiker...reviewscrx.aspx itt olvashatsz véleményeket, angolul.

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Tufo peremes szingóról én is szívesen hallanék.

A TPI érték a szövetsûrûségre utal, minnél nagyobb, annál jobb, olyan 120TPI felett már szinte nincs külömbség. Érdekes dolog,hogy a Schwalbe Stelvio csak 67(!!!) TPI, mégis haszálják a profi csapatok is.
Elméletben a gördülési ellenálásra és a defekt elkerülésére(szúrásos, és felütéses egyaránt) van jótékony hatással a nagy szövetsûrûség.

kulak

kulak

vendég

• fórumtag
  • 103 hozzászólás

Nekem egyelõre a Tufo tetszik,a kidolgozása nagyon jó, felrakni pofonegyszerû (nem értem miért tart tõle sok ember) csak sokan a defekt esetét emlegetik. Nekem voltak olyan külsõk amik elkoptak egyetlen defekt nélkül, úgyhogy optimista vagyok :-)

Peremes (Tufo) szingóra gondolsz? Vannak tapasztalataid vele? Esetleg valaki másnak?

transzporter

transzporter

törzsvendég

• fórumtag
  • 363 hozzászólás

Michelin Pro Race. Használ közületek valaki ilyet? Nálam is idõszerû a csere, a Schwalbe nekem nem vált be, mi jöhet még (83 kg vagyok, így az extrém dolgok kimaradnak). Elõre is kösz a segítséget.

A Pro Race-t dícsérik sokan. Csak sajna tavaly még láttam 6ezer körül, a mostani ára 10900 ft. A Pro Light-tól szerintem tartózkodhatunk, épp a futófelületen és a defektállóságán spóroltak grammokat, elismerten (de hát érthetõ, ez is versenygumi). Vagy jó választás a Michelin Carbon, csak szerintem annak is felment az ára és elég ritka a boltokban. A bank utcai (BP.) Bringavilág boltban (volt Corratec kerékvár) lehet kapni Ritchey Slick gumikat, hajtogatós, 4000 körül, csak senkinek nincs hosszútávú tapasztalata vele. Egyébként minden idõk egyik legjobb gumija a Michelin Hi-Lite Supercomp HD, csak a sikerei csúcsán a gyár levette a palettáról a sorozatot. Hm. Nekem egyelõre a Tufo tetszik,a kidolgozása nagyon jó, felrakni pofonegyszerû (nem értem miért tart tõle sok ember) csak sokan a defekt esetét emlegetik. Nekem voltak olyan külsõk amik elkoptak egyetlen defekt nélkül, úgyhogy optimista vagyok :-)

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás
Michelin Pro Race. Használ közületek valaki ilyet? Nálam is idõszerû a csere, a Schwalbe nekem nem vált be, mi jöhet még (83 kg vagyok, így az extrém dolgok kimaradnak). Elõre is kösz a segítséget.