Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
3129 replies to this topic

Turbo_G.Pityu

Turbo_G.Pityu

vendég

• fórumtag
  • 206 posts
Sziasztok! A Schvinn még látható a Húgóban a Kálvin-téren, Giant-ek társaságában. Karbon -vázat a Velotrade 150rõl lenyomta 90-re áprilisban.

Üdv:G.Pityu

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 posts
aa, nem most kezdi a tekergezest. csak mostanaban jott ra, hogy jobb szereti az aszfaltot a sardagasztasnal.

egy elado adrenalin van a Hajtanyban, ha erdekel.
erdemes odacsorogni, mert abszolut nem a schwinn altal szerelt cuccokkal van epitve.
meg ugy remlik, hogy a szentmihalyi ridebike-ban lattam egyet, az szokvanyos "katalogus" bike volt :)

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Csak nehogy rászóljál. Egyébként a Schwinnel (oúti) hasonló a helyzet, már egyáltalán nem látok belõlük.

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 posts
kibirnam en azt is, ha soha tobbe nem lenne 901-es...
de a parom nem, ra van kattanva jol :)

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
azt már fél lábon (tekerve) is kibirod! :D Lesz aztán itt minden bicó dögivel fillérekért ;)
még esetleg a Probike-ra gondoltam, de ha ennyi helyen semmi , akkor ott sem igen lesz.

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 posts

szinuhe: kérdezted a Fülöpnél (XIV, Erzsébet királyné ú.), vagy a Corratecnél (V. Vadász ú)?, elõbbi foglalkozik vele, utóbbinál használtan láttam (régebben). A nagykernél biztos tudnak konkrétat mondani.

tul vagyok rajtuk. negativ :(
elkuldtek a Nellabol, Ridebikebol, Speedmetalbol is eddig, hogy nincs, nem tudjak mikor lesz, kulonben is alig hoznak... tudnam akkor miert talalkozom mindenhol Merida hirdetessel, hogy vegyek bringat ???
egyebkent az egyik boltban a srac azt mondta, hogy bar nem hivatalos info, de velhetoleg majus 1. (EU) utan kerul csak a bicok javaresze az orszagba.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
szinuhe: kérdezted a Fülöpnél (XIV, Erzsébet királyné ú.), vagy a Corratecnél (V. Vadász ú)?, elõbbi foglalkozik vele, utóbbinál használtan láttam (régebben). A nagykernél biztos tudnak konkrétat mondani.
lcs: én nem használtam és szerintem nem sok karbon bringás lesz aki a topikot is olvassa. Nagyon drága a fullkarbon váz (sõt egyre inkább nincs ilyen hanem ötvözetek) és annyira nem jó, súlyban az alu még verheti is, a mereveség nem feltétlen jellemzi élettartama sem túl jó. mindezek persze másodlagos forrásokból. Amit kompromisszum nélkül "érdemes" megvenni, mert már tényleg jobb az alutól minden tekintetben az pl. 600e Ft ::)(Trek 5500), de még mindig ott van a jobb tulajdonságú titánanyag!

lcs

lcs

vendég

• fórumtag
  • 160 posts
Hi
Én meg azt kérdezném, hogy használ-e valaki karbon vázat? Tényleg megéri a legalább két-háromszoros árat? Tartósság? Merevség? Élet?
Köszi

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 posts
nem latott veletlen valaki 901-es meridat valamelyik boltban?
szukseg lenne egyre, de sehol nem talalok... :(

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
köszi...
akkor asszem hagyom, mert csak monoblokkra lenne igazándiból értelme lecserélni, inkább akkor már nem is költök rá, majd egy modernebb gépet kéne venni kompletten valamikor....

kiscsango

kiscsango

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 posts
Monoblokkot nem hiszem, de középsõ tengelyt golyóskosárral biztosan. Ha megvan a régi tengely, esetleg mérd le, és ugyanolyan hosszut vegyél+ a csapágycsészét is ellenõrizd le menet szempontjából.
Ilyesmi még a T@scoban is van.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
húsz éves csepel oútiba kapok elvileg valami ócsó monoblokkot?
milyen méret kellhet bele?

tutius

tutius

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
neumanki
Köszönettel megkapam a levelet. Válasz ment.

Henger:
Csak sima hévégi meg amikor lehet "tekerés", inkább kiegészítõ-hobby tekerés. Nem hegyi, dombsági tekerés. ;D -Ha erre gondoltál.
Egyébként egy 1-2 éves merida alu váz, sajna a típusát nem tudom mert újra festették.
Az alkatrészeknél a többletsúly nem zavar, inkább "tartós" legyen, megszoktam, hogy nehezbbek a gépek. ;D ;D
Egyébként Köszönöm a hozzászólásokat!!!

MaNKi

MaNKi

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
tutius:

vázzal kapcsolatban írtam neked levelet, remélem megkaptad.

Ami az alkatrészeket illeti:
hajtókarból jobb octalinkest, v isis-est venni, dehát kinek van arra pénze. Nekem régi négyszögtengelye 105 van, végülis jó, de azért érzem, h lehetne merevebb.
nekem mach1 320as felnieim vannak, mert nagyon olcsó, és nagyon könnyû, és végülis bírja a strapát, bár ha kiállok a hátsó kicsit mozog oldalra, de inkább mint 200g forgó tulsuly
kormány nekem bike+ van, ami iszonyu könnyû, de legalább nem ráz annyira :)

MaNKi

MaNKi

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
zöldpont kerékpárbolt: shimano-rsx 6500/pár

viszont ha ilyen régi schwinn országutiról beszélsz, amilyen volt az egész országnak, az nem szabvány országuti méret, és nem jók rá a standard oszráguti fékek, nagyobb a távolság, nem tudom elér-e addig

vito

vito

vendég

• fórumtag
  • 108 posts
hali,

rendbehoztam a retro scwinnemet, nagyon szépen csillognak az ezeréves sachs-huret alkatrészek, viszont a fékeket lecserélném. tudtok ajánlani vmi jó kétforgáspontos féket, ami árban nem irreális egy ilyen öreg bringához? egyelõre egy zoogie-t néztem a neten, az egy ötös. ha tudtok jobb vételt, érdekelne. köszi.

lcs

lcs

vendég

• fórumtag
  • 160 posts
hi

örülök a lapodnak, vito, én is megbombázom õket, küldjenek mutatóba ;D
henger: én azt gondolom, hiába van több anyag a maliban, attól még nem jobb vagy masszívabb. A csõformálás, hegesztési technológia, profil, mind-mind sokat jelent, és szerintem ebben az adott árkategóriában nálunk verhetetlen a _Merida. És szerintem igenis érdemes akár eleve isis középrésszel kezdeni, különösen nagyobb tömeg esetén. Truvativ, FSA. a 36 küllõ tényleg kell.
Ja! A kormányon-stucnin nem szabad spórolni, abból SEMMIKÉPPEN ne agyonkönnyítettet!

vito

vito

vendég

• fórumtag
  • 108 posts
hi,

megjött a free velonews mutatványszám, amit rendeltem, tök rendesek. persze már látszik rajta, hogy postán jött, kicsit meggyûrõdött. sok lényeges különbség van a bikemaghoz képest. elõször is a küllem az hatszor gagyibb a bikemagnál, elég vékony lapokkal van "szerelve". a méret is furcsa, sokkal szélesebb mint a magyar magazinok.
a tartalom viszont egyértelmûen nyerõ (nekem legalábbis). sok országúti anyag, némi MTB, szerencsére nulla DH, BMX és egyéb ilyen hülyeségek.
az ápr 19-i számot küldték, nagyon naprakész, azt hiszem 2-3 hetente jelenik meg. elõfizetni azért nem fogok...
ha kell valakinek odaadom, miután elolvastam

v

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts
Nem értem a kérdést.
Máshol is volt szó róla, hogy egy Mali Ironman jóval anyagdúsabb gép, de végülis nem az lett megvéve.
Melyik Merida tetszik?
Szerintem a normál alkatrészeknek bírnia kell. Pl. nekem négyszögtengelyes hajtómûvem van, mégis elég merev, meg jó.
Talán kerékbõl egy strapabíró, 36 köllõst tetetnék bele.

Milyen szintû edzésre kellene?

tutius

tutius

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Tiszteletem Uraim!

Próbáltam végigböngészni eme témát, nem igazán találtam meg a válaszokat:

-a természet által rámruházott teher 100+ kg. ;D, egy aluvázas merida oúti. elviseli ezt?? -csak edzésre, semmi komoly.
- milyen alkatrészeket ajánlotok nekem erre a célra?

Köszönettel:
Tutius