Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
3129 replies to this topic

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
hello

Lehet még valahol kapni fehér bowdenházat? és hol? Oyant ami a régi o.utikon is divat volt.

köszi

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
A nagykereket ne is emlitsd, tpresident, mert agytolulást kapok tõlük. Nagyon jól ismerem, azt hoznak be amit akarnak, még rendelésre sem, amit nem. Nyilván azért irtam ide, mert nem lehet beszerezni kereskedelmileg nálunk ezt az fsa-t (ahogy irtam se égen se földön).
Angel: ahogy eddig írták én is azt mondhatom, a bicaj fajtájától és a villa profiljától függ (az én egyik villámba pl. 25-sel is gondok vannak), és 32-estõl vastagabbat nem érdemes, mert csak lassít.
voti: nekem van egy alig használt Royal gel mtb nyergem, elég széles, kényelmes, csak 470 gr. (én ezért nem használom), ill. könnyebb oútik is elfekvõben. Ha tekerni fogsz rendszeresen nem sokáig leszel 105 kiló, vagy a bicikli "fogy le".

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
A Kálvin téri Hugó Sportban van Nalini, meg Bike Positive ruázat is nagy méretben.
Üdv:Thy

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,179 posts
Sziasztok!

Õsszel vettem egy használt oútit, azelõtt 15 éve nem ültem kerékpáron. Régen is mindig országútim volt, így az eladó hiába próbált rábeszélni valami masszívabb járgányra azzal, hogy ehhez túlsúlyos vagyok(105kg :D), nem sikerült neki. A bringa azóta is bírja a strapát, viszont kellene rá valami kényelmesebb, de mégis országútira való ülés (súly nem számít :D). Ebben kellene segítség, mit javasoltok? Illetve hol tudnék XXL-es téli oútis ruházatot vásárolni Bp.-en? Bocsi de abszolút nem ismerem a boltokat.

Köszi elõre is a segítséget!

voti

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
Pcycle:

A Biker Kft. forgalmazza az FSA-t, nézzd meg a honlapon,hátha van most akcióba ez a termék.

www.biker.hu

Angel:
Ha városba akarsz csapani, érdemes felrakni egy 28ast, Pl. Schwalbe Cx pro nagyon jó, és az ára sem veszélyes(3000Ft körül) vagy valamilyen 32est meg lehet próbálni.

Béke Veletek!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
attól függ, mi fér el a vázban.
38-40-ig vannak külsõk. contik is.
pölö ezek: contact (link)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

-angel-

-angel-

vendég

• fórumtag
  • 12 posts
Plíz help mí!
Városba mit ajánlotok? Vmi ballonosabb kéne, olcsó stb.
Most egy conti 25-622 sport contact van fönt. Mire cseréljek? Ez néha a városban olyan, mintha a felnire tesco gazdaságos virslit ragasztottam volna...semmilyen.
Thx.
A.
Ember tervez, sose végez...

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
MEgéri venni Ritchey fékpofát, bár szerintem a Shimano egy kicsit többet bír.
Más: én meg keresnék FSA Ultimax Cro-mo (oúti) középrészt 109 v.110-es méretben.

adf9uy

adf9uy

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
Sziasztok! A problémám az, hogy nem tudom milyen fékpofára cseréljem le elkopott Shimano pofáimat. A boltban Jagwire-t ajánlottak, én eredetileg Richeyre gondoltam. Megérik a ritchey pofák az árukat?
Elõre is köszi!

adf9uy

adf9uy

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
Sziasztok ide vár-ok(-unk) minden o.úti-val kapcsolatos hozzászólást!!

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Ha tényleg ekora a hajtási veszteség, akkor különösen meggondolandó a keresztváltás. Az áttételekhez tartozik egy sebességtartomány is a megfelelõ csapásszámmal viszonylatban. Én pl. 28-30 km/h körül még csak 19/52 v. 53-ben megyek, ca. 32-34 körül kezd jól mûködni a 53/17, de legjobb 35-38 körül. Az igazi oútisok számára a 19,18-as áttétel hegyi kategóriának számított-számít... + melegítésnél Tehát nagy tárcsán csak 17-tõl kezdték lefelé.

vito

vito

vendég

• fórumtag
  • 108 posts
a 39/15-öt városban használom. ha kiérek akkor 53/19 és 53/17 a 28-32-es 'utazóban' , afölött értelemszerûen tovább.

kulak

kulak

vendég

• fórumtag
  • 103 posts
fõleg, hogy nagyon(?) nagy a hajtási veszteség "keresztben" álló láncnál. (vmikor rég olvstam itt az SS topikban a 20% körüli értéket)

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
vito: tkp. akkor te is azt használod, mint amit írtam, mert én 9-esre gondoltam, tehát 39/15 ig mész le kis tárcsán, nagyon meg 53/21. Nálam, ha 15 ösre akarok leváltani, már egy kicsit hozzáér. Az utóbbinak talán van értelme dombos terepen, hogy ne kelljen mindig váltogatni a nagy tárcsán, de mire jó a 39/15? (39/17-en lehet menni 30 körül is túlpörgetés nélkül is) Érdekes dolog ez az áttételhasználat, volt amikor, ill. aki azt mondta a nagy tárcsával ne váltsunk le még 18-19-re sem, hanem ha 52 v. 53-al tekerünk 17-tõl lefele kell használni, más meg simán használja 53/21-et és láttam már 42/13-al tekerni is. De ezek szerintem nem igazán értelmes választások.

vito

vito

vendég

• fórumtag
  • 108 posts
nekem a nyolcasnál bevált az, hogy mind a 2 lánctányérról 6-6 fogaskereket használok, így nem ér a lánc semmihez, amihez nem kéne. sõt az 53/23 is mehetne, de minek. 39-rõl az alsó kettõt nem használom, bár ott sem az átdobó, hanem a nagytányér kerül útba.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
A hajtómû nem láncérzékeny, szinte bármit rá lehet tenni (mondjuk régi favoritos 5-ös lánc nem gördülne rajta egészen kifogástalanul, de a többi már igen), sõt 10-es láncnak sem lesz semmi baja 105-ösön. (jobban kophat, de valszeg a legújabb Dura-ace hajtómûn is jobban kopik, mint a 9-es)
A kilences rendszer is elég sok keresztbeváltást elbír (ca. 53/19-ig, de mentem már 53/21-el is), viszont kistányéron a fogaskoszorú alsó áttételeit nem, de ezt a 8-as, 7-es sem szereti. A legjobb ha a kicsin (fentrõl lefele)17-ig használod, még éppen 15-öt is be lehet úgy állítani hogy ne karistolja a lánc az átdobót, de akkor más áttételezéseknél fog hozzá érni (pl. 53/19v. 18). Fõleg az erõsebb odalépésnél (kiállás) érhet oda a lánc.

vito

vito

vendég

• fórumtag
  • 108 posts
a 9-es rendszer mekkora keresztbeváltást tolerál? mennyit enged az átdobó, illetve ha kistányéron van a lánc mikor ér már hozzá a nagyhoz? a 9-bõl a 7 felsõ fogaskerék használható kistányérról?

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
Még az ultegra is megy 8as lánccal!
2004-es Shimano katalógus szerint.
Csak az e. váltóval vigyázz ,emrt a 8as lánc ugye szélesebb, tehát ha 9-es rendszerhez tervezett váltód van elõl, akkor kisebb "keresztbeváltást" fog tolerálni!

kulak

kulak

vendég

• fórumtag
  • 103 posts
Ha 9-essel megy, akkor 8-assal is.
A vékonyabb lánc az, ami ellenjavalt, tehát a 10-es.

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts
Hali!
A shimano 105 hajtõmûvére [fc-5500] fel lehet-e tenni nyolcas láncot?
Bújtam a honlapjukat de csak annyi derült ki belõle hogy a hajtómû kompatibilis a shimano 9es láncával.
Elõre is thx.