Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
3129 replies to this topic

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
Hát persze...a bátyus bótja' :-)))))

Azóta én is utánnaszámoltam, 17EUR az 4.5e Ft, kb. ennyi a nagyker ára itthon, tehát meg lehet kapni ennyiért, csak utánna kell járni.

Szerintem nem érdemes bevállalani a light-ot, de kérdezz meg mást is errõl.
Egyébként érdekes volt nekem,h pl. az idõfutam OB-n láttam,h a telekeréken a 110g-os Tufo pályaszingo figyelt...és nem kaptak defektet vele, pedig az csak 2réteg+nagyon, nagyon kevés rávulkanizált gumi...aztán lehet,h csak ördögi szerencsjük volt...
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 posts
Énis nagyon nehéz kb 30 éves bringával megyek télen és tökkéletes, nem kell sajnálni, nem is kopik annyira ha mégis, fillérekért lehet cserélni az alkatrészeket.

egyik haverom szingós rendszert használ és isteníti az ilyet. Tényleg 12 bar a minimum, kis gördülési ellenállás, sokáig tart, könnyû. Ha defekt van akkor szerintem nem igazán javítható bár ha jól tudom van vmi hab? amivel ki lehet még javítani. DE defektet nagyon ritkán kapott eddig még, szinte nem is kap.

Tehát akkor a Light verziót nem érdemes megkockáztatni. Marad a 235g-os verzió. Nekem valószínû nem éri meg rendelni, mert elég olcsón fogok hozzájutni itthon is.

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
Marchello:

A www.bicycles.de oldalon van Stelvio 16.99EUR-ért!!!

Ha akarsz rendelni összebeszélhetünk, mert ennyiért engem (is) érdekel.
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
Bõven.

Van több ismerõsön, aki régi 6-7sebességes o.útikkal edz, elmegy a régi 15kg-os biciklivel 3 óra alatt alig 60km-t, tehát nevetsgesen alacsony átlagot, de az alapozásnál nem ez a lényeg.
Valójában 3 órát biciklizett 120-150közötti pulzussal, és kész.

Nekem is az edzõbringám egy 1000éves Peugeot 2*7seb, van vagy 12-13kg. De elég vele menni egy 40-50km kört, az 2-2.5 óra, és jót edzettem.
És ha baj van, nem is mentem olyan messze otthonról, 1 órán belül megérkezik a segítség ha nagyon nagy a baj...

Marchello:

A Stelvio light attól könnyebb,h nincs benne a futófelület alatt a defektvédõ kevlárbetét. Szerintem érdemes inkább a Sima Stelviot megvenni, arról csak jót hallottam.
Technikai szintem az egyik legjobb ár/érték arányú külsõ.
Nem kör kereszmentszetû, hanem inkább fejreállított tojás formája van.
Mikor egyenesen mész csak egy nagyon-nagyon kicsi rész ér le, ami ráadásul kemény "gumiötvözet" míg kanyarban negy felületen fordulsz, amin már van minta is, és puha gumikeverékbõl van.
És ott a defektvédelem...szerintem egy latex vagy esetleg ultralight belsõvel álom lehet.
Ami még izgatja a fantáziámat az a Tufo peremes szingoja...tud valaki errõl nyilatkozni???
A Tufo Elite Jet pl. 220g, és ebben már a belsõ is benne van...csak 11.000Ft/db. És állítólag a szingo elõnyei(kisebb gördülési lelenállás, jobb kanyarstab.) megmaradnak, és 15barig lehet fújni...csak hát az ár...
Meg ugye ezzel 1 defekt és vége van a dalnak...
De az a 220g nagyon kecsegtetõ, és ebben is van defektvédelemi, 220TPI szálsûrûség, 4rétegû felépítés...
Egyszer biztos kipróbálom...:-))))

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,462 posts
Hi!
Én most tettem szert egy Trek 1000-re,Szerintetek edzeni bõven elég egy montisnak alföldön nem?
: ))
Team Heavy Pedál Szeged

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 posts
10 ropi nem kevés egy gumiért, de ezért már tényleg elit szintet kapsz.

én most ezt néztem ki a Velotrade árlistájából, használ vki ilyet?
"KÜLSÖ 622-23 STELVIO HS362 B-SK FOL LIGHT 185G 6 990 Ft"

kulak

kulak

vendég

• fórumtag
  • 103 posts
Hát igen. Kár hogy 40 EUR egy db (www.bicycles.de). M.o.-n meg...?

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
vigyázat, a continak van Grad Prix, Grand Prix 3000. a kettõ közöt hatalmas külömbség van!!!
Az 1000km-t nem én csináltam vele, de láttam, a folyamatot, egy edzõátrsam használta el...igaz nem kímélte, volt benne városi tekergés(10km csajozós levezetés egy jó 100as után), de tényleg nagyon hamar elkopott neki, igaz 85kg a srác.

Én a SS-en használok valami régi Michlein axial-t8kevláros) 3 éven nyúzom, 2-7bár között, hóba, fagyba, sárba, terepen, lapossan, melegbe, porba...minden át(kb. 10-12.000km CSAK VÁROSBAN, sárban-hóban). Már megérett a cserér, mert kezd szépen leválni a futófelület, de mostmár addig gyilkolom, amíg bírja...csakazértis!!!

egyébként a legjobb versenyguminak a Vittoria Open Cors Evo CX tûnik, a Tour-on induló csapatok kb. fele(!!!) erre esküszik, és a hosszú sík szakaszokra ezt használják, többnyire latex belsõvel.

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 posts
8,5 baron használtam. Most vmi Conti van rajta (azt hiszem az említett T1000), versenyre leht, hogy felteszem a Michelint (tavaly nyertem Dobogókõn), egyenlõre minden csak terv, marad a futóléc (némi gyerek húzás a szánkón opcióval).A M. csomagolásán van rajta egy súly-nyomás grafikon, 80 kg felett 8 bart ajánl.

nervex

nervex

vendég

• fórumtag
  • 199 posts
A régi Continental-ok akár 18000 km-t is bírtak, a Conti Gp3000 egy kicsit gyenguszabb ugyan, de 8-10 simán bele megy abba is. A szövet ugyanaz, és tényleg hártyavékony, de bivalyerõs. Nem tudom mit csinálsz vele, de 800-1000 km alatt kinyírni az durva. Fél éve hajtok városban (éppen most is ez van fenn) elsõ keréken egy 18(!!!)-622-es Klasszikus Grand Prix-t, hátul ugyanez van 23-as kivitelben. Mindössze arra kell vigyázni, hogy a kevlárszálat takaró vastag szövetcsík ne gyûrõdjön be a felni pereme alá, mert akkor a perem garantáltan szétgyepálja ezen a részen a külsõ szövetréteget és akkor kuka...
nervex

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 posts
hmm a vélemények után lehet én vagyok túl igénytelen a külsõk iránt :-)
de a másik kerekemen Ritchey Tomslick van, nekem azzal sem volt eddig semmi bajom. A külsõk pedig nálam min 5e km-t mindig kibírnak...
versenyre most dilemmázok hogy mit használja, de vmi könnyût szeretnék.

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
Conti GP3000 egy nagyon jó gumi, irtózatosan tapad kanyarban, könnyû, álom vele menni, de 800-1000km. 1-2 keményebb patka vagy kátyú(ami nem okoz felütéses defektet) és vége a hrtyavékony oldalfalnak.
Most Vittoriával megyek edzésre Zaffiro-t használok, 330g, vastag futófelület, hóban-jégen is egész jól viselkedik(ahhoz képest, h o.úti) és sokat bír. 3000 már van benn, és még ugyanennnyit biztos el fog menni.
defekt még nem volt. edzésre nyugodtan fel lehet tenni egy 300-350g-os gumit. 2-3000Ft ért lehet kapni nagyon jó, ésszel megtervezett edzõgumikat.

Versenyzésre valami más típust használok(nem emlékszem most a nevére) 195g, 220TPI szövetsûrûség, kétféle(keményebb-puhább) futófelület.
Viszont 1szer már sikerült versenyen felütnöm, igaz, 60as tempónál...védhetetlen volt, és szerintem más külsõk is megadták volna magukat....akkorát csattant.
Szerencsére a kerék megúszta.
Vettem azóta latex belsõket, ezzel fogok idén menni. Nagy elõnye,h sokkal jobban tûri a felütéses és a szúrásos defektet, mert jobban nyúlik, és nem szakad(lásd óvszer). hátránya,h 2-3-5 naponta pumpáni kell bele, mert a porózus anyaga miatt "engedi" a levegõt. De egy verseny alatt ez nem észrevehetõ.

kulak

kulak

vendég

• fórumtag
  • 103 posts
Az említett schwalbe nekem sem a szívem csücske. Kopik, nagyon. Ami nem lenne baj, ha cserébe jól tapadna, de nem. Csúszik. (78kg, 7.5-8 bar)
Szóval lehet ez is pech, súlyprobléma, vagy túl magas elvárások...

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 posts
Ha ugyanazt a fajtát használtad, akkor ugye lehet pech, én 65kg, és 7 bar körül érzi jól magát...
A sífutás az pedig baromi jó sport, és még a kerékpárhoz is jó kiegészítõ!

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 posts

De remélem nem most akarod felszerelni?
Én már 1 pár dolgot(lánc+sor, hajtómû) gyüjtögetek ami majd tavasszal megy fel a bringára, amikor már nincs szósz meg trágya az utakon...
Szóval szerintem hacsak nincs végzetes hiba a régi láncon, várj a cserével még 2-3-4 hetet.

Már fennt van! Ebben az idõben futok, hétvégén, amig normális a hó, addig sífutok, ha kicsit jobb a helyzet jön a trekking és csak ezután jön a hasítás :).

A schalbe bõ 2000 km után ledobta nekem a futó felületet, talán a súlyomat (82 kg, + a magas nyomást) nem bírta.

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 posts
Hy!

Nos az a szalag tudtommal montira létezik csak, a löttyöt is montira láttam, de az jó lehet országutira is. A lötty a belsõben forog és ha defektet kapsz, akkor mint a vér kifolyik kicsit a lukon és szépen "megalvad" tehát betömi a kisebb rést. Viszont súlya van rendesen ezért nem nagyon használják egyiket se, mert viszonylag ritkán kapni defektet oguton (montihoz képest) és egy belsõcsere is max 10 perc. Az irányíthatósághoz meg nem lenne köze ennek a súlynak.
Ha jól emlékszem a Conti 1000es volt nekem is egyszer: olcsó külsõ, vizes úton nagyon nyálkássá válik a felülete, szinte imádkozni kell hogy ne ess el egy kanyarban. Én ezért többet nem is vettem. Én edzésre Schwalble Blizzard Sport-ot használok: minden idõben jó, viszonylag sokat bír, olcsó, viszont nehéz (305g).

Attisch

Attisch

vendég

• fórumtag
  • 127 posts
  • LocationBudapest
Az elõbb defektgátló szalagra gondoltam, de van valami lötty is talán.
???

Attisch

Attisch

vendég

• fórumtag
  • 127 posts
  • LocationBudapest
Hali!

Szerintetek milyen a fent említett gumi. Használt már valaki ilyet, illetve még egy kérdés, amirõl nem nagyon hallani, használ valaki defektgátlót? Vagy inkább használjak vastagabb belsõt? vagy mindkettõt? Mekkora tüskéket bír? Gondolom a plussz súly kicsit nehezít a keréken, de nem lesz tõle nehezebben irányítható a bicikli? Ilyen problémáról már hallottam itt-ott, de az montival volt, itt azért a 8 bar miatt talán nincs?

Elõre is köszi a válaszokat:

Attisch

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
De remélem nem most akarod felszerelni?
Én már 1 pár dolgot(lánc+sor, hajtómû) gyüjtögetek ami majd tavasszal megy fel a bringára, amikor már nincs szósz meg trágya az utakon...
Szóval szerintem hacsak nincs végzetes hiba a régi láncon, várj a cserével még 2-3-4 hetet.

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 posts
Kösz a gyors választ. Megvettem a PC89-t