Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3129 hozzászólás a témában

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 hozzászólás
Basszus tegnap néztem a Paris-Nizzát! Hát még nem szokott hozzá a szemem hogy full hóban bicikliznek az emberek. Bár gyanítom a résztvevõknek nem a szemüket kellett leginkább szoktatni a hóhoz! Le is rövidítették a szakaszt!

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Ebben az árkategóriában már a hiper-merevséghez közel tökéletes ergonómia és minimális súly is társul.
Én is gondolkodom,h milyen cipõt vegyek magamnak...lehet,h kipróbálom a Northwave-et, 25-30e ft körül már egész jó cipõt adnak.
Egyébként a cipõ az egyetlen dolog, amit teljes vételáron boltban vásárolok meg...kicsit vicces...
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
Végülis itt nem is annyira a súly számít, hanem inkább hogy b*ott merev az egész.
Az a cseresznyém hogy még a nyóckerben nincsenek kikupálódva az emberkék szerintem hogy ez olyan jó cipõcske lenne. Mellesleg vp-i vagyok, szóval környék elkerülve...
Már csak egy teszt marad hátra: a tartósság - ajánlom hogy sokáig bírja, mert ezt nem 1 éves beruházásnak szántam ;)

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Ezt a félkilós fullkarbon álomcipõt vadásztam én is 3 évvel ezelõtt (vagyis ezt a kategóriát), de félévi nagykerrel folytatott harc után feladtam, nem érdekelte õket a 60e Ft-os üzlet (már akkor is ilyen árban volt)! Szuper cipõ, csak arra kell vigyázni, hogy "nyócker" típusú vidékeken nehogy leszedjék a lábadról bringával együtt...

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
A cipõt nem adom :P:P
nem drága egyébként egy SL pedál, szal már meg is rendeltem.

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Vagy eladod a cipõt!!!!
Mivel én biztos vagyok benne,h kedvezõ áron jutottál hozzá, elvileg ki is tudsz szállni belõle(ha akarsz) bukta nélkül.
De ha akarsz, veszel hozzá pedált...illetve pedálokat, ha több bringád van. Vagy a régi cipõ marad edzõnek???
Egyébként én is cipõgondokkal küzdök...Nekem Egy Diadora Alu van:

http://www.bicyclebu...mages/DIAL2.jpg
(csak kék színben).

A talpán található aluminium "bélések" berepedtek több helyen(persze semmit nem vesztett a merevségébõl) de tavaly már egyszer kicseréltettem( persze a garanciába!), most újra letellik az 1 év, megpróbálom újra, hátha lesz valami.
Ha visszadobják, megy a fogyasztóvédelemhez(addig vennem kell másik cipõt) õk 30nap alatt elbírálják(jó indoklás esetén el is fogadják a panaszt) és kötelezik a forgalamazót 1.: Cserére. 2.: Cserére és lehetõséget adva a vevõnek a pénz visszakövetelésére. Ha cserélik, eladom a cipõt és az új cipõ árának nagy részét visszakapom, vagy visszakapoma pénzemet.
Kicsit macerás, meg várni is kell, de 15-20e ft-ot megér...
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
Remélem most már nem lesz olyan idõ amit vázoltál, bõõven kijutott belõle az elmúlt 2 hónapban... SZERINTEM

Háát most kicsit lehet elszálltam a vásárlással, de jött némi többlet bevételem úgyhogy bevállaltam a frankót, remélem sokáig is tart :P
szóval a Shimano csúcscipõjét vettem meg:
http://www.cyclingne...ws/shimano_r215

A baj az hogy nekem SPD-R pedálom van - fémstopli, két pontos rögzítés. Viszont az SPD-SL hárompontos, mûanyag stoplis. Így nem tudom a stoplit felrakni a cipõre, ergo vehetek hozzá pedált is.

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Marchello:
Milyen cipõt vettél????
Miért baj,h csak az említett két kötéssel kopmatibilis???

A Békás II.rõl annyit,h 2002ben +2-3fok volt, hol sütött a nap, hol esett a hó(és kavargott az úton) vonultak a felhõk, és óriási szél volt. A Szentendrére visszavezetõ úton szinte végig hátszél volt, többen mentünk 85km/h feletti tempót(én 86.9km/h !).
Szerencsére az erdõ lefogta a szelet, de sok helyen ott is befújt.
Nagyon durva idõ volt.

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
én meg vettem cipõt, de nem voltam körültekintõ mert amit vettem csak SPD-SL, ill. Look kompatibilis.

Szal ha cserész pedált, van egy eladó! PDR-535ös (105ös fekete, 2 éves), persze stopli is jár hozzá. Árban szerintem meg is tudnánk egyezni.

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 hozzászólás
Ha jól tudom kettéváltak a boltosok. Az egyik fele ott maradt a Bank utcában, ott vannak a Colnagok és a Campa. A másik meg azt mondták a Hattyú utcába költözik Budára, de az még nem nyílt meg. Sajna a Probikeban még nem voltam.
htody: sajna exusban nem tudok segíteni. Talán dobj fel egy aprót.

htody

htody

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
most vettem országútit (nem az elsõ) ,de exus pedál van rajta!segítsetek,mert debrecenben nem tudtam hozzá stoplit szerezni.mit csináljak?érdemes keresni vagy hagyjam a picsába az egészet és cseréljem a rendszert (mondjuk look-ra)
elõre is köszi!

transzporter

transzporter

törzsvendég

• fórumtag
  • 363 hozzászólás

Azért nézz be itthon is a boltokba, hogy mennyiért adják. Pl tegnap voltam az új Corratecben és nem lett gyenge az üzlet. Tele vannak Campa cuccal elég korrekt áron és elkezdték forgalmazni a Colnagot (ha másért nem is már ezért megéri benézni nyálcsorgatni).

Nagyon köszönöm az infót, ennek örülök, mert a Bank utcai boltot szerettem és vártam már a nyitást. Da hadd kérdezzem már meg, hogy hová költöztek pontosan? Valamint a Probike új Szilágyi E. fasori boltjában járt már valaki? Leginkább országútis szemmel nézve ezeket.

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 hozzászólás
Azért nézz be itthon is a boltokba, hogy mennyiért adják. Pl tegnap voltam az új Corratecben és nem lett gyenge az üzlet. Tele vannak Campa cuccal elég korrekt áron és elkezdték forgalmazni a Colnagot (ha másért nem is már ezért megéri benézni nyálcsorgatni).

transzporter

transzporter

törzsvendég

• fórumtag
  • 363 hozzászólás
Sziasztok! Köszönöm mindenkinek hogy megpróbáltatok segíteni de szerintem a végsõ megoldás az marad hogy veszek egy 2005-ös Centaurt, ami megegyezik a 03-as Chorussal, és 31€-ért nem rossz. A www.bike-components.de oldalon van pár megfontolandó dolog. Remélem az ápr. 10-i Békás II. fordulóra már tényleg nem lesz hó :-) , bár ilyen idióta telet rég nem tapasztaltunk

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 hozzászólás
Henger Te a gruppettos Henger vagy? Bár ez hülye kérdés mert már ott is olvastam az utadat. Gondoltam is hogy én biztos visszafordultam volna! De hogy még Dobogókõre is felmentél. Szóval minden tiszteletem!
Én járok spinningelni hetente kétszer, nem rossz nem rossz, de azért nem egy bicikli!

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 hozzászólás
Én is láttam a kisasszonyt és a 3-8C stimmel, de mondott szelet és esõt is, ami azért 3-8Cben... Szóval reménykedjünk hogy téved!

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Úgyis csak szombaton derül ki,h mi lesz.
A legbiztosabb már most menteni a telefonszámon(www.amkeli.fw.hu) és szombat este v. vasárnap reggel indítani 1 telefont. Kritikus pillanatokban ez a legjobb!!!

Egyébként a kecseslábú kisasszony ma a TV2-n a hétvégére 3-8fokot ígért...más kérdés,h 10el többnek kellene lennie.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Hali!

Hétvégén, szombaton nekem is elkélt volna az a szöges külsõ.
Montival indultm, és az ajkai száraz utak láttán felraktam a slickeket. Elõre 1.3, hátul 1.75. Hiba volt. Nyírádtól Zánkáig szinte végig havas volt. Tapolcáig még elviselhetõ, hála a hászélnek. De Tapolca után balr fordultam... Az oldalszél miatt vagy hétszer ment ki alólam a bicaj. Annyira jeges volt, hogy két lábbal alig bírtam megállni. Az autókon persze egyen sem volt hólánc. Itt jártam félúton, a legmesszebb otthonról. Zánkától meg végig vizes volt az út. Vastag jégpáncél alakult a bringára, egy idõ után az átdobó be is állt a nagytányérra.
Tegnap a cél Dobogókõ volt, brutál hideg, odafelé végig szembeszél, lefelé kezeim lefagytak...

Ilyenkor elgondolkozom, hogy mi értelme van kint gyilkolni magunkat? A spinningbérlet nem is tûnik olyan soknak. A görgõ meg szinte alkalmi vétel...

További rossz hírek: a weather.com.on hétvégére havazást, és 50-60% páratartalmat jósol. Ha van egy kis esze a rendezõknek választanak más idõpontot.

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Hétfõ van ,de merem azt mondani,h nem biztos,h lesz a hétvégén Békás I.
Elég nagy rá az esély,h tavalyhoz hasonlóan a szervezõknek el kell halasztani a versenyt.
Szerda-csüt. magasságában már elég pontos képet kapunk az idõjárásról, reméljük addig javul a helyzet 1 kicsit!!!

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Transzp.: A campa váltóval kapcsolatban én sem tudok mit mondani, valszeg úgy néz ki, hogy valami ezermester tudja megoldani, mert a szerelõk sem biztos hogy foglalkoznak ilyennel. De kérdezted már a szerelõket (v. a Biondóban)? Vannak spéci mesterek is...
Zsola: Hétvégén +10C? honnan hallottad? Szerintem a Békásra, ha lesz, fel lehet tenni valami jó széles (28) meg mintás külsõt. Részvétem az indulóknak...