Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3129 hozzászólás a témában

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Muco...: errõl a márkáról még nem is hallottam, pedig már évek óta "gyûjtöm" a kerékpárgyártókat. Valszeg olyan kis gyártó lehet, hogy nincs honlapja, vagy nem kicsi, de mégsincs honlapja.
A vázakra nem lehet csak egy tömegadatot mondani, mert a méretezéstõl függõen nem elhanyagolható különbségek vannak. Milyen méretben 1500 gr.? Sajna, de nem véletlenül a gyártók 90% nem adja meg a tömegadatokat egyáltalán és pláne nem méretre lebontva. Ahol meg is adják, ott sem társítják hozzá a csõhosszat (általában kisméretre (50) szokták érteni és még ott is kevesebbet írnak). Pl. szerintem egyszerûen képtelenség még a csúcsvázaknál is 1000 gr. alá menni 57-58-as méretben, pláne 830 gr.-ra (Agresti).

Mucoregulator

Mucoregulator

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
tpresident: Már végignéztem az internetes keresõk által talált majd' minden oldalt... "végsõ elkeseredésemben" írtam ide... ;-)
De azért köszi! Majd csak megoldódik... (Bár igazából nincs sok megoldandó... csak kíváncsiság.)

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Mucoregulator: az internetes keresõk sokkal okosabbak, mint mi...külföldi oldalakon kell keresni, ha rászánsz egy fél órát, sok-sok értékes információra bukkanhatsz.

Szinuhe: 182cm magas vagyok. Ehhez a vázhoz(560mm nyeregvázcsõ, ami 595mm valójában) 100mm -5fokos stucnival megyek, kb. 5-6cm-re kihúzott nyeregcsõvel(Ritchey Pro).

Potty: Elég ritkán találkozok az authoros srácokkal, de a colombus csõszett alapján nem kell agódnod a súly/merevség/tartósság mind a megfelelõ szintem érvényesül. Szerintme olyan 1400-1500g lehet a váz és 450-500g a villa, bár ezutóbbi váltózó, mert tavalyig Carbotec fullkarbon villával szerelték a bringákat, idén már author "márkájú" karbonvilla megy bele...nemtudom, mi a külömbésg, szerintem nem lehet túl sok. pár gramm, és pár tized % merevség.
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése

Mucoregulator

Mucoregulator

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Sziasztok!
Nemrégen vettem egy Rizatto Firebird országúti biciklit, errõl szeretnék többet megtudni. Azt hiszem, még minden "gyári" álapotban van rajta, csak bowdeneket és bandázst cseréltem. Azt tudom, hogy régi Campagnolo váltóval van szerelve és Mavic felnikkel, szingós Vittoria gumikkal...
Ha valakinek bõvebb információja van a típusról, örülnék, ha megosztaná velem!
Elõre is köszi!

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 hozzászólás
ok. Nem a Te méreteidbõl okoskodtam, hanem osztottam szoroztam és az jött ki hogy 535 -545 közötti bicó hossz jó nekem. A magassága meg úgyis adja magát. És ez pont az 50est jelenti ami 545 hosszú. A 4cm meg valóban nem túl sok, de ahogy Te is írtad pont elég hogy fájjon tõle a derekam!

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 hozzászólás
potty,
en momentan meg csak saccolom, hogy nekem 52-es (vagyis 54-es) lesz jo, szoval ebbol ne kovetkeztess magadra :) eddig 56-os vazat hasznaltam, es az 90-es stucnival is nagy nekem, igaz nem nagyon, de annyira eppen elegge, hogy fajjon tole a derekam.
meg aztan 4 centi van koztunk, az nem tul sok...
mostly harmless
toltesen tuliak tarsasaga - powered by patakmeder

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 hozzászólás
Ezek szerint nekem az 50es lesz az ideális méret.
Tpresident: Még egy olyan kérdésem lenne hogy meg tudnád kérdezni a két ismerõsõdet hogy a váz milyen súlyban van? Illetve ha azok már karbon villával szereltek, akkor a villa súlyát is érdeklõd meg légyszi. Thanx

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 hozzászólás
igen-igen, erre en is rakerdeztem az embernel a teloban, hogy hogyan hozzak ossze az 52-es vazhoz az 54-es felsocsovet, mert en is hosszunak talaltam.
aztan meselt a meretezesekrol, de mar nem emlekszem mit :) a lenyeg ettol meg nem valtozik, a meretek adottak.
en 174 vagyok, az 52-es vaz, ugy erzem pont idealis lesz.

Te milyen magas vagy, tpresident?
mostly harmless

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Authorral vigyázz , mert a méretezést csõközéptõl-csõközépig értelmezik.
Én egy 560mm-es vázzal megyek ami valójában 595mm.
Érdemes kimenned a kereskedésükbe és megpróbálni 1-2 modellt. illetve méricskélni párat!!!
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 hozzászólás
Vagy megfûzök egy versenyzõ kollegát és vesz nekem egy vázat :-)
Asszem nekem is Author lessz, igaz picit drágább a Meridánál de van hozzá fejcsapi + az ide színe (az a világoskék) az 5505nek is nagyon bejön! Most már csak az ösztöndíjam jönne meg! A méretrõl kérdeznék még, eddig csak régi olasz CrMo vázakat nyúztam és az egyik nagy volt a másik kicsi. 170 magas vagyok és a testarányaim (kezem lábam törzsem hossza) átlagos. Én 52est gondoltam aminek 554mm a felsõ csõ hossza. Nem hosszú ez egy picit?

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
érdemes megnézned az egyesületi árlistát...azonkicsivel olcsóbbak a dolgok.
Érdeklõdj utánna,h mik a feltételelek(ha jól tudom, igazolt versenyzõnek kell lenned). Ha van klubbod, érdems kikérni az MKSz-tõl a versenyendegélyt(1000Ft vagy mennyi). Könnyen spórolhatsz jópár ezrest!!!! Vagy vehetsz 1 komolyabb vázat!!!

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 hozzászólás
hm.
megneztem az oldalukat, kezdek hajlani az Author fele.
55 forintert villaval, kormanycsapival, hezagolokkal es gyorszarral vegulis nem draga az a 4405-os. jol is nez ki. a celjaimnak tokeletesen megfelelne.

beszeltem az iment egy authoros bacsival, aki a telefont felvette, le is zsiroztam vele egy "randit" a pestujhelyi boltba jovo hetre, mondta, hogy pont van ott egy 52-es epitett bringa, ra tudok ulni megnezni klappol-e a geometriamhoz :)

koszonom infokat amugy!
mostly harmless

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Én Author felhasználó vagyok.
Több mint 1 éve hajtok egy 6602-est. Igaz, ez Colombus airplane csövekbõl van, nem zonalból, de csak elismerõ szavakkal udom illetni. Nagyon könnyû, a colombus csõszett garancia a minõségre(2év teljeskörû versenygaranciát vállanak a felsõkategóriás vázakra). A zonal csöves is nagyon jó, 2 ismerõsöm is ilyet használ(5502, 5504) és meg vannak elégedve(75, 82kg emberkék, évente ~4000 ill. ~12000km-t tekrenek).
Az Author nagyon jü ár/érték arányt tud felmutatni...

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 hozzászólás
a Meridakat en is neztem, de nem tetszik az ejtett felsocso.
meg a 901-esnek a festese sem az en izlesem, szal szintereztetessel kezdenem, ami megintcsak plusz love :|

Olimpiat nem talaltam, ellenben Gepidat igen. eleg robosztusnak neznek ki :)
az Author jo otlet lehet vegso esetben, de dragallom. plane, hogy valoszinuleg kormanycsapit es stucnit is vennem kell a meretkulonbseg miatt. meg valoszinu kormanyt es nyeregcsovet is :(
mostly harmless

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás
Ez az esti tekerés sajnos kényszerszülte megoldás (ekkor érek rá :( ), de még mindig jobbnak tartom, mint a görgõzést. (mondjuk az eredményeim sem túl fényesek).
Bizony amikor megmozdult az avarban vmi, nyomtam rendesen, lehet, hogy egyéni csúcsot mentem.

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 hozzászólás
Author A4405 + alu villa + fejcsapágy egy picit több 55e, vagy a már említett Merida 901, esetleg a kerékvárban van Peugeot 53e ért (de ha jól emlékszem ehhez nincs villa). Szerintem a colossal bajban leszel, ezek mind 1 1/8osak.
Ha már a vázvásárlásnál tartunk én is azt vennék egy kicsit drágábban olyan 80e a limit ezért eddig 2 vázat néztem Author A5505 (colombus zonal, + carbon villa) , vagy Merida 903 v. 906. Tudja valaki mi a különbség az árán (+10e az 906os) és a színén kívûl a két Merida között? Illetve használ valaki ilyen Authort. Súlyadatok? Tapasztalatok? Ne kíméljetek!

Bitecus

Bitecus

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
Szerintem alapvetõ dolog stéherezésnél (vagy stréherezés?):
- csak ismert úton
- a váratlan akadályok miatt mindig a keréknyomot kell követni, hiszen a teherautó vezetõje a döglött kutyákat, egyebeket általában a két kerék közé veszi

Éjszaka tekerni én is szeretek, meleg nyári éjszakán felhõtlen teleholdkor...
Bitecus, a biciklis ember.

kulak

kulak

vendég

• fórumtag
  • 103 hozzászólás
Tegnap láttam egy zsír adrenalin vazat a zoldpontban, es nem nézett ki nagynak. Viszont fasza scott matricák voltak rajta:) 27e volt, nemtom mekkora.
(Merida 901, 44e.)
Olimpia! Az arrow váz szerintem nagyon jól néz ki a karbonmintás hátsó villával, és drága sem lehet nagyon.

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 hozzászólás
cimbikkel tradicio, hogy evente egyszer ejszaka tekerunk le Zamardiba Bp-rol a 70-esen. megdobbentoen keves autoval talalkozni ott is, a kutyas kaland is megvan mindig, de alighanem ez minden ejszakai csamborgoval megtortenik :)

igazabol otletet, vagy tanacsot kerni jottem:
alu outi vazat keresek, 52-54-est (174cm vagyok), max 50 penzig, villastol.
csavargo bringanak kellene, ezert tobbet nem szanok ra.
eddig neztem
- Altrix Whirlwindet, de ebbol a nagykernel sincs a meretembe, csak 56 vagy afolotti
- Caprine SM-t, ezt iden mar nem is gyartjak, a tavalyibol pedig csak a bigbike-nal talaltam 52-est, de az epitve volt :(
- Adrenalint, de erre mindenhol azt mondtak, hogy ha tudnak is hozni, akkor sem mostanaban
- Mali Ironmant. ez pedig egyszeruen nem tetszik
- Magellan Capellat, ami megfelelo is lenne, meretemben is van, araban is van, de neki 1 1/8-as fejcsove van, nekem pedig 1-es stucnim, es ha azt cserelnem, akkor valszleg kapasbol a kormanyt is cserelni kellene, ami ugye plusz kiadas es elkerulnem inkabb

milyen gyartokat erdemes meg megnezni, akiktol forgalmaznak ilyen low budget vazakat?
mostly harmless

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Az éjszakai tekerés igen-igen izgalmas...
Egyszer 1 cimborámmal éjjel 2-3 felé vágtunk neki a Bajna-Tatabánya(kb. 30km, át a Gerecsén) távnak, a megfelelõ bálispicc(azért indulás elõtt 3 órával már nem ittunk semmit) kíséretében, nyáron, 28fokban, 1db hátsó villogóval. A Holdfény mellett mindent láttunk, az egész úton(kb. 20-25km/h-val beszélgetve haladtunk) 6db(!!!) autóval találkoztunk, meg 1 kutyával, aki egy vikkendház udvaráról rontott ki, és bedugta a fejét a komám 16küllsõ Shimano kerekébe...de az 1 küllõ érintése után elszaladt....szerencsére nagyon kis termetû kutya volt.
Izgalams út volt...lejõn 55-60-al, vaksötétben...igaz ismertük az utat nagyon, havonta 6-8alkalommal biztos,h tekerek arra.