Jelentkezz be Regisztrálj

Országútikról mindent
Írta 2005. április 29. - 10:22

Ha eléhezel, és tolod neki, tényleg az izmok is bomlani kezdenek, de 80/20 arányban a zsírral(80% szírégetés, 20% izombontás).
Sokkal több izomrost megy veszendõbe, 1-1 hegyi edzés alkalmával(elsavasodás).
De mondok jobbat: mikor a mai profi mezõny annak idején kiment külföldre biciklizni, az elsõ elvárás az volt,h 8-10kg-al könnyebnek kellett lenni. Hosszú, állóképességi edzéseket mentek(140-220km) közben szépen ettek-ittak(hogy el ne éhezzenek) mikorl eszálltak a biciklirõl, semmit nem volt szabad enni!!! Hõhullámok, hidegrázás...stb. De 3-4hét alatt leugrot a 8-10kg. Ilyenkor a szervezet az elhasznált energiát a saját forrásásból(zsírpárnák) biztosítja.
ilyen dolgok vannak.
Írta 2005. április 29. - 08:40

Akkor úgy látom van aki tisztában van a dologgal

Bemutatom az új gépem . Bár ez nem a ki milyen bringával nyomul topic...
"Give me a chance to shine and I'ma blind the world..."
SS Ultimate 2013 YZ0 Flamethrower 2011 Penge 2011.
Írta 2005. április 28. - 10:47

Bizony az eléhezés nem a testzsír százalékot csökkenti, mert olyankor már fehérjét bont a szervezet. Eléhezés után csak akkor tudsz testzsírt csökkenteni, ha a pulzusod lemegy a munkapulzusod alá. (Nekem pl. 134 alá), különben izombontás és tejsavas acidózis jön létre. És m,ég ez a leírás se a legpontosabb.
Írta 2005. április 28. - 10:34

Én azt hiszem, hogy tekerés közben a cukros dolgok is csak vészhelyzetben (pl. eléhezés) jöhetenk szóba. A magas cukortartalmú ételeket "üres kalóriáknak" hívják, mert gyorsan bekerülnek a vérbe, és hamar fel is szívódnak. Ellenben azok az ételek, amelyek összetett szénhidrátokat tartalmaznak, lassabban kerülnek lebontásra, így tovább biztosítanak energiát. Pl. a nagymenõk is ezért eszik a tésztákat "al dente" elkészítve, vagyis félkeményen, vagy félpuhán (kinek hogy tetszik), mert lassabban szívódik fel a gyomorból, így egyenletesebb az energiaellás.
A varázsszó: GI
glikémiás index- megmutatja, hogy a bekerült táplálék milyen mértékben, és mennyi ideig emeli meg a vércukorszintet. Vannak alacsony, közepes és magas GI értékû kaják.
Ati:
www.cyclocrossworld.com
www.cyclingnews.com
A szabályzat, mi is a ciklokrossz:
http://www.uci.ch/im...les/5cycl-E.pdf
Jó kutatást!
Írta 2005. április 28. - 09:40

Persze ha izmot akarsz fogyni, akkor rendben van a dolog, bár a regenerációra nagyon oda kell figyelni.
Én azt hiszem, hogy tekerés közben a cukros dolgok is csak vészhelyzetben (pl. eléhezés) jöhetenk szóba. A magas cukortartalmú ételeket "üres kalóriáknak" hívják, mert gyorsan bekerülnek a vérbe, és hamar fel is szívódnak. Ellenben azok az ételek, amelyek összetett szénhidrátokat tartalmaznak, lassabban kerülnek lebontásra, így tovább biztosítanak energiát. Pl. a nagymenõk is ezért eszik a tésztákat "al dente" elkészítve, vagyis félkeményen, vagy félpuhán (kinek hogy tetszik), mert lassabban szívódik fel a gyomorból, így egyenletesebb az energiaellás.
"Give me a chance to shine and I'ma blind the world..."
SS Ultimate 2013 YZ0 Flamethrower 2011 Penge 2011.
Írta 2005. április 28. - 09:18

És mit szólnál egy ciklokrossz (terep) bicajhoz? Sima külsõcserével outi lesz belõle. Bírja a terepet, gyors, könnyû. Még az alapgépek is max. 11 kilósak.
Errõl a típusról nem igazán hallottam még. Olyasmi mint a fitness bike-ok? Privben tudsz róla írni kicsit bõvebben?
Írta 2005. április 27. - 15:21

Nem drogozok,
nem iszom alkoholt,
nem kávézok,
nem bagózok,
és ezentúl néhány új:
nem fogyasztok guaranát, ginszenget, és ma-huangot:D
De ez mind megváltozik, miután szabadulsz a kóterbõl.

Írta 2005. április 27. - 14:35

Nem drogozok,
nem iszom alkoholt,
nem kávézok,
nem bagózok,
és ezentúl néhány új:
hm.
es a nokkel hogy allsz?

toltesen tuliak tarsasaga - powered by patakmeder
Írta 2005. április 27. - 13:36

Írta 2005. április 27. - 13:16

nem iszom alkoholt,
nem kávézok,
nem bagózok,
és ezentúl néhány új:
Írta 2005. április 27. - 12:04

A guarana nevû dél-amerikai cserje kivonata például már tíz perccel a bevétel után kifejti hatását. Brazíliában szinte minden formában kapható, még a Coca-Cola is gyárt guarana tartalmú szénsavas üdítõt Kaut néven, de van guaranás csoki, rágó és cukorka is. Magyarországon tabletta formában szinte bármelyik gyógynövényboltban megvásárolható. A szer a szellemi teljesítõképességet, a koncentrációt és az éberséget növeli, a reakcióidõt viszont csökkenti, és másnaposság ellen is kiváló. A guaranának igen magas a koffeintartalma, hiszen míg egy csésze kávé legfeljebb 130 milligramm koffeint tartalmaz, addig egy tablettában ez az érték elérheti a 350 milligrammot is. Az ajánlott mennyiség napi egy tabletta, amit azonban nem célszerû jelentõsen túllépni, mert jó esetben is súlyos toxikózisra - hányás, láz, tachycardia - van kilátás.
Kevésbé drasztikus megoldás a ginszeng, ami szintén a bioboltokban lelhetõ fel. A növény kitûnõen alkalmazható a testi és szellemi kondíció javítására. Amellett, hogy kitûnõen felpörget, olyan speciális immunsejtek termelõdését is elõsegíti, amelyek feladata a vírusok és baktériumok elpusztítása. Akár a nikotin, "intelligens szer", ha kell, stimulál, de szükség esetén nyugtat és csillapít. Manapság nagy kedvenccé vált: szedik hosszútávfutók és testépítõk, topmenedzserek a fáradtságérzet kiiktatására, valamint a depressziós háziasszonyok az endorfin, azaz a boldogsághormon-termelés fokozása érdekében. Nota bene: ne keverjük koffeinnel, mert a két anyag hatása semlegesíti egymást.
A legális stimulánsok közül Nyugat-Európában és Amerikában az efedra vagy egzotikusabb nevén Ma-huang tartozik a legnépszerûbbek közé. Az efedra kis sivatagi cserje, amelynek a szárában rejlõ hatóanyag, az efedrin az adrenalinhoz hasonlóan stimulálja a központi idegrendszert. Az efedrin a 20-as évek óta számos gyógyszer hatóanyaga, de ma már igyekeznek szintetikus pótlékokkal helyettesíteni. Az eredeti növényt drogériákban árulják teafû és kapszula formájában, fokozott izgalmi állapotot idéz elõ, vizsga elõtt fõleg álmosság ellen érdemes bevenni. De túladagolása szívproblémákat okozhat.
...
Írta 2005. április 27. - 11:08

Írta 2005. április 27. - 10:53

Gondolkoztam már én is rajta, de az a fenntartásom az oútival, hogy nem nagyon bírja a terepet. Most nem az erdei "dobd el az agyad" utakra gondolok, hanem pl a városi kerékpárutakra. 30as sebességnél montival is elég rázós és akár mennyire figyelek, mindig telibe kapok vmi komolyabb úthibát, aminek az a következménye, hogy 2-3 havonta centírozok.
És mit szólnál egy ciklokrossz (terep) bicajhoz? Sima külsõcserével outi lesz belõle. Bírja a terepet, gyors, könnyû. Még az alapgépek is max. 11 kilósak.
Írta 2005. április 27. - 10:40

szmöre ilyen guaranás csoki is volt azok közt amit a balatonkörön ettem, hát érdekes élmény volt. Kb féltávnál ettem meg és elmúlt tõle a fáradtságom, sõt elkezdem lemaradozni-elõremenni (yoyozni), közben meg folyamatosan mosolyogtam. :ganja:
Írta 2005. április 27. - 08:54

Ati001: 15 éve országútit használok a városban. Egy márkásabb erõsebb felni (aero)+25s vastagabb gumival nagyon szépen lehet közlekedni. Persze padkázást én is kerülöm, de villamossínnel, kisebb kátyukkal nincs probléma. Meg lehet oldani, csak figyelni kell!
Schnellthomas: addig örülj, amíg megteheted, hogy büntetlenül eszel annyit amennyit csak akarsz! Én is így voltam régen, aztán 25 felett már észrevettem, hogy bizony edzenem kell mellé rendszeresen, hogy tartsam a súlyom.
Végre szebb idõ van ma, lehet gyüjteni a kilométereket. Megyek, ki is próbálom a müzliszeleteket!

Írta 2005. április 27. - 08:49

Írta 2005. április 27. - 08:32

....szerintem terj at, nem banod meg
.
bocsazOFFert
Gondolkoztam már én is rajta, de az a fenntartásom az oútival, hogy nem nagyon bírja a terepet. Most nem az erdei "dobd el az agyad" utakra gondolok, hanem pl a városi kerékpárutakra. 30as sebességnél montival is elég rázós és akár mennyire figyelek, mindig telibe kapok vmi komolyabb úthibát, aminek az a következménye, hogy 2-3 havonta centírozok.
Írta 2005. április 27. - 00:21

Sebaj, holnap ha szép idõ lesz letekerem azt a fránya fél kilót, aztán még fél év alatt 11-et és akkor meglesz a tervem.
Írta 2005. április 26. - 23:42

konnyebben mennenek a tavok outival, konnyebb a bico, kisebb a gordulesi ellenallas, furgebb minden. en ugyan taskat nem viszek, nincs is hova rakni csomagtartoszem hianyaban, es badarsag is volna az outi feneket megterhelni, de hatizsakot mindig cipelek. 1 hetes turara valo cucc boven belefer 24 literbe, kiveve halozsak. az a kormany ala kerul, panttal. 120-140km-t kirivo gond nelkul le lehet tekerni vele, az enyemhez hasonlo kulonosebb edzettseg nelkul.
nekem 170km volt a max egyszerre, az egy regi Puchhal volt es akkor dontottem el, hogy sportosabb bringara ulok at turakhoz.
persze fugg az ut varhato minosegetol is, mert pl az EuroVelo hazai szakaszat a Tisza mellett montival toltam vegig, nem onszantambol.
szerintem terj at, nem banod meg

bocsazOFFert
Írta 2005. április 26. - 22:28

én általában 70-100 km-et szoktam tekerni egy túra alkalmával és ez nekem bõven elég. Mondjuk a gépem üresen nyom 20 kilót és akkor még nincsenek is fönt a táskák. Egyszer kipróbálnék egy oútit, hogy mennyit tudnék vele menni....