Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3129 hozzászólás a témában

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Az kormány is egy olyan dolog,h ki mit szeret jobban.
Én anatomicust használok, lehet azon is találni 2 fogást alul.
Úgy gondolom,h átlagos méretû tenyérrel el lehet boldogulni vele.
a hagyományos kormányon végtelen sok fogás van alul8mindenki megtalálhatja a megfelelõt9, míg az anatomikus kormány alsó fogása úgy van kialakítva(úgy van formálva a csõ), h a tenyér éppen belepasszol.
Kinek a Pap, kinek a paplan.

A Pelso kemény volt, az elsõ 60km-en tökjól voltam(beszélgetés, 130-140es pulzus..stb.)
180km-nél(akarattyai emelkedõ) szakadtam le az elejérõl. Elhéztem, képtelen voltam bármit is lenyelni és megemészteni a 150.km-tõl. Leszakadtam, megálltam pössenteni egyet(már régóta kellett, igaz ilyen versenyen még sohasem fordult elõ velem), majd továbbmentem, legyûrtem 1 kis szõlõcukrot(folyamatos "passzív-hányinger" mellett) éreztem,h kicsit jobb, haladtam de kíméletlenül lassan(20-24km/h). B.világoson még 1 kis szõlõcukor, azzal már elértem Siófokig. 5ó38perc(37.4km/h átlag).
Nagyon kikészültem, beérkezés után kb. 1.5-2órán át semmit nem bírtam enni, még este is nehézkese gyûrtem le 2 kakaós csigát, másnap reggel nem voltam képes egy 2dl natúr joghurtot megenni(csak a 2/3át).

Nehéz volt, fõleg a hõség miatt.
jövõre jobban felkészülök rá, hogy a végét is bírjam.
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás

Ez a kérdés a Velenci tó karikára vonatkozik?

Igen

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Eddie,
http://ttt.tr.hu/nap...tura.php?id=455

Mehetsz 10 körnél többet is.

SuB,
nekem jobban bevált az "ergonomic" kialakítású kormány. A tenyerem normálisan felfekszik, nem csak a két szélén a kormányra.
De olvastam/hallottam, hogy a hagyományos kormányokhoz van ilyen "ívkiegyenesítõ" betét, amit a bandázs alá kell tenni.

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 hozzászólás
Kössz _A mostmár nagyban javult. Az esti levezetés biztos jót tett neki. 27,8as lett az átlag vége. Ha észnél vagyok akkor tudtam volna tovább is menni a bollyal, csak elcsesztem az elején. Meg ugye meleg volt piszkosul. A jelenlegi edzettségi állapotomban olyan 30as lenne a csúcs ilyen távon.
Sub: Én Deda 250est használok. Úgy okoskodtam hogyha Amstrongnak jó volt a 215ös akkor mivel én nem cserélem évente jó lesz az egy kicsit nehezebb. :-) És jó!

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

Üdv mindenkinek!
a kormányom csúnyán elgörbült, megvizsgálva jobban valószínû meg is repedt..
Ha már mindenképpen kormány kell gondoltam valami jobbra kellene beruháznom! Mivel különösebb elképzelésem nincs várom mindenki tapasztalatát, véleményét! Elõre is kösz: SuB

Sya,mielõbbi jobbulást! Én anatomic kormányt használok: elõnye hogy van rajta egy teljesen kényelmes alsófogás,ez egyben a hátránya is: csak az az egy lehetõség van... Mindamellett kibírtam egy teljes balatonkört vele szal azért nagyon nem a halálos fajta node akkor is be kell ismerni hogy nem tökéletes... Vannak akik az anatomic kormányra vannak akik a régi "hagyományosra" esküsznek,ha teheted menj el próbáld ki mindet,sok sikert!

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

Kérdés: Tudja valaki mitõl van az hogy teljesen lezsibbadt tegnap a bal kisujjam, de csak a bal? Olyan szinten hogy még most is zsbbad kicsit.

Sya! A nyereghez és a pelsohoz grat! Milyen átlagot mentél? A zsibbadáshoz: nekem is volt sajna múltkor és sokáig tartott míg rájöttem hogy azért volt mert éppen leheletnyivel kisebb volt a kelleténél az "eszköz" és gondolom a kis szorítás szépen összeadódott...summa summárum kaptam egy négy napig tartó zsibbadást de elmúlt,ha ennyi idõ alatt nem múlik el,akkor: menj el orvoshoz!;)... de azért kívánom hogy ne kelljen!
És Jézus szóla hozzájuk: - Mondjátok, ki vagyok én?
És õk felelék: - Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégsõ értelme tárul fel elõttünk.
És Jézus ismét szóla: - Mi???

SuB

SuB

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Üdv mindenkinek!

Országúti kormányban szeretném kikérni a tanácsotokat!!
Ugyanis tegnap belekeveredtem egy közúti balesetbe, ahol egy motoros ezerrel beledurrantott egy kocsiba. Épp egy kocsisor haladt el mellettem akik alig bírtak megállni a baleset elõtt: az egyik mellettem az árok felé csúszott és ettõl egy szépet pereceltem az árokba... Különösebb bajom nem lett, de a kormányom csúnyán elgörbült, megvizsgálva jobban valószínû meg is repedt..
Ha már mindenképpen kormány kell gondoltam valami jobbra kellene beruháznom! Mivel különösebb elképzelésem nincs várom mindenki tapasztalatát, véleményét! Elõre is kösz: SuB

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 hozzászólás
Visszatérve egy régebbi témára: Acor nyereg és tapasztalatok. Tegnap voltam a Pelson így beleugrott egyben 200km és nagyon jó volt. Olyan 120km környékén kicsit fájt a popsim, de utána nagyon kényelmes volt. Abszolút nem kellett azzal foglakoznom min ülök. Szóval nekem beszt báj gyanús a dolog. Remélem sokáig kitart majd.
Kérdés: Tudja valaki mitõl van az hogy teljesen lezsibbadt tegnap a bal kisujjam, de csak a bal? Olyan szinten hogy még most is zsbbad kicsit.

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Sajnálom hogy nem jössz, fõleg most hogy írtad, hogy dumálgatva könnyebb, remélem haver eljön, bár neki még a 25km/h is sok úgyhogy végig mögöttem jönne szélárnyékban. Ha van valaki aki indulna és 25-28-al menne ahhoz szívesen csatlakoznék.

Üdv!

Ez a kérdés a Velenci tó karikára vonatkozik? Mikor lesz? Mennyit lehet menni?
Azt tudom, hogy 10 karika a max. Ha a felénél eldõlök, gondolom nem gáz.
Én benne vagyok.

Üdv,
eddie

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Voti:

Biza' elõfordul...

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Még egy kérdés vázzal kapcsolatban, lehet hogy hülyeség, bocs: kishazánkban mennire gyakori használt vázaknál, hogy fényezéskor adnak neki valami jó márkás nevet, aztán alatta meg nem is az van?

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 hozzászólás
Benne vagyok! Nekem ma megvolt. Meleg volt, elfáradtam, most pihenek! :-)

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Oké, a fogyással nincs gond, fél év alatt lement egy huszas és remélem még további 10-15-tõl megszabadulok. Viszont a bringámat amikor megvettem nem tudtam, hogy fogok-e vele rendszeresen tekerni, ezért olcsót vettem használtan. Mint késõbb kiderült jó választás volt csak kicsi nekem. Most viszont az asszony szeretne bringázni velem és neki jó lenne méretben. Ezért gondoltam hogy vennék magamnak valami komolyabbat. A légellenállás nem számít, nem fogok én már 34 évesen versenyeket nyerni:), viszont az aeros forma nagyon tetszik.

Henger: köszi a linket, de itt nem találtam csak egy Altrix vázat az meg nem aeros.

Potty: Norbi helyett inkább menjünk minden nap egy balatonkört;), az asszony úgyis a balcsihoz szeretne költözni.

Antal Balázs

Antal Balázs

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
A segítségeteket szeretném kérni ! Keresek Shimano WH- R540 v. 550 típusú gyári elsõ kerékhez kónuszt. Sajnos sem kereskedések, sem üzletek nem tudtak segíteni- megszokhattuk-,illetve sérült agy is szóba jöhet, persze anyagi ellenszolgáltatás fejében. Aki tud segíteni ,kérem írjon.
Köszönettel Antal Balázs
Keszthely

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
Henger

hát..szóval már megvettem. 4000Ft volt...gondoltam enyit megér..mayd max. o.utizok benne....nem tom. elvagyok keseredve.
Kõszegen ezzel akartam indulni.
6000Ftokért énis tudok használtan montisat..csak iszonyu..ami nekemvan az meleg/nehéz..és ha a tépõzárat normálisan meghuzom nyoomya lábam (Adidas)

Te olcson a Bringabandán keresztül tudsz? Horváth Zsolt(Bribanda) mutatta/mondta hogy "kaptok" cipõt...
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 hozzászólás
AZ tuti hogy a testsúly számít a legtöbbet!
Most megint nehezebb vagyok mint tavaly 2kgal és most +10kg van rajtam. Voti: Fogyjuk együtt Norbival! :-) Új gép ide vagy oda, jobbat a tavalyi átlagomnál nem tudok menni most sem. Mondjuk tavaly a kilométerszám is a kétszerese volt ilyenkor a mostaninak.
Voti, _A: köszönöm a jókívánságokat! Nektek pedig jó V10-et!

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Az aero-vázak közül a drágábbak(100e Ft. felett) azok, amelyek valóban kisebb légellenállással rendelkeznek.
Ha csak a forma tetszik, az altrix kínál jó megoldást...szerintem.
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Nézegettem az Altrix honlapját, de ott külön váz csak egyféle volt. Bringát kompletten viszont többfélével is láttam. Ez egészen jól néz ki: http://web.utanet.at/wachtle2/
Idehaza hol lehet az Altrix vázakat megnézni?

na ez a link így nem jó...
szóval a Whirlwind 1.0, a Whirlwind Aero is szép, csak miért van olyan távol a h. kerék a váztól?

Voti,
www.neuzer-bike.hu

Yvorl

Te ezt komolyan gondolod? Ez kb. olyan, mint 1.3-as slickel indulni maratonon. Hülyeség, felejtsd el. A talpa semmit nem hajlik, csúszik.
Keress meg, lehet, hogy tudok neked jó cipõt olcsón.

rollingwheels

rollingwheels

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás
Egyetértek tpresidenttel a súlyt illetõen. Nagyon más egy-két kiló rajtad! Nekem annyi lenne hozzá - amúgyis nyergekrõl beszéltünk a minap - hogy a nyeregere nehezedõ nyomást is befolyásolja ez ugye... az a néhány kiló plusz bizony ott nyomni fog... szóval lehet fogyni. Én is épp ezen munkálkodom.

Yvorl: én a szívemhez kaptam, amikor olvastam az országúti cipõ montira 5letet... én is tekerek mindkettõn, és hiába másfélszer annyi a montis cipõ, inkább hordom azt... az országútissal pár méter legyaloglása is szenvedés... én nem tudom, de sztem nem éri meg. Akkor más inkább áldozz rá és vegyél egy igazán könnyû montis cipõt. Szerintem.

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Nézegettem az Altrix honlapját, de ott külön váz csak egyféle volt. Bringát kompletten viszont többfélével is láttam. Ez egészen jól néz ki: http://web.utanet.at/wachtle2/
Idehaza hol lehet az Altrix vázakat megnézni?

na ez a link így nem jó...
szóval a Whirlwind 1.0, a Whirlwind Aero is szép, csak miért van olyan távol a h. kerék a váztól?