Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
3129 replies to this topic

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
így bizony!

Ennek szellemében Vittoria Techno Pro gumikkal versenyzek(20mm szélesség, 190g, 220TPI szövetsûrûség, max. 9bar...stb.)

míg Vittoria Techno-val edzek(23mm szélesség, 330g, 60TPI szövetsûrûség, max. 9 bar, rengeteg gumi a futófelületen).

Egyébként nem vagyok nagy Vittoria-párti, de ezekhez tudok hozzájutni igen-igen olcsón. Ettõl függetlenül meg vagyok elégedve.

A velo.hu-n olvastam,h Bodrogi Laci nem jött haza az idõfutam OB-re, így új bajnokot avathatunk. Szekeres Csabára tippelek, de Kovalóczy Áron is nagyon eltûnt az elmúlt hónapokban, nem lepõdnék meg,ha meglepetéssel szolgálna...
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése

rollingwheels

rollingwheels

vendég

• fórumtag
  • 117 posts

... Tapasztalat, h 200g közeli abroncsok, fõleg azok amelyek már versenyspecifikus használatra vannak tervezve 3000km-nél többet nem bírnak. ...

Aláírom. Én vettem õsszel akcióban Schalbe Stelvio gumit, gyönyörû és 215 g. Sajnos úgy kivágta egy kavics az oldalát, hogy most alighanem kuka...
Nem éri meg üzemszerûen használni agyonkönnyített gumikat.

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
meg kell próbálni. Tapasztalat, h 200g közeli abroncsok, fõleg azok amelyek már versenyspecifikus használatra vannak tervezve 3000km-nél többet nem bírnak. Egész egyszerûen elkopik, mert az edzõgumikénál sokkal puhább gumiból vannak. Kb. ennyi, meg egy fakocka.
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts
Egy kicsit más: sikerült szert tennem egy conti gp attack and force gumi párra. Sztetek nagyon nagy állatság lenne edzésre használni ezeket a gumikat? Mennyit bírhatnak ki ezek?

htody

htody

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Örülök h felhoztátok ezt a pumpás dolgot,mert én is fel akartam már korábban emlegetni.
Nekem konkrétan egy B+ pumpám van, mai nagyjából 5 bart tud adni,ami az elõttem szólókhoz kapcsolódva télleg arra jó csak h hazatekerj.
Mûhelypumpa vásárlására most határoztam el magam és a hétvégéig nyélbe ütöm a dolgot,mert ma levették a gipszem és végre nem csak a pók telepszik meg a bringámon.:)
Ja,elnök úr, annyira ne keseregj,felétek legalább vannak versenyek.Itt az Alföldön most 2 hónapos pauza állt be...
A semmittevésben csak az a baj hogy nem tudod mikor végeztél...

julyus

julyus

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Helló,

régi Atala oútikról tud vki vmit mondani, hogy általánosságban milyenek? Érdemes-e megvenni? Esetleg mire kell jobban odafigyelni?

Köszi

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,179 posts

Ha már rendezvények. Jön valaki (_A, Voti) hétvégén az esztergomi küllõszaggatóra?

Sajnos aznap dolgozom:(. Igaz lemondhatnám, viszont nagyon fáj a hátam. Nem tudom mi lehet ez, ha valakinek van valami tapasztalata ezügyben segítsen! A bal lapockámnál mintha egy kés lenne benne.

Attisch

Attisch

vendég

• fórumtag
  • 127 posts
  • LocationBudapest
Hali!

Én az egy napos túrákra hátitáskával megyek. (Most ruháztam be egyébként egy RP Outdoor Bike 20 táskára, csak 8k frankó az egész, eléggé eltartja a hátamtól a táskát egy merev háló) Na ez úgy jön most ide, hogy ebben elfér egy igen régi, hajdan krómozott, de már rozsdás pumpa, olyan aminek kihajtható talpa van egy hengeres acélból hajlítva, és így nem csuklóból kell nyomni. :) Elég hagyományos, de ennél jobbat hordozhatóban még nem láttam. És igen nagy nyomást is bír.
Van nekem is egy kézi, de az 7 bar fölött nem megy, illetve még az a bajom vele, hogy ha nagyon keményre akarom fújni akkor kicsit rángatom és így nyírja a szelepnek a tövét. Volt már ilyen miatt defektem :mybad:

Van valakinek tapasztalata a patronos pumpákkal. Mennyit bírnak, csak spéci patronnal mennek?

Attisch

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
Azért nem kis erõ 7bar felett csuklóból fújni.
Én am agam részérõl 4-5baron is elbiciklizek a világ végéig, ha muszáj. Mentem már defektes hátsó kerékkel 15km-t. Nem lett baja se a guminak, se a felninek, igaz masszív drótperemes 25mm-es edzõgumi volt. Kényelmetlen volt elõredõlve nyeregbõl kiállva hajtani, de ez volt a legésszerûbb megoldás.

A gond a kézi pumpáknálé egyébként abban rejlik,h nehéz vele 7bar fölött fújni, mert alkarból kell nyomnod, míg egy nagy mûhelypumpa esetében az egész felsõtested súlyát és mindkét karod erejét be tudod vetni.
Szerintem.

nem elképzelhetetlen a 8-9barog mûködõ zsebpumpák, de akkor már inkább 5-6000ért egy hosszú évekig mûködõ mûhelypumpa otthonra(elindulás elõtti pumpálásra), meg egy 1000-1.500 ft-os zsebpumpa, amit vihetsz magaddal. Szeintem.

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 posts
_a: Én ezt nézegetem. Itt egy kicsit több az infó és igen vasárnap lesz.
Pumpa ügyben: azért az sks nek vannak jó pumpái: Sks Stefan Wessemann a nagyobbik. Simán fújok vele 7-8bart a szingóba. a Tour magazinosok is ezt használják (csak a kisssebbet). És kb 3000ft. alu ház formatervezett fogantyú. szerintem ez A pumpa, eddig fél évente cseréltem a törött pumpákat, most ez 3 éves.

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 posts

Hogy teljes legyen a sor az általam használt pumpa: http://ebike.hu/termekek/pumpa/1405 Nem feltétlen szeretném cserélni...jó lenne vmi 5let hogy mi lehet ezzel a bibi...

ugyanilyet hasznalok en is, ugyanugy bajom vele, mint neked.
kizarolag annyi jo benne, hogy alu hazikoja van, de pumpakent csak kompromisszumokkal hasznalhato :(
nem csak a levegot tolja nehezen a belsobe, de nekem eleve a teleszkop is rohadt nehezen mozdul, szorul.
mostly harmless
toltesen tuliak tarsasaga - powered by patakmeder

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Na most felkeltetted a kíváncsiságom, Elnök Úr. Amint lesz olyan gumim, ami bírja, letesztelem a kicsikét. Van rá egy zizim, hogy a 8 bar nem probléma. Egyébként mi lenne az akadály? Jó tömítést és szelepcsatlakozást kis pumpába is lehet rakni...

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
Nekem egy õsrégi zoogie van, lehet vagy 7-8 éves. Tavaj spanommal bringáztunk, defekt, csere, elkezd pumpálni, majd letörik a fej:( Otthon kapott PVC ragasztót, azóta újra szuperul mûködik.:)
Azért nemsokára nyugdíjazom, mert mûanyag az egész, azt meg nem 10 évre tervezik...
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
A zsebpumpákról: semmiféle mini mûanyag pumpa nem fog 8-9barig fújni. Életmentésre valók, 4-5barig fel tudja fújni a kereket, valamirevaló kerékpáros elivleg 50-60km távolságról is haza tud vele ügyeskedni. Csak figyelni kell. Olyan ez, mint az autóknál a manókerék/szükségpótkerék. Azzal is max. 100-150km távolságot, max 80km/h-val lehet menni.
Erre jók, a 8-10-12bar csak marketingduma.

Ez tapasztalat.
Nekem volt drága SKS pumpám, az se tudott többet 5barnal, most a legegyszerûbb 800Ft-os Giyo-t használok, ezzel is fel lehet fújni 4-5barig, az is elég. Szerintem.
És ha elhagyod, nem buksz sokat. Azért mondom, mert épp a múlt hétvégén a Rákoskerti versenyen elhagytam egyet. Lejtõztünk, ráhasaltam a kormányra, és kicsúszott a mezbõl kb. 80nál. Értelemszerûen nem álltam meg...de nem vesztettem többet pár száz Ft-nál. Szerintem.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Szerintem a teleszkópos ház a gáz, de elég mindegy. Aligha érdemes javítani.
Az enyémmel én még 5,5 barnál többet nem fújtam soha, de érzésre tuti, hogy 8-10 barig bírja. Arra kell csak figyelni, hogy jól csatlakoztasd a szelepre, és ne rángasd le pumpáláskor. Mondjuk a májerfaktora nulla, az tény.

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts
Hogy teljes legyen a sor az általam használt pumpa: http://ebike.hu/termekek/pumpa/1405 Nem feltétlen szeretném cserélni...jó lenne vmi 5let hogy mi lehet ezzel a bibi...

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Nem tudom, a többiek mit gondolnak, de én nagyon beleszerettem a B+ egyik mûanyag minijébe: http://ebike.hu/termekek/pumpa/605

Klasszikus kinézet, a kulacstartó alá csavarozható tartóbilincs (macskakövön kieshet, nekem rá van szíjazva klipszpánttal), és tökéletesen zár a gumitömítés. Ujjal befogva a végét, nem tudom végig benyomni a fogót. Nem tudok akkora nyomást generálni, amit ne tartana benn. Szét is szedhetõ, ha szutyok ment bele. Persze egyutas, szerintem jobb is. A kedvenc boltom 990ért adja, az ebike-on 792. Klasszikus példája az eltalált B+ terméknek: senki nem élvez el tõle, de messze megéri az árát.

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts
A pumpákhoz kicsit visszatérve: van nekem kis kézi pumpám névszerint egy sks szépség kicsi,kézreálló és elvileg nyolc bárig jó...ehhez képest már 4bár körül a halálán van és minden létezõ nyílásán köpi a levegõt, csak a belsõ felé nem:( Van vkinek vmi tippje jó kis életmentõ pumpát illetõen?

A velohoz: érdekes: gyorsan rápillantottam és életemben elõször mûködik...nemtom mi volt eddig...ez egy érdekesség... Nektek mindig mûködik a velo keresõje?

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts

Küllõszaggatóról: Jó társaság, elején egész jó tempó(35-38as átlag), de mindig vannak kisebb csoportok, így mindenki megtalálja am aga tempóját. Jó szervezés, jó társaság(a szlovákok mindig színt visznek a mezõnybe az itt-ott tört magyarságukkal).

Bocska,még nem jártam itt,az infót azé köszi;) Egy kérdés: ez most vasárnap vagy szombat? És lehetne egy kicsit pontosabban a helyrõl?
off: a velo rendezvénykeresõjét hogyan kéne használni (mert nekem mindig üresek a hónapok)?

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts

Ha már rendezvények. Jön valaki (_A, Voti) hétvégén az esztergomi küllõszaggatóra? Tud valaki valami bõvebb infót (a velon túl), esetleg élményt errõl a TT-rõl?

Sya Potty! Kedvem rengeteg,infóm zéró a tt-rõl:)