Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
3129 replies to this topic

Szpídi Gónzáléssz

Szpídi Gónzáléssz

vendég

• fórumtag
  • 28 posts
OKÉ, OKÉ, de most a lényeg a fogtávolság nem?
mert ugye 8-as fékváltóhoz 8-as fosor ez OKÉ. de campa 8-as fogsor a világon nincs újonan, vagy van??
Vagy az úgy oké, hogy RSX hajtómû Shimano lánc, Shimano 8-as fogsor, Campa 8-as fékváltó, meg mondjuk... De akkor a campa 9-es hátsó váltó jó??
bocs, ha nagyon idióta vagyok, de most picit belegabalyodtam a dolgokba...
összeraktam a campa 8-asfváltót, egy sh 2200-as hátsóváltóval (ami papíron 8-as), meg egy 7-es fogsorral, és azt tapasztaltam, hogy egy katt, az több, mint egy fokozat, tehát a simano, meg a campa váltó ezek szerint ugyanannyi bowdenhúzással, többet, ill. kevesebbet húz??

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts
Ráadásul a Campa hajtómûvek négyszögtengelyesek.

Ez miért elavult technika? ???

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 posts

Nem akarod 8-asra megcsinálni? Egy lánc mégiscsak olcsóbb, mint egy Campa hajtómû.
A hátsó agyra 8 lánckereket teszel fel (12-25 mondjuk), hátrány a 9-essel szemben, hogy nem lesz 11-es. Vagy 28-as.

én is ezt akartam mondani, de így rövidebb és érthetõbb ;D köszi henger ;)

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts
Nem akarod 8-asra megcsinálni? Egy lánc mégiscsak olcsóbb, mint egy Campa hajtómû.
A hátsó agyra 8 lánckereket teszel fel (12-25 mondjuk), hátrány a 9-essel szemben, hogy nem lesz 11-es. Vagy 28-as.

A 8-as fvkar 8 sebességes váltóhoz van eredetileg. Át lehet alakítani, hogy 9-essel mûködjön (kevesebbet húzzon egyszerre)? de beleõszülsz, mire jó lesz.

A Windows-hoz is van sok kompatibilis cucc, mégis...

Szpídi Gónzáléssz

Szpídi Gónzáléssz

vendég

• fórumtag
  • 28 posts
szevasz Coyote!

Kösz a segítséget, de kicsit hülye vagyok, nem teljesen értettem. Mondjuk veszek egy campa hajtómûvet, hogy rámenjen a kilences lánc, akkor a fogaskoszorún a távtartókat addig variálom, hogy a két fog közt 8-asnak megfelelõ távolság legyen?

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 posts

én is ebbe az embercsoportba tartozom ! 1 év alatt 2 Szóval ha veszel is nézz egy normálisabb boltot ! pl fulop

Ez egy normálisabb bolt?

Meg a fulop is de a tobbi amit irtam 1000x jobb. Én leginkább németh kerékpár fun vagyok outi szempontból szerintem nagyon korrektek és mindent tudnak a témáról + nagyon szeretnek outi-t építeni meg megnézni, hogy a Te pénztárcádnak mi a legjobb ha outit szeretnél.... szóval látszik rajtuk, hogy szeretik amit csinálnak...

A corratecet+ biondot szerintem nem kell bemutatnom, szerintem azok is elég jók. Az új maliról nem tudok véleményt mondani, mert ott még nem voltam.

Szpídi
Pontosan mik a paramétereid ?
Campa 8as fv
campa 9-es fogaskoszorú
Rsx hajtókar és EXAdrivos lánc ?

Hat foleg az a gond, hogy az RSX az nem 9esre van kitalálva, tehát arra tuti nem megy fel a 9-es lánc max a 8as. a 8as és 9es fogak között mások a távtartók, méricskélt le és szerintem alakítsd át 8asra ha 8as fvt használsz (csináld meg, hogy ugyanakkora legyen a fogaszkoszorú és nagyjából akkorák legyenek a közök mint a 8asnál a maradék részre meg tegyél be egy távtartót.)

Szerintem így meg lehet oldani a dolgot

Bocs ha kicsit hosszúra sikerült.

Szpídi Gónzáléssz

Szpídi Gónzáléssz

vendég

• fórumtag
  • 28 posts
szasztok most építgetnék egy mali vasembert, csak beleütköztem a technika csapdájába. Campa 8-as fékváltóm van, de nem tudom, hogy ez 9-es campa fogsakszorúval mûkszik-e?? valamint azt írta eccer nekem valaki, hogy lehet variálni a campát shimanot, de lánc meg fogaskoszorú az egyfajta legyen. ezt én el is hittem, örültem, hogy valaki osztogassa a tanácsokat, de olvasgattam a Biker katalógust, és mit láttam?? Sram lánc mellett az van írva, hogy HG és Exa-Drive kompatibilis. na akkor hogy is van ez? ha van egy RSX hajtókarom, akkor azt használhatom Exa-Drive-os lánccal??

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 posts

én is ebbe az embercsoportba tartozom ! 1 év alatt 2 Szóval ha veszel is nézz egy normálisabb boltot ! pl fulop

Ez egy normálisabb bolt?

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Most már tényleg jobbak az aluvázak, mint amikor behozták, de azért a "nem rendeltetésszerû használatnál" (vagyis esel, eldõl a bicikli stb.) a könnyû aluvázak könnyen behorpadnak, eltörnek, míg a jó öreg acél nem. Acélvázas biciklin nyugodtabbn ülsz, nem félted annyira. Edzésre a legjobb.

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 posts

Aztán egy acélváz jóval biztosabb és tartósabb, mint az alu (persze nehezebb is).

Ezzel azért vitatkoznék van olyan ami olyan könnyû vagy könyebb mint az alu de persze nem olcsó! Különben meg ha nem a Tour-on akarsz indulni évente 5x akkor nyugodtan vehetsz alu-t is nem lesz vele semmi gondod legfeljebb 20év múlva a gyermekeidnek már nem fogod tudni megmutatni ;)

És elég sok embert hallottam panaszkodni a Peugeot aluvázra.

én is ebbe az embercsoportba tartozom ! 1 év alatt 2 váz tört !!
JA és a PEUGEOT-ba ne vegyél semmilyen vázat se, mert a garanciális ügyintézésük valami siralmas a hozzáállásukról nem is beszélve ! Szóval ha veszel is nézz egy normálisabb boltot ! pl fulop,nemeth, corratec, biondo stb...

clebo

clebo

vendég

• fórumtag
  • 12 posts
Köszönöm a hozzászólásotokat!

A hétvégén voltam a Mali "új" üzletében. Sajna nem sok jóval bíztattak a jövõt illetõen. Pont ezüst vázuk nincsen 56-os méretben :( és majd csak március, április havában kapnak, ha kapnak.

Jól megnéztem egy vázat! A hegesztések szerintem szépek voltak, laikus szemmel az árához képest több mint jó.

Aztán szemügyre vettem egy cannondale vázat .... elõször ;D, visszatérve a földre :'(

Aszem maradok az ócsóbbnál.
Valaki ismeri a Schwinn vázak tulajdonságait.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Hát ez kb. úgy néz ki, ha vázat akarsz váltani, majdnem jobban jársz ha komplett kerékpárt veszel, mert elég sokat át kellene tenni, és azt alkatrészárban számítják, míg a komplet bicó kb. 20% olcsóbb, mint alkatrészben. Aztán egy acélváz jóval biztosabb és tartósabb, mint az alu (persze nehezebb is). És elég sok embert hallottam panaszkodni a Peugeot aluvázra. Amíg el nem korrodál alattad, külön alu vázat talán nem érdemes venni (kb. 60e Ft villával) De ha mégis akarsz, ilyen tájban le szokták értékelni (és van Cro-mo váz is (olcsóbb), a Peugeot-ék felköltöztek a Várhoz (ahol a KErékvár volt).

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts
Kerékvárban láttam egy Caprine Speed Max vézat, villával , kormánycsapággyal 30-ért. Újan. És ez eléggé aero kialakítású. 56-os.

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 posts
és valszeg kell új nyeregcsõ + elsõ váltó is (meg hát ugye monoblock...)

clebo

clebo

vendég

• fórumtag
  • 12 posts
Köszi Country! Fékváltókarral mûködik jelenleg is. Ég és föld a különbség a régihez képest. Egyébként folyamatosan cseréltem le a régebbi alkatrészeket.

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 posts
szóval mielõtt belekezdenél gondolj bele abba hogy valószínûleg kormánycsapágyat és stucnit is kell venned alapból ha alu vázat szeretnél /legalábbis azthiszem/ja és természetesen akkor villát is. a középcsapágyat meg minél elõbb cseréld le monora a régit meg rakd el emlékbe. ja és azt is figyelembe kell venni hogy a mai vázak többsége már fékváltókarhoz készül.

clebo

clebo

vendég

• fórumtag
  • 12 posts
Sziasztok! A következõ kérdéssel fordulok Hozzátok. Régi, 58-as Peugeot acél vázamat le szeretném cserélni 54, 56-os alu vázra. Milyet javasolnátok? Gondolom, nem lenne célszerû elkapkodni, hátha korábbi évjáratú vázat leárazva elcsíphetek.
Néztem Merida-t, Magellan Capella-t, Matrix vázakat. Beszéltem a Nella-val, állítólag Trek 1000, 1200-as vázat nem lehet külön kapni ???.
Továbbá érdemes lecserélni a jelenlegi kónuszos középcsapágyat gyárira? Melyik villa jobb a menetes, vagy az integrált.
Egyébként semmi bajom a jelenlegivel, igaz hogy nem fiatal, a villa kromozott, a kormány gravírozott, a hajtómû mindkét fogaskereke alu, strapabíró, de kétforgáspontos féket már nem tudok felszerelni. Nagyon drága gépet nem akarok venni. Idén hat amatör versenyen tudtam részt venni, de szeretnék többre eljutni, eddigi eredményeimen javítani. Várom javaslataitokat. Köszi

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 posts
Én biztos hogy kenyeret eszek mert itthon sütjük :D

de a felvágottak elég gázosak nem csak a minõségük hanem az állaguk is amikor a pultra kerülnek. vicces hogy német o-ban olcsóbbak a husok mint nálunk meg még szebbek is... szóval nem teljesen értem, hogy náluk azért olcsóbb, mert többet keresnek vagy hogy van ez ?!
de ez már elég off lett szóval... hm érdekes dolgok ezek.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Ezt a TV-hiradóban mondták be!, valszeg olyan dolgokra vonatkozik, amelyek "mûviek": tabletta, por, folyadék. Múzlis dolgokra biztos nem. A híradás sem pontosította, azt hiszem meg is bánták a dolgot, mert nagy károkozás stb., bár állították, hogy majd feljelentik a gyártókat stb... Ebbõl nyugaton igen nagy botrány lenne, de itt az emberek nem is hallanak róla.
Mi lenne ha a hagyományos élelmiszereket is végigvizsgálnák, betilthatnák az egész országot. Pl. kevesen tudatosítják, hogy kb. 10 éve senki nem eszik kenyeret, ugyanis amit annak veszel nem kovászból készül és liszt is minimális van benne. A tej meg nem tej hanem reggeli ital, a felvágottak meg ehetetlenek...

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 posts
Ja de ebben a 99% ban benne van az összes testépítõs szer amit mi tuti , hogy életünkben nem fogunk magunkhoz venni..

nem volt bennük semmi vagy nem annyi volt bennük esetleg egy két dolog hiányzott ?!
errõl van valmi cikk ?! ha igen lécci linkeld be ha nem akkor mond, hogy hol hallottad.