Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
3129 replies to this topic

vendég__*

vendég__*
  • vendég

Fruitfly: hát nem tudom, neked lehet hogy nagyon erõs gyomrod van, de úgy általában nem véletlenül nem esznek a kerékpárosok rántott húst tekerés közben. EGyrészt nem is kívánják, mert a folyadákvesztéség miatt elsõsorban folyadék ill. nem komplett fõtt kaják kellenek, másrészt próbálj tele gyomorral csak komolyabb egy edzést lezavarni versenyrõl nem is szólva. Tapasztalatból mondom még kétszáz felett sem kell feltétlen "rendes kaja", kivéve ha mondjuk 6-7 C alatt teljesíted. 30C körül pedig mégha ingyen adnák se bírnád megenni akármilyen száraz kaját sem.

régebben én is tekertem betonon/döngölt földúton elég sokat, de soha nem ettem ilyen mûkaját.ettem szendvicset, rántott húst, meg mindent, de soha nem zavart. jó ok montival nem lehet 40es átlagot menni, de 30at igen. szoval banán ok, de ne nevezzétek már ebédbnek.. :)

NoFear

NoFear

vendég

• fórumtag
  • 206 posts
vBalu:
Pazzaz XC Light vagy sima Light esetleg, olcsóbb mint a Ritchey. általában 2014-es alu az anyaga, 2 csavaros az állítás lehetõsége, 27.2/350-es méretben mértünk kb. 230gr-ot (sajna csak analóg mérleg volt).

vBalu

vBalu

törzsvendég

• fórumtag
  • 251 posts
Hi!
Ajánljatok nekem légyszi egy szép, könnyû 27.2 nyeregszárat. Ritchey Pro Road-ot néztem, de kicsit húzós (10 ropi)
Köszi!

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Mondhatjuk így is úgy is, lényeg: mindkettõ kiszárít ha érzed, ha nem. A kaja emésztése is elvonja a folyadékot a gyomorban. Mindezzel nem azt akarom mondani, hogy alkoholt kell inni, csak azt, hogy nem szentírás a tudományos dolgok, mert úgy változik mint a divat.

lcs

lcs

vendég

• fórumtag
  • 160 posts
Hi

Szóval a vízelvonó hatást mondhatnám diuretikusnak is: nem attól vízelvonó, hogy qrvára szomjas leszel tõle, mint a száraz kajára, hanem, hogy ingerli a vesédet, ami végül is több vizet fog kiválasztani, mint amennyit felvettél. Tehát nem érzésre szárít ki, hanem a véredet töményíti.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Sok minden lehetséges, az emberek nem egyformák, még az is lehet, hogy valakiknak a bor, vagy a sör jön be, de hogy nem tisztán és nem kizárólag az is biztos. Tehát a boros történet nem biztos hogy kamu. Az alkohol vízelvonó hatású, de mennyi (tiszta) alkohol van mondjuk fél liter borban? Nagyon kevés, ettõl jobban "vízelvonó hatású" a száraz kaja, ha ezt eszel közben! A hõskorban pl. csirke meg kacsacombot, palacsintát meg ilyesmiket ettek, minden élettani észérv ellenére, persze az akkori távok 4-500 km naponta (Tour)!!

vBalu

vBalu

törzsvendég

• fórumtag
  • 251 posts
Nyáron haverral tekertünk est 11 körül országúton (õ sörözött) és félúton egyszer csak zörgést, bozótsuhogást hallok... Haver megnézte a vak sötétben az árok túloldalát :)
Baja nem lett hál'istennek, csak ugy elgörbült az elsõ kerék, hogy a hátsón toltuk 5km-t :)

Habár õ azt állitja elvakitotta a szembejövõ...

lcs

lcs

vendég

• fórumtag
  • 160 posts
Na, ez a vörösbor téma nem véletlenül nem jött össze, ugyanis az alkohol VÍZELVONÓ hatású, magyarul dehidratál. Ugyanez igaz a kólára is: minél töbet iszol belõle, annál inkább mínuszban leszel vízellátottság területén.
De a magam részérõl az alkoholmentes sör nagyon bejött, a Stella artois tényleg teljes értékû. Gyalogos teljesítménytúrákon mindig benyomok egyet.

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 posts
most csak úgy bele okoskodok de szerintem úgy van ahogy lcs mondja. a racsnitest ugy néz ki mint a mostaniak csak a végén egy menetes kis fogaskerék tartja rajta a többi fogaskereket amik már nem menetesek.

yvorlpu

yvorlpu

törzsvendég

• fórumtag
  • 328 posts
eszembe yutott...

nem tom hallotatok róla, de állitolag volt egy osztrák országuti versenyzõ, kb. 20 éve. aki a kulacsában vörösbort!!!! :o ;D ivott...
Arra nem emlékszem hogy csak sima vörös , vagy egyik kulacsban viz,másik bor vagy higitotta vizzel...de sz.tem... nehéz lehetett vele birni a mezõnyben... ;D

ecce poénbol kiprobáltam...háátá.. nem yött be. ;D

yvorlpu

yvorlpu

törzsvendég

• fórumtag
  • 328 posts
lcs:
gondoltam erre is, megint megnéztem..sz.tem nem.,mert a kazetta végén mintha felemelkedne a borda, s az nem engedi kiesni sort. Gondolom az ucso fogaskereket ugy lehetett ráhuzni hogy a 0.5 cm elforditották a az utlsonak betett fogaskereket...
De már nagyon ba**a csörörm hogyis vanez...miheyst lessz idõm nekiállok megnézni tüzetesen. Azé köszi.

Banán téma:::: nyam-nyam! :D
de magában elég rossz maratonra(ha csak azt nyomod), én 1 kis banán,rá energia/müzli szellet 1 korty viz s kész is a kiadós kaya...

lcs

lcs

vendég

• fórumtag
  • 160 posts
yvorlpu: A kazettatest kívülrõl menetes az utolsó (tehát legkisebb) fogaskeréknél. Egy láncdarab jó erõsen ráillesztve egy rúdra, brutál erõ, satu, és már lent is van. Letekered a kicsi fogaskereket, a többi egyesével lejön majd.
Most nem azért, de szerintem a banánt nem kéne bántani. Nekem a maratoni futás közben nagyon bejött, nem is kellett semmi más. Meg úgy egyébként is.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Fruitfly: hát nem tudom, neked lehet hogy nagyon erõs gyomrod van, de úgy általában nem véletlenül nem esznek a kerékpárosok rántott húst tekerés közben. EGyrészt nem is kívánják, mert a folyadákvesztéség miatt elsõsorban folyadék ill. nem komplett fõtt kaják kellenek, másrészt próbálj tele gyomorral csak komolyabb egy edzést lezavarni versenyrõl nem is szólva. Tapasztalatból mondom még kétszáz felett sem kell feltétlen "rendes kaja", kivéve ha mondjuk 6-7 C alatt teljesíted. 30C körül pedig mégha ingyen adnák se bírnád megenni akármilyen száraz kaját sem.

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts
Könnyû, de tápláló legyen.

Hemibaba

Ez a banános jó volt! ;D

vendég__*

vendég__*
  • vendég

Egy banánt hozzácsapva kész ebéd :D
H

épp csak betévedtem és ugy ezt láttam meg... majdnem leestem a székröl ;D nem baszakodásnak mondom, de ha nekem ezt kéne ennem tekerés mellett... gzzzz nem bírnám ki. pedig nem is vagyo outis. :D hát én mondjuk annak a híve vagyok, hogy az ilyen gyorskaják inkább versenyen lehetnek jók, de mondjuk egy jó ksi túra közben, inkább megállnék és elõkapnám a tatyóbol a rántotthusit ;D nah bocs az OFFért

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 posts
Talán a kosz! ;D

rakj fel képet !! ;)

Hemibaba

Hemibaba

újonc

• fórumtag
  • 4 posts

Eddig cerbonával 'tuningoltam magam, ebben látszik, hogy benne van-e az anyag.
A táplálékkiegészítõnél sokkal nehezebb bizonyítani, hogy tényleg a hatóanyagtól, vagy inkább pszichésen erõsít.
Melyikeket vizsgálták? Azért elég érdekes...

Válasz:
Személy szerint nem tudom miket probálgattatok, szerintem a cornexi gyümölcsös energiaszelet elég jó. Nem ragad (ostyabevonat), nem kell sokat rágni (verseny közben jól jön...), finom :), zsirtarlama 11,5 gramm ami ugyan nem kevés, inkább átlagos,(A light bar-hoz képest sok, de azt meg lehet rágni percekig...), energia:374Kcal nem rossz. Ára: kb 120 ft, melegben nem olvad. Egy banánt hozzácsapva kész ebéd :D
H

yvorlpu

yvorlpu

törzsvendég

• fórumtag
  • 328 posts
hu. ha már igy belemelegdtetek a szakmai kérdésekbe.
itt van még egy ;D:::
van 1 régi '85-'90 közti shimano kazettás o.uti agyam (nme tom pontosan a tipusat) s azon egy 6os sor...
a gondom az hogy elég pici/rövid a kazetta s sz.tem 6osnal nem férrá több...(pedig yo lenne), a másik, szétszedtem(zsirozni) oszt látom hogy nincs menet belül a dobon? az utolsó fogaskerék felfogatására/rögzitésre...(csak simán raytavan a dobon/kazettán)
Röviden::: sehogyse yövök rá hogy mi tartya a kazettán a sort..akkor most elvileg le kéne csusznia...de nem. 8)
ennél fogva azt se tudom hogy szedyem le... :P

lehet hogy tök evidens..esetleg tök hüyeséget kérdezek ::)..dehát...kitõl ha nem tõletek lehet...

lehet felteszek valami képet hogy lássátok a problémám...
köszi.

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 posts

összeraktam a campa 8-asfváltót, egy sh 2200-as hátsóváltóval (ami papíron 8-as), meg egy 7-es fogsorral, és azt tapasztaltam, hogy egy katt, az több, mint egy fokozat, tehát a simano, meg a campa váltó ezek szerint ugyanannyi bowdenhúzással, többet, ill. kevesebbet húz??

a shimano sh2200ás váltódat cseréld le campára (más a paralelogrammája ) tehát persze, hogy másképp húz.

Régen nekem is volt 8-as fvkarom 7-es shimanoval és így ment.

Fater meg tavasszal és õsszel, hogy ne a jó kerekét nyúzza 7-es shimanot használ 9es campa fv-vel ! és az is megy jól ! ;)

lcs

lcs

vendég

• fórumtag
  • 160 posts
Hali

Naszóval: semmi esetre sem érdemes 8-as 9-es hibridet gyártani. Sõt még 9-9-est sem két különbözõ rendszerbõl. A 8-as kazetta ugyan azonos szélességû a kilencessel, de a fogak szélessége és a távolsága is különbözik. Sõt még a Campa és Shimano 9-es is különbözik. Ráadásul a kilences Campa és Shimano hátsóváltók más pályán mozognak, ezért nem lehet hibrid rendszert építeni. Maximum úgy, hogy a fékváltókar és a hátsóváltó ugyanaz, a hátsó agy és a kazetta lehet más, de ekkor is számítanod kell arra, hogy a legelsõ és legutolsó fognál már lesz különbség kb. 1,5 mm. Ja és persze a bowdenhúzás sem ugyanannyi, szóval tudatosan nem csereszabatosak a cuccok. A hajtómû nem annyira kritikus, mármint váltás és és lánc szempontjából, nekem a 20 éves hajtómûvemre simán ráment a SRAM 9-es lánc. De igaz, ami igaz, most már nem érdemes négyszögtengelyes rendszert venni, vagy újítani.