Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
3129 replies to this topic

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts
nervex,

ez jó tipp volt!
Majd elnézek oda.

nervex

nervex

vendég

• fórumtag
  • 199 posts
Ez a VIII. kerületi Krúdy Gyula utca, ami a Mikszáth tértõl megy a József körút felé. A bolt konkrétan a Darshan udvar és a Lõrincz pap tér között van. Legutóbb láttam egy régi Motorola mezt náluk, 990 ért csak nekem a kék-piros nem jön be.

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 posts
az a Krudy Gyula, amelyik a XVIII.ker-ben van?

nervex

nervex

vendég

• fórumtag
  • 199 posts
Akkor vennék Elasticot, ha nekem fizetnének 12000 Forintot. A Honvéd utcában van egy Sport Bizományi, meg ezen kívül a Tompa, és a Krúdy Gyula utcában Iguana néven haszáltruhás bót. Én pár éve utóbbiakból veszem a bringás mezeimet, (Bringás mezekben a Krúdy Gyula utcai a jobb, 800-1500 között vannak a rövidújjúak, hosszúújjúban a plafon 3500) amelyek jobbak, mint amit tíz rugóért bringásboltban vehetnék. A gatya már kicsit rázósabb, mert ritkábban van, és más után bringásgatyát senki sem hord szívesen. Ezt tudják a turkáló bolt tulajdonosok is, ezért csak olyat tartanak, ami szinte használatlannak néz ki. Néha egész cool idõfutam mez-gatya összeállításokat is lehet látni. Nekem egyébként minden gatyám túrt darab.

vito

vito

vendég

• fórumtag
  • 108 posts
minap hosszúnadrágot (thermo, bélelt, nem kantáros) akartam venni. egy Elasticot néztem a Fülöpben, de 12-ért akarták adni.

tud vki helyet ahol olcsóbb? vagy majd áprilisban, amikor akcióban adják félár körül?

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Még azért nem tartunk ott, hogy az oútisok ugyanannyian lennének mint a MTB-sek. Egész országrészek vannak ahol csak elvétve létezik egy-két oútis. Ezt mutatja, hogy az alkatrészellátás, versenyzési lehetõségek szintje is, ismertség vagy az elfogadottság. A tendencia még mindig az, hogy az oútisok térnek át mtb-re, mert elegük lesz a sz@r utakból, a hülye autósokból és a benzingõzös dugókból. >:(

nervex

nervex

vendég

• fórumtag
  • 199 posts
Hát, ami az alkudozást illeti, nem mindig van igazad. Én boltokban fõleg régi használt cuccokra utazom gyûjtögetés céljából, ott tényleg mûködik a dolog. Összesen vagyunk vagy hárman akiket komolyabban érdekel ez a retro téma, tehát a boltos inkább megegyezik velem, mint vár a másik kettõre fél évet. Új alkatrészt már nagyon rég nem vettem, de soha nem éreztem úgy, hogy abban a helyzetben lennék, hogy alkudozhatok. Egyébként meg szerintem az országútisok már nem kisebbség. Az MTB õrület idején tényleg megkongatták a vészharangot felettünk, de mostanra már ismét egyensúlyba állt a piac.
Ugyanolyan szelet vagyunk mi is a tortából, mint a Triálosok, BMX-esek, CC-sek, Freeriderek, meg a többiek.

A Moseren egyébként Campagnolo Victory volt.

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts
Ohh.
Tényleg ott van.
A villa nem egy túl szép darab, bár nagyon igényes.
Ha már itt tartunk, nekem a Giant karbon aerovillája kellene.

Hol bizniszeltél?

vito

vito

vendég

• fórumtag
  • 108 posts
henger,

akkor lehet hogy én vmi spéci kiadást vettem. az én októberimben van record szett egy ereszcsatorna színû Moratival

más: vmelyik nap jöttem rá hogy outi témában mennyire kedvezõ (is) lehet hogy kevesen erõsítjük a keresleti oldalt: pofátlanul lehet alkudozni alkatrészekre

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts

nem. a recordos morati az októberiben volt. egyike a kevés outi cikkeknek.

nem könnyû megkülönböztetni, hogy melyik írás objektív és melyik van befolyásolva némi gyártói/forgalmazói "háttérrel".

Szeptemberiben volt egy Record szettes Moser. Az októberiben a Morati mtb vázait istenítették. ;)

getreg

getreg

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Sziasztok,

én úgy emlékszem, hogy Németh Balázs a Record hátsóváltójának a teljesítményével nem volt elégedett, az elsõváltóval + fékkel elégedett volt.

Ui.: bocs, hogy újonc lámaként hitvitákba röfögök bele :)

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 posts

Ha meglazitod a fekvaltokar csavarjat, akkor lesz helyed beszurni a bandazst a kar ala is, a bilincset pedig kikerulod okosan ;)

Spidi :

Akkor ha meglazitottad a fv-kart, szedd ki a kar alol a bandazst es allitsd vissza akart ugy ahogy eddig jo volt es huzd meg.

A bandazsolas a fv-karnal ugy tortenik, hogy:
1. hajtsd fel a gumit.
2. ha nem adtak kis darab bandazst a nagy koteg melle a dobozban akkor vagj le annyit a bandazsbol, hogy a levagott darabot raragasztva a bilincsre pont elfedje azt.
3. szepen tekerd vegig az fv karig a betekerot ugy, hogy pont ra erjen arra az elobb felragasztott darabra, majd pedig az fv hazanak az aljan folytasd a tekerest.

ha ugyes vagy akkor nem fog latszani a kormany, ha nem akkor jatsz vele addig, hogy olyan szogben legyen a bandazs, hogy ne latszodjon a kormany.
Kulonben szerintem adja magat a dolog.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Ha meglazitod a fekvaltokar csavarjat, akkor lesz helyed beszurni a bandazst a kar ala is, a bilincset pedig kikerulod okosan ;)

Szpídi Gónzáléssz

Szpídi Gónzáléssz

vendég

• fórumtag
  • 28 posts
Hi!

Tényleg, a Balázs cikkjável az volt a probléma, hogy nem írta le, hogy pontosan mi volt a probléma, és csak egyszerûen leszarozta a Recordot. Na de az Õ dolga.

Az elõbb itt olvastam valamit a bandázsolásról...

Hogy kell?? ??? ???

azért hülye nem vagyok tudom, hogy merre meg, hogy de a fékváltónál mindig elakadok. ott hogy kell??

vito

vito

vendég

• fórumtag
  • 108 posts
nem. a recordos morati az októberiben volt. egyike a kevés outi cikkeknek.

nem könnyû megkülönböztetni, hogy melyik írás objektív és melyik van befolyásolva némi gyártói/forgalmazói "háttérrel".

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts
Gondolom, mert ez a Record cikk is abban lehet... ;)

nervex,
a negyedik-ötödik újratekerésnél már kezdtem aggódni, hogy ragad-e még a ragacs, de okés. A hátsóváltót is finomhangoltam (2200), már csak fel a gumit, és indulhat a móka! ;D

Váztémában:
Nekem olyan váz az igazi (sztem, szubjektív tapasztalatok alapján), ami merev a gödröknél, de egyébként lágy, jó az egyenesfutása, ki tudok rajta nyújtózni, de mégis fordulékony. Ez egy 56-57-es váz, eggyel hosszabb felsõcsõvel.

Az nem probléma, ha szinte állandóan egyenes könyökkel megyek? (Emiatt is tolom le mindig a kormányt. Tudom, hülye pozíció, de így szoktam meg)

vito

vito

vendég

• fórumtag
  • 108 posts
megjelent már a jan-feb? vagy még csak most színezik a srácok?

nervex

nervex

vendég

• fórumtag
  • 199 posts
Henger!
Valószínüleg most már nem fogod elfelejteni, hogy hol van az a csavar, a bandázsnak meg nem árt, ha néha újratekergetik. Ezt úgy hívják, hogy tanulópénz, szerencsére ez most csak a te energiádba került.

Miután ízekre szedtük Németh Balázst Moratistul, felvetnék egy kérdést. Ki ismeri a Modolo Morphos fékváltókarjait? Nagyon érdekelnének menettapasztalatok, mert árban, ergonómiailag nagyon jó, könnyû és Shimanohoz és Campához egyaránt lehet elvileg használni. A Carbonos változat 390g, ami mindössze ötven grammal nehezebb, mint a Carbon Record. Nekem van három Sachs-Modolo sima fékkarom, amelyeket nagyon szeretek, mert nagyon kellemes fogásúak. A Morphos ugyanaz a fazon, csak belenyomták a váltómechanikát, így kicsit nagyobb lett az egész.

csita

csita

vendég

• fórumtag
  • 235 posts
:D :D :D :D ;D ;D ;D ;D ;D

vito

vito

vendég

• fórumtag
  • 108 posts
lehet hogy én hót kommersz vagyok, de nehezen fogom fel hogy váz mitõl kerül ennyibe. luxuskurvák kényeztetik a tervezõmérnököket és háromdiplomás szakik festik a cuccot?

:-)

éljen a könnyû olcsóbb váz + középkategóriás szett kombináció