Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
3129 replies to this topic

dario

dario

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
14e huf volt a nyáron.
A legelsõ utamon beállt az alkarom kissé, de ez abszolút megszokható, azóta nem volt ilyen.
Nem éreztem, hogy különösebben rázna, persze az is igaz, hogy nem fújom 10 bar-ra a gumikat...

szgabor

szgabor

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Hello! Mennyibe kerül ez a villa? Mennyire kényelmes? (nagyon ráz?)

dario

dario

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Helló szemgab, tényleg jól néz ki a brinyód!
Nekem Kinesis villám van (egyenes, aero profil), 1 éve használom, merem ajánlani.
Grammra pontosan meg nem mondom a súlyát, de amikor válogattam alkatrészeket a bringámhoz, volt alkalmam kézben fogni a tiedhez hasonló villával együtt. Hát, elég jelentõs a különbség...!
Meg már csak a látvány miatt is érdemes beruházni, sztem. ;)

szgabor

szgabor

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
A váz biztos, hogy nem Trek, a matricát késõbb tették rá (nem tudom miért) triple butted aluminium csövekbõl készült.

vBalu

vBalu

törzsvendég

• fórumtag
  • 251 posts
Ugye nem haragszol meg, ha elmondom, hogy ez egy szépen festett 2002-es nagyobbik schwinn váz (vagy csak kisérteties a hasonlóság :D), egyébként nagyon frankó! Örülök, hogy egyre többen leszünk az utakon! Jó tekerést!

szgabor

szgabor

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
10 kg.
Ultegra hátsó váltó, 105 elsõ váltó, Sora sor, HG70 lánc, 105 hajtókar, RX 100 fékek és fékváltók.

vito

vito

vendég

• fórumtag
  • 108 posts
és mennyi a bicó súlya?
milyen a szett?

szgabor

szgabor

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Hello! A villa egy sima acél darab, a márkáját nem tudom (a vázzal együtt vettem) elég nehéz (850 gramm). Tervezem, hogy veszek egy másikat, használ valaki Kinesis alu villát?

A pedál B+ (90%-ban megegyezik a Ritchey egyik modelljével) Országúti pedál és cipõ vásárlását is tervezem, ha majd összejön még egy kis pénz.

Turbo_G.Pityu

Turbo_G.Pityu

vendég

• fórumtag
  • 206 posts
Helló Szemgab! Gratula, szép lett, milyen villát használsz ( mali? ) ,és milyen a villa súlya? Meg milyen a pedál?

Üdv:G.Pityu

vito

vito

vendég

• fórumtag
  • 108 posts
elég vastag az alsócsõ. a kék-fehér kombináció viszont szerintem szép.

szgabor

szgabor

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
http://www.bikemag.h...umName=album170

Az elsõ országútim. Most lettem kész vele. Kíváncsi vagyok a véleményetekre.

vito

vito

vendég

• fórumtag
  • 108 posts
ha jól tudom a remerx taurus felnik 500 g (+-10g) súlyúak. tehát felninként 100 grammot lehet nyerni, gondolom az agyakban ennél jóval kevesebbet. tehát összesen 300-400 gr nyerhetõ. vagy több?

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Azért lehet venni gyárilag fûzött kerékhez is alkatrészt, attól függ, milyen márka. És az sem feltétlen igaz, hogy a gyárilag fúzött rosszabb, mert az általában jól van befûzve, míg amit építtetsz ott vagy-vagy. Ismerned kell a szerelõt. Nekem nem egyszer volt, hogy rosszul fûzték, minden úton kipattant egy küllõ, aztán még újra sem akarták fûzni. Nálunk azért kevesen tudnak jól fûzni.
A súlyhoz: a kereken sokat lehet és érdemes hozni. Ritchey felni 395 gr., aztán még Mavic Open pro (425), Sunn oúti felnije, AmClassic (350gr) tudnék mondani könnyûek közül. Agyak közül ami beszerezhetõ a Campán és Shimanon, Ritchey-n kívül, mostanában az AmClassic agyak (eredetiségük?). A küllövel és küllöszámmal nem tudsz mit csinálni, az egy: 2,0 és 32 ly.

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 posts
szerintem azert nem erted a dolgot, mert shimanoban gondolkosz !!

En pl azert dontottem a campa gyari fuzott kerekeknel, mert annyiba kerult mintha egy par agyat vettem volna (olyat mint ami benne van) es ezert cserebe mentem vele 15e km-et es meg nem kellett centirozni es ezert az arert igen konnyu.

Ha, jol tudom kullot, agyat felnit lehet rendelni a campajektol, azert mert nincs benne a katalogusukba, vagy mert a magyar forgalmazok nem szarakodnak vele, meg lehet venni ilyen cuccokat. (pl biondobike eleg jo kapcsolatokat apol a campaekkal)

Mas:
ahogy neztem 2004-re lejjebb mentek az arak a biondobike-nal szoval mar joval a mali lista alatt adjak a campat, tehat most szerintem a boltok kozul ok a legolcsobbak. (persze a tobbi bolt 2004-es arait meg nem lattam)

nervex

nervex

vendég

• fórumtag
  • 199 posts
Vito!

Errõl a "grammánia az ésszerûség keretein belül" topicban írtam bõvebben, úgyhogy nem írom le mégegyszer. Az ott fejtegetett dolgok összegzése tömören annyi, hogy küllõkön megdöbbentõen sokat lehet spórolni (küllõszám/átmérõ), Az agytest maga választás kérdése, a gyári gyorskioldók viszont mindig pofátlanul nehezek. (érdemes lecserélni) Felni terén azt érdemes tudni, hogy az aero profilú falcos felnik ritkán kerülnek 480g alá, az elõnyösebb légellenállás meg nem biztos hogy annyit segít mint amit a plusz 60-80g forgatott tömeg ront. Ha súlyban a végleteket keresed, akkor érdemes a szingós felállást fontolgatni. És végül az én véleményem, hogy egy gyárilag fûzött kerékszett, senem könnyebb, senem jobb egy gondosan összeválogatott alkatrészekbõl saját kezüleg fûzöttnél.

Valaki árulja már el nekem, hogy fogyasztói oldalról milyen elõnyei vannak a gyárilag fûzött kerékszetteknek. A gyártói részrõl jelentkezõ elõnyök világosak számomra:

- Egyszerre kurva nagy pénre le tudnak húzni, és azt hiszed ráadásul, hogy most aztán baromi jó kereked van, pedig, ha kicsit elgondolkozol, rájössz, hogy nem.

- Mivel külön sem az agy sem a felni nem vásárolható meg, ezért egyik meghibásodása a teljes kerék kukázását eredményezi.

- Elõbbibõl következik, hogy mivel a legjobb felni is meghal olyan 30000-40000 km után, ezért az agyat nem kell úgy megcsinálni, hogy 100000-200000km-t gond nélkül fusson.

- Hót biztos, hogy a Shimano gyári kerekedet nem fogod otthon centírozgatni, egész egyszerûen azért, mert nem fog menni. A cél az, hogy te ne piszkáld a biciklidet, mert véletlenül rájössz néhány dologra, és akkor a kerékpárboltos nem tud lépten-nyomon alkatrészcserére buzdítani. Érdekes elgondolkozni azon, hogy egy csillagászati áru DuraAce fékváltókar hibája esetén, még szakszervíz sem nyúl bele, hanem újat kell venned. Nem azért nem nyúlnak bele, mert bénák, hanem azért, mert nem létezik hozzá a bontáshoz szükséges célszerszám. Ilyenkor jön a magamfajta rebellis antifogyasztó, csinál házilag célszerszámot, és megoldja a problémát odahaza.

Néhány esetben van létjogosultsága a gyárilag fûzött keréknek, de tömeges elterjedése szerintem marketingszempontokon kívül semmivel sem indokolható.

vito

vito

vendég

• fórumtag
  • 108 posts
leült ez a topic (is).

kérdezném hogy súlyban mennyit lehet "fogni" a kerekek cseréjén. a jelenlegi remerx taurust + noname agyakat nehéznek érzem, bár pontosan még nem mértem.

vito

vito

vendég

• fórumtag
  • 108 posts
mai eredményemmel (vér labor) megközelítettem a kritikus értéket. a hematokrit szintem 47,5%, azt hiszem 50 % felett két hét kényszerszabadság jár a profiknál. huhaha, egy élõ epogyár vagyok :-)

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 posts

minap hosszúnadrágot (thermo, bélelt, nem kantáros) akartam venni. egy Elasticot néztem a Fülöpben, de 12-ért akarták adni.

tud vki helyet ahol olcsóbb? vagy majd áprilisban, amikor akcióban adják félár körül?

XVII Péceli út eleje, nem messze az elágazástól. itt a cég is.

Üdv

nervex

nervex

vendég

• fórumtag
  • 199 posts
Egyvalamire nem jöttem még rá, hogy Iguanáék mi szerint árazzák be a bringásmezeket. Eddigi legjobb fogásom egy pamut Castelli mez volt, ami az egyik Gios-bringát használó profi csapat meze volt a hetvenes évek végén. Kurva jó állapotban van, ugyanilyen jól is néz ki, ezzel szemben 790HUF volt. Nem sokkal ezután egy sokkal egyszerûbb, márkátlan Alan-Campagnolo mezt vettem, ez már 1500-be került...Ki érti ezt?

A Modolo Morphosra még nem reagált senki, pedig tényleg érdekelne...

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 posts
en is tervezem, kosz a cimet :)

amugy visszaterve a vaz temara, amit nemreg feldobtam:
kerdezoskodtem par helyen, hogy alu vaz kellene orszagutra, turazashoz fokent ===> csomitartoszemes.
es a legtobb bo'tos ugy nezett ram, mintha ufo lennek.
pedig nem is vagyok :(
meg tenyleg a luongos ember volt a legnormalisabb, nem a kezet tarogatta, hanem elmondta, hogy fitness (esetleg cyclocross) vazat keressek, mert azzal leszek boldog.
mondta, hogy O szivesen le is szinterezteti nekem, de akkor mar inkabb vigyem el magam, mert ugy olcsobb, leven O felszamolna n+1 helyi penzegyseget. aztan megadta a cimet...
szoval ezt a tippet is koszi! :)