Jelentkezz be Regisztrálj
Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere
Írta 2008. március 02. - 00:24
Írta 2008. március 02. - 00:18
Miert? mert konkretan evel a hibaval kuszkodok. mi lenne a megoldas ?ez mondjuk jó nagy hülyeség:)
Írta 2008. március 02. - 00:04
Hat mondjuk annyi hogy a fox-nak van tulfujo tartalya, igy nem kell hagyni benne kis levegot, hogy vedje a tulnyomastol, hanem ugye ott a tartaly. Na es mivel hianyzik ez a levego, emiatt szerintem hamarabb, es koppanas nelkul megindul. Igazabol kb ennyi a kulombseg szerintem. Na meg arban ...
ez mondjuk jó nagy hülyeség:)
Írta 2008. március 01. - 23:45
örülj hogy hidegben beáll a fa**od
szerintem egetverõ kül. nem lesz közte..
fox alap vagy manitou alap modell..
316 bmw vagy 1.6os a4
Hat mondjuk annyi hogy a fox-nak van tulfujo tartalya, igy nem kell hagyni benne kis levegot, hogy vedje a tulnyomastol, hanem ugye ott a tartaly. Na es mivel hianyzik ez a levego, emiatt szerintem hamarabb, es koppanas nelkul megindul. Igazabol kb ennyi a kulombseg szerintem. Na meg arban ...
Ja es pont ma probaltam egy freddyt, amiben ugyebar Fox DHX 3.0 as van. Na most .... nem tudom, nagy kulombseget nem ereztem, igaz csak 1 percet volt alattam a gep. Ami startbol feltunt hogy a gazdi bena, mert nagyon szarul volt beallitva. Kb semmi visszaut csilli, ugy dobalt visza mint az ugrolec. Mozogni meg mozgott ez isha megteheted, akkor cseréld. nagy különbség lesz. a metelt addig érzed jónak, amíg nem használsz rendes tagot.
Írta 2008. március 01. - 23:43
Írta 2008. március 01. - 23:11
szerintem egetverõ kül. nem lesz közte..
fox alap vagy manitou alap modell..
316 bmw vagy 1.6os a4
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Írta 2008. március 01. - 22:58
Írta 2008. február 28. - 21:14
Sziasztok!
A Trance vázam RP3 tagja az újkori állapotához képest jobban leült a vázban. Kép itt. --> http://kepfeltoltes.hu/view/080228/1159906544Trance_RP3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Látható, hogy több, mint egy centi "eltûnt" a becsúszószárból. Megnéztem augusztusi fotókat. Ott is rendben a tag állása. A téli hidegre nem panaszkodom, mivel lakásban tartom a gépet. Jelenleg csak hétvégén bringázom Vele és nem gyilkolom agyon se a gépet, se a tagot, tehát a célnak megfelelõen használom (fel a hegyre és aztán kemény leejtõzés).
Trance tulajokat szeretném megkérni, nézzék meg, miként néz ki a tag, saját gépükben.
Kishercegnek volt nemrég hasonló gondja, csak nála jobban leült a tag. Gyûrûcserével megoldodótt.
Itt is ez lehet a probléma? Valami a végét járja?
Köszönöm:
Grande
Ugyanez volt a Trance ba ( Float R) meg a Lapierre be is (RP3)
Nem kell hozá örült hideg, + 5 töl is elb@szódik. Beküldtem öket és mejavitották. Aszthiszem valami a kamrával volt...
Írta 2008. február 28. - 20:59
A Trance vázam RP3 tagja az újkori állapotához képest jobban leült a vázban. Kép itt. --> http://kepfeltoltes.hu/view/080228/1159906544Trance_RP3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Látható, hogy több, mint egy centi "eltûnt" a becsúszószárból. Megnéztem augusztusi fotókat. Ott is rendben a tag állása. A téli hidegre nem panaszkodom, mivel lakásban tartom a gépet. Jelenleg csak hétvégén bringázom Vele és nem gyilkolom agyon se a gépet, se a tagot, tehát a célnak megfelelõen használom (fel a hegyre és aztán kemény leejtõzés).
Trance tulajokat szeretném megkérni, nézzék meg, miként néz ki a tag, saját gépükben.
Kishercegnek volt nemrég hasonló gondja, csak nála jobban leült a tag. Gyûrûcserével megoldodótt.
Itt is ez lehet a probléma? Valami a végét járja?
Köszönöm:
Grande
Írta 2008. február 28. - 20:27
a beépítési hossza a tagodnak 100%.
ráülsz a bringára,illetve állsz a pedálokon, hogy egyenlõ arányban kapják a súlyt a kerekek. na ebben az állapotban megkérsz vkit,hogy most mérje le a tagod hosszát. a kapott értéket levonod a beépítési hosszból. a különbséget meg százalékosítod.
ha 25-30 között van, akkor jó.
de lehet úgy is, hogy elmész bringázni,és érzed, hogy jó vagy nem;)
Írta 2008. február 28. - 20:22
Sala ect picit korulirnad ?elsõ és legfontosabb mennyi a SAG.
ha 25-35% akkor:
több nyomás a tartályba
ha 35+ %
akkor erõsebb rugó
üdv
Igazabol az en kerdesem az lenne hogy ... van erre valami keplet hogy kb mien rugo mekkora testsulyhoz ?
Ja es meg valami ? Pl ... pl manitou rugo mehet fox rugostagra vagy forditva ?
Írta 2008. február 19. - 21:40
Manitou SPV LRS tagnak a csillapító tekerõ gomb tövében kicsit jön az olaj.Lehet ezzel valamit kezdeni,vagy ez a vég kezdete?
Írta 2008. február 17. - 00:08
ha 25-35% akkor:
több nyomás a tartályba
ha 35+ %
akkor erõsebb rugó
üdv
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2008. február 16. - 22:30
rocco rc-t használok stinky vázban...400as rugóval...mozgásra jónak érzem,de a gumibak a becsúszón egyáltalán nem nagy ugrásoknál tövig lemegy,azaz a tag végigmozogja az útját.Ez árt a tagnak?
Ezt mive lehet orvosolni?
rugócsere?
Keményebb rugóval a mozgás miben változik?
65-70kg vagyok,DH-ra használom a bringát,kerülöm az ugrásokat.
Írta 2008. február 09. - 18:33
http://www.hostpix.d...at=x4WAWbgO.JPG
Ez szerintetek originál megoldás? A menet már akkor gyanus volt amikor a Lapierre tagot kivettem és a Foxot tettem bele. Tettem fixirozót a menetre és most amikor kivettem a 2. tagot egy drót féleség logott ki, amit fogóval kihúztam és ez volt a menet:scared:
Most arra gondoltam, hogy egy hosszab csavart teszek bele, amit egy anyával megfogok.
Írta 2008. február 08. - 20:58
A sebesség mindent megold.
Írta 2008. február 08. - 20:43
A DT lehet a -7 fokos turák miatt romolt. A Fox tegnap, tegnap elött saras turára vitten, de + 5 fok volt és máma még jo volt.
Létezik az, hogy azért mert egész délután fejnek felfele állt a csapágy szerelés miatt és mikor megforditottam azonnal nyomkodni keztem?
De a giantba is elromlott a fox aznélkül, hogy hideg lett volna.
A leg szarab az csak az, hogy utoljára 7-8 hetet kellet várnom a Fox ügyben (Giant) A Lapierre már január eleje óta nem jelentkezik.
Szóval amilyen szerencsés vagyok annak elenére, hogy 2 tagom van 2 honapig nem tekerhetek.
Írta 2008. február 08. - 19:09
vagy az a lapierre váz tud valamit...Ez a méreg, nem a cián. Erre mondják, hogy balszerencse. Vmiért nem kedvel az öreg kaporszakállú.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2008. február 08. - 19:07
Írta 2008. február 08. - 19:04
Ma kivettem az össz csapágyat, megtisztitottam öket, picit megkentem öket és ujra összeraktam a bringám.
Meglepödtem, hogy elég alacsony lett a hátulja. Na az új Rp3 is csak 40mm re jön ki. Gondoltam egy csapágyat nemjól raktam vissza és azért. Erre kivettem a tagot a vázból és tényleg ez is összerakodott.
Mots 2 tagom lessz beküldve, lomha garanciás ügy miatt.
Elegem van. Holnap, holnapután turák voltak tervezve.