Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
jobb tag
ennyi

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

ez mondjuk jó nagy hülyeség:)

Miert? mert konkretan evel a hibaval kuszkodok. mi lenne a megoldas ?
...Ez lesz keremszeppen...

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás

Hat mondjuk annyi hogy a fox-nak van tulfujo tartalya, igy nem kell hagyni benne kis levegot, hogy vedje a tulnyomastol, hanem ugye ott a tartaly. Na es mivel hianyzik ez a levego, emiatt szerintem hamarabb, es koppanas nelkul megindul. Igazabol kb ennyi a kulombseg szerintem. Na meg arban ... :)

ez mondjuk jó nagy hülyeség:)

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

örülj hogy hidegben beáll a fa**od :D

szerintem egetverõ kül. nem lesz közte..

fox alap vagy manitou alap modell..

316 bmw vagy 1.6os a4

Hat mondjuk annyi hogy a fox-nak van tulfujo tartalya, igy nem kell hagyni benne kis levegot, hogy vedje a tulnyomastol, hanem ugye ott a tartaly. Na es mivel hianyzik ez a levego, emiatt szerintem hamarabb, es koppanas nelkul megindul. Igazabol kb ennyi a kulombseg szerintem. Na meg arban ... :)

ha megteheted, akkor cseréld. nagy különbség lesz. a metelt addig érzed jónak, amíg nem használsz rendes tagot.

Ja es pont ma probaltam egy freddyt, amiben ugyebar Fox DHX 3.0 as van. Na most .... nem tudom, nagy kulombseget nem ereztem, igaz csak 1 percet volt alattam a gep. Ami startbol feltunt hogy a gazdi bena, mert nagyon szarul volt beallitva. Kb semmi visszaut csilli, ugy dobalt visza mint az ugrolec. Mozogni meg mozgott ez is :)

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
ha megteheted, akkor cseréld. nagy különbség lesz. a metelt addig érzed jónak, amíg nem használsz rendes tagot.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
örülj hogy hidegben beáll a fa**od :D

szerintem egetverõ kül. nem lesz közte..

fox alap vagy manitou alap modell..

316 bmw vagy 1.6os a4

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Szerintetek Manitou metel R rugostagomat mennyire erdemes kicserelni egy Fox Van R-re ? Es ervekkel. mi a velemenyetek a tagrol ? Igazabol semmi bajom a manitou metel R-el, leszamitva azt az apro hibajat , hogy az ut elejen, mikor megindulna koppan 1et. Na ez anyira meg nem lenne zavaro, de mikor sok apro cuccon gurulok at, akkor meg nagyon erdekesen tud kopogni a hatulja a gepnek. Na meg huvosebb idoben a szokasos manitou feeling, beall kemenyre mint a f.... fuu de nagyon :D

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

Sziasztok!

A Trance vázam RP3 tagja az újkori állapotához képest jobban leült a vázban. Kép itt. --> http://kepfeltoltes.hu/view/080228/1159906544Trance_RP3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Látható, hogy több, mint egy centi "eltûnt" a becsúszószárból. Megnéztem augusztusi fotókat. Ott is rendben a tag állása. A téli hidegre nem panaszkodom, mivel lakásban tartom a gépet. Jelenleg csak hétvégén bringázom Vele és nem gyilkolom agyon se a gépet, se a tagot, tehát a célnak megfelelõen használom (fel a hegyre és aztán kemény leejtõzés).

Trance tulajokat szeretném megkérni, nézzék meg, miként néz ki a tag, saját gépükben.

Kishercegnek volt nemrég hasonló gondja, csak nála jobban leült a tag. Gyûrûcserével megoldodótt.

Itt is ez lehet a probléma? Valami a végét járja?

Köszönöm:
Grande

Ugyanez volt a Trance ba ( Float R) meg a Lapierre be is (RP3)

Nem kell hozá örült hideg, + 5 töl is elb@szódik. Beküldtem öket és mejavitották. Aszthiszem valami a kamrával volt...

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás
Sziasztok!

A Trance vázam RP3 tagja az újkori állapotához képest jobban leült a vázban. Kép itt. --> http://kepfeltoltes.hu/view/080228/1159906544Trance_RP3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Látható, hogy több, mint egy centi "eltûnt" a becsúszószárból. Megnéztem augusztusi fotókat. Ott is rendben a tag állása. A téli hidegre nem panaszkodom, mivel lakásban tartom a gépet. Jelenleg csak hétvégén bringázom Vele és nem gyilkolom agyon se a gépet, se a tagot, tehát a célnak megfelelõen használom (fel a hegyre és aztán kemény leejtõzés).

Trance tulajokat szeretném megkérni, nézzék meg, miként néz ki a tag, saját gépükben.

Kishercegnek volt nemrég hasonló gondja, csak nála jobban leült a tag. Gyûrûcserével megoldodótt.

Itt is ez lehet a probléma? Valami a végét járja?

Köszönöm:
Grande

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
van. csak többnyire nem jók.
a beépítési hossza a tagodnak 100%.
ráülsz a bringára,illetve állsz a pedálokon, hogy egyenlõ arányban kapják a súlyt a kerekek. na ebben az állapotban megkérsz vkit,hogy most mérje le a tagod hosszát. a kapott értéket levonod a beépítési hosszból. a különbséget meg százalékosítod.
ha 25-30 között van, akkor jó.

de lehet úgy is, hogy elmész bringázni,és érzed, hogy jó vagy nem;)

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

elsõ és legfontosabb mennyi a SAG.

ha 25-35% akkor:

több nyomás a tartályba

ha 35+ %

akkor erõsebb rugó

üdv

Sala ect picit korulirnad ?
Igazabol az en kerdesem az lenne hogy ... van erre valami keplet hogy kb mien rugo mekkora testsulyhoz ?
Ja es meg valami ? Pl ... pl manitou rugo mehet fox rugostagra vagy forditva ?

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
Szasztok!
Manitou SPV LRS tagnak a csillapító tekerõ gomb tövében kicsit jön az olaj.Lehet ezzel valamit kezdeni,vagy ez a vég kezdete?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
elsõ és legfontosabb mennyi a SAG.

ha 25-35% akkor:

több nyomás a tartályba

ha 35+ %

akkor erõsebb rugó

üdv

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

I3aI3

I3aI3

vendég

• fórumtag
  • 257 hozzászólás
Szépestét!

rocco rc-t használok stinky vázban...400as rugóval...mozgásra jónak érzem,de a gumibak a becsúszón egyáltalán nem nagy ugrásoknál tövig lemegy,azaz a tag végigmozogja az útját.Ez árt a tagnak?
Ezt mive lehet orvosolni?
rugócsere?
Keményebb rugóval a mozgás miben változik?
65-70kg vagyok,DH-ra használom a bringát,kerülöm az ugrásokat.
Szesz nélkül nincs Rock'N'Roll !!! :koncert:

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
Tag felsö felfügesztése:
http://www.hostpix.d...at=x4WAWbgO.JPG
Ez szerintetek originál megoldás? A menet már akkor gyanus volt amikor a Lapierre tagot kivettem és a Foxot tettem bele. Tettem fixirozót a menetre és most amikor kivettem a 2. tagot egy drót féleség logott ki, amit fogóval kihúztam és ez volt a menet:scared:

Most arra gondoltam, hogy egy hosszab csavart teszek bele, amit egy anyával megfogok.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Attól nem szabadna hogy baja legyen ha fejreállítod, mert elméletileg fordítva is be lehet rakni a tagokat.

A sebesség mindent megold.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
Most anyira elvagyok, hogy már maganban keresem a hibát.
A DT lehet a -7 fokos turák miatt romolt. A Fox tegnap, tegnap elött saras turára vitten, de + 5 fok volt és máma még jo volt.

Létezik az, hogy azért mert egész délután fejnek felfele állt a csapágy szerelés miatt és mikor megforditottam azonnal nyomkodni keztem?
De a giantba is elromlott a fox aznélkül, hogy hideg lett volna.

A leg szarab az csak az, hogy utoljára 7-8 hetet kellet várnom a Fox ügyben (Giant) A Lapierre már január eleje óta nem jelentkezik.

Szóval amilyen szerencsés vagyok annak elenére, hogy 2 tagom van 2 honapig nem tekerhetek.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Ez a méreg, nem a cián. Erre mondják, hogy balszerencse. Vmiért nem kedvel az öreg kaporszakállú.

vagy az a lapierre váz tud valamit...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Ez a méreg, nem a cián. Erre mondják, hogy balszerencse. Vmiért nem kedvel az öreg kaporszakállú.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
Miután összerogyott a Lapierre (DT) hátsó tagom, vettem január közepén egy Fox RP-at.

Ma kivettem az össz csapágyat, megtisztitottam öket, picit megkentem öket és ujra összeraktam a bringám.
Meglepödtem, hogy elég alacsony lett a hátulja. Na az új Rp3 is csak 40mm re jön ki. Gondoltam egy csapágyat nemjól raktam vissza és azért. Erre kivettem a tagot a vázból és tényleg ez is összerakodott.

Mots 2 tagom lessz beküldve, lomha garanciás ügy miatt.

Elegem van. Holnap, holnapután turák voltak tervezve.