Jelentkezz be Regisztrálj
Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere
Írta 2008. május 14. - 19:26
Írta 2008. május 14. - 18:48
dt swiss rugóstagokkal van valakinek tapasztalata? a foxomat ugyanis lecserélem, mert a telópumpa nem fér oda szelephez és már tököm tele vele. eddig egy ilyen dt-vel kerestek meg, meg újonnan is találtam.
amiben még gondolkodom, az a rock shox mc 3.3
tippeket, tapasztalatokat, tanácsokat elõre is köszönöm!
Az új (2008-as) Fox-oknak már nem derékszögben jön ki a szelep. Az sem segítene rajtad?
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2008. május 14. - 18:22
és a cserealap:
amiben még gondolkodom, az a rock shox mc 3.3
tippeket, tapasztalatokat, tanácsokat elõre is köszönöm!
Írta 2008. május 06. - 23:27
hat ha 300 as rug allando kell nekd, akkor mar csak az utat kell eldonteni . 2.35 inch vagy 3 inch et oszenyomhato rugo kell. Mennyit megy a tag ? .. szerintem a 300x2.35 a te meretedÉrtem, köszönöm a válaszokat.
A másik kérdésem az lenne, hogy most 450x2.39-es rugó van rajta (Vanilla R 200-as szemtáv), és nem tudom, hogy egy 300x2.35 vagy egy 300x3.00 jó-e rá?
Itt nézegettem a rugókat: http://xfactornet.hu...p&mkod=34&db=20
Írta 2008. május 06. - 23:21
Jó rá az "indián" is.
en is egy indiannal hasznalom (manitou ) de hat nem a legtokelletesebb. Kicsit felek fele nagyobb uteseket adagolni, ugyanis manitou a pl 2 inch uthoz 2 inches rugot adott. ezt a rugot tettem at az uj fox tagra. viszont a fox rugo belso atmeroje kisebb, (ennyi a kulombseg) viszont kicsit hoszabb utra kepes, tehat jobban oszenyomhato mint a tag, evel is vedve a tagot. en nekem egyszer mar koppant eleg szepet, gondolom a rugot oszeutottem valahogy :-S lehet beruhazok inkabb egy "gyari" rugora.
Értem, köszönöm a válaszokat.
A másik kérdésem az lenne, hogy most 450x2.39-es rugó van rajta (Vanilla R 200-as szemtáv), és nem tudom, hogy egy 300x2.35 vagy egy 300x3.00 jó-e rá?
Itt nézegettem a rugókat: http://xfactornet.hu...p&mkod=34&db=20
[highlight] The bike way of life [/highlight]
Írta 2008. május 06. - 20:49
en is egy indiannal hasznalom (manitou ) de hat nem a legtokelletesebb. Kicsit felek fele nagyobb uteseket adagolni, ugyanis manitou a pl 2 inch uthoz 2 inches rugot adott. ezt a rugot tettem at az uj fox tagra. viszont a fox rugo belso atmeroje kisebb, (ennyi a kulombseg) viszont kicsit hoszabb utra kepes, tehat jobban oszenyomhato mint a tag, evel is vedve a tagot. en nekem egyszer mar koppant eleg szepet, gondolom a rugot oszeutottem valahogy :-S lehet beruhazok inkabb egy "gyari" rugora.Fox rugóstagra csak Fox rugót lehet tenni?? Mert elég húzós árban vannak azok a rugók...
Írta 2008. május 06. - 19:51
Írta 2008. május 06. - 19:45
[highlight] The bike way of life [/highlight]
Írta 2008. április 26. - 18:27
Egyelõre tisztítás és olajozás után összerakom, kiváncsi vagyok, hogy meddig bírja. Gondolom a kissé kopott O-gyûrû miatt elõbb-utóbb megint átengedi a levegõt a másik kamrába.
A házon belüli csillapításért felelõs blokkban simán olaj van, vagy nyomtak bele nitrogént is? Ha van, akkor számít-e a nyomása, vagy csak az a lényeg, hogy inert atmoszféra legyen bent?
Egyébként az útrövidülésen kívül az is "fura" volt, hogy a PP kar állása gyakorlatilag semmit nem befolyásolt. A baj a csillapítórészen belül lehet, vagy azzal a nyomórúddal, amit a kar mozgat?
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2008. április 26. - 17:16
Írta 2008. április 22. - 22:34
Saját tapasztalatom alapján - ami nem sok - azt mondom igen . Bár lehet, Nálam Uri Geller keze is benne volt, mert szombaton néztem rá a bringára - mikor Uri bohóckodik a tévében - és hétfõn vittem volna szervízbe, megnézetni a tagot.
Ha Nálad nem változik a helyzet egy hét múlva, akkor marad sajnos a szervíz.
Nos, nem telt el egy hét, de a rugóstag szemtávolsága nem változott, pedig a pumpálást-leeresztést többször is megcsináltam.
Közben találtam a Fox oldalán egy leírást, ami a rugóstag szétszedését írja le, ill. ezt a megszorult levegõt engedi ki. Lazán kézzel meg tudtam indítani a letekerést, de nem mertem megcsinálni. Jól értelmezem, fog egy nagyot durrani, amikor leszedem a külsõ házat? :scared:
Trance
Írta 2008. április 21. - 11:08
ezután olaj alá nyomod az üres testet, úgy, hogy a légbuborékok felfelé tudjanak távozni, kocogtatod amíg jönnek a kis szarok:)
és olaj alatt benyomod az ifp-t tövig, utána a fõ testen pedig maxra kihúzott nyomórúdnál becsavarod a lezáró végét, ettõl az olajnyomás kicsit visszatolja a túlfolyóban az ifp-t, de az nekünk direkt jó
ezután ha már légmentesen becsavartad, kiveszed az olaj alól, letörölgeted szárazra. pár csepp olaj mehet a túlfolyóba, az majd keni meg tömíti az ifp-t valamennyire, utána mehet rá a légzáró kupak és a szelep, majd lehet fújni 50psi-re és kész is
Írta 2008. április 20. - 14:49
Írta 2008. április 20. - 13:50
a perselyekkel nemtom mit akarsz, meg mibõl akarsz újat csinálni, azt a részt nem vágom
gyanítom hogy teflon bevonatú akármi kéne hozzá, meg kiütni és berakni se olyan egyszerû
én azt nem bántanám...
a másik hogyha nagyon igényesen akarnád megcsinálni, akkor keress egy ugyanolyan stroke-ú szar metelt vagy swingert és a króm becsúszót rakd át mert az jobban csúszik mint az eredeti 5th-é
Írta 2008. április 20. - 11:44
nah akkor csak olajat akarok csrélni a tagba mert már nem mozog jól meg tömitõ szimeringet is a perselyeket ki tudom esztergáltatni ennyit akarok megcsinálni
Írta 2008. április 20. - 11:38
de mondjuk perselyt nem tudok cserélni értelemszerûen, mert olyanom nincs
tömítés az még van tartalék
Írta 2008. április 20. - 10:24
Írta 2008. április 20. - 06:53
Saját tapasztalatom alapján - ami nem sok - azt mondom igen . Bár lehet, Nálam Uri Geller keze is benne volt, mert szombaton néztem rá a bringára - mikor Uri bohóckodik a tévében - és hétfõn vittem volna szervízbe, megnézetni a tagot.
Oks, akkor megpróbálom, bár (így, alvás után ) azt gondolom, hogy ettõl függetlenül (különösen ha Uri sem segít ) lehet, hogy szervíz lesz a vége, mert talán a jelenség nem feltétlenül normális.
Egyébként minden levegõs rugós tagban van ilyen negatív kamra, vagy ez csak a Fox-okra jellemzõ?
Trance
Írta 2008. április 20. - 00:40
Köszi, pont a Te hozzászólásod alapján néztem meg az én rugóstagomat
Korábban is fura volt, de nem méregettem. Most betettem a gépbe egy Float R tagot (de jó, hogy nem adtam el), azzal most oké.
Akkor pumpáljam fel az RP3-at 250-re és hagyjam úgy, hátha visszamászik?
Írta 2008. április 20. - 00:29
Ugyanez volt a problémám nemrég a Trance-ben, szintén RP3. Itt a kép róla. http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
Vizdi tanácsára belenyomtam plusz levegõt, de a következõ pár tekerés során - ahol ugyanúgy hajtottam a bringát, mint a hiba elõtt - nem változott a helyzet. Viszont!!!! Egy hét múlva ránézek a bringára, és meg ne kérdezd mitõl vagy miért és hogyan, de a tag magától visszamászott eredeti, névleges rugóútjára. Azóta nincs probléma, így egyelõre megúsztam a szervizt.
Üdv.
Grande
Köszi, pont a Te hozzászólásod alapján néztem meg az én rugóstagomat
Korábban is fura volt, de nem méregettem. Most betettem a gépbe egy Float R tagot (de jó, hogy nem adtam el), azzal most oké.
Akkor pumpáljam fel az RP3-at 250-re és hagyjam úgy, hátha visszamászik?
Trance