Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
rajtam segítene, de a pénztárcámon nem:D nem áll szándékomban plusz pénzt költeni a bringára, nincs is mibõl, a bear-re ráment minden pénzem. meg ezeknek legalább tuti jól jön ki a szelepe... amúgy az a gond, hogy pont a himbakar alatt van a szelep, szóval az elhelyezéssel van gondom, nem a szöggel. szóval a 2007es rp23 se lenne jó, csak az idei... azt meg gondolom nem nagyon akarják majd cserélgetni egy rp3-ra. nem mintha agyon lenne használva. (kb 300km)

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

dt swiss rugóstagokkal van valakinek tapasztalata? a foxomat ugyanis lecserélem, mert a telópumpa nem fér oda szelephez és már tököm tele vele. eddig egy ilyen dt-vel kerestek meg, meg újonnan is találtam.

amiben még gondolkodom, az a rock shox mc 3.3

tippeket, tapasztalatokat, tanácsokat elõre is köszönöm!

Az új (2008-as) Fox-oknak már nem derékszögben jön ki a szelep. Az sem segítene rajtad?

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
dt swiss rugóstagokkal van valakinek tapasztalata? a foxomat ugyanis lecserélem, mert a telópumpa nem fér oda szelephez és már tököm tele vele. eddig egy ilyen dt-vel kerestek meg, meg újonnan is találtam. konkrétan ilyet:
Feltöltött kép
és a cserealap:
Feltöltött kép

amiben még gondolkodom, az a rock shox mc 3.3

tippeket, tapasztalatokat, tanácsokat elõre is köszönöm!

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

Értem, köszönöm a válaszokat.
A másik kérdésem az lenne, hogy most 450x2.39-es rugó van rajta (Vanilla R 200-as szemtáv), és nem tudom, hogy egy 300x2.35 vagy egy 300x3.00 jó-e rá?
Itt nézegettem a rugókat: http://xfactornet.hu...p&mkod=34&db=20

hat ha 300 as rug allando kell nekd, akkor mar csak az utat kell eldonteni . 2.35 inch vagy 3 inch et oszenyomhato rugo kell. Mennyit megy a tag ? .. szerintem a 300x2.35 a te mereted :)
...Ez lesz keremszeppen...

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.288 hozzászólás

Jó rá az "indián" is.:)

en is egy indiannal hasznalom (manitou :P ) de hat nem a legtokelletesebb. Kicsit felek fele nagyobb uteseket adagolni, ugyanis manitou a pl 2 inch uthoz 2 inches rugot adott. ezt a rugot tettem at az uj fox tagra. viszont a fox rugo belso atmeroje kisebb, (ennyi a kulombseg) viszont kicsit hoszabb utra kepes, tehat jobban oszenyomhato mint a tag, evel is vedve a tagot. en nekem egyszer mar koppant eleg szepet, gondolom a rugot oszeutottem valahogy :-S lehet beruhazok inkabb egy "gyari" rugora.

Értem, köszönöm a válaszokat.
A másik kérdésem az lenne, hogy most 450x2.39-es rugó van rajta (Vanilla R 200-as szemtáv), és nem tudom, hogy egy 300x2.35 vagy egy 300x3.00 jó-e rá?
Itt nézegettem a rugókat: http://xfactornet.hu...p&mkod=34&db=20

[highlight] The bike way of life [/highlight]

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

Fox rugóstagra csak Fox rugót lehet tenni?? Mert elég húzós árban vannak azok a rugók...

en is egy indiannal hasznalom (manitou :P ) de hat nem a legtokelletesebb. Kicsit felek fele nagyobb uteseket adagolni, ugyanis manitou a pl 2 inch uthoz 2 inches rugot adott. ezt a rugot tettem at az uj fox tagra. viszont a fox rugo belso atmeroje kisebb, (ennyi a kulombseg) viszont kicsit hoszabb utra kepes, tehat jobban oszenyomhato mint a tag, evel is vedve a tagot. en nekem egyszer mar koppant eleg szepet, gondolom a rugot oszeutottem valahogy :-S lehet beruhazok inkabb egy "gyari" rugora.
...Ez lesz keremszeppen...

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Jó rá az "indián" is.:)

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.288 hozzászólás
Fox rugóstagra csak Fox rugót lehet tenni?? Mert elég húzós árban vannak azok a rugók...

[highlight] The bike way of life [/highlight]

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Nahh...széttekertem az RP3-at...elég rendeset szólt :D
Egyelõre tisztítás és olajozás után összerakom, kiváncsi vagyok, hogy meddig bírja. Gondolom a kissé kopott O-gyûrû miatt elõbb-utóbb megint átengedi a levegõt a másik kamrába.
A házon belüli csillapításért felelõs blokkban simán olaj van, vagy nyomtak bele nitrogént is? Ha van, akkor számít-e a nyomása, vagy csak az a lényeg, hogy inert atmoszféra legyen bent?
Egyébként az útrövidülésen kívül az is "fura" volt, hogy a PP kar állása gyakorlatilag semmit nem befolyásolt. A baj a csillapítórészen belül lehet, vagy azzal a nyomórúddal, amit a kar mozgat?

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

frslapi

frslapi

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
kössz conor jólett a tag:)

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

Saját tapasztalatom alapján - ami nem sok - azt mondom igen :). Bár lehet, Nálam Uri Geller keze is benne volt, mert szombaton néztem rá a bringára - mikor Uri bohóckodik a tévében - és hétfõn vittem volna szervízbe, megnézetni a tagot.

Ha Nálad nem változik a helyzet egy hét múlva, akkor marad sajnos a szervíz.

Nos, nem telt el egy hét, de a rugóstag szemtávolsága nem változott, pedig a pumpálást-leeresztést többször is megcsináltam.
Közben találtam a Fox oldalán egy leírást, ami a rugóstag szétszedését írja le, ill. ezt a megszorult levegõt engedi ki. Lazán kézzel meg tudtam indítani a letekerést, de nem mertem megcsinálni. Jól értelmezem, fog egy nagyot durrani, amikor leszedem a külsõ házat? :scared:

Trance

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
túlfolyóból kinyomod az ifp-t (úszószelepet) mondjuk nagynyomású levegõvel mert elég szoros...
ezután olaj alá nyomod az üres testet, úgy, hogy a légbuborékok felfelé tudjanak távozni, kocogtatod amíg jönnek a kis szarok:)
és olaj alatt benyomod az ifp-t tövig, utána a fõ testen pedig maxra kihúzott nyomórúdnál becsavarod a lezáró végét, ettõl az olajnyomás kicsit visszatolja a túlfolyóban az ifp-t, de az nekünk direkt jó

ezután ha már légmentesen becsavartad, kiveszed az olaj alól, letörölgeted szárazra. pár csepp olaj mehet a túlfolyóba, az majd keni meg tömíti az ifp-t valamennyire, utána mehet rá a légzáró kupak és a szelep, majd lehet fújni 50psi-re és kész is
Autist Team:)

frslapi

frslapi

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
addig ok hogy szétcsavarom a tagot de ami után kifojattam az olajat azután az újjat hogy töltöm bele vissza a nyomorúdnál vagy a túlfolyónál ezt nem tom meg hogy hogy nem lessz levegõs a rendszer? a perselyeket meg esztergáltatok úllyakat sztem mert elvannak kopva különben egyszerüen kiüthetõk.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
a manuál amit linkeltem leír mindent lépésrõl lépésre, az alapján meg lehet csinálni

a perselyekkel nemtom mit akarsz, meg mibõl akarsz újat csinálni, azt a részt nem vágom
gyanítom hogy teflon bevonatú akármi kéne hozzá, meg kiütni és berakni se olyan egyszerû

én azt nem bántanám...

a másik hogyha nagyon igényesen akarnád megcsinálni, akkor keress egy ugyanolyan stroke-ú szar metelt vagy swingert és a króm becsúszót rakd át mert az jobban csúszik mint az eredeti 5th-é

frslapi

frslapi

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
az olajcserénél a tulfolyót is szét kell szedni vagy elég csak az egyiket kicsavarni és utána mi a teendõ ha vki leírná az egésznek a menetét akk jó lenne köszi.

nah akkor csak olajat akarok csrélni a tagba mert már nem mozog jól meg tömitõ szimeringet is a perselyeket ki tudom esztergáltatni ennyit akarok megcsinálni :)

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
ha kicsit konkrétabban elmondod hogy mit szeretnél akkor lehet hogy én is megtudom csinálni, gyanítom hogy olcsóbban mint a szervíz...:-)

de mondjuk perselyt nem tudok cserélni értelemszerûen, mert olyanom nincs

tömítés az még van tartalék

frslapi

frslapi

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
nem tud valaki manitou szervizt pest körül??

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

Saját tapasztalatom alapján - ami nem sok - azt mondom igen :). Bár lehet, Nálam Uri Geller keze is benne volt, mert szombaton néztem rá a bringára - mikor Uri bohóckodik a tévében - és hétfõn vittem volna szervízbe, megnézetni a tagot.

Oks, akkor megpróbálom, bár (így, alvás után :)) azt gondolom, hogy ettõl függetlenül (különösen ha Uri sem segít :D) lehet, hogy szervíz lesz a vége, mert talán a jelenség nem feltétlenül normális.
Egyébként minden levegõs rugós tagban van ilyen negatív kamra, vagy ez csak a Fox-okra jellemzõ?

Trance

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

Köszi, pont a Te hozzászólásod alapján néztem meg az én rugóstagomat :D
Korábban is fura volt, de nem méregettem. Most betettem a gépbe egy Float R tagot (de jó, hogy nem adtam el), azzal most oké.
Akkor pumpáljam fel az RP3-at 250-re és hagyjam úgy, hátha visszamászik?

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

Ugyanez volt a problémám nemrég a Trance-ben, szintén RP3. Itt a kép róla. http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
Vizdi tanácsára belenyomtam plusz levegõt, de a következõ pár tekerés során - ahol ugyanúgy hajtottam a bringát, mint a hiba elõtt - nem változott a helyzet. Viszont!!!! Egy hét múlva ránézek a bringára, és meg ne kérdezd mitõl vagy miért és hogyan, de a tag magától visszamászott eredeti, névleges rugóútjára. Azóta nincs probléma, így egyelõre megúsztam a szervizt. :)

Üdv.
Grande

Köszi, pont a Te hozzászólásod alapján néztem meg az én rugóstagomat :D
Korábban is fura volt, de nem méregettem. Most betettem a gépbe egy Float R tagot (de jó, hogy nem adtam el), azzal most oké.
Akkor pumpáljam fel az RP3-at 250-re és hagyjam úgy, hátha visszamászik?

Trance