Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
trance float RP3-mal nyeregben ulve, kistanyeron es kozeptanyeron is. rendesen beallitva.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

es a maestro is pogozik.

hja, kiállva tekeréskor hintaló swinger 3vajjal.
viszont ha fújok a tagra, akkor nem pogozik.. de nem is mozog :P :D
arany középút azér' megtalálható..

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Aszongya, hogy egy Maestro-s vázba beletettek egy NRS matricás tagot, és azzal sem pogózott. Te teás, te. :)

aha. elemezzuk akkor nyelvtanilag

a buta NRS taggal szinte nem is pogózik sima pedállal haver NRS-e

szerintem az allitmany az hogy nem pogozik, es az alany a haver NRS-e

ami nem maestro.

es a maestro is pogozik.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
cannondale jekyll

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

ezen megy a gondolkodás. a dh bringámba nem kell sem spv sem propedál, ezért van ott roco. de a tekerõs gép más. és ezelõtt csak merev tekerõs gépeim voltak, ezért nincs mihez hasonlítanom. havernak ugyanilyen bringája van float-tal, õ imádja. pogozik,de nem zavarja, pedig sokat teker.

Szerintem akkor el is dõlt :)
Összes ismerõs közül egyedül asszonyt nem zavarja hogy pogózik a gép, de 30km-nél nem ismegyünk soha többet :) Azt is havonta 1-2×...
Ha kb egy árban vannak akkor szerintem nem fogsz te sem csalódni a szvingerben... én kellemesen csalódtam, nem nagyon tartottam ... tényezõnek tag piacon; olvastam 1-2 tesztet, mondom legyen... (azzal vettem a vázat) De kellemesen csalódtam, nagyon finoman mozog, nem pogózik, és remekül testreszabható (4 way az enyém; kamra nyomás, visszaút csillapításnyomás-nezebbeknek fõleg-, progresszivitás, csilli sebessége).

De vázat írhatnál tényleg...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
csak mert annak van valami elbaltázott felfogatása. amúgy talán a népeknek könnyebb úgy segítséget nyújtaniuk neked, ha tudják mibe kell

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
isten ments....

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
és milyen váz ez a problémás darab? csak nem corratec?

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
ezen megy a gondolkodás. a dh bringámba nem kell sem spv sem propedál, ezért van ott roco. de a tekerõs gép más. és ezelõtt csak merev tekerõs gépeim voltak, ezért nincs mihez hasonlítanom. havernak ugyanilyen bringája van float-tal, õ imádja. pogozik,de nem zavarja, pedig sokat teker.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

navigyázzá, én próbáltam revox-ot. ráadásul úgy látszik, hogy telót is megint tudnak csinálni.
az a bajom, hogy a vázba csak ez a két választásom van. a float valszeg nagyon pogózna. propedálos fox meg aranyárban lenne ezzel a felfogatással. szóval nem tudom. nem volt még ilyen divatos allmountain bringám. elöl jobban mozog, mint bármi más, de hátul jelenleg egy rugós vanilla van. annak mennie kell és egy levegõsnek jönnie.

Akkor ha te is így tudod akkor ha nem tudod kipróbálni _szvsz_ jobban jársz az SPV-s taggal. RP-s tag jó lenne, de hát RC... Egyik haver ideiglenesen RP-t eladta és vmi hulladék van neki (Propedál/SPV nélküli) ideiglenes jelleggel a vázban, engem halálra idegesít mikor elöttem megy :) Képzeld el õt :D

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

rocsi: mivel a kettõ közül csak az egyik gyárt rugóstagot ... a másik csak nehezéknek jó :)

Ehhez ugyan én még kicsi vagyok de ezen az a 3 betû olyan jól mûxik mint a rókán... sõt,

Feltöltött kép

mert ha jól tévedek az RC-n nincs propedál (lock van csak); onnantól meg egyforgáspontos vázban poénos...

Feltöltött kép

Jótom? Mert ha igen akkor hamar kisik a róka. Egyébként amit hirtelen olvastam a Swinger3ról hogy 1-2 ember félt tõle, de meglepõen érzékeny és SPV-re azt írták mûxik rendesen; nekem a 4es idáig dettó; csak gondolom a 3ason nincs progresszivitás állítás (meg táguló). A generálozást 15bõl megúsztam és van hozzá alkatrész (Tudom, ennek kéne alapnak lennie, de nem valahogy vagyok optimista általában ha bicikli alkatrészek beszerzésérõl van szó :( )

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
navigyázzá, én próbáltam revox-ot. ráadásul úgy látszik, hogy telót is megint tudnak csinálni.
az a bajom, hogy a vázba csak ez a két választásom van. a float valszeg nagyon pogózna. propedálos fox meg aranyárban lenne ezzel a felfogatással. szóval nem tudom. nem volt még ilyen divatos allmountain bringám. elöl jobban mozog, mint bármi más, de hátul jelenleg egy rugós vanilla van. annak mennie kell és egy levegõsnek jönnie.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
rocsi: mivel a kettõ közül csak az egyik gyárt rugóstagot ... a másik csak nehezéknek jó :)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Aszongya, hogy egy Maestro-s vázba beletettek egy NRS matricás tagot, és azzal sem pogózott. Te teás, te. :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Nekem Swinger 4 van, remekül dolgozik egy 1 forgáspontos G Zer FX-ben; no pogó és érzékeny is.

Maestroról annyi tudok hogy a buta NRS taggal szinte nem is pogózik sima pedállal haver NRS-e, klipsz/spdvel már propedál nélküli taggal is teljesen jól használható. Egy wheeler és egy Decathlonos váz jobban pogóztak ilyesmi taggal.

nem igazan ertem mit beszelsz, de az biztos hogy az NRS es a Maestro az ket kulon dolog.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
namér?
veszek egy bringát, amiben viszont le kell cserélnem a tagot. mivel speckó felfogatású a tag, ez leszûkíti a választási lehetõségeim.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
rocsi: hülyeséget minek kérdezel? ;)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Nekem Swinger 4 van, remekül dolgozik egy 1 forgáspontos G Zer FX-ben; no pogó és érzékeny is.

Maestroról annyi tudok hogy a buta NRS taggal szinte nem is pogózik sima pedállal haver NRS-e, klipsz/spdvel már propedál nélküli taggal is teljesen jól használható. Egy wheeler és egy Decathlonos váz jobban pogóztak ilyesmi taggal.

g'bor

g'bor

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás
A VPP/Maestro rendszerek mennyire pogóznak kevésbé, mint egy átlagos négyforgáspontos?

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
levegõs manitou swinger 3 mennyire mûködik jól egyforgáspontos am/enduro vázban?
a két lehetõségem swinger 3 vagy float rc.