Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
meg szabad ezt venni?

http://mail.google.c...1a24fd773d222ce

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Funthom

Funthom

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Köszi a gyors reagálást. A Merda oldalán az lrs manual-t én is megtaláltam, de sajnos a rugóstag szervizelésérõl és az olajtöltésrõl (mennyiségérõl, mikéntjérõl) nem írnak benne semmit. A rugóstag beállítását, le és fölszerelését, a kiegészítõ spirálrugó cseréjét taglalják, ezért ez nem megoldás nekem.

A német fórum jó lehet, de sajnos németül egy mukkot sem értek (na jó a ja és a nein az megy :-)), így nem tudom, írnak-e benne valamit, ami közelebb vinne a megoldáshoz.

A german:a honlapján a shopot megtaláltam, de 70 euro (+szállítási költség) kicsit sok, mikor ilyen teleszkópot újban kb. tizenegykétezer forintért lehet beszerezni itthon.

Tehát megköszönve a válaszoló fórumtárs segítségét és jószándékát várom továbbra is az építõ javaslatokat.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

A következõ kérdésem, kérésem lenne.
A 2004-es Merida Misson Comp vázzal kapott german:a s:light LRS rugóstagból a levegõ leengedésekor (ki kellett szerelni, hogy a forgáspontokhoz hozzáférjek, mivel csapágyat kellett cserélni benne) eltávozott némi olaj, ami elég soknak tûnik ahhoz képest, hogy mekkora lehet az olajkamra mérete.
Eddig nem jöttem rá, hogyan lehet olajat tölteni bele. Nem szeretném szétszedni addig, amíg nem tudom, hogyan kell szakszerûen.
Kerestem a neten, de sajnos szervizleírást nem találtam, csak egy sematikus vázlatot a gyártó honlapján (http://www.german-a.de/en/).
Ez alapján nem tudtam rájönni, hogyan kell olajat tölteni bele, viszont azt sem értem, hogyan került a levegõkamrába olaj, mert a vázlat alapján nem lehetne ott.
Amúgy a rúgóstag tartja a levegõt, nem tûnik rossznak.
Ha valakinek esetleg volna szervizleírása, vagy tudja, honnan lehet letölteni részletes leírást a rugóstaghoz, akkor kérem, hogy segítsen.
Aki esetleg már szedett szét ilyet és ismeri gyakorlatból a szervizelés menetét, az írja már le.

Elõre is köszi a segítséget.

Itt egy manual:
http://www2.merida-b.../lrs_manual.pdf

Itt a fórum, az LRS ról van szó (14 oldal németül)
http://www.mtb-news....9&highlight=lrs

Ha nem müxik majd, akkor 70 Euróért itt (MO-n nemtudom):

http://www.german-a....8j7mcle69svfu13

Funthom

Funthom

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
A következõ kérdésem, kérésem lenne.
A 2004-es Merida Misson Comp vázzal kapott german:a s:light LRS rugóstagból a levegõ leengedésekor (ki kellett szerelni, hogy a forgáspontokhoz hozzáférjek, mivel csapágyat kellett cserélni benne) eltávozott némi olaj, ami elég soknak tûnik ahhoz képest, hogy mekkora lehet az olajkamra mérete.
Eddig nem jöttem rá, hogyan lehet olajat tölteni bele. Nem szeretném szétszedni addig, amíg nem tudom, hogyan kell szakszerûen.
Kerestem a neten, de sajnos szervizleírást nem találtam, csak egy sematikus vázlatot a gyártó honlapján (http://www.german-a.de/en/).
Ez alapján nem tudtam rájönni, hogyan kell olajat tölteni bele, viszont azt sem értem, hogyan került a levegõkamrába olaj, mert a vázlat alapján nem lehetne ott.
Amúgy a rúgóstag tartja a levegõt, nem tûnik rossznak.
Ha valakinek esetleg volna szervizleírása, vagy tudja, honnan lehet letölteni részletes leírást a rugóstaghoz, akkor kérem, hogy segítsen.
Aki esetleg már szedett szét ilyet és ismeri gyakorlatból a szervizelés menetét, az írja már le.

Elõre is köszi a segítséget.

Angolo

Angolo

vendég

• fórumtag
  • 44 hozzászólás
Mostmár Fox-ot veszek ha már a tag is az:)
Bár nemtom miért drágább ennyivel mint a Manitou :l

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
ja má én is kevertem.. kinek mi szólt..

aszondják többi foxra se egészésges hosszútávon a manitu rugó, csak occsó...:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
rc-re nekem nem ment rá a manitou rugó, beleért a túlfolyóba.

Angolo

Angolo

vendég

• fórumtag
  • 44 hozzászólás
ooo szives elnézésedet kértem csak akkora az ego-m h aszittem nekem szántad XD

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Azt tudom, te leírtad. Ellenben én eredetileg Roller kérdésére válaszoltam, aki rugókovácsnál szeretett volna magának készíttetni megfelelõ keménységû darabot, ami - mint mondtam volt - nem feltétlenül a létezõ legjobb megoldás. Ám nem írta ugye, hogy mien tagra kellene neki rugó, így az sem feltétlenül biztos, hogy Fox vagy Manci rugó rá fog menni. Nah, csak kimagoztam. :D

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Angolo

Angolo

vendég

• fórumtag
  • 44 hozzászólás
222 es Vanilla RC

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Nade mien tagra? :)

450*2,75 ös manitu rugót pl tudsz rá venni 5K-ért

vagy foxot 400*2,8-ast 16k-ért

mielõtt kintrõl rendelsz

Angolo

Angolo

vendég

• fórumtag
  • 44 hozzászólás
köszi :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

A stroke a rúgóstag útja inch-ben, de, ha megnézted volna, amit Valeria linkelt, akkor már tudnád. ;)

450*2,75 ös manitu rugót pl tudsz rá venni 5K-ért

vagy foxot 400*2,8-ast 16k-ért

mielõtt kintrõl rendelsz
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Angolo

Angolo

vendég

• fórumtag
  • 44 hozzászólás
Am ezek a kalkulátorok nekem a Nan on kívûl semmi mást nem írnak ki:D

Angolo

Angolo

vendég

• fórumtag
  • 44 hozzászólás
Eddig azthittem otthon vagyok benne:)
Mást mindent vágok de itt lehidaltam:S
És most azon vagyok hogy ezt a jópár oldalt itt kiolvassam:D
Nemért kis csiszolás a tudásomon:)
Kösz kösz!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Ha ennyire nem vagy otthon ezekben a témákban, a helyedben rászánnék egy-két órát arra, hogy végigolvassam az adott topicot. Sok érdekes dolgot lehet megtudni, pallérozandó tudásodat.:)

Angolo

Angolo

vendég

• fórumtag
  • 44 hozzászólás
Elnézést:)
Figyelmetlen vagyok :D
Köszi a segítségeteket:)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Mivel a jelzõket már magadra aggattad, én nem teszem meg. Ellenben, ha próbálunk segíteni, de te még annyit se vagy képes megtenni, hogy a linkelt oldalakra rátekints - ahol kb. 30 másodperc alatt találnál okos dolgokat - netán visszaolvass néhány oldalt, akkor ne várj csodát.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
A stroke a rúgóstag útja inch-ben, de, ha megnézted volna, amit Valeria linkelt, akkor már tudnád. ;)

Angolo

Angolo

vendég

• fórumtag
  • 44 hozzászólás
Mi az a stroke?:S
hogy kell számolni azt vagy mi?:S
Ehez kibaszott hülye vagyok:$

Az mindegy hogy 450x2,37 vagy 2,39 vagy 2,8?
Am köszi cseresznye:)))